Radiotjänst kräver tv-avgift för smarta mobiltelefoner

Permalänk
Medlem

Gör det till en betaltjänst, så slipper alla betala som inte vill ha skiten!

Edit:

Oj, det var ju meningen att alla ska betala.

Permalänk
Medlem

Jag ska sätta upp en webbsida och kräva 100:- för alla som har möjlighet att se den, jag kommer att bli stenrik, jippie!

Visa signatur

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Permalänk
Medlem

Jag vill att uppdrag granskning ska granska SVT och radiotjänst!

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk

Tv avgift bör endast gälla TV enligt mig. Att ta avgift för att folk har dator/mobil är som att kräva premunations avgift för en tidning för att man har en brevlåda.

Permalänk
Medlem

Jag är rätt sugen på att sätta upp en mast i Kiruna och sända "en sändning som samtidigt och utan särskild begäran är tillgänglig för vem som helst". Då kan jag tjäna in pengarna jag enbart betalar för att dem inte ska störa mig.

Med närmare eftertanke, det är ju så maffian gör. Man betalar för att dem inte ska vara på en. Sjukt :/

Permalänk

Jag som har Windows Phone 8 ska alltså betala för en tjänst som inte ens finns för mitt OS? Känns inte som dom har tänkt till....

Visa signatur

l CPU: X3 440 @ 3.6GHZ l Grafikkort: XFX 5850 1GB l Ram-minne: Corsair XMS3 4gb 1600MHZ DDR3 l Ljudkort: Creative X-Fi Xtreme Gamer l Moderkort: Gigabyte 880GA-UD3H l Bildskärm: 21,5'' LG FLATRON IPS226 l Ljudsystem: Proson Event 6+ JVC SP-EI + Sherwood förstärkare l Mobil: LG Optimus 7 + Nokia Lumia 920 l Spelkonsoler: l PS1 l NES-WII U l

Permalänk
Medlem

Löjligt.

Gör en app för svt play och tv4s sändningar istället och tvingan dem som ska kolla på deras skräp att ladda ner appen för att kunna se, och sedan sätta ett rimligt pris på appen.

Permalänk
Medlem

Då ska allt som finns på SVTplay också vara tillgänglighet på smarttelefonen, mycket skit som inte går att se för att de inte har licens att sända till nallarna eller vad det är.

Permalänk
Medlem

Det är bara neka, neka, neka och åter neka.

Mitt samtal med radiotjänst för två veckor sedan:
"Har du en tv?"
"Nej"
"Har du en dator i hemmet?"
"Nej, har ingen dator"
"....nehepp, hejdå" (märkbart irriterad)

Personen som ringde märkte ju att jag blåljög(med största sannolikhet eftersom jag satt mitt uppe i Dota2 match och man kunde höra hur jag hamrade på tbordet och klickade för fullt med musen, hehe) men det är bara neka. Ingen idé att vara otrevlig mot personen som ringer heller då den bara sköter sitt jobb.

Men som sagt, neka bara och åter neka.

Iframtiden kommer jag säga "Nej, jag har ingen mobiltelefon" när radiotjänst ringer min mobil, just for the lulz.

Permalänk
Medlem

staten lägger ju enorma summor på "skit saker", tror faktiskt fler skulle vilja att man avskaffade licensen än att låta konstnärer få pengar för att ställa ut massa kylskåp på avenyn med text som ingen bryr sig om.....

Visa signatur

AMD R9 280x @1100/1600Mhz | i5 2500k @4Ghz | 120GB intel 330-series SSD | 8GB 1600mhz RAM

Permalänk

Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, uppger att lagen inte gör skillnad på om det är en betalsändning eller inte, eftersom "signalen i tekniskt avseende" är tillgänglig för vem som helst.

Schysst VD.. så med andra ord så säger han att så länge du har möjlighet att ta emot en signal överhuvudtaget även om du inte kan avkoda den så ska du betala. Och kollar man på det så har ju hela sverige tv-mottagningsmöjlighet.

Så det är väl bara betala då.

Tänker vägra betala, tills detta har blivit fullt utrett av regeringen. Har inte kollat på tv hemma på flera år. Sportbarer för fotboll och starcraftstreams, vad mer behöver man?

Permalänk
Medlem

"Med början i februari utvidgades tv-avgiften till att inkludera datorer och surfplattor. Enligt lagen ska "en sändning som samtidigt och utan särskild begäran är tillgänglig för vem som helst" vara licenspliktig, vilket Radiotjänst i Kiruna anser även inbegriper smarta mobiltelefoner, rapporterar Dagens Nyheter."

"Enligt Radiotjänst blev de "nya mottagarna" licenspliktiga redan i oktober förra året, då TV4 började med avgiftsbelagda internetsändningar. Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, uppger att lagen inte gör skillnad på om det är en betalsändning eller inte, eftersom "signalen i tekniskt avseende" är tillgänglig för vem som helst."

