Permalänk

Precis, fastlött på moderkortet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninjaflipp:

Bryts garantin på UX32VD om man skruvar av chassit och stoppar in en SSD och mer RAM istället?

Inte enligt Nordic Hardware (längst ned under Uppdatering). Men jag mailade och frågade Inet om detta och enligt dem bryter man garantin. Jag väntar på svar om att man faktiskt inte bryter några warranty seals när man byter HDD eller RAM. Återkommer när jag får svar.

Så nu är jag lite kluven om jag ska uppgradera min UX32VD när den kommer imorgon, tillsammans med en Samsung 830. Hmmm... Beslutsångest

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninjaflipp:

Goddagens! Jag är övertygad om att jag inte är den enda som ställer sig denna fråga. Vilken är det egentligen man ska köpa?

De huvudsakliga skillnaderna är:
UX32VD är 150~ gram tyngre, samt snäppet tjockare.
UX32VD har även en dedikerad GPU (620M) till skillnad från UX31A som kör på Intel HD Graphics 4000 som är intregerat i Ivy Bridge.
UX31A levereas med en SSD på 120GB medan UX32VD levereras med en hybriddisk på 500GB med 24 GB SSD.
Och framförallt så kan man byta ut RAM-minnet samt HDDn på UX32VD vilket gör den någorlunda mer framtidssäker.
UX31A har ett så kallat Unibody-skal -- någon får gärna uppdatera mig om vad detta är för något

UX32-modellerna har även en extra USB-port och fullstor HDMI.

Skrivet av Apochalypse:

När det gäller unibody tror jag snarare de syftar på ett enhetligt skal i aluminium, medans ux32vd har bara hälften i det och andra typ i plast.
"the UX32 combines an aluminum base plate with a plastic-aluminum composite frame."

Min UX32VD hade lite flex i tangentbordet, något som jag inte märkte på en UX31E (d.v.s. förra generationen) som jag också kände lite på. Jag misstänker att det kan ha varit plast-delarna som hade något med den saken att göra.

Skrivet av shogun-r:

Ni som fått hem VD, hur är kvaliten och utseendet på datorn?

Fantastisk, bortsett från (som sagt) lite svikt i tangentbordet...och det förbannade ljusläckaget kring skärmen som tydligen alla Zenbook Prime har mer eller mindre av. Jag lämnade tillbaka min eftersom jag inte stod ut med ljusläckaget och sitter nu i den obekväma sitsen att alla andra alternativ är sämre än Zenbooken på något sätt...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninjaflipp:

Bryts garantin på UX32VD om man skruvar av chassit och stoppar in en SSD och mer RAM istället?

Följande mailkonversation har jag haft med Inets support:
(Bör läsas underifrån)

Citat:

Hej Johan,

Alla fysisk skada bryter garantin exakt.
Samma gäller ramminnet.

Med vänliga hälsningar
David H
Kundtjänst

(...)

Tack så mycket! Precis det svaret jag ville ha.
Vad gäller fysisk skada bryts väl garantin oavsett om man bytt HDDn eller ej?

Jag förutsätter att detta gäller för upgradering av RAM-minnet också, eftersom det är ett mindre ingrepp att byta det(?).

//Johan

(...)

Hej Johan,

Vi har fått ny info av Asus att det är ok att byta HDD om man inte tar bort någon klisterlapp eller warranty seal. Ser dem att man skadat datorn fysiskt försvinner garantin också. Vi på Inet rekommenderar inte att göra det men det är som sagt möjligt.

Med vänliga hälsningar
David H
Kundtjänst

(...)

Tack för svaret David.

Är det enligt eran policy eller ASUSs?
Enligt följande hemsida, där författaren har varit i kontakt med ASUS, bryter man inte garantin om man byter ut HDDn eftersom man inte bryter eller tar bort några s.k. Warranty Seals.
Så är det eran garanti man bryter eller ASUSs? Skulle man kunna vända sig direkt till ASUS vid ev. fel om det är så att det är eran garanti man bryter?
http://www.nordichardware.se/barbara-datorer/46074-asus-zenbo...

Med vänlig hälsning

Johan

(...)

Hej Johan,

Det är möjligt att byta ut HDD men tyvärr så bryter man garantin om man gör det.

Med vänliga hälsningar
David H
Kundtjänst

(...)

Hej!

Jag undrar om garantin bryts om jag byter ut hårddisken mot en SSD på en ASUS UX32VD? Jag har sett videor på hur man gör, och det ska tydligen vara väldigt enkelt att göra det. Vad säger ni?

Med vänlig hälsning

Johan Andersson

Jag har även varit i kontakt med ASUS support via telefon och ställde samma fråga (för att vara på den säkra sidan) och fick ett OK om att byta RAM och HDD utan att bryta garantin.
Alltså; fritt fram att byta HDD till en SDD och uppgradera RAM, men -som alltid- VAR FÖRSIKTIG!

Men jag har en fråga som jag hoppas att någon kan hjälpa mig med;
Jag fick min UX32VD idag. När jag hade startat den och uppdaterat den började jag kolla runt lite och upptäckte en märklig sak. Enligt utforskaren har jag 254 GB ledigt på SSD disken och bara 150 GB (av 186 GB) på hårddisken. Men enligt enhetshanteraren är SSDn bara 32 GB stor.
Någon som vet vad detta beror på?

Permalänk
Medlem

Det är egentligen 2 enheter. Men med lite trix körs de som en, vilket betyder att SSD storleken läggs på HD storleken. Alla program som körs ofta kommer datorn att försöka lagra på SSD delen för att snabba upp läs och skriv accessen.

Visa signatur

System:\Dator\Spel>2600k¤5ghz_-_32Gb_-_MSI_3070.exe
System:\Dator\Lab>RaspberryPi_4_-_8Gb.com

Permalänk

Kan någon förklara skillanaden mellan UX32VD-3001V(Som jag tänker köpa) och UX32VD-4002V?

Permalänk

Jag var precis som så många andra i samma sits och valde efter lång fundering UX32VD. Givetvis är jag medveten om att när man väl gjort ett val så försöker man hela tiden rationalisera och se fördelarna med just det valet man tagit, men jag ska försöka ge en förklaring till mitt val.

Jag ville ha en ultrabook med windows (sorry mba) som var liten och tunn nog att kunna ta med sig på resor, och som dessutom var kraftfull nog att hantera foto- och videoredigering smidigt.
Hade först nästan bestämt mig för UX31A och var helt hundra på att det var den jag skulle ha. Men när Asus inte släppte versionen med 256GB SSD så vart jag lite fundersam igen. Började snegla på UX32VD som jag tidigare tyckt var lite sämre/större. Men efter att ha läst mer och mer om den och kollat otaliga youtube-filmer så bestämde jag mig för att titta på den IRL.
Jag var fortfarande orolig att den skulle vara för tjock men när jag väl såg den på Inet för första gången så kändes den helt OK i tjocklek.

Jag övervägde om jag ville ha det lite tjockare chassit och efter många överväganden så kom jag fram till följande.

UX32VD - 9,999 kr
UX31A - 11,999 kr
= 2000 kr skillnad.

Om jag köper till en 256 GB Samsugn 830 för 1699 kr och t ex. Kingston 8GB 1600MHz CL11 RAM-minne för 330 kr så får man en dator med dubbelt så stor SSD, mer än dubbelt så mycket RAM, ett dubbelt så kraftfullt grafikkort (extra), en USB 3.0-port mer samt fullstor HMDI, samma underbara skärm, tangentbord, touchpad och ett metallskal som känns riktigt bra - för samma peng (12,000 kr)
Som dessutom är mycket mer framtidssäker då man kan byta ut både HDD/SSD och RAM i framtiden.

De kompromisser man gör är givetvis ett tjockare chassi, lite kortare batteritid, inte unibody (vad det nu innebär), större laddare och säkert något mer.

Jag kittlades helt enkelt av tanken att ha en riktig monsterdator med snabb och stor (well 256GB) SSD och 10 GB RAM i en fortfarande liten och lätt förpackning. Jag började inse att när man redigerar stora RAW-filer och inte minst video så slukas RAM-minnet snabbare än man hinner säga "fort".

Det var en sammanfattning om min tankebana innan och efter mitt val och köp:) Good luck deciding!

Visa signatur

-Jag har visst vart ute idag.
-Vart då?
-Ne, jag öppnade fönstret förut...
www.iampear.com Hakona Matata!

Permalänk
Medlem
Skrivet av thunderroad:

Kan någon förklara skillanaden mellan UX32VD-3001V(Som jag tänker köpa) och UX32VD-4002V?

Den stora skillnaden är skärmen, där den tidigare har 1366x768 och den senare har 1920x1080, alltså en full hd-skärm. Sen har 3001 en i5 och 4002 en i7.