Permalänk
Inaktiv

Datorn vägrade boota i två dagar

Häromdagen satt jag och höll på med lite videorendering. Vid flera tillfällen kom processorn upp i 98% arbete till 100%
Temperaturerna fick toppar på 78C när han höll på. Videoarbetet avbröts sedan av en BSOD och jag startade om datorn. Vid den här omstarten var skärmen bara svart och fick ingen signal, samt datorn vägrade posta. Okej tänkte jag, jag måste göra en reset i BIOS... så jag stängde av datorn och tog ur batteriet och satte tillbaks det. Startade om... fortfarande samma sak. Öppnade datorn igen och lät batteriet vara ute över natten, sedan testade jag igen på morgonen... fortfarande ingenting. Svart skärm, hörde ett pip ibland (det normala pipet som kommer när man startar datorn), men fortfarande ingen post, ingen text på skärmen och skärmen säger att han inte har signal.

Jag ringde till butiken där jag köpte mina datordelar och de trodde det var processorn som hade rykt, så de skulle byta ut den på garantin om jag kom in på en felsökning. Jag hade tänkt lämna in datorn idag, fram till en timme sedan då jag testade att starta datorn ÄNNU en gång av nån uttråkad anledning... voila! Datorn går igång, skärmen får signal och jag kan komma in i BIOS, samt windows och sitter nu här och undrar; vad var det som hände? Och varför funkar det igen helt plötsligt utan att jag själv hade gjort någon ytterligare justering just innan jag startade datorn?

Mina specs finns i signaturen.

Permalänk
Medlem

Det finns typ 100 olika anledeningar till varför den inte starta. Någon kabel kan ha varit löst, grafikkortet kan ha ploppat ur sin port, kortslutning, bug i själva systemet, det är ganska omöjligt att säga vad det kunde ha varit.

Det du bör kolla är ifall cpu kylarn sitter som den ska, den ska inte sitta löst eller liknande. Kolla runt o kolla ifall du kan se något som inte ser normalt ut, tex någon kabel som inte sitter på sin plats, kolla att moderkortet sitter fast på alla sina distanser, sedan kan du kolla ifall du fick någon error report.

Visa signatur

Chassi: H2 | Processor: Ryzen 3950x| 64GB DDR4 | 1tb m.2| Grafikkort: RTX 3070 | Nätaggregat: Corsair, 800W modulär | Tangentbord: ASUS ROG Falchion 65% MX Brown Wireless | Mus: Logitech MX518 | Skärm: 32"

Permalänk
Inaktiv

Jag tror inte mitt system gillar Catalysts senaste beta driver. Har nu gjort mig av med det då alla kablar sätt i som gjutet och som sagt har jag inte varit inne i burken och donat strax innan datorn fick spel.

Skickades från m.sweclockers.com