En kort recension på ASUS N56VZ

Permalänk
Medlem
Skrivet av dassekaka:

Tack cir0w! Men det de pratar om i länkarna är ett annat ljud. Det pratar om ett klickljud, jag pratar om två tydliga beep. Alltså beep beep, från högtalarna. Det ljudet jag hör är inget ljud som är av misstag eller som antyder på att nåt är fel på hårdvaran. Jag skulle bara vilja veta vad det är och om man kan göra något åt. Om nån vet, svara gärna. Tack!

köpte nyligen en n76vz och hör detta ljud ibland.

Permalänk
Medlem

Hur meckigt är det att byta disk?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chew:

Hur meckigt är det att byta disk?

väldigt enkelt.

Permalänk
Skrivet av laxkrabban:

Ringde Asus-support tidigare idag och killen jag fick snacka med där påstod att det var 3 låsta eller 5 döda pixlar som gällde, oavsett om det är inom 30 dagar eller inte. Han rådde mig att vända mig till Dustin vilket jag gjorde och där blev jag tillsagd att helt enkelt returnera den och få pengarna tillbaka i och med att det är 14 dagars öppet köp, så det var ju skönt.

Däremot är det mindre skönt att recovery-skivorna (som jag brände vid första uppstart) inte fungerar som de skall. Efter att jag använt skivorna för att blåsa originalhårddisken och installera om recovery-partitionen, OS, osv och processen är avslutad och datorn skall boota om så hittar den ingen enhet utöver DVD/BD:n att boota från. Så nu står jag där med en obootbar laptop att returnera för trasig pixel. Lite enververande. En möjlig anledning jag kan se är att jag uppdaterat till senaste BIOS-versionen, men flash-utilityn tillåter en inte att downgrada för att utesluta den möjligheten. Eller så är det helt enkelt fel på allting. Ännu en anledning att returnera Tänker dock köpa en ny så fort jag får pengarna tillbaka från Dustin.

Edit: Kan tillägga att jag testat att under boot trycka både F9 (för att egentligen starta recovery-processen, som inte startar), samt övriga F-knappar och ESC och gud vet vad osv utan resultat.

Edit2: Bootade upp installation av Windows Home Premium på maskinen och vid steget där man väljer var man skall installera Windows ser jag att vad recoverydiskarna gjort är att blåsa disken helt och sedan återställa partitionstabellen till 5 partitioner;
SYSTEM (200 MB)
MSR (128 MB)
OS (279,5 GB)
DATA (394,4 GB)
RECOVERY (24,4 GB)
samtliga tomma. =/ Inte konstigt recovery inte funkar. Blir till att installera Home Premium och sedan köra den medföljande ASUS Drivers and applications-skivan. Bättre än så blir det nog inte.

Hallå! Min kan inte heller hitta cd-läsaren i bios, jag vet fan i mig inte hur jag ska göra nu. Windows har kraschat och bios kan inte boota från skivan! Har du nån aning om hur jag ska gå vidare? Tackar i förväg! Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Hade tänkt att uppgradera till mer minne, har 8 (4x2) GB för tillfället.
Blir nog 16 (8x2) GB. Har kikat på dessa: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1463511
Fungerar dessa tillsammans, var kan man kolla det? Någon som vet?
Kom gärna med förslag.

Permalänk

Köpte Asusen igår. Funkar kanon! Bara att jag hör ett brusljud varje gång jag scrollar när jag har denna lilla subwoofern ikopplad. Vad kan detta vara ?

Permalänk

Funderar också på en sådan då priset är skapligt idagsläget.
Är en 1920 för hög upplösning för en 15"are eller bör man köra på en 17?
Har idag en 1600x900 på 17"

Permalänk
Hedersmedlem

Var ock kände på en sån här på mediamarkt idag, gillar verkligen kvalitétskänslan. Någon som vet om det är en Haswelluppgradering på gång till N-serien?

Visa signatur

CPU: i5 760, SilverStone Argon AR01 MOBO: MSI P55A-G55 GPU: Nvidia 770 RAM: CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE LP 1600MHZ SSD: Intel 120 GB Chassi: R4 PSU: Corsair TX 850W 80+ Mus: Qpad 5k Skärm: BenQ 24'

Permalänk
Permalänk
Medlem

Får ej min ASUS N56VZ att visa mitt 5ghz nätverk hemma. Får bara upp 2,4ghz. Så vitt jag vet så ska den väl stödja 5ghz eller? Har kollat runt i nätverkskortet men hittar ingen inställning där man kan välja dualband. Någon som har en ide om hur man kan göra? Får bara som max 65mbps medans min Oneplus One har 435mbps. Funkar ok med 65mbps men vore bättre med 5ghz och 144mbps och uppåt. Vore hyggligt om någon har en ide att dela med sig.

Med vänlig hälsning Mats

Visa signatur

FD define r4 vitt// ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi) II + Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 Vengeance RGB RT Svart// Ryzen 7 5700X 3.4 GHz + Corsair iCUE H100i RGB PRO XT// Sapphire RX5600XT Pulse// AOC 27G2UG4 IPS 144Hz// Win11 på wd_black sn850x 1tb// Corsair RM750x// MATTA: SWECLOCKERS 90cm// Corsair Dark Core RGB PRO Wireless // Google pixel 8 Pro// HyperX Cloud II