Permalänk

Slot A

Tjena, har bara en undran

Varför började dem göra Slot A processorer ?

Har en 300 Mhz hemma och började undra lite, slutade dem göra dem för att dem vara ruttna eller ?!?! dem är ju stora och fula plastsaker, sockeln ser ut som en förlängd agp plats, som en kasset typ.

Är alla PII slot A ? Vad är det för skillnad mellan en PII vanlig eller en PII SLot A ???Typ alla andra Cpu's är ju socket A typen, smala och kvadratiska..
Skulle gärna vilja ha ett svar på detta , har undrat på det här ett tag

Hoppas ni fattar någorlunda, är lite rund under fötterna nu
(Blivit lie för mycket julbira)

Permalänk

Hm,.. jo hehe, som me allt annat, gammalt ersätts av det nya!, begränsningar brukar väl oftast vara den största orsaken tilöl att utvecklingen går frammåt!; bussen kanske var en begränsning eller nåt, va fan vet ja,... nu e man trött! ... Jo, tror la att pII:orna enbart fanns till slotA,... Godjul

Visa signatur

the power of ART compells me!

Permalänk

men slot 1 heter de väl, min p3 är en slot grej, väldigt osmidigt, men dem är väldigt lätta att montera, kanske de va därför man uppfann den, dessutom sitter cache minnet utanför på chippet då tar den stor plats å dom blev tvungna å göra en kasset.

Visa signatur

Hellre död än röd

Permalänk

Tack för svaren

Nu ska jag sova.. klapparna och käket väntar ju, då måste man vara pigg, GOD JUL PÅ ER ALLA

(Finns det något bättre än JulKäk och klappar o kalle anka, heheh.. hej hej

edit: Ogillar tomte smileyn

Permalänk
Medlem

De två största anledningarna till återgången till socker-processorer var de större kostnaderna för slot-processorer samt moderkortstillverkarnas ovilja att göra slot-moderkort.

Visa signatur

My arms, your hearse

Permalänk