Intel Broadwell får integrerad signalprocessor

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buttington:

Mitt nyckelord kommer bli "Hi slave", Datorn kommer således svara med "Hello master".

Roligt... tills dator svarar "I'm sorry Buttington I cannot do that, you are not my master anymore"

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buttington:

Mitt nyckelord kommer bli "Hi slave", Datorn kommer således svara med "Hello master".

Efter tag kommer det bli tvärt om... Skynet...

Drar mig till minnes en scen ur Independence Day, där alien har fångat doktorn i labbet: "What do you want us to do?! DIIIIIE!"

Visa signatur

Better to have and not need, than to need and not have.

Permalänk

röstkommandon till datorer har fungerat sen 1960-talet. Den första kommersiella produkten med röstigenkänning va covox(1982) ..inget är nytt under solen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av StarglowOne:

Det behövs inte då synsvaga kan få böcker som ljudbok istället, men jag lovar om du en dag sitter där och inte kan röra dina händer ordentligt så kommer du att tacka för att röstkommandon finns.

Jag är inte riktigt där ännu, men på god väg, och förbereder mig redan på att en dag kommer jag inte att kunna använda mitt största intresse efter min dotter, datorn som jag brukar pga av min kropp stänger av. så jag och säkert många med mig tycker det är en bra sak.

Säkert felstavningar m.m men jag är trött, samt blir irriterad på sådan ignorans

Då kanske du även ska tänka på utifall att man blir döv också då, eller?

Kasta inte spjut i radhus nu.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buttington:

Mitt nyckelord kommer bli "Hi slave", Datorn kommer således svara med "Hello master".

Old Man's War av John Scalzi har ett mycket roligt avsnitt när det gäller röststyrning och att skapa en hälsningsfras till datorn.

Permalänk
Medlem

Jag pillade lite med röstigenkänning för många herrans år sen på Win95-tiden. Var nån mjukvara som man fick mappa upp röstkommando mot macro/instruktioner till OS. Var lite småkul och kändes nytt år 1996 eller vad det kan ha vatt. Det var ju inte nån mogen mjukvara, men man kunde få det att funka om man gav det lite tid.. Men det var inte praktiskt så det fick ju ingen nämnvärd användning av mig.
Grejjen är ju att för att det ska få bra användning så måste det mesta vara definierat, och det måste vara lätt för röstigenkänningen att känna igen vad användaren säger.. Så om det kommer så kommer det på engelska först. Undrar när det kommer känna igen kommandon på Skånska?

Appropå.. E det nån som hamnat i nån telefonkö där man kan tala in typ personnummer, ärende etc? Jag fastnar alltid och får trycka escapeknappen för att få prata med telfonist! Så bra funkar det idag, och det är nog inte billigt för företagen som vågar satsa på det i sina telefonväxlar.

Lycka till Intel..!

Visa signatur

The burk: FD Define Nano S, 1 FD 140 & 1 Corsair 120 i fronten, 1st FD 120 bak || FD Ion SFX-L 500W || AMD Ryzen 3 3300x m. Wraith || Asrock Fatal1ty B450 gaming-ITX/ac || PowerColor Red Devil 5600XT || Toshiba OCZ RC500 500GB NVMe M.2 || 2*8GB Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3200MHz || Asus VE247H LED TN || Ducky Shine II MX-red green LED || Steelseries Sensei mus

Permalänk
Medlem

Det kommer nog att finnas rätt coola möjligheter med röststyrning om det etableras lite standarder. Spel skulle man kunna se som ett användningsområde, många skypar (eller motsvarande) redan när de spelar, inte så långt steg till att ge rörstkommandon till datorn då. Xbone kommer ju att ha det som standard och PS4 kommer många att ha möjlighet till det. Till media applikationer kan det nog också fungera rätt bra (Tills någon gör en låt där refrängen är "next song" ). Till arbete (typ word, excel ect) blir det nog ingen hit. Fast vem vet, kanske kan fungera där också. "Comptuer: increase line spacing by 0.5".

Allt handlar om tekniken är bra nog och om tillräckligt många har det som standard för att det ska bli ekonomist försvarbart att lägga in stöd för det i mjukvara.

Permalänk
Medlem

Det är sorgligt att se hur många bakåtsträvande idioter som kommenterar med kommentarer som "vad ska vi med detta till", "röststyrning är onödigt". Skratta bäst som skrattar sist, för boys and girls, ni har fel. Röststyrning har inte slagit igenom ännu av flera anledningar.
Den är ännu för dum och reagerar ofta bara på kommandon inte naturligt språk. Detta kommer inte att vara framtiden. Precis som Google inte längre försöker översätta ord genom ordboksöversättningar utan mer statistiska gissningar kommer säkert röstigenkänning snart ta ett stort kliv. Kanske inte i år, kanske inte tio men vem vet.

Det finns mängder av applikationer för tekniken. Den vinner inte mot tangentbotdet och mus för t.ex ordbehandling men att starta grejer i hemmet utan att behöva gå och slå på. "Dator starta Spotify i vardagsrummet, klassisk musik tack" är ingen omöjlighet.

Spontant är nya saker inte onödiga bara för att man inte vet hur man ska använda dem. De flesta riktigt bra uppfinningarna är rena turen och vilda chansningar. Ibland är de före sin tid, t.ex Palm pilot men vips så sitter vi alla med en liten minidator i handen ändå. Kinect tror jag suger än så länge för ingen har kommit på tillräckligt bra användningsområde ännu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Fast just konceptet att prata med elektronik, specifikt telefoner, har funnits längre än så. Till exempel kunde Ericsson R380 styras med rösten och den släpptes 2000. Så att prata med sina prylar är inget nytt men det har fortfarande, efter alla dessa år, inte blivit stort. Vi har nya iterationer i form av SIRI som var roligt i 10 minuter och Googles sökfunktion i Android som var rolig i fem minuter. Utöver vissa väldigt speciella tillfällen, som till exempel om man vill ringa i bilen, så är det helt enkelt inte tillräckligt smidigt eller praktiskt att prata med sin elektronik. Därför använder ingen det.

Fast nu handlade det inte om att säga åt telefonen att ringa upp nån utan att faktiskt kanske hämta nåt. Eller att säga "tänd" så tänds vardagsrumslampan när du ligger i soffan. Tror jag såg någon robotdammsugare som man kunde säga åt att städa.

Volvo-bilar(säkert fler, men Volvofanboy är man ju) kan du starta med en app via telefonen. Det har hänt mycket dom senaste 5-6 åren skulle jag säga. Siri och den här nyheten är indirekt ett steg framåt med styrningar i hemmet enligt mig

Visa signatur

Köp ny mus för 800:- JA, du kommer bli GRYM på cs och sätta huvudskott hela tiden. Du får heller ALDRIG ont i leder.
Eller är det bara så att e-pen*** förlängs om du har en dyrare mus?

Permalänk
Entusiast
Skrivet av zillio:

Fast nu handlade det inte om att säga åt telefonen att ringa upp nån utan att faktiskt kanske hämta nåt. Eller att säga "tänd" så tänds vardagsrumslampan när du ligger i soffan. Tror jag såg någon robotdammsugare som man kunde säga åt att städa.

Volvo-bilar(säkert fler, men Volvofanboy är man ju) kan du starta med en app via telefonen. Det har hänt mycket dom senaste 5-6 åren skulle jag säga. Siri och den här nyheten är indirekt ett steg framåt med styrningar i hemmet enligt mig

Ja det är ännu äldre. Hur många gånger har du inte sett lampor som tänds när man klappar i amerikanska serier? Där visar de också varför det inte riktigt fungerar i längden. Eller varför ser vi inte det överallt? Du måste också ha ett nyckelord för annars kommer lamporna tändas varje gång du säger tänd i ett samtal.

Är det bara jag som tycker det är mycket mer intressant man kan göra med en inbyggd DSP? Som generell ljudbehandling? Förbättra det integrerade ljudkortet? Spela mp3 i sömnläge som artikeln sa?

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem

Tycker ändå en välkomstfras är rätt imponerande då det inte var alldeles för längesen människan i sin vildaste fantasi föreställde sig att en fransk rymdskeppskapten år 2333 säga "Computer, where is commander La'Forge?" till en högutvecklad dator med röststyrning.

Permalänk
Avstängd

"Vad ska vi med Internet till? Vi har ju böcker!"

Folk inser inte att de är lika dumma som de som slängde ut sig något i stil med ovan nämda citat. Vissa kanske inte ser fördelarna med röststyrning, men de kanske inte heller har tänkt på att en dator inte behöver vara kretskort fastmonterade i ett ATX-chassi.

En dator kan vara en snygg tavla du monterat på väggen, som trådlöst kan starta alla dina applikationer i hemmet. Du kan säkert programmera ett macro där datorn utför flera moment såsom; starta motorvärmaren i bilen, läsa upp ditt schema för dagen, tänd alla lampor, starta kaffekokaren och starta brödrostaren.

Allt detta genom att säga "Hej dator, jag har vaknat nu". Kom igen, var lite kreativa! Välkomna tekniken istället för att grina över att du inte fick 10fps extra i ett spel.

Visa signatur

HTPC: Fractal Design Define R4, ASUS Z87-PRO, Intel i7 4770K, Crucial Ballistix Sport 16GB, MSI GeForce GTX 760, Creative Soundblaster Z, Pioneer VSX-527-K.

Laptop: ASUS X502CA-XX009H

Permalänk
Medlem
Skrivet av erikss0n:

Minns min Atari Falcon 030 anno 1992 som hade en 32MHz Motorola 56001 DSP, det var grejer det på den tiden... Faktiskt underligt att inget hänt på PC sidan trots att över 20år passerat!?

Skickades från m.sweclockers.com

Minns? Jag har min kvar

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Medlem
Skrivet av DunderHoken:

Snacka om framtidssträvare Orka tänka så långt in i spåkulan. Det dröjer nog ett par, tre, fyra decennier innan vi "kanske" är där grabben

finns idag, och görs lite här och var... det som är problemet idag är kostnanden.

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm