Riksdagen röstade ja till datalagringsdirektivet

Permalänk

Jag tvivlar på att gemene man faktiskt är medveten om hur lite detta faktiskt kommer att påverka varje individ. Dock förstår jag att folk blir upprörda om det handlar om principen. Men annars tycker jag att det skriks lite väl mycket över detta.

Visa signatur

AMD PHENOM II X6 4.0GHZ (överklockad) | 16 GB CORSAIR 1600 MhZ | INTEL 320 SERIES 2.5" 160GB SSD | 2x Western digital Caviar 7200 RPM 1 tb | 2 x ASUS GEFORCE GTX 560 DCII TOP 1GB SLI |CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER|

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av 13ers3rk:

Men man är hyffsat säker efteråt också?
Tänkte annars äre slutet för nedladdning för min del iaf.

Det är aldrig säkert att vara skurk.
Däremot kommer det vara samma krav för polisen att få ut information som det är idag, ändringen är främst att alla operatörer måste spara informationen separat i exakt 6 månader. Idag kan de spara den så kort eller länge som de själva behöver den.

Kan också vara värt att påpeka att rättighetsinnehavare inte själva (via ipred) kan begära ut information som sparats enligt den här lagen, de får fortsatt hålla till godo med informationen som operatörerna använder internt och för den gäller samma variabla tidsgräns som förr.

Spännande läsning för den som orkar: http://www.regeringen.se/content/1/c6/09/15/21/2f8c7424.pdf

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem
Skrivet av m0rk:

Finns inget annat att säga än Jävla fascister

Nästa gång ni röstar så se till att göra av med dessa människor

Tyvärr så går inte det, då ALLA politiker beter sig såhär, de vill ha möjligheten att kunna övervaka och kontrollera folket, de vill ha makten över folket.
Dags att kräva att grundlagarna utökas med nya lagar,
som styr hur regeringen/makthavarna får göra, och att folkets vilja skall gå över politikernas vilja, ALLTID.

Vänta 10-20 år till utan att kräva förändringar så kommer Sverige att bli som Storbritannien, en fascistisk håla där man ALLTID är övervakad vartän man går.

Permalänk
Medlem

Försent att påverka med röster i nästa val. Inte ens 100% av rösterna till piratpartiet kan stoppa penetreringen av våran frihet. Snöbollen har rullat i över 15 år och Sverige kan inte ens med en enad befolkning stoppa vad som håller på att hända.

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Inte helt säkert, men högst icke troligt att något händer.
Som jag skrev tidigare, handlar det om att man vill sätta åt stor-kriminella, och inte enstaka småförbrytare som "råkar" klicka på tveksamma länkar.
Som jag också skrev tidigare: Vore ett enorm resurs-slöseri om man beslutade att sätta dit varenda liten licensförbrytare. En rätt stor del av svenska befolkningen skulle behöva straffas för det. Skjuta bananflugor med haubits?

Det ordnar man snart på samma vis som i USA med massrättegångar.

Permalänk
Medlem

Om man sitter på tex en Vpn, kan de ändå veta vad du gör osv?

Permalänk

.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mahasj:

Ett dagsaktuellt fall där datalagring lyckades stoppa en seriemördare:

Det gjorde det ju inte, han lyckades ju i hög grad att ta livet av ett flertal personer.

Visa signatur

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | KFA2 GTX1080 EXOC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Permalänk
Medlem

Min reaktion när jag läste detta: Spola fram till 1.26
http://www.youtube.com/watch?v=29saI2nake0

Permalänk

Jag förstår inte varför folk sätter fildelning i fokus. Att kunna ladda ned Prometheus 720p gratis är något jag både kan ha och mista. För mig handlar det om att lagen får långtgående konsekvenser och öppnar för nya lagar.

Som tidigare sagts så håller inte rent mjöl i påsen argumentet. Alla har vi något att dölja om inte annat av rena principskäl. Hur blir det med källskydd om dessa uppgifter kommer i orätta händer vilket inte alls är omöjligt?

Kommer folk liksom i Tyskland att dra sig för att ringa till myndigheter och sjukvård när det gäller känsliga ärenden?

Enskilda tjänstemän kommer att missbruka informationen det har hänt förr och kommer att hända igen.

Staten kommer att missbruka den via ändamålsglidning, historien visar att när ett maktinstrument finns tillgängligt kommer man att hitta på fler och fler ursäkter för att använda det.

Slutligen är det helt enkelt fel, det inser vem som helst. Metoden hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle.

Permalänk
Medlem
Skrivet av frankof:

Det gjorde det ju inte, han lyckades ju i hög grad att ta livet av ett flertal personer.

Påstår du alltså att han inte blev stoppad?

Att han redan hade dödat ett flertal personer säger ju sig självt när den andre postaren skrev att han var en seriemördare. Det är per definition omöjligt att stoppa en seriemördare innan han mördat.

Permalänk

Syftet med lagändringen är att göra det enklare för polisen att komma åt grövre brottslighet, inklusive illegal fildelning

Ursäkta mig.....är fildelning grövre brottslighet?....nä polisen jagar fortfarande småpojkar som cyklar med en kompis på pakethållaren....och istället för att ta fast riktiga skurkar och lösa viktiga brott så förändrar vi på vad som faller under benämningen grov brottslighet......igen...

Permalänk
Entusiast
Skrivet av dellinsp:

Det är detta som händer när man ger bort sin frihet genom att rösta. Att rösta innebär att man ej vill ta sitt ansvar, man vill bli styrd, alltså man säger frivilligt JA till att vara en slav. Demokrati har inget att göra med frihet! Folk tror att de är fria bara för att övermakten, som redan fanns innan röstsystemet infördes gett dem rätt att rösta på ett parti. Så det spelar ingen roll var du lägger din röst, på blått, rött eller grönt, för de är alla samma. Folk är ej fria bara för de får rösta, bara för att de röstar har de inte någon rätt, precis som de som inte röstar. De som inte röstar, visar dock att de har rätt att vara fria och att de ej vill styras av någon övermakt. Vi har alla skapat denna hierarkiska samhällsstruktur, genom att låta andra bestämma över oss, och det ser vi tydligt idag genom denna "datalagringsdirektiv", hur 283 stycken politiker ska ta beslut som gäller för ca 9 miljoner svenskar, och det räcker som sagt med 51 % av dessa för att det ska innefatta resterande 9 miljoner. Du lägger din röst på någon som "dikterar" dina villkor, som bestämmer vad som är rätt eller fel för dig, så att du slipper göra det själv. De som vill ha makt behöver ej ta den genom våld i en demokrati, de har infört illusionen att du skulle vara fri för att de gett dig rätt att rösta. Dags att vakna...1984 har redan funnits här ett ganska långt tag.

"Humans serve the global economic and business system as largely unquestioning slaves who know their place." -david icke

True

Permalänk
Skrivet av Ziggy_:

lol högsta prioritet ? ta och titta ut ? finns det några jobb? bensinen ligger redan på 16 kr hära och är sagt att den kommer höjas till 20 ganska så snart så

1. Kolla in http://sv.wikipedia.org/wiki/Sarkastiskt
2. Läs mitt inlägg igen.

Visa signatur

3570K, MSI Z77A-GD65, GTX670 WF3 OC, 16GB DDR3@1600MHz

2600x, ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, GTX1070Ti, 16GB DDR4@ 2666MHz

Permalänk
Inaktiv

Konstigt att inte ens SD röstade emot förslaget, de sjunker lägre för varje dag som går.

Permalänk
Medlem
Skrivet av frankof:

Det gjorde det ju inte, han lyckades ju i hög grad att ta livet av ett flertal personer.

Jag väljer att citera inlägget som Evil Peter skrev som svar på ditt inlägg till mig:

Skrivet av Evil Peter:

Påstår du alltså att han inte blev stoppad?

Att han redan hade dödat ett flertal personer säger ju sig självt när den andre postaren skrev att han var en seriemördare. Det är per definition omöjligt att stoppa en seriemördare innan han mördat.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Evil Peter:

Ett bra exempel på varför riktigt demokrati inte skulle fungera väl; för att människor är för lata (och ofta korkade, men det kan inte hjälpas) för att ta reda på informationen de behöver. Ditt exempel är direkt felaktigt för du har inte ens tagit reda på vad det simpla ordet 'diktator' innebär. Om du, som uppenbarligen verkar intresserad av denna fråga, inte orkar läsa på bättre, hur ska då människor som inte bryr sig kunna ha en relevant åsikt?

Kontentan för en riktig demokrati skulle ju innebära en enorm tid för varje person att sätta sig in i diverse frågor för att kunna rösta på dem då det är väldigt många beslut som ska tas på ett år. Lägger man till att man skulle kunna rösta på att någon annan röstar åt en så skulle nog de flesta göra så, vilket innebär att majoritetsbeslutet skulle resultera i att vi får en exakt likadan styrelseform som vi redan har.

Om man nu skall märka ord, och kalla folk för lata och korkade, så får jag väl förtydliga för dig vad jag menade men ordet diktator. Diktator=Parti. Jag är fullständigt medveten om att detta är ett fel, men ansåg i skrivande stund att det var ett bra sätt att beskriva något om saknar ett bra ord. Alla vet ju vad diktatur betyder. Alltså envälde.

Demokratins etymologiska betydelse är att om man delar upp det grekiska ordet demokrati till "Demos" vilket som betyder folk, och kratein som ungefär betyder styre. Så har du folkstyre. Alltså folkvälkde. Folket styr.

Denna beskrivning passar inte in på representativa demokrati som vi har.
Vi väljer ombud som styr åt oss, som skall representera ett färdigt koncept som vi köper. Vänster, höger, center, konservativt, liberalt osv.

Men gång på gång så bevisas det att det som dem röstar igenom i riksdagen är allt annat än vad dem säger sig att representera. Pga av Mutor, lobbyverksammhet, egna agendor osv.

Mitt egenkomponerade hitta på ord passar vårat styrelseskick avsevärt bättre även betydelsen är lite fel. ALLA fattar ju vad som menas. Det är ju helt sollklart. Men jag kunde ju istället använda ett annat mer korrekt ord som till exempel Partikrati. Men säg den vet som vet vad det betyder utan att slå i ett lexikon.

Suck och stön

Permalänk
Medlem

Hett tips för er som vill vara anonyma även i fortsättningen.
https://www.anonine.com/sv

Funkar riktigt bra. Ingen påverkan på bandbredden vad jag kan märka. Enda nackdelen är att man kommer inte åt sin server utifrån längre men det kan man väl leva med antar jag.

Permalänk
Medlem

DEMONSTRATION MOT DLD(DATALAGRINGSDIREKTIVET) HÅLLER PÅ ATT ANORDNAS!

Hej!
Snart drar en demonstration i Stockholm igång, nästintill alla politiska ungdomsförbund kommer att delta och vi hoppas på en hel del "tunga" talare, såsom Maria Ferm t.ex.
Gå med i www.facebook.com/AvskaffaDatalagringsdirektivet
Eller följ www.twitter.com/AvskaffaDLD

För mer information!
Striden om intigritet är inte över än!

Permalänk
Medlem
Skrivet av 95jli01:

Hej!
Snart drar en demonstration i Stockholm igång, nästintill alla politiska ungdomsförbund kommer att delta och vi hoppas på en hel del "tunga" talare, såsom Maria Ferm t.ex.
Gå med i www.facebook.com/AvskaffaDatalagringsdirektivet
Eller följ www.twitter.com/AvskaffaDLD

För mer information!
Striden om intigritet är inte över än!

Var fanns ni för typ 2 år sedan? Det är för sent nu. Lagförslaget har redan gått igenom.

Permalänk

Det här sättet att förvalta Sveriges befolkning kan inte fortgå.
Se vilket fritt och öppet land vi lever i...

Boskapen ska ledas i rätt riktning, haha!

Mvh.

Visa signatur

specc.
i7 920, 570, intel ssd. fulltower FD.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ozo64:

Hett tips för er som vill vara anonyma även i fortsättningen.
https://www.anonine.com/sv

Funkar riktigt bra. Ingen påverkan på bandbredden vad jag kan märka. Enda nackdelen är att man kommer inte åt sin server utifrån längre men det kan man väl leva med antar jag.

Kommer de åt hårddisken då?man kan också göra det med chrome, men inget sparas:/

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Skrivet av necrodude:

Om man nu skall märka ord, och kalla folk för lata och korkade, så får jag väl förtydliga för dig vad jag menade men ordet diktator. Diktator=Parti. Jag är fullständigt medveten om att detta är ett fel, men ansåg i skrivande stund att det var ett bra sätt att beskriva något om saknar ett bra ord. Alla vet ju vad diktatur betyder. Alltså envälde.

Demokratins etymologiska betydelse är att om man delar upp det grekiska ordet demokrati till "Demos" vilket som betyder folk, och kratein som ungefär betyder styre. Så har du folkstyre. Alltså folkvälkde. Folket styr.

Denna beskrivning passar inte in på representativa demokrati som vi har.
Vi väljer ombud som styr åt oss, som skall representera ett färdigt koncept som vi köper. Vänster, höger, center, konservativt, liberalt osv.

Men gång på gång så bevisas det att det som dem röstar igenom i riksdagen är allt annat än vad dem säger sig att representera. Pga av Mutor, lobbyverksammhet, egna agendor osv.

Mitt egenkomponerade hitta på ord passar vårat styrelseskick avsevärt bättre även betydelsen är lite fel. ALLA fattar ju vad som menas. Det är ju helt sollklart. Men jag kunde ju istället använda ett annat mer korrekt ord som till exempel Partikrati. Men säg den vet som vet vad det betyder utan att slå i ett lexikon.

Suck och stön

Problemet är ju att liknelsen inte är speciellt nära att träffa målet. Partierna måste fortfarande hålla sig på så god fot att de kan bli omvalda igen. En sann diktator skulle kunna skita totalt i vad befolkningen säger. I detta fallet har ju regeringen skjutit på införandet av lagen trots påtryckningar från EU som också krävt avgifter för att skjuta på det hela. Diktatorn skulle helt sonika stänga ner Internet om det var ett tillräckligt stort problem. Så utöver de teoretiska skillnaderna är också de praktiska skillnaderna väldigt stora.

Men det var inte min poäng. Poängen var min fråga om hur någon tänkt sig att den fullständig demokrati skulle fungera? Folk orkar inte sätta sig in i allt som måste bestämmas och de orkar förmodligen inte ens rösta om det. Förutom att det då skulle bli ett uselt styre utan riktning så skulle det förmodligen bara sluta med att folk röstade fram att de skulle slippa hålla på hela tiden och istället skulle representanter sköta det mesta. Och så är vi tillbaka till denna ruta igen.

Vad gäller att politiker inte alltid är tydliga med vad de tänker göra så skulle ett liknande fenomen finnas i ett fullständigt folkstyre ocskå. Där skulle lobbyister vara väldigt starka i rollen att förklara för folk vad de faktiskt röstar om, och massor skulle bli vilseledda den vägen (utöver att de skulle vara vilseledda av sin egen okunskap).

Så jag undrar fortfarande hur en "sann" demokrati, där alla röstar om allt, skulle kunna fungera. Det är en seriös fråga.

Slutligen tycker jag ordet 'partikrati' känns ganska självförklarande.

Permalänk
Medlem

Om inte Piratpartiet har majoritet i riksdagen 2014 så är det stor skandal.
Då är inte bara dagens styre korrupt, utan hela befolkningen felknu**ade..

Visa signatur

Mobil > OnePlus 8T Surfplatta > Lenovo Laptop > ASUS G750JZ
Media-PC > Bitfenix Prodigy M mITX | Corsair CX 500M 80+ Bronze Modulärt | Asus H87I-Plus mITX | 8 GB ddr3 | i3 4340 @ 3.6Ghz | Corsair Hydro H60 | Kingston V300 SSD 120GB | 9TB Lagring |

Permalänk
Medlem
Permalänk
Inaktiv

Håller med många av de kritiska röster som finns i tråden och kan bara tillägga att jag känner mig djupt sviken av både regering och riksdag. I hela mitt liv har jag sett Sverige som ett rättvist land där alla har rätt till en rättvis bedömning, visst har det blivit fel ibland men vi har ändå haft en strävan efter rättvisa och allas lika rätt. Den är nu krossad, och det som gör det ännu värre är att krosset kom med en förödande majoritet av dom som bestämmer i vårt land, hur kunde det gå så fel? Känner mig förråd och mitt förtroende för den svenska staten är som bortblåst. Jag som har kallat mig själv för stolt svensk (förväxla mig ej med någon stolt sverigedemokrat/nazist!) undrar nu vad jag kan vara stolt över? Välfärdsstaten (nåja) som övervakar ALLA sina medborgare?

I ett svep vänder sig staten mot sin befolkning och jag känner att jag inte riktigt vill vara med längre. Tyvärr har jag inga alternativ, utan får försöka skydda mig själv med dom få medel jag har att tillgå, jag hoppas verkligen att idiotin stannar här så att det räcker med en VPN anslutning. Jag är ingen kriminell människa men känner nu att jag måste skydda mig, för vem vet vad för information jag lämnar efter mig? Tidigare har jag inte ens behövt fundera på det då jag har haft ett förtroende för både myndigheter och företag, det har funnits en känsla av "men det händer aldrig något" .
Snälla politiker, låt det stanna här!

Om någon av er som röstat för läser detta, har ni verkligen förstått vad för skada ni har orsakat samhället, och vilka risker ni utsätter oss alla för? Det finns en tanke med att inte sätta sig upp mot en grundlag, men nu kan inte ens journalister och uppgiftslämnare känna sig säkra längre! Informationen kommer att läcka och missbrukas, var så säker, och jag hoppas bara att det är dom som röstade för som först får känna på skadeverkningarna efter en läcka och inga andra. Min önskan är att massmedia omedelbart börjar nysta i deras liv, för först om dom förstår vad för risker dom skapat, först då kan vi kanske få en förändring.

edit: en konstig sak i sammanhanget är att lagen om elektronisk kommunikation säger att en webbsida måste informera om den använder cookies, varför nu detta då? Jo för att annonsföretag/webbsidan inte ska kunna spåra en användare, anledningen då är för att skydda den personliga integriteten.
Utöver detta har vi också myndigheter som utreder att vi har för många övervakningskameror, dvs kameror uppsatta utan tillstånd, det kan ju vara kränkande om man blir filmad. :/ Vad gör dessa lagar för nytta nu? Istället drar man i högsta växeln och kör över allt vad integritet heter.

Permalänk
Medlem

hej

Så som jag kan se det är den större delen av folket här, normala svennsons om man nu ska kalla det, mer rädda för dld:s påverkan på fildelningen än den kränkning ditt privatliv utsätts för.

Då vill jag återigen tipsa om den hemsida som en annan länkade till längre fram i sidorna. (tror det var första sidan, fast kommer inte ihåg exakt) och OM ni nu läser den hemsidan står det klart och tydligt att, och jag citerar:

"I vissa fall är listan mer svårbedömd, exempelvis begreppet ”förfalskning
och piratkopiering”, som kan motsvara brott mot lagen
(1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk, och
begreppet ”olaglig handel med mänskliga organ och vävnader”, som
kan motsvara brott mot lagen (1976:351) om genetisk integritet
m.m. Inte i något av dessa fall kan hemlig teleövervakning eller utlämnande
enligt lagen om elektronisk kommunikation användas."

http://www.regeringen.se/content/1/c6/09/15/21/2f8c7424.pdf <--- läs igenom den.

Samtidigt står det om utlämning på grund av piratkopiering endast får ske om det kan ge minst 3 års fängelse i det landet.

Alltså, ni som sysslar med organ eller whateverthefuck eller helt enkelt tankar en film då och då kan vara lugna. Lagen är inte formad för att gå efter er på det sättet. Anti-piratbyrån eller vad fan de nu heter kan slänga sig i väggen....

Och läser ni om lagen krävs det att brottet ska kunna straffas med minst 2 års fängelse för att denna lag ska påverka dig även om allt om dig sparas.

Min sammanfattning av detta (endast fildelningsperspektivet): var lugna, datalagringsdirektivet skiter i dig och dina filmer (dock skadar det inte och ha vpn) och om jag läst det fel, kan någon med mer tålamod än mig vara vänlig och läsa genom hela dokumentet igen och förklara för mig bit för bit på en väldigt låg nivå så att jag förstår ordentligt?

Och lite off topic nu, kommer inte ACTA att förbjuda användandet av VPN om det träder i kraft?

Permalänk
Medlem
Skrivet av DraLetterZ:

Alla Sveriges datornördar har nu mer orsak att hata riksdagen.

Så du ringer inte i mobiltelefoner och fasta telefoner alltså...
För detta har ju inte bara med internet att göra!!!

Jag blir riktigt arg av detta.
Jag kan alltså inte ringa hem till min sambo från min mobil utan att detta kommer lagras i 6 månader.
Om mitt barn ringer till sin kompis så sparas detta.

VARFÖR? På vilket sätt skulle detta stoppa någon brottslighet överhuvudtaget?

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem
Skrivet av bigmac pro:

Då är du numera klassad som terrorist faktiskt!

According To The FBI, Internet Privacy Is Now Considered To Be Suspicious Activity
It is absolutely amazing what the definition of "suspicious activity" now includes....

"Are overly concerned about privacy, attempts to shield the screen from view of others"
"Always pay cash or use credit card(s) in different name(s)"
"Are observed switching SIM cards in cell phone or use of multiple cell phones"
"Use of anonymizers, portals, or other means to shield IP address"
"Encryption or use of software to hide encrypted data in digital photos, etc."
"Suspicious communications using VOIP or communicating through a PC game"

Crap - snacka om att man är misstänkt

# Har vapenträning (lumpen)
# Spelar BattleField 3 (dock utan VOIP)
# Bryr mig om den personliga integriteten
# Har kunskap om elektronik/teknik
osv

Visa signatur

i7-8700k | ASUS ROG Strix Z370-F Gaming | 2x8+2x16GB Corsair Vengeance LPX 3200 | ASUS TUF RTX 3080 OC | Samsung 860 EVO 1TB | WD Black SN850 1TB | Intel 660p 2TB | Crucial MX500 4TB | Noctua NH-U14S | Fractal Design North | Seasonic Focus Plus Gold 650FX | ASUS Xonar Essence STX