batch fil på skolan och nu snack med rektorn?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Toxid_Fox:

Själv så lyckades jag och min kompis som tittade på (runt 13 år gamla) enligt skolan crasha hela Kungsbacka Kommuns inloggnings server genom att göra en .bat fil som om jag minns rätt bara öppnade massa fönster. Allt tack vare att en okunnig lärare trodde vi hackade när jag hade öppet CMD... (jag kom inte enns ihåg hur man gjorde då så filen fungerade aldrig).

Blev ett fint snack med lärare, rektor och föräldrar och en avstängning från allt dator användande tills terminen tog slut för oss båda. Alla arbeten vi gjorde var på datorer hela vägen tills vi gick på sommarlov så vi behövde inte göra ett piss (det var typ 2 månader)

Gött att man kan skryta om att man har "stängt ner" en hel kommuns nätverk ^^

Letade säkerhetshål och var med i sadistpatrullen i min gymnasieskola.
man hittade några switchar och routrar utan lösenord och rensade skolan på virus som spred sig i nätet. det var även folk som tankade en hel del på skoltid, vilket sabbade för alla då nätet ut mot internet låg stendött.
Det var lockande att sänka någon switch här och där ibland^^

Permalänk

Om man ska komma med gammalt skolbus som många andra här så har jag nog bara följande.

Kommer inte ihåg precis vilket år men gick nånstans ~första-andra klass, alltså nån gång runt '95-97. En elev från en högre klass, typ 6an, visade oss småungar hur man fick fram bilder på nakna damer på internet. Antar att skolan hade nån sorts uppringning på den tiden, ingen aning, men vi blev inte precis introducerade för internetanvändning som varenda unge kan från födsel idag.

Vi tyckte ju att det där var asfränt så vi drog ner massa bilder och skrev ut dom på skolans skrivare. Kommer ihåg att systrarna Graaf var med. När vi inte visste var vi skulle göra av pappren så gömde vi dom mellan sidorna på massa böcker i biblioteket xD Väldigt liten skola också så det fanns väl inte så jättemånga böcker i det biblioteket. Inget minne av vad som hände sen men det blev nog nåt snack

OnT: Du har inget att oroa dig för.. det är väl inte olagligt att öppna webbläsaren. Förstår ingen på skolan får du väl be nån vettig person/vuxen med ljudlig stämma ringa och förklara hur dumma dom är.

Visa signatur

Stationär: Meshify C Vit TG || ROG B550-F || 5800X+NH-D15 || 4070ti || Vengeance LPX 32GB || KC3000 M.2 || FD Newton R3 600W Ljud: RX-V781, Dynavoice LCR-5, FX-4, Velodyne SPL-1000 Ultra || DacPort Slim || Tennmak IEM

Permalänk
Medlem

Det är skrämmande vilken mentalitet som vissa individer här i tråden verkar ha. Nej, läraren är ingen idiot för att hen inte förstår vad eleverna gör på datorerna. Lärare får inte betalt för att veta hur ett operativsystem fungerar, eller vad som är 'farligt' ur ett IT-perspektiv (undantag IT-lärare). Att kalla en vanlig t.ex. svensklärare idiot för något sådant är som att kalla en bilmekaniker idiot för att han inte kan fixa ditt hustak. Han har varken rätt utbildning, rätt kunskap eller rätt kvalifikation för att kunna göra något sådant; han fixar bilar. Vi råkar vara på ett forum där de flesta har större kunskap om IT än resten av Sveriges befolkning, men det ger oss inte rätten att se ner på mindre kunniga. Skärpning!

Att läraren i fråga inte gick direkt till eleven och frågade vad denne höll på med är väl också ganska självklart, för tbh så skulle väl de flesta 13(?) åringar ljuga för att slippa problem. Har läraren ingen kunskap för att verifiera elevens historia så är det lönlöst.
Läraren i fråga kanske gick direkt till IT-ansvarige, som i sin tur gick direkt till rektorn. Då är det möjligtvis IT-ansvarige som kanske har förhastat sig lite, men allvarligt, är det en IT-ansvarigs jobb att konfrontera ungar? Den frågan var retorisk, svaret är nej. En IT-tekniker kanske kallas in som "konsult" av rektorn för att kolla om scriptet i fråga var skadligt, men det är fortfarande inte han som bör ta diskussionen med eleven.

Bara mina två cent...

Och för att vara lite on topic:
Det är nog absolut ingen fara för dig, OP, så länge du lugnt och sansat förklarar vad scriptet gör och varför det inte är skadligt. Du kanske även kan ta tillfället i akt och pitcha för lite datorteknik under skoltiden?

Visa signatur

CPU: Intel i5 2500K @ 4,7GHz Mobo: Asus P8Z68-V
GPU: Asus STRIX 970 RAM: 8GB Corsair Vengence 1600 MHz CL9
PSU: OCZ ModXStream 700W Chassi: NZXT Phantom

Citera så att jag hittar tillbaka!

Permalänk
Medlem

Problemet med dessa script är att visst de gör inget när de ligger passiva på din del av datorn men (och nu vet jag inte hur skolan du är på har sitt uppbyggt) vet att när man själv var yngre ställde till med massa "hyss" med skolans datorer genom just .bat filer och dylikt.
Det kan vara harmlöst att öppna 10 fönster med google men om du gör som någon förslog och sätter det i loop och du kan göra att datorn mer eller mindre dödar sig själv vid uppstart, vi använde script och sånt för att gå runt skolan inloggning för att sedan kunna spela spel på datorerna. Tibia och annat häftigt ^^
Därav kan de vara väldigt petiga med script och kan du inte motivera varför du ska öppna dessa fönster med ett script ser jag skolans poäng med att ta det säkra för det osäkra.

Visa signatur

"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Permalänk
Medlem

Och skolan som skall uppmuntra ett inlärande där eleven uppmuntras att själv ta reda på information och testa sina kunskaper? Och nu vill de ta dig i örat och utpeka dig som terrorist för skolan saknar de resurser de behöver för att uppmuntra ditt intresse? För att du är för ambitiös? Felet här är deras svar. Korrekt svar är: "Vill du latcha med script, så använd den här specifika datorn. Spara dina script på den här platsen, datorn återställs varje natt. Gör vad du vill." (alternativt: you break it, you fix it!)

Jo, läraren gör klart fel här. Istället för att uppmuntra inlärning så försöker de straffa elever som inte lär sig "på rätt sätt". Och själv skulle jag haft jättestor nytta av att kunna mer scripting i mitt arbete! Kan du det ligger arbetsmarknaden öppen för dig! (För övrigt en annan av skolans huvuduppgifter, att utbilda anställningsbara personer)

Permalänk
Medlem
Skrivet av csoLs:

Det är skrämmande vilken mentalitet som vissa individer här i tråden verkar ha. Nej, läraren är ingen idiot för att hen inte förstår vad eleverna gör på datorerna. Lärare får inte betalt för att veta hur ett operativsystem fungerar, eller vad som är 'farligt' ur ett IT-perspektiv (undantag IT-lärare)

Troligtvis har denna lärare sagt till rektorn att eleven har hackat (utan att nämna vad läraren har sett). Att en rektor då kan lita på en lärares ord som inte har kunskap inom det ämnet (icke IT lärare) är extremt dåligt.

Rekorn borde göra sina egna efterforskningar och be om bevisen läraren har för att eleven har hackat. Det är ett stort problem i dagens skolor när eleverna inte får någon trovärdighet hos de vuxna och man ALLTID antar att de vuxna har rätt - vilket inte alltid är frågan.

Permalänk

Låt mig gissa, VOLVO-IT?

Det är ingen fara, vad ska dom göra egentligen? Får dom för sig att stänga av dig eller sänka dina betyg är det bara att kontakta DO inget snack om saken.
Jag har gjort en del tidigare, skapade loopar och skickade runt dem som "crackat" Spotify, om någon glömmer logga ut gömmer jag alla filer i en obemärkt mapp på skrivbordet och lägger in en hitler.vbs i startup mappen som öppnar CD läsaren på loop.

Senare har jag gått över till sniffing som är mindre okej i fel händer, där har jag bara plockat en cookie och använt den för att komma in på andras konton på olika sidor som Facebook (obviously).
Men just gällande facebook så känner jag att man får man skylla sig själv lite om man inte har aktiverat HTTPS och andra säkerhetsfunktioner.

Har även börjat leka med ConBoot som är äckligt, och simpel HTML för att välja alla kursval istället för ett bara för att se lärares reaktioner

*EDIT*
1Tb?! är den tilldelad dig eller är det hela skolan? Båda alternativen låter sjukt fel. Vet inte vad du pluggar men jag kan bara tänka mig en linje som behöver det utrymmet och det är media. Men 1Tb till hela skolan?! What? Isåfall, fyll upp skiten med tomma filer.

Visa signatur

Är en jobbig jävel. Lev med det.

| GA-X79-UP4 | i7-3930K @4.7GHz | ASUS GXT 680 4Gb | 2x ADATA 128Gb SSD RAID0 | 28TB mekaniska diskar (en fin häxblandning) | Corsair H100i | Fractal Design Define R4 | Corsair VENGEANCE 32Gb | Corsair HX850 80+ Gold |

Permalänk

Jag har pratat lite med rektorn idag och han svarar att eftersom att det är en .bat fil så kan jag komma åt kommandon jag kan skada datorn med och då säger han "det är som att ha skadat datorn"

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Att programmera eller att inte programmera, det är frågan?

Permalänk
Medlem
Skrivet av kallepårymmen:

Jag har pratat lite med rektorn idag och han svarar att eftersom att det är en .bat fil så kan jag komma åt kommandon jag kan skada datorn med och då säger han "det är som att ha skadat datorn"

Skickades från m.sweclockers.com

Kan man ju komma åt genom att bara starta datorn...
Så startar man cmd för att se ipconfig så har man skadat datorn för det finns möjlighet att göra det med den. Låter ju smart...

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av kallepårymmen:

Jag har pratat lite med rektorn idag och han svarar att eftersom att det är en .bat fil så kan jag komma åt kommandon jag kan skada datorn med och då säger han "det är som att ha skadat datorn"

Skickades från m.sweclockers.com

WTF....

Det INGÅR ju i operativsystemet, Det är som att säga att du öppnar ett notepad dokument och nu har du skadat datorn.....

fy fan asså.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem

Så ni får inte göra scripts på din skola? Ditt dumhuve till rektor borde avgå på studs.

Scripts används i alla IT miljöer nu för tiden för att få saker att fungera som det ska.

Går du i skolan i stockholm? Jag kommer gärna förbi och tar ett snack med din rektor.

Permalänk
Medlem

lol lärare är kassa ibland.. vissa har antagligen fel yrke.

blev själv utslängd från datasalen för jag frågade om något som var antagligen ett par steg framför det läraren stog och visade på tavlan.. blev utsläpad i håret (ja seriöst) vart shockad så gjorde ingenting, hade samma hänt idag skulle snubben fått blått öga

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av tvelander:

WTF....

Det INGÅR ju i operativsystemet, Det är som att säga att du öppnar ett notepad dokument och nu har du skadat datorn.....

fy fan asså.

Rektorns logik:
OMGOMGOMG, Du öppnade en webbläsare!! NU HAR DU TILLGÅNG TILL BARNPORNOGRAFI!!! Jäkla pedofil...

Permalänk

Hänvsia honom till denna tråden bara, kanske får vi en ny sweclockare?

Permalänk
Medlem
Skrivet av UrbanHazard:

Hänvsia honom till denna tråden bara, kanske får vi en ny sweclockare?

Nej hänvisa honom inte hit, vi vill inte ha kassa rektorer som inte kan ett piss på sweclockers...

Permalänk
Medlem
Skrivet av kallepårymmen:

Jag har pratat lite med rektorn idag och han svarar att eftersom att det är en .bat fil så kan jag komma åt kommandon jag kan skada datorn med och då säger han "det är som att ha skadat datorn"

Skickades från m.sweclockers.com

är inte dom "farliga" kommandsen blokerade då? (del sys32? tex..)

Visa signatur

CPU : 12900KS GPU : 3090 Strix OC RAM : G.Skill 32GB 6600MHz 34-40-40-105SSD : 2st SN850 1TB Bildskärm 1: Strix PG279Q 1440p@165Hz G-SYNC Bildskärm 2: Asus VG27AQ 27" 1440p@165Hz Bildskärm 3: Asus VG27AQ 27" 1440p@165Hz Vattenkylning CPU,GPU och RAM, 3*360 rad

Permalänk
Medlem

Många som inte är medveten om orsak och konsekvens i den här tråden. Jag håller med Ferrat i den här tråden. Dels kan man sänka servern, dels kan man ta upp onödiga nätverksresurser.

Skrivet av Ferrat:

Problemet med dessa script är att visst de gör inget när de ligger passiva på din del av datorn men (och nu vet jag inte hur skolan du är på har sitt uppbyggt) vet att när man själv var yngre ställde till med massa "hyss" med skolans datorer genom just .bat filer och dylikt.
Det kan vara harmlöst att öppna 10 fönster med google men om du gör som någon förslog och sätter det i loop och du kan göra att datorn mer eller mindre dödar sig själv vid uppstart, vi använde script och sånt för att gå runt skolan inloggning för att sedan kunna spela spel på datorerna. Tibia och annat häftigt ^^
Därav kan de vara väldigt petiga med script och kan du inte motivera varför du ska öppna dessa fönster med ett script ser jag skolans poäng med att ta det säkra för det osäkra.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

schack rules, i don't...:-(

Permalänk
Medlem
Skrivet av HurMycket:

Löjligt. Åker du dit för detta så ska jag göra allt jag kan för att hjälpa dig.

Kräv att läraren/rektorn visar hur din fil kan skada datorn.

Detta hände mig engång för flera år sedan och samma sak hände mig , gå till rektorn. Så senare lade jag ett lösenord på bios på samma burk. Den hade en lapp som det stog trasig på dagen efter xd en simpel E-Bomb kan dem inte gnälla över, dem gav användarna möjligheten att göra sådant eftersom dem skapade enskillda användare beroende på vilken elev som sitter där.Så det är deras fel att dem inte avaktivera bland annat Kommandotolken och andra i registret.
Öppna ditt register och hitta eller skapa nyckeln nedan.
Skapa eller ändra DWORD-värdet "DisableCMD"

Visa signatur

"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av taimanov:

Många som inte är medveten om orsak och konsekvens i den här tråden. Jag håller med Ferrat i den här tråden. Dels kan man sänka servern, dels kan man ta upp onödiga nätverksresurser.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan inte sänka en server med att öppna 10 google. OCH den ligger inte ens i startup filen.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem
Skrivet av kallepårymmen:

alla som svarar att jag ska snacka med it teknikern så är han lika hjärn
död han...

När jag var yngre gjorde jag en shutdownfil och bytte ikonen till internet explorer.. blev avstängd i 3 månadet

Visa signatur

Citera mig för svar :D
- Årets Citat: Vattenulf -
"Pumpen snurrar inte den står stilla i botten på chassit. Om den hade snurrat skulle slangarna blivit vridna så det vill man ju inte."

