Val 2014: har ni ställt in er på något parti och varför?

Permalänk
Medlem
Skrivet av whimsy191:

Det enda jag kommer att tänka på när du skriver är att en skit fortfarande är en skit trots att man slår in den i presentpapper. Det var länge sedan jag såg någon skriva så mycket men får ut så lite, en bedrift skulle jag nog vilja kalla det.

Men fortsätt att se på saker och ting genom den kulturmarxistiska dimman, den kommer nog ta dig långt.

Nej Whimsy, två fel gör inte ett rätt. Du gjorde samma sak som Schyman och ett taffligt personangrepp gör inte den saken bättre. Antingen så kan du argumentera för din sak eller så kan du det inte.

Skrivet av JenzA:

Det kallas för innehållslöst brus...

Samma sak gäller dig JenzA och för din del är domen mer akut då du praktiskt tget varit oförmögen att komma med ett relevant motargument på duktigt länge.

Skrivet av tEan:

En hint bara: Ordbajseri leder sällan fram till att någon lyssnar på vad du har att säga, än mindre ta dej på allvar.

Hat trick.

Skrivet av Punnisher:

På förhand? antingen missförstår du det klippet vill säga eller så läste du bara de få orden jag klippte ut lite lösryckt(your loss). Ett land är inte gratis att driva, ett öppet hjärta ger inte mer pengar och bostäder. Segregation blir inte mindre för att vi önskar det. Varje flyktingförläggning kan vara som en liten by(Bert Karlsson borde ha 30 st då), om man räknar på hur det kan se ut i vårat inland i befolkningsmängd, och varje by bekostas av skattebetalare om de inte har jobb, sen är det ju bra om de får lära sig språket eller varför inte deras egna språk bara för att vi är så snälla och följer alla lagar.

Jag svarade mot dit citat att vissa individer inte skulle släppas in för att de skulle "förstöra" att implementera ett sådant beslut praktiskt är antingen tandlöst eller diskriminerande, det är som att vi inte skulle ge körkort eller utegångsförbud till de som har störst risk och sedan implementera utegångsförbud och körförbud för alla män under 18-25. Att det finns en potentiell risk i en grupp är inte detsamma som en individuell risk.

Den ekonomiska dimensionen av flyktingar har blivit behandlad tillräckligt, ja det är fel att Bert Karlsson lyfter skattepengar på säkra avtal men nej resten rör sig om transfereringar till lokalsamhället.

Skrivet av Punnisher:

Ifall vi inte få definiera och erkänna att det finns något svenskt, vad är det då meningen att invandrare ska integreras in i?

Integration sker i lokalsamhället inte i det kulturparadigm som centralförvaltningen för svenskhet har fastställt, de kulturella skillnaderna de faktiska kulturella skillnaderna, trycker lite mer: De skillnader som är kulturella mellan t ex mig och Jimmie är större än det kulturella avstånd som råder mellan mig och gamla kamrater från platser långt bortom EUs gränser. Ty det vi benämner som kultur i den geografiska bemärkelse vi använder oss av är inte en reflektion av regeringsförfattning eller lagtext utan det beteende vi förväntar oss av dem i vår direkta icke familjära närhet: vårt habitus. Och mitt Habitus är inte sydsvensk spettekaksrasism.

Skrivet av Punnisher:

"Stenkastning mot byggjobbare stoppar arbete" Varför gör man detta mot hederliga arbetare?

För att man har en snopp och är i tonåren upp till 25. Det statistiskt säkerställda skedet av dumhetsutsvävningar.

Skrivet av Punnisher:

Att ens yttra orden, eller ställa frågan om "begränsa invandringen" eller "är det här verkligen bra" ger bara svaret tillbaka, du är Rasist.
Erika Nagy, Folkpartiets ordförande i Olofström, blir utesluten ur partiet. Det beslutade partiets distriktsstyrelse enhälligt för en vecka sen.

Istället för att gnälla på reaktionen så vore det trevligt om de som sa dessa saker kunde bygga upp sin åsikt med något annat än rasism eller inkompetens, nu har vi inte sett det och jag tror knappast att det är i Olofström den invandringskritiska Messias kommer att hittas.

Skrivet av Punnisher:

Dagens hjälte Sara Skyttedal:
”Vi måste börja diskutera gräns för antalet flyktingar”
Attackerad, påhoppad och rent av mobbad men det är ju sånt svt håller på med.
"KDU-ordföranden vägrar svara på flyktingfrågan"
Är det så konstigt att man inte svarar rakt på frågor då man blir stämplad rasist om man ens försöker prata om detta...
En förbannad Magda Rasmusson som vill ha en motorväg där flyktingar kan komma in till Sverige och en ilsken Louis Dane pratar på.

Om Sara Skyttedal jobbat hårdare med argument istället för offerