Är Computerstocklots.com trovärdig? Bl.a. GTX Titan för 130$, 4960X för 136$

Permalänk
Medlem

Hade "Leif" varit det minsta smart så hade han inte begärt att minsta beställning är 1000$ och tjänat små summor ifrån var och en om han nu tänker lura folk. Hade säkert blivit en hel del isf och de som förlorat pengarna hade nog de flesta bara släppt det då det inte rörde sig om några större summor ändå.

Vilken stjärna "Leif" är!

Visa signatur

Hugger man yxan i båten får man ro som fan!

Permalänk
Medlem

Förstår ännu inte att folk tror på det här, är i princip matematiskt omöjligt att sälja saker för det här priset i Sverige. Så länge han inte stulit allt och sen smugglat in det till Sverige. Sen borde man ställa frågan ? Varför 80% billigare ? Varför inte 50% billigare ? Hade ännu varit tiotal gånger mer trovärdigt samt tjänat mer och minst lika populärt.

Det är så mycket som allvarligt talat är helt och hållet orimligt.

Visa signatur

Alltid lättare om du citera.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Blk:

Om det nu inte är en "bluff" och grejerna kommer fram, så betyder ju inte det att allt är grönt för det.

Frågan är ju inte om, utan i sånt fall hur..
Att sälja saker för 1/5-6 delar av nypriset är en matematik som inte går ihop, oavsett antalet vad, hur och om, det tror jag alla är överens om.
Priserna i hela världen är så pass höga att det inte kan vara motsvarande produkt som säljs i en butik här hemma.
Så frågan blir då bara hur det gått till, eller snarare om det spelar dig någon roll...

Är det några kopior motsv. som processorn som länkades tidigare i tråden, är det stulna grejer eller är det så att "Leif" kanske är en legit snubbe utan vidare koll, som blir lurad av någon annan.

För mig är det ganska enkelt, jag håller mig helt enkelt undan.. för det är rätt tydligt att någon har inte "rent mjöl i påsen" och det för mig spelar ingen roll vem det är, att någon har det är tillräckligt för mig att hålla mig borta.

Det har ju nämnts tidigare att varorna kommer från konkurser.
Hursomhelst så står jag fast att det skall vara riktiga betalkanaler med säkerhet ifall något strular. Varav man kan avbryta transaktionen.
PayPal med flera andra stora aktörer erbjuder detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av winY:

Om nu Blub får sin testorder så har han gjort en helt galen deal. Leif kommer ju gå back som satan bara för att visa sin poäng !

Andra har redan nämnt delar av det jag skriver nedan, men skriver en lite längre utläggning.

Bluffaffärer inom elektronikbranschen brukar använda sig av varianter av Ponzibedrägerier, dvs de använder pengar de får in av senare ordrar för att göra inköp som de skickar till de första kunderna, som då kan gå ut och säga "jajamen, legit!" för att fler och fler ska beställa. Därför försöker ofta leveranstider hållas långa (med tusen ursäkter om varför) och förskottsbetalning strängt propsas på.

Så länge orderingången ökar så fungerar detta "bra" ur bluffbutikens ögon, men när de en dag känner sig nöjda så slutar de skicka ut varor, fortsätter hävda problem i logistiksteget och förseningar/slutförsäljningar (uppföljning) och ljuga sig blåa för att fortsätta få in ordrar, tills användare till slut går publikt, blandar in ARN, stämmer företag, etc. Ibland kanske detta inte ens sker av illvilja, utan bara inkompetens och naivitet, men resultatet för en kund är detsamma. Efter konkurs/rättsliga påföljder så börjar vissa aktörer helt enkelt om igen; kanske i ett annat land efter att näringsförbud utdelats här.

Vissa butiker driver detta långt, så som Kameraexperten (uppföljning), medan vissa tar mindre risker genom att verka i kort och snabb skala.

Om man tittar på CStocklots så verkar deras investering än så länge ha varit ett gratis webbhotell med gratis webbshop samt ett domännamn, tiden det tagit att spindla någon annan sidas produktbank och kopiera/maskinöversätta användaravtal samt några annonser på Blocket. Det krävs inte många beställningar för att de ska ligga på plus.

Om Blub får sin påstådda testorder så är det troligt att det beror på att den backats av andra kunders förskottsbetalningar och "valts ut" som en reklampelare för att få fler att "ta chansen". Att företaget bakom kulisserna utövar påtryckningar för att ingen dokumentation ska visas upp publikt (om jag förstått den saken rätt utifrån tråden) är ju totalt främmande för en seriös aktör. En lyckad leverans är alltså fortfarande inte ett lackmustest på om det handlar om en ärlig butik eller ej. Sådant kommer genom exempelvis en seriös hemsida, vettiga kundrelationer, möjligheter för icke-bluffliknande betalmetoder, att inte ljuga om allt mellan himmel och jord på forum, inte uppvisa juridisk inkompetens, etc.

Ifall det är så få andra som beställer under den tidsfrist som företaget redan förhandlat till sig för Blubs leveranstid (en dryg vecka kvar, eller hur var det?) att de inte kan täcka inköpen så är det troligt att det helt enkelt inte skickas något. Ifall "affärerna" går bättre än väntat kanske den till och med kan skickas tidigare.

Vill man chansa varje gång det dyker upp en ny aktör med "för bra för att vara sant"-erbjudanden så får man väl göra det, men man ska också minnas att de pengarna bara gör idén med bluffbutiker mer och mer attraktiv, vilket orsakar lidande för många andra. Det finns många likheter med att medvetet köpa stöldgods, utan att tänka på var pengarna hamnar och vilken verksamhet det finansierar.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Skrivet av monster08:

... Det är ju som att elda upp pengarna.

App app app... nu fick jag en flashback från när Gudrun Schyman eldade upp 100k i kontanter för några år sedan! Hela den här Computerstocklots-historien kanske är ett bisarrt pr-jippo iscensatt av någon hipp reklambyrå på uppdrag av en riktig nätbutik? Ungefär som Schymans brasa, eller när Tommy Nilsson skulle byta namn till "Black" Hehe, nej knappast... men det skulle ärligt talat förvåna mig mindre om det är så än om det visar sig vara en legit verksamhet

Permalänk
Skrivet av SysGhost:

Det har ju nämnts tidigare att varorna kommer från konkurser.
Hursomhelst så står jag fast att det skall vara riktiga betalkanaler med säkerhet ifall något strular. Varav man kan avbryta transaktionen.
PayPal med flera andra stora aktörer erbjuder detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad spelar de för roll om de är från konkursbon eller inte, så länge de skickas från typ thailand eller utanför europa ( han lär inte hitta allt de i sverige ialle fall) så måste det skattas lika mycket oavsett vart han fått det ifrån........

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Jag funderar:
(OBS: Detta är bara teorier och lek med tankar)

Om Leif är en bedragare, är det då inte konstigt att han riktat bluffsidan till en målgrupp som är rätt tekniskt kompetenta och kan genomskåda även de minsta bristerna?
En riktig bluffmakare hade givetvis skapat en sida riktad till en bredare grupp som troligen inte genomskådar brister i en webbshop. T.ex handväskor eller motorsport.

(...)

Min teori är att "Leif" - eller någon som gömmer sig bakom pseudonymen - har hängt på SweClockers ett tag, insett att det finns ett hyfsat antal förhållandevis köpstarka kanske mindre världsvana personer, och tillsammans med ett par, tre bekanta/vänner (som kanske även de har konton på SC) bestämt sig för att försöka göra sig en hacka.

Vore intressant att få reda på om "Leif" de facto har fler konton registrerade än det som nyligen blivit spärrat, något som inte vore helt osannolikt om det nu är ett bluff-företag vi talar om.

(För att klargöra: Även detta är enbart en teori)

Visa signatur

12600K, GTX 980 Ti, 16GB DDR4@3200MHz

Permalänk
Medlem
Skrivet av hoski:

Häleri förutsätter att det som köps är stulet, inte billigt.

GIvetvis, glömde lägga till den biten. Det jag ville få fram är att OM det är stulet och säljs till ett orimligt lågt pris så kan även du som köpare bli åtalad för häleri.

Har sovit uselt i snart en vecka, meningsbyggnad är inte min starka sida just nu

Visa signatur

Futureproofing explained
Temp "sensorers" riktiga utseende!
^Är även anledningen till att inte alla program visar samma temperatur på samma hårdvara.
Ryzen 7800x3D | TUF GAMING B650-PLUS | Asus 4070 || 8700k | Aorus gaming k3 | XFX core 650 Bronze | 1070ti | Fractal Design XL R2 |

Permalänk
Medlem

Hur ser inte folk att det här är en uppenbar bluff? Ingenting är verkligen seriöst med hans hemsida.
Det finns tusentals liknande hemsidor på nätet som försöker göra samma sak, den här verkar bli känd eftersom den är "svensk".
Någon säger att sweclockers medlemmar ska samla ihop över $1000 och lägga en order, den enda som tjänar på det är bara "Leif".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pan.Pan:

GIvetvis, glömde lägga till den biten. Det jag ville få fram är att OM det är stulet och säljs till ett orimligt lågt pris så kan även du som köpare bli åtalad för häleri.

Har sovit uselt i snart en vecka, meningsbyggnad är inte min starka sida just nu

Angående häleri, har jag fel att det inte räcker med att det är "oskäligt billigt"? I detta fall har ju en "rimlig" anledning angivits (även om modellen där det säljs till 20-30% av butikspris och inte säg 70-80% som i vart fall skulle vinna hela marknaden) är högst tvivelaktig.

Sen att det är en bluffbutik tycker jag framstår utan tvivel, finns ingenting som pekar på något annat ännu skulle jag säga, inte ett enda svar.

Permalänk

Ni kan inte på fullaste allvar tro att det här är på riktigt? Nu verkar det vara ett fåtal, men ändå..herregud.

Jag ska tänka på er som gör det nästa gång jag läser en snyftartikel på aftonbladet om någon som blviit "lurad" via internet såhär (händer ju tyvärr då och då); folk ÄR dumma i huvudet. Tyvärr.

Visa signatur

Surf:: FD Define R3 | W10 Pro | Corsair TX650W | MSI P67A-GD65 B3 | i5-2500K@4.2GHz | 16GB Corsair Vengeance 1600MHz | GTX1060 | Be Quiet Pure Rock |
Htpc:: FD Node 304 | W10 Pro | CM Silent Pro M2 420W | ASRock H77M-ITX | Intel i5 2400 | Asus GT 630 | 8GB Corsair Vengeance 1600MHz | Arctic Cooling Alpine 11+
Server:: HP Proliant N54L | ESXI | XPEnology | 1SSD + 6HDD | 6Gb RAM

Permalänk
Medlem

Vad intressant att denna tråden har blivit så populär jämfört med alla andra trådar vi haft om något s.k blufföretag.

Visa signatur

Ryzen 7 5800X3D | RX 7900 XT

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Rugbyspelaren:

Vad spelar de för roll om de är från konkursbon eller inte, så länge de skickas från typ thailand eller utanför europa ( han lär inte hitta allt de i sverige ialle fall) så måste det skattas lika mycket oavsett vart han fått det ifrån........

Javisst. Det har jag inte sagt något om.
Ville bara lyfta fram detta, eftersom fler har frågat "hur det är möjligt med priserna".
Jag har själv handlat andra typer av varor (nya) till otroliga bråkdelar av nypriset som kommit från konkurser. Detta via flera olika kanaler såsom auktioner, småbutiker som köper in "tillfälliga" partier, konkursföretag som säljer via loppmarknader med mera.
För ett bra tag sedan pysslade t.ex överskottsbolaget med mycket mer av den typen av affärer. Helt legitimt. Idag verkar de dock vara mer en lågrisbutik a'la Lidl.

Denna logotyp som Leif använder i epost ger bl.a. den ledtråden:

OBS:
Jag försvarar ingen eller något. Jag lyfter bara fram lite fakta. Och baserar mina teorier på det.
Jag är själv extremt misstänksam mot verksamheten. Leif (eller den han köpt webbshoppen av) har skapat en egen betalmodul för webbshoppen. (Vid utcheckningen alltså. Kom ihåg att jag faktiskt lade en order, och fick erfara hela utchecknings-systemet. Dock så avbröt jag ordern efteråt). Sedan länka den hemsnickrade betalmodulen och dess innehåll till en högst suspekt t15.org domän istället för en proper bank. Det får mig att dra lite i smilbanden.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nesvop:

Angående häleri, har jag fel att det inte räcker med att det är "oskäligt billigt"? I detta fall har ju en "rimlig" anledning angivits (även om modellen där det säljs till 20-30% av butikspris och inte säg 70-80% som i vart fall skulle vinna hela marknaden) är högst tvivelaktig.

Sen att det är en bluffbutik tycker jag framstår utan tvivel, finns ingenting som pekar på något annat ännu skulle jag säga, inte ett enda svar.

http://www.computerstocklots.com/index.php?id_product=194&con...

Tycker jag är ett ytters bra exempel på det jag menar. Glöm att du får en SSD från Corsair för $16 (ca 110kr) Även om den bara är på 60GB.
Eller denna http://www.computerstocklots.com/index.php?id_product=196&con... som ligger på $32 (221kr , och igentligen har ett marknadsvärde på 837kr )
Det är en allderles för bra skillnad (oavsett hur mycket konkurs företaget låg i).

Ett företag som går i konkurs säljer sällan sina produkter för mindre än vad inköpspriset låg på. Kolla på OnOff som kursade. Alla varor gick för ett ungefärligt inköpspris (plus några % marginal) till konsumenter. Produkterna som inte kunde säljas såldes tillbaka till inköpsstället, om jag inte har fel.

Visa signatur

Futureproofing explained
Temp "sensorers" riktiga utseende!
^Är även anledningen till att inte alla program visar samma temperatur på samma hårdvara.
Ryzen 7800x3D | TUF GAMING B650-PLUS | Asus 4070 || 8700k | Aorus gaming k3 | XFX core 650 Bronze | 1070ti | Fractal Design XL R2 |

Permalänk
Skrivet av SysGhost:

Javisst. Det har jag inte sagt något om.
Ville bara lyfta fram detta, eftersom fler har frågat "hur det är möjligt med priserna".
Jag har själv handlat andra typer av varor (nya) till otroliga bråkdelar av nypriset som kommit från konkurser. Detta via flera olika kanaler såsom auktioner, småbutiker som köper in "tillfälliga" partier, konkursföretag som säljer via loppmarknader med mera.
För ett bra tag sedan pysslade t.ex överskottsbolaget med mycket mer av den typen av affärer. Helt legitimt. Idag verkar de dock vara mer en lågrisbutik a'la Lidl.

Denna logotyp som Leif använder i epost ger bl.a. den ledtråden:
http://i61.tinypic.com/2qnnu9s.jpg

OBS:
Jag försvarar ingen eller något. Jag lyfter bara fram lite fakta. Och baserar mina teorier på det.
Jag är själv extremt misstänksam mot verksamheten. Leif (eller den han köpt webbshoppen av) har skapat en egen betalmodul för webbshoppen. (Vid utcheckningen alltså. Kom ihåg att jag faktiskt lade en order, och fick erfara hela utchecknings-systemet. Dock så avbröt jag ordern efteråt). Sedan länka den hemsnickrade betalmodulen och dess innehåll till en högst suspekt t15.org domän istället för en proper bank. Det får mig att dra lite i smilbanden.

Jag säger inte att de är omöjligt, men de har ju framgått att de inte skickas från sverige.

Permalänk
Entusiast

Hur står det till med lanseringen av Computer Stocklots i våra grannländer? Någon som vet?
Jag syftar på följande del under "About Us" hos Computer Stocklots:

Skrivet av Computer Stocklots. På sin hemsida:

Now we come to a point where we want to expand our business to more countries, primarily Sweden , Norway, Denmark and Germany.

Källa: http://www.computerstocklots.com/index.php?id_cms=4&controlle...

...och det får mig att fundera: Expandera?... Computer Stocklots är redan etablerad i andra länder? Intressant. Då borde det ju finnas recensioner från de redan etablerade länderna.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Rugbyspelaren:

Jag säger inte att de är omöjligt, men de har ju framgått att de inte skickas från sverige.

Konkurspartier behöver inte komma från Sverige heller. Det kan lika gärna vara andra utländska bolag som "konkat".

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem
Skrivet av phz:

Andra har redan nämnt delar av det jag skriver nedan, men skriver en lite längre utläggning.

Bluffaffärer inom elektronikbranschen brukar använda sig av varianter av Ponzibedrägerier, dvs de använder pengar de får in av senare ordrar för att göra inköp som de skickar till de första kunderna, som då kan gå ut och säga "jajamen, legit!" för att fler och fler ska beställa. Därför försöker ofta leveranstider hållas långa (med tusen ursäkter om varför) och förskottsbetalning strängt propsas på.

Så länge orderingången ökar så fungerar detta "bra" ur bluffbutikens ögon, men när de en dag känner sig nöjda så slutar de skicka ut varor, fortsätter hävda problem i logistiksteget och förseningar/slutförsäljningar (uppföljning) och ljuga sig blåa för att fortsätta få in ordrar, tills användare till slut går publikt, blandar in ARN, stämmer företag, etc. Ibland kanske detta inte ens sker av illvilja, utan bara inkompetens och naivitet, men resultatet för en kund är detsamma. Efter konkurs/rättsliga påföljder så börjar vissa aktörer helt enkelt om igen; kanske i ett annat land efter att näringsförbud utdelats här.

Vissa butiker driver detta långt, så som Kameraexperten (uppföljning), medans vissa tar mindre risker genom att verka i kort och snabb skala.

Om man tittar på CStocklots så verkar deras investering än så länge ha varit ett gratis webbhotell med gratis webbshop samt ett domännamn, tiden det tagit att spindla någon annan sidas produktbank och kopiera/maskinöversätta användaravtal samt några annonser på Blocket. Det krävs inte många beställningar för att de ska ligga på plus.

Om Blub får sin påstådda testorder så är det troligt att det beror på att den backats av andra kunders förskottsbetalningar och "valts ut" som en reklampelare för att få fler att "ta chansen". Att företaget bakom kulisserna utövar påtryckningar för att ingen dokumentation ska visas upp publikt (om jag förstått den saken rätt utifrån tråden) är ju totalt främmande för en seriös aktör. En lyckad leverans är alltså fortfarande inte ett lackmustest på om det handlar om en ärlig butik eller ej. Sådant kommer genom exempelvis en seriös hemsida, vettiga kundrelationer, möjligheter för icke-bluffliknande betalmetoder, att inte ljuga om allt mellan himmel och jord på forum, inte uppvisa juridisk inkompetens, etc.

Ifall det är så få andra som beställer under den tidsfrist som företaget redan förhandlat till sig för Blubs leveranstid (en dryg vecka kvar, eller hur var det?) att de inte kan täcka inköpen så är det troligt att det helt enkelt inte skickas något. Ifall "affärerna" går bättre än väntat kanske den till och med kan skickas tidigare.

Vill man chansa varje gång det dyker upp en ny aktör med "för bra för att vara sant"-erbjudanden så får man väl göra det, men man ska också minnas att de pengarna bara gör idén med bluffbutiker mer och mer attraktiv, vilket orsakar lidande för många andra. Det finns många likheter med att medvetet köpa stöldgods, utan att tänka på var pengarna hamnar och vilken verksamhet det finansierar.

TL;DR version: Bara för att Blub får sina grejer är det inte grönt ljus och säkert att beställa från CStocklots.