Vänta, vad menas med särskild begäran?

Visa signatur

AMD Ryzen 2700x | 32GB RAM G.Skill Trident RGB 3200Mhz | Nvidia 2070 Founders Edition | ASUS ROG STRIX X470-I Gaming | Corsair SF600 600W | Samsung 970 EVO 1TB | Fractal Design Node 202 | Noctua NH-L9a-AM4

Permalänk
Medlem

"en sändning som samtidigt och utan särskild begäran är tillgänglig för vem som helst" vara licenspliktig"

Man måste ju aktivt gå in och begära en anslutning till servern.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Om någon konstant hackar svt.se, betyder det då att man slipper betala för att man inte längre har möjlighet att gå in på sidan? Det här gör mig heligt förbannad. Tur att min iPhone är trasig och den här smartphonen är så dålig att svts app inte stödjer den.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Den som känner sig manad borde starta en protest tråd på Facebook. Sverige är numera lilla Nord korea.

Visa signatur

Corsair 800D\Asus P9x79 Deluxe\Intel i7 3930\Corsair H80i\Minne G.Skill 32Gb 2133Mhz Ripjaws Z Performance\2X Sapphire Radeon HD 7970 3GB GDDR5\ SSD A-Data 511s 120GB\3 WD 2TB\PSU Corsair HX 1000W\Win7 Ultimate

Permalänk
Inaktiv

Så länge staten styr både lagarna och radiotjänst, kommer det alltid att vinklas och ändras till radiotjänst fördel.

Permalänk
Medlem

Rent HYPOTETISKT: Jag har många olika datorer, någon smartphone, kanske en iPad anslutet till en projektor hemma, bara för att jag har saker som kan ta mot sändningar via internet så ska jag inte behöva betala en avgift för det, hade min dator/smartphone/ipad eller motsvarande varit AVSEDD att ta mot sändningarna så visst, men de är inte AVSEDDA att göra detta.

Önskar att detta blir prövat i domstol om vad som faktiskt är teknisk apparatur som är avsedd att ta mot sändningarna.

Jag behöver inte betala underhåll till potentiella/ofödda barn bara för att jag har en pung. Ska börja skicka fakturor till Eva Hamilton eller annan valfri tomte på Radiotjänst för att jag har en hemsida som tillhandahåller tjänster, om de så använder den eller inte skiter jag högaktningsfullt i.

Visa signatur

Gammal dator och många servrar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av HolstR:

Lagen säger väl att avgiften enbart gäller utrustning vars huvudsyfte är att ta emot och visa tv-sändingar? Alltså kan de inte kräva in avgift för annan utrustning eller hur?

Inte riktigt. Lagen säger att all utrustning avsedda för mottagning av TV(SVT etc) är avgiftsbelagda. Ordet avsett kan dessvärre tolkas på både fördelaktiga, och ofördelaktiga sätt.

Till er alla som sitter och är förbannade kan jag erbjuda två alternativ. Antingen struntar vi i att bry och, och börjar betala licensavgiften, eller så får vi fanken göra något verklighetsförankrat. Vi får ju inte glömma att vi antagligen befinner oss på den sida/forum där människor har bäst koll på hur man får sin röst hörd genom etern/nätet. Låt oss nyttja den möjligheten och skapa en gemensam front för att visa RIKAB att det finns bra många som anser att detta moraliskt sett är helt fördömt.

Känns som den enda logiska lösningen, istället för att fylla upp trådar med flera hundra inlägg, något som RIKAB absolut inte kommer bry sig om.

Visa signatur

He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And if you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you.

Permalänk

Jag "ser fram emot" när dom ringer och vill ha licens för min WP7. 2k om året för att kunna se ett meddelande om att jag bör skaffa en flash-plugin som aldrig funnits, helt klart värt vartenda öre.

Men men, dom tittar ju på möjligheten om att bygga en app till min telefons efterföljare, så helt illa är det ju inte

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pnorberg:

Jag vill att uppdrag granskning ska granska SVT och radiotjänst!

De är riksdagen/regeringen som skriver lagarna. Lag säger att man ska betala TV-avgift om man har utrustning som gör man kan ta emot TV sändningar. Så väldigt enkel är de helt och hållet upp till riksdagen/regeringen. Jag betalar TV avgift, men tycker avgiftsystemet är utformat på ett väldigt dåligt sätt.

Visa signatur

Har en tyst dator.

Permalänk

Hur kommer det fungera med företagsmobiler? Ska ett företag med Ca 500 anställda börja betala tvavgift för deras mobiler det blir ju 1 000 000 om året....

Permalänk
Medlem

Det är ju som om jag skulle betala för canal+ utan att ens ha den.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X | ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC | Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz | MSI B450 TOMAHAWK - ATX / B450 | Fractal Design Define C - Svart | Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold | Noctua NH-D15 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av HolstR:

Lagen säger väl att avgiften enbart gäller utrustning vars huvudsyfte är att ta emot och visa tv-sändingar? Alltså kan de inte kräva in avgift för annan utrustning eller hur?

Nej.

"En TV-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål."

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfatt...

Permalänk
Medlem

Jag betalar också min TV avgift men tycker ändå detta är uppåt väggarna. Vore bättre SVT bekostades av skattemedel då man antingen betalar avgift eller smiter från den, knappt någon saknar möjlighet att se det idag.

Visa signatur

ii7 2600K @ 4500 mhz, P8Z68-V Pro, 16 GB Vengeance LP @ 1600 mhz, Samsung 830 256 GB (system), X25-M 160 GB, Chieftec 650W PSU, GTX 660 2GB, CM ATCS 840, NH-D14, WIN 8 pro. Sidekick - Acer TimelineX 3820TG.

Permalänk
Medlem
Skrivet av shrimphook:

Hur kommer det fungera med företagsmobiler? Ska ett företag med Ca 500 anställda börja betala tvavgift för deras mobiler det blir ju 1 000 000 om året....

"Dock inte på företag, "de har knappast köpt datorer för att de anställda ska se på tv", sa Radiotjänsts vd Carl-Gustav Johansson till Computer Sweden i veckan."
http://www.idg.se/2.1085/1.495217/nar-lagen-blir-ett-svepskal

Permalänk
Medlem

Om man väljer att ta upp det rätten. Blir det brottsmål eller civilrätt?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av stn1337:

Det är bara neka, neka, neka och åter neka.

Mitt samtal med radiotjänst för två veckor sedan:
"Har du en tv?"
"Nej"
"Har du en dator i hemmet?"
"Nej, har ingen dator"
"....nehepp, hejdå" (märkbart irriterad)

Personen som ringde märkte ju att jag blåljög(med största sannolikhet eftersom jag satt mitt uppe i Dota2 match och man kunde höra hur jag hamrade på tbordet och klickade för fullt med musen, hehe) men det är bara neka. Ingen idé att vara otrevlig mot personen som ringer heller då den bara sköter sitt jobb.

Men som sagt, neka bara och åter neka.

Iframtiden kommer jag säga "Nej, jag har ingen mobiltelefon när radiotjänst ringer min mobil" just for the lulz.

Kör på samma stil Kommer nu säga att jag inte har en smartphone utan en 3310.

Visa signatur

Citera för snabbare svar.

Permalänk
Medlem

Dom hade en ide på att sätta den på skatten.
Men hur blir det då?

Säg nu 500kr kvartal / hushåll
Men om 2-3 personer tjänar pengar & betalar skatt, känns som om det skulle bli mer än 500kr kvartalet om 3 personer pyntar?

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk
Medlem

Förvånar mig att folk som arbetar på SVT inte fått samma status som lapplisor ännu. Ska man betala för att inte se kändisar i tv rutan så borde man väl iallafall ignorera deras status irl.

Visa signatur

Asus Tuf Gaming 670e- Plus | Ryzen 7800X3D | Gigabyte GeForce RTX 4090 24GB Gaming OC | G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB Expo | WD BLACK SN850X 2TB WD - WD BLACK SN850X 1TB - WD Black SSD SN750 1TB | Corsair RM1000e 1000W | Noctua NH-D15S Chromax Svart | Phanteks Enthoo EVOLV ATX | Rog Falchion Mx Cherry | Xtrfy MZ1 Wireless

Skärm: Samsung 49" NEO G9 Ultrawide | Samsung Q90T | Asus TUF Gaming VG27AQ | AOC G2460PQU

Cockpit: Gunfighter Mk.III Base - Modern Combat Grip Ultimate | Gladiator NXT EVO Omni Throttle | Logitech Flight Rudder Pedals | Tobii eye tracker 5

Permalänk
Snusfri

Även fast jag aldrig nyttjar dessa vänstervridna så kallade "public service" kanaler så bör de finnas kvar.
Dock så skall det enligt mig då betalas av en skatt istället för som det är nu.

Jag vill inte ha perversa "pejlare" som smyger i folks trädgårdar och kikar in genom fönstrena eller som försöker tränga sig in när folk dumt nog öppnar dörren då dessa ringer på.

En vän råkade ut för detta då han öppnade sin dörr och när han såg vad det var för person och vilket ärende denne hade så försökte han stänga dörren, men personen hade satt sin fot där så han fick sparka honom på smalbenet flertalet gånger för att kunna stänga dörren till sin lägenhet.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro