Problem med min Router och WiFi repeater!

Permalänk
Medlem

Problem med min Router och WiFi repeater!

Hej!

Köpte idag en Netgear WiFi repeater, en http://www.inet.se/produkt/5401765/netgear-wn3000rp-wifi-range-extender närmare bestämt!

I manualen stod det att jag bara skulle sätta i den i ett vägguttag och koppla ihop med min vanliga router. Sagt som gjort, men det uppstod ett problem. Min router byte namn från mitt gamla vanliga till något annat samt att lösenordet inte fungerar heller. Jag tog sedan bort repeaten men det hjälpte inte. Om jag istället drar en internet-kabel från routern till datorn fungerar internet och mitt vanliga routernamn som jag en gång bestämt själv synd. Vad ska jag göra? tack på förhand!

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av olsson18:

Min router byte namn från mitt gamla vanliga till något annat samt att lösenordet inte fungerar heller.

Konstigt att ditt trådlösa nätverk bytte namn. Kan dina grannar ha gått in för att jävlas? Du når routerns inställningssidor oftast på adressen http://192.168.1.1/ eller http://192.168.0.1/ (i andra fall, konsultera användarhandboken). Där ska du logga in med användarnamn som varierar mellan olika tillverkare. Självklart borde du ändra på dessa saker i samband med att du ställer in det trådlösa nätverket.

Kommer du inte in på routerns konfigurationssidor kan du återställa routern, oftast med någon form av knapp/brytare (du kan behöva ett gem eller en vass penna).

Permalänk
Medlem

Har kollat allt du sa, men fick det att fungera Men tack ändå!