Visa signatur

| EVGA Z170 FTW | i7 6700k | ASUS RTX 3070 | 16GB DDR4 3200MHz | Cooler Master V850 | Samsung 840 Evo 250GB + 2x WD Black 500GB + Seagate 2TB SSHD + Samsung 970 Evo M.2 500GB |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Pan.Pan:

GIvetvis, glömde lägga till den biten. Det jag ville få fram är att OM det är stulet och säljs till ett orimligt lågt pris så kan även du som köpare bli åtalad för häleri.

Har sovit uselt i snart en vecka, meningsbyggnad är inte min starka sida just nu

Priset har inget med häleri att göra överhuvudtaget
Köper du stöldgods till fullpris är det lika mycket häleri.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

///M4

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Konkurspartier behöver inte komma från Sverige heller. Det kan lika gärna vara andra utländska bolag som "konkat".

Altså även om det ÄR konkursprylar så dödar han orimligt mycket av sina egna marginaler när det är moderna varor han har.

Sluta ge folk falska förhoppningar så de ger den där kraken sina surt förvärvade slantar.

Visa signatur

Carmilla: Intel 2600k, 8gb RAM 1600mhz, SSD EVO840, gtx760,. Workstation/Spelmaskin OS:Windows 8.1
Marcilla: AMD A4, 4gb RAM 1600mhz NAS/SQL/HTPC, OS: Linux MINT

Permalänk
Skrivet av SysGhost:

Konkurspartier behöver inte komma från Sverige heller. Det kan lika gärna vara andra utländska bolag som "konkat".

Ja! De är de jag säger! Även om de är konkurs från andra länder så är de ju skatt på införsel till sverige....

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pan.Pan:

Ett företag som går i konkurs säljer sällan sina produkter för mindre än vad inköpspriset låg på. Kolla på OnOff som kursade. Alla varor gick för ett ungefärligt inköpspris (plus några % marginal) till konsumenter. Produkterna som inte kunde säljas såldes tillbaka till inköpsstället, om jag inte har fel.

Det konkursade bolaget vill bara få in stålar, för att kunna betala sina skulder. Varorna säljs rätt snabbt, allt för att pengarna ska vara inne. Vad som sker därefter är "Leif/X bolags idéer".

Köper han in dessa produkter för 1000 kr styck, så kan han sätta vilket pris han vill. OnOff är något helt annat då det är tillverkaren som köper tillbaka produkterna. Eller så säljs de vidare till en annan aktör.

Bara för att ett företag går i konkurs betyder det inte att priset per automatik ska sänkas med 50%. Sänka priset gör man för att få in stålar snabbt, som sedan går till skulder. Konkursförvaltaren tar hand om vad som ska göras av med etc. för att kunna betala tillbaka så mycket som möjligt.

Finns flera bolag som lever på detta sätt. Att köpa upp konkursvaror för en hyfsad billig peng och sedan sälja dyrare/billigare än vad ursprungspriset är.

Jag säger det här bara för att ge information. Att Leffe's internetbutik har dolda avsikter, tvekar jag inte en sekund på. Visar det sig att vi alla på Sweclockers har fel(jomensåatteh...) så får vi skapa en tråd om det och hylla honom...

Visa signatur

Moderkort:ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIFI | Processor: AMD 7800X3D | CPU-kylare: Lian Li Galahad II LCD 360 | Grafikkort:Asus ROG RTX 4090 Gaming OC White | RAM-Minnen: Kingston 32GB 6000MHz CL36 FURY Beast | SSD: Kingston Fury Renegade 2TB x2 | Nätagg: DeepCool PX1200G 1200W | Display: Samsung C49RG90 120 Hz | Mus: Glorious Gaming Model O Headphones/Speakers: Logitech Pro X/Roccat Syn Max Air| Keyboard:Asus ROG Strix Scope Deluxe TKL NX Red |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rugbyspelaren:

Ja! De är de jag säger! Även om de är konkurs från andra länder så är de ju skatt på införsel till sverige....

Ja, om det är ifrån ett land utanför EU.

Eller?

Visa signatur

Moderkort:ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIFI | Processor: AMD 7800X3D | CPU-kylare: Lian Li Galahad II LCD 360 | Grafikkort:Asus ROG RTX 4090 Gaming OC White | RAM-Minnen: Kingston 32GB 6000MHz CL36 FURY Beast | SSD: Kingston Fury Renegade 2TB x2 | Nätagg: DeepCool PX1200G 1200W | Display: Samsung C49RG90 120 Hz | Mus: Glorious Gaming Model O Headphones/Speakers: Logitech Pro X/Roccat Syn Max Air| Keyboard:Asus ROG Strix Scope Deluxe TKL NX Red |

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonatan80:

detta är ju värre än PCenter tråden som är tio år gammal.

Kan inte hitta den tråden när jag söker, har du lust att länka?

Permalänk
Entusiast
Skrivet av ZOiDVOiD:

Altså även om det ÄR konkursprylar så dödar han orimligt mycket av sina egna marginaler när det är moderna varor han har.

Sluta ge folk falska förhoppningar så de ger den där kraken sina surt förvärvade slantar.

Tror du behöver läsa mina inlägg igen.
Vill du skapa dig själv en falsk förhoppning för att du inte läser allt är inget jag kan ta ansvar för. Detsamma gäller alla andra.

Men för sakens skull repeterar jag det jag skrivit tidigare... igen (Börjar bli tjatigt nu).
(Klicka på Spoiler-knappen för att få fram en vägg av tidigare citat):

Skrivet av SysGhost. I ett tidigare inlägg:

Jag försvarar ingen eller något. Jag lyfter bara fram lite fakta. Och baserar mina teorier på det.
Jag är själv extremt misstänksam mot verksamheten. Leif (eller den han köpt webbshoppen av) har skapat en egen betalmodul för webbshoppen. (Vid utcheckningen alltså. Kom ihåg att jag faktiskt lade en order, och fick erfara hela utchecknings-systemet. Dock så avbröt jag ordern efteråt). Sedan länka den hemsnickrade betalmodulen och dess innehåll till en högst suspekt t15.org domän istället för en proper bank. Det får mig att dra lite i smilbanden.

Skrivet av SysGhost. I ett tidigare inlägg:

Seriöst?
En hemmasnickrad "BankWire" transaktions-modul som länkar till en t15.org domän som enda betalningsalternativ vid utcheckning?
Är det er definition av "100% secured payment"?

Om inte alla andra brister på hemsidan stank illa nog. så vad tror du att detta gör?
Observera att jag inte anklagar er för bedrägeri eller något. Jag ber er åtgärda bristerna.
Men troligen är det långväga försent vid det här laget. Mjölkpaketet är så fullskjutet med kulhål nu att det inte finns någon mjölk kvar att rädda.

Skrivet av SysGhost. I ett tidigare inlägg:

Er sida innehåller en duktig bunt brister som alla bidrar till skurk-misstankarna. Jag tänker inte rada upp bristerna här, eftersom det skulle innebära medhjälp till brott, om det mot all förmodan skulle visa sig att ni är en bedragare.

Mitt tips till er: Fixa en ordentlig sida med seriöst intryck. Fixa fram kontaktuppgifter, och välkända trygga betalningssätt.
Bonus om ni ansluter er till "Trygg e-handel".

Och kom ihåg: Det är ni som skall rätta er efter marknaden. Inte marknaden efter er. Vill ni sälja. Lyssna på kunderna.
Ert bemötande är allt annat än professionellt.

...och mitt tips till alla andra:
Beställ ingenting från sidan förrän alla och samtliga brister är åtgärdade, och butikens kontakt har ändrar sitt bemötande gentemot sina kunder. Och även då: Betala inte i förskott.
Använd enbart säkra betalningsmetoder som har möjlighet att stoppa eller ångra transaktionen om fel uppstår.

Dold text

Skrivet av Rugbyspelaren:

Ja! De är de jag säger! Även om de är konkurs från andra länder så är de ju skatt på införsel till sverige....

Ja. och vad är poängen? Jag har inte kommenterat något om skatter, så jag vet inte hur du och jag trillade in på det.
Det jag svarade på i ditt fall var angående möjligheter till låga priser på varor.
Observera att det bara handlar in teorier baserade på det lilla fakta som vi lyckats gräva fram. Inget annat. Spekulationer alltså.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk

Jag har inte läst hela tråden, men redan ifrån start så luktade det precis som mitt användarnamn.

Jag har själva blivit scammad på detta/liknande vis så spindelsinnet klingade direkt.

Läste lite i tråden i går och nu såg jag att denne Leif är avstängd och kan därmed konstatera att jag numera kan lita på mitt omdöme till fullo.

Dessa försök till (och trist nog även lyckade) scams lär alltid dyka upp här och var för all framtid, så var alltid varsamma/uppmärksamma på detaljerna gott folk.

//Dog

Visa signatur

[HELIX] <> CPU: Intel Core i5 4690K <> CPU-Cooler: Noctua NH-D15 [2x140mm] <> MB: Gigabyte G1.SNIPER Z97 <> RAM: 16GB 1866MHz Kingston HyperX Beast <> GPU: MSI GTX 970 4G GAMING <> SSD: Intel 520 120GB <> HDD: WD Green 1TB+2TB /Samsung SP 640GB /Seagate ST 160GB <> PSU: EVGA Supernova G2 750W 80+ Gold Mod. <> Case: FD Arc Midi R2 [3x140mm/4x120mm] <> Monitor: DELL U2412M <> HT: ONKYO TX-NR656 <> TANNOY MX-M 7.1<> HP: JBL Synchros S500 <> Keyboard: CM Storm QF TK MX-B <> Mouse: MX-518 + ICEMAT <> DVD: Samsung SE-208GB [Ext.] <> IC: 100/10 <> OS: Win7

Permalänk
Medlem

kan inte swec kolla om blub är "Leif"

Permalänk
Skrivet av pokelia:

kan inte swec kolla om blub är "Leif"

tänkte det samma

Visa signatur

[HELIX] <> CPU: Intel Core i5 4690K <> CPU-Cooler: Noctua NH-D15 [2x140mm] <> MB: Gigabyte G1.SNIPER Z97 <> RAM: 16GB 1866MHz Kingston HyperX Beast <> GPU: MSI GTX 970 4G GAMING <> SSD: Intel 520 120GB <> HDD: WD Green 1TB+2TB /Samsung SP 640GB /Seagate ST 160GB <> PSU: EVGA Supernova G2 750W 80+ Gold Mod. <> Case: FD Arc Midi R2 [3x140mm/4x120mm] <> Monitor: DELL U2412M <> HT: ONKYO TX-NR656 <> TANNOY MX-M 7.1<> HP: JBL Synchros S500 <> Keyboard: CM Storm QF TK MX-B <> Mouse: MX-518 + ICEMAT <> DVD: Samsung SE-208GB [Ext.] <> IC: 100/10 <> OS: Win7

Permalänk
Medlem
Skrivet av pokelia:

kan inte swec kolla om blub är "Leif"

Är ju inte så svårt för Leif att använda proxy etc

Visa signatur

CPU : 12900KS GPU : 3090 Strix OC RAM : G.Skill 32GB 6600MHz 34-40-40-105SSD : 2st SN850 1TB Bildskärm 1: Strix PG279Q 1440p@165Hz G-SYNC Bildskärm 2: Asus VG27AQ 27" 1440p@165Hz Bildskärm 3: Asus VG27AQ 27" 1440p@165Hz Vattenkylning CPU,GPU och RAM, 3*360 rad

Permalänk

Riktigt kul tråd

Någon som ringt det officiella sverigenummret?
Kanske då man får ta sig en prat med "Leif"?
+46 (0)21-495 0029

*Edit*
Någon som tryckt på "Follow us" facebookknappen på hemsidan? xD hahah då kommer man till Prestashop "PrestaShop is a free software that allows you to easily create an online store."
Riktigt rolig hemsida altså.

Visa signatur

Mina projekt: Simple | Drömlabb