Mitt internet dör när jag ska spela Cs:s!

Permalänk
Medlem

Mitt internet dör när jag ska spela Cs:s!

Hej!
Jag har ett problem angående Cs:s och internet. Jag startar Cs:s och väljer en server från mina favoriter, jag låter ingen serverlista uppdateras! Utan klickar på en server på mina favoriter, men redan då så har mitt internet stängts av och jag kan inte gå med på någon server. Sen dröjer det 3-4 minuter innan internet är tillbaka. Jag har provat att "Verify integruty of game cache...". Inatt kunde jag spela i någon timme innan internet lade av. Men nu idag kan jag inte spela det i huvud taget. Detta har även hänt när jag spelat Team Fortress 2. Jag vet inte hur jag ska lösa detta riktigt.
Har hört att det kan vara min familjs router; SpeedTouch 585.
Men jag är helt värdelös på sådant... Så vad ska man då köpa för något istället för denna? Vi är 4 datorer i hemmet, 2 på sladd och 2 sladdlösa (till routern). Och jag spelar på min dator. Så 4 datorer är kopplade till nätverket. 2 med sladd, 2 utan sladd. Jag spelar på min, de andra används till att surfa på och spela på exempelvis facebook. Vad ska man göra för att fixa detta problem, om jag måste köpa en ny router, vad ska jag då köpa för någon?
Tack på förhand!
Tom
*Redigering* : Och nej, jag kan inte hitta någon firmware!

Permalänk
Medlem

Har du testat några andra spel?
Har du mycket jitter/packet loss om du kör något test?
Tappar dom andra internet?

Vad för internetleverantör har du, och vad för bredbandsalternativ?

Permalänk

Testa starta om router och modem.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Corsair Obsidian 800D | Intel 2700K @ 4.5 Ghz | ASRock Fatal1ty Z68 Professional Gen3 | XFX HD 7970 Black Edition | Corsair Force GT 120GB SSD | Corsair 16GB Vengeance 1600 MHZ | Corsair AX 850W | Asus Xonar STX | Qpad 5k | Qpad MK-80 PRO | Qpad Heaton XL
The Black,Blue & Red Ocean

Permalänk
Medlem

Svar till krilleoh:
Har du testat några andra spel? Jaa... Jag är ett hängivet Bf3 fan som spelar det varje dag utan några som helst problem. Spelar även League of Legends och Minecraft utan problem, ser ut som det är problem med Valve spel!
Har du mycket jitter/packet loss om du kör något test? Vet inte vad detta är, förklara gärna så provar jag.
Tappar dom andra internet? Hela husets internet försvinner, om man springer o kollar på routern när nätet försvinner så lyser 1 av de 5 lamporna på Routern rött. Det är "power" lampan som lyser rött då och de resterande lamporna är släckta... sen sakta men säkert kommer nätet tillbaka... 1 lampa i taget.

Vad för internetleverantör har du, och vad för bredbandsalternativ? Vi kör med Glocalnet 8 mb/s... Om det är det du syftar på?

Svar till wartech:
Japp, löser inte mitt problem!

Permalänk
Medlem

Jag gjorde nu Pingtest.net och jag fick betuyget "A" . Alltså är det väldigt bra..
Har 0% Packet loss
Ping: 17 ms
Jitter: 1ms

Så det kan inte vara detta... Tror de är routern asså, men någon som kan komma med förslag på bra routers enligt beskrivningen högst upp i tråden?
Tack!

Permalänk
Medlem

Jo, det låter mycket som att det är routern det är fel på.
Om du har möjlighet, prova gärna med en annan.

Permalänk
Medlem

Nej, har ju inte den möjligheten :/ Därför jag undra om någon som vet något om routers kan kolla net on net eller nått efter en router som passar min familj behov!

Permalänk
Medlem

Det är modemet som är kääs. Alla som har detta modemet har samma problem med sourcespel på nätet. Finns bara en lösning, köpa nytt.

Visa signatur

"What doesn't kill you makes you smaller." -Super Mario

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fuuza:

Det är modemet som är kääs. Alla som har detta modemet har samma problem med sourcespel på nätet. Finns bara en lösning, köpa nytt.

Joo jag förstod det... Jag har ju cash från julafton osv... Men kan du eller någon annan lägga ett förslag på en bra router med behoven jag skrev där uppe? Max 1000 kr ungefär..!

Permalänk

har du kollat över Portar? kan va brandväggen som säger nej. Kolla upp mer på inställning, uppdateringar, osv innan du lägger ut massa pengar.

Permalänk
Skrivet av Sceptic:

Joo jag förstod det... Jag har ju cash från julafton osv... Men kan du eller någon annan lägga ett förslag på en bra router med behoven jag skrev där uppe? Max 1000 kr ungefär..!

btw. iomed att det är din router du har fel på som ni antagligen fått ifrån glocal net (dvs operatören) så ring dom och säg att det är fel på det så ska dom förhoppningsvis ge er ett nytt. Men som ja sa i min övre post .Kolla Brandväggen först och ring support.

Permalänk
Medlem

KOllar brandvägg och hela skiten, men inget har hjälpt! :/
Och det här är den andra routern vi fått från dem, den första pajjade på annat vis. Så jag undrar om det inte är bättre att köpa ny router endå asså...

Men ska man då köpa en router med inbyggt modem? Jag är såå jäv*a grön på sånt här...
Har dock kollat på 3 olika från D-link... alla 3 i olika prisklasser ( http://www.netonnet.se/CompareView/5415?itemList=114798&compa... ). Vilken ska man köpa? Vill ju helst inte lägga ut 1500 på en router... tror ni att den för 8-900 duger?

Permalänk
Medlem

Hej har samma problem som dig har med glocalnet fick hem detta modemet för typ 3 veckor sen redan första veckan märkte jag det stängdes av att routern slog tillbaka till ruta 1 tar sin lilla tid innan man få tillbaka det igen. Nu händer det nästan hela tiden riktigt förbannat jobbigt. 2a modemet nu av glocalnet Speedtouch 585 skit. aja blir sitta vid kundserive imon bitti och be dem skicka ett nytt. har kikat på Speedtouch 585 v7 många har inte haft samma problem där så hoppas den är bättre.

Jag pröva med det sista nu händer det samma sak där så blir det att köpa ett ADSL2 + Trådlöst wireless netgear modem.

Permalänk
Medlem

förmodar att du har ADSL med som jag det där du kollar på är bara en vanlig router tro jag. Mina polare har sagt jag måste ha ADSL 2 ADSL2+Trådlös router!

http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/modem/modem-med-trad...