Permalänk
Medlem

AMD / Intel WAI?

Jag har varit med i gemet med datorer ända sen jag fick pilla lite på en Intel Pentium II processor, det kan i sig vara inte speciellt länge sen men det var däremot grunden till varför jag blev datornörd i första hand.

Så för att gå in på topic är nu mitt diskussionsområde detta!

Idagsläget så ser man mer och mer processorer som får inbyggda grafikkort, varför det är så brukar sägas att man kanske slipper köpa ett grafikkort eller se det som ett komplement när ett grafikkort går sönder i första hand.

Många i dagsläget gör också som så att de införskaffar sig HTPC's vilket också kan vara grunden till ett sådant tänk.

Men varför är det då, som så att dagens priskraftiga och mest presterande processors typ har införskaffat sig intergrerat grafikkort när en processor enbart skall ha sin egna enformiga funktion så som grafikkortet skall ha sitt egna.

Låt oss dra några exempel på sådana processorer som har denna lilla fina funktion.

Hela AMD-A serien

I princip så skulle jag vilja säga hela nyare delen av intels i3/i5/i7 serie men p.g.a dålig info så vet jag enbart dem nyare som är dem konsument vänliga och då inte server typen av denna.

Så säg mig detta i vilket fall, om man redan har ett riktigt najs grafikkort, varför bestämmer sig Intel/AMD att slösa sin tid på att införskaffa intergrerat grafikkort på båda parter, måste däremot understryka att AMD har en FX version vars typ inte innehåller ett intergrerat grafikkort!

Visa signatur

CPU: AMD FX-6300 Black Edition | GPU: EVGA Nvidia 660 GTX SC 2GB | Minne: 8GB Corsair Vengance Pro | HDD: Kingston 300 120GB SSD/ WD 2TB | Chassi: Coolermaster HAF XB |

Permalänk

Både Intel och AMD har processor serier utan inbyggd grafik, AMDs FX serie saknar som sagt inbyggd grafikprocessor och samma sak gäller Intels X79 plattform (Socket 2011)

För övrigt så är det väldigt många som endast använder inbyggda grafikdelen, Kollar man på Steam användare så är HD4000 och HD3000 dom mest använda grafikkorten

Visa signatur

/ Tidigare: Dr.Pez /
Stationär:- Lian Li o11 - Asus B450F Gaming II - Ryzen 9 3900X - Kingston HyperX 3200mhz 4x8GB - Corsair RM750x - RX 6900 XT - Custom Loop -
Bärbar: Dell Latitude 5290
Monitor: Acer X34 + Asus PB278Q Lurar: Sennheiser HD599