Väldigt låg volym på mic

Permalänk
Medlem

Väldigt låg volym på mic

Hej!

Jo, jag har köpt mig en mic för att kunna spela in videotutorials. Jag köpte den här microfonen http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/pa-ljud-underhallnin...

och kopplade in till min laptop, som är en Vaio av den här modellen: http://www.inet.se/produkt/1968870/sony-vaio-vpc-eb1m1e

Problemet är att jag får en oerhört låg volym när jag spelar in. Jag har varit inne i alla ljudinställningar jag hittar på datorn, och när jag boostar signalen tar bara bruset över och ljudkvallitén blir under all kritik.

Beror detta på att micen är dålig, eller på att ljudkortet i datorn är dåligt, eller på något annat? Och, hur löser jag det? Kan jag köpa något usb-ljudkort som inte kostar skjortan för att lösa problemet?

Tack på förhand,
Hannes

Permalänk

Troligen en dålig impedansanpassning av denna 'profs-mikrofon' till ditt ljudkort.
Mikrofonens elektriska egenskaper (Impedans: 600 Ω) är anpassade för en riktig mikrofonförstärkare...
Läs lite om mickar på http://www.mikrofonen.se/
http://www.studioblue.se/forum/viewtopic.php?f=11&t=88

En kondensatormikrofon (Impedans: 1000 Ω) skulle nog passa dig bättre.
http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/pa-ljud-underhallnin...
http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/pa-ljud-underhallnin...

Ring gärna Kjell&Company och be om råd och byt ut mikrofonen. http://www.kjell.com/kundtjanst

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk
Medlem

Du kan alltid pröva med micboost på och sänka volymen och se om det blir bättre. Körde micboost+volym 60% på min gamla mikrofon på grund av att det distade med för hög volym men gick inte att höras utan micboost.

Visa signatur

i7 4790k | Gigabyte GA-Z87X-UD4H | 16GB CL11 2400MHz | GTX 1060 | SSDx2 HDDx3
Kringutrustning: BenQ XL2411Z 144Hz, SteelSeries 6Gv2, Zowie FK, Qpad QH-90, Asus Xonar DX

Permalänk

Det har inget med impedans att göra det handlar om att du inte har en riktig micstärkare i ljudkortet. Du måste minst ha 40dB gain, men ännu hellre något som levererar 60dB för dom sista 15dBellen brukar vara brusiga om du inte köper bra grejer. Det finns ett M-audio usb-ljudkort för ca 1000 (kolla deras site) och det är minst ett sånt du vill ha. Om vill ha riktigt bra ljud så får du antingen köpa ett bra ljudkort för 15-1600 och uppåt eller ett sämre kort och sen en separat micstärkare, inget skit med rör i. Och det blir naturligtvis ännu dyrare.

Sen måste du prata i micen på kort avstånd, ca 5-10cm helst.

Visa signatur

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Dem har köpt varsin studs matta. Dem köpte ochså en katt och döpte hon till maria. Katten tycker att det är kul och hoppa studs matta.