Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Melding Plague

Athlon64 rykten

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">Athlon64 rykten</b> <small class="small">Skrivet Torsdag, 16 Januari, 2003 av <a href="mailto:herman@sweclockers.com">Herman</a><br /></small>
<a href="http://www.digitimes.com/NewsShow/Article2.asp?datePublish=20...">DigiTimes</a> har fått lite information från några industri-källor angående AMDs kommande processor Athlon64 (ClawHammer). Enligt källorna kommer förmodligen K7-processorer (AthlonXP) dominera AMD-marknaden under 2003. Tydligen ska 20000 processorer skeppas i mars, och sedan 300 000 processorer under andra kvartalet. De har även en lista med tillgängliga o kända moderkortskretsar till Athlon64.<br><br><I>For supporting chipsets, major chipset companies VIA Technologies, Silicon Integrated Systems (SiS) and ALi Corporation (formerly Acer Laboratories) all had products ready in 2002 to meet AMD’s original launch schedule of the fourth quarter of last year. With the upcoming introduction of K8 processors, all three chipset designers are expected to start mass production immediately.</I><br><br>Läs mer hos <a href="http://www.digitimes.com/NewsShow/Article2.asp?datePublish=20..." target="_top" >DigiTimes.</a> <p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Nu får vi se om det värkligen blir så att den kommer finnas i så stor upplaga som det är sakt i 2q. Dom har ju faktiskt skutit upp den här relesen i över ett år snart. Kommer tillock med ihåg det första jag såg skrivet om AMD:s 32-64 bitars proll -99 någon gång. stod något i form av: Nu kommer AMD inom kort att släppa en processor som kan köra både 32bitars och 64bitars kod det rycktas tilloch med om att närman startar den i 32bitars mode så kommer OS:et se det som två processorer istället fören. Det har hänte mycket sedan dess i både tid och tekniska framsteg.

Måste oxå säga att Folket på sweclockers antagligen är dom som är minst intreserade av Hammer(Athlon64, Opterton etc.) nyheterna. På alla andra nyhets sidor och forum blir det genast massor av diskution så fort det kommer något nytt om Processorn men här kan nyheterna ligga i dagar innan någon äns lägger något svar och då blir det ofta ett svar i fromen: AMD SUGER. eller INTEL SKALL DET VA. Hoppas någon ser till och börja diskutera för och nackdelar med den här även på den svenka marknade.

Permalänk
Medlem

Vad gör du i andra forum än detta?? Hädare..
Jag har stort intresse för hammer och många med mig...men det är så att vissa nyhetar har man sett förut...

Visa signatur

The world is made of murderers dreams

Permalänk
Medlem

300 000 processorer är inte särskilt mycket, knappast en stor upplaga enligt min mening. Fast det måste givetvis sättas i proportion med att det är Opteron processorer det handlar om som skall in i servrar och inte Athlon64 som Herman hävdar i nyheten. Mycket mindre marknad men också högre priser.

Permalänk
Avstängd

Intel sover inte, de kommer med Dual-core och 9Mb cache.
"Intel will launch a monstrous version of the Itanium 2 processor: with 9MB of L3 cache"
"The dual-core Intel CPU itself will be made using 90nm technology"

Visa signatur

MrTT
Intel tjänar hutlöst mycket pengar, dela bolaget i två delar, så att det blir bättre konkurrens på CPU marknaden."

Permalänk
Avstängd

Itanium och Opteron är inte riktade till samma marknad.
Men AMD är också redo för Dual Core, ifall dom tänker ta upp kampen med Intel på den nivån också.