Permalänk
Rekordmedlem

Det kanske inte handlar om skadan ett enkelt bus/skript gör utan mer om elevens beteende och att man brutit mot skolans regler om man blir kallad till rektorn.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kallepårymmen:

förresten när dom hittade min har dom kollat runt lite på andra användare och min kompis skrev nyss till mig att han har skapat en sådan fil (filen heter start.bat) på hanns del av servern

ping "skolans ipv4" -t -l 65000 start start.bat

tänkte den skulle ju kunna skada lite mer men eftersom att han bara har lagt den på sin egen del kan den ju ite skada någon annan
och han var också lite orolig eftersom att dom söker runt lite nu

Är man så dum att man startar en batfil, speciellt i en annans mapp, får man väll skylla sig själv. Jag tycker det är klantigt att uttala sig i frågor där man inte har kunskap. Jag hade (hån)skratat när de förklarat att det var den filen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av 4everapple1:

*EDIT*
1Tb?! är den tilldelad dig eller är det hela skolan? Båda alternativen låter sjukt fel. Vet inte vad du pluggar men jag kan bara tänka mig en linje som behöver det utrymmet och det är media. Men 1Tb till hela skolan?! What? Isåfall, fyll upp skiten med tomma filer.

på mitt skolkonto så har mitt konto en "server hårddisk" på ca 500 GB medans mina klasskamrater har typ 50 GB
vetefan vad jag har gjort för att få det

föresten tror jag inte hårddiskarna sitter i skolan eftersom man kan komma åt dem i vilken skola som helst som har volvo it

Visa signatur

Main: i5-6600k - 2x8GB DDR4-3200 - AMD FURY Tri-X - Corsair MP510 960 GB M.2
pfSense: GA-J1900N-D3V - SK Hynix 2x2gb
unRAID: Xeon E3-1230v2 - 16 GB DDR3 (ECC) - Dell PERC H310 - 8x4TB

Permalänk
Medlem

Personlig under min skoltid hjälpte jag bland annat till att underhålla alla skoldatorer både under högstadiet och gymnasiet, gjorde aldrig några bus heller för den delen, hade också rättigheter över hela skolnätverket o.s.v. Vart ganska underbara tider, enda elev som hade full rättighet att vistas i datasalen utan lärare också Hade till och med rättigheter att slänga ut andra elever ur salen....

Det var tider det.... Åt andra sidan hjälpta jag till väldigt mycket, tyckte det var roande och kul och förtjänade till slut min tillit

Har tyvärr inte gjort ett enda bus i huvud taget under mina år, snarare fixat oändligt massa datorer som idioter till elever förstör.

En period vart det ju poppis att stoppa in mettalfolie och annat skit i alla gluggar de kunde hitta på datorerna.... De förstör enbart för sig själva.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av alatan:

Haha, det måste vara ett skämt. Själv har vi bytt ut i stort sett alla skolans datorers skrivbordsgenvägar till diverse omogna batch skript.

Skolan hade noll säkerhet så det var bara att gå in i alla lärares privata mappar.

Sen står huvudswitchen lite dåligt placerad, det är jätte lätt att dra ur strömkabeln så försvinner hela skolan ner.

Prio 1 : Ändra betygen

Visa signatur

Phanteks P500A Vitt | R7 5800X | Gigabyte X570S Aero G | Asus Strix 3080 White edition | 32 GB Kingston 3600MHz | AW3423DW
Beyerdynamic DT880 600 & Beyerdynamic DT770 250 | Sennheiser HD 58X | Tin T2 Pro | Samtliga billiga Koss | Sony MDR-1A & WH-1000XM3 | Grace SDAC + Darkvoice 336 | O2+ODAC | JBL LSR305

Permalänk
Medlem
Skrivet av csoLs:

Det är skrämmande vilken mentalitet som vissa individer här i tråden verkar ha. Nej, läraren är ingen idiot för att hen inte förstår vad eleverna gör på datorerna. Lärare får inte betalt för att veta hur ett operativsystem fungerar, eller vad som är 'farligt' ur ett IT-perspektiv (undantag IT-lärare). Att kalla en vanlig t.ex. svensklärare idiot för något sådant är som att kalla en bilmekaniker idiot för att han inte kan fixa ditt hustak. Han har varken rätt utbildning, rätt kunskap eller rätt kvalifikation för att kunna göra något sådant; han fixar bilar. Vi råkar vara på ett forum där de flesta har större kunskap om IT än resten av Sveriges befolkning, men det ger oss inte rätten att se ner på mindre kunniga. Skärpning!

Håller med till 100%. En vanlig ämmneslärare ska inte behöva veta vad cmd skript gör eller vad det är för något. Dock borde Rektorn tagit kontakt med IT ansvarig, det svaret rektorn gav var ju helt bäng.

Visa signatur

PS3 Slim 750GB PSN: Asseroth
Dator:
i7 4790k | Gigabyte GA-Z97P-D3 | 32GB DDR3 | SanDisk SSD 128GB, OZC SSD 256MB, Toshiba 4TB, Toshiba 3TB | AMD Radeon R9 290x 4GB| Corsair CS650W | Fujitsu 27" 1080p & AOC 24" 1080p | Windows 10 Pro x64

Permalänk
Medlem

Vi körde massa net send på min tid. Fick bara varningar för det mesta, dock var inte it ansvarig alltför glad när han hade 200-300+ popup meddelanden att klicka bort på huvudservern.

Hände någon gång att man fick 1-2v avstängning. Det löstes lätt genom att dra ut nätverkssladden på datorn när man skulle logga in. Förutsatt att man varit inloggad på datorn tidigare och att man inte försökt logga in på den efter man blivit avstängd.

Visa signatur

/dev/null

Permalänk
Skrivet av kallepårymmen:

Jag har pratat lite med rektorn idag och han svarar att eftersom att det är en .bat fil så kan jag komma åt kommandon jag kan skada datorn med och då säger han "det är som att ha skadat datorn"

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns många saker som är potentiellt farliga, inte fasen sätter rektorn dit alla lärare som kört bil till jobbet, bara för att det dör mycket folk i trafiken?

Visa signatur

CPU: AMD FX-8350 @ 4.7GHz | RAM: 32GB Vengeance @1600MHz | GPU: Asus HD7970 DCII Top @ 1.0/5.6 GHz | ASRock 990FX Fatal1ty | PSU: Newton R3 800W Platinum | HD: 128 GB Plextor M3 Pro, 300 GB WD Green | triple-boot: Win7-64,WinXP-32,debian-64

Permalänk
Medlem

Haha! Din rektor är ju helt väck. Hade varit kul att snacka med honom.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| EVGA Z170 FTW | i7 6700k | ASUS RTX 3070 | 16GB DDR4 3200MHz | Cooler Master V850 | Samsung 840 Evo 250GB + 2x WD Black 500GB + Seagate 2TB SSHD + Samsung 970 Evo M.2 1TB|

Permalänk
Moderator
Moderator

*tråd åter öppnad, flertal inlägg raderade*

Flera personer i denna tråden har kommit med direkta råd och tips som inte är tillåtna. SweClockers hjälper inte till med att skapa virus eller programvaror vars syfte är skadligt och potentiellt olagligt. Vi förstår att de flesta personernas avsikt är enbart för mindre spratt men kunskap är kunskap och ska användas ansvarsfullt på SweClockers forum.

Ge inte tips och gör inte meningslösa inlägg, antingen gör ni relevanta svar till till TS eller så låter ni bli.

Citat:

§ 1.1 Var trevlig och respektera andra.

§ 1.6 Meningslösa inlägg som inte för diskussionen framåt är förbjudna. Detta omfattar bland annat inlägg som utan vidare motivering uttrycker medhåll eller missnöje. Ett annat exempel är att diskussionen för det mesta inte förs framåt av inlägg som enbart innehåller citat eller roliga bilder.

§ 8 Brott - Det är inte tillåtet att uppmana till brott eller sprida uppmaningar till brottsliga handlingar. Allt innehåll regleras av svensk lagstiftning.

Jag kommer inte att diskutera detta i tråden, skicka pm eller ta det i feedback delen.

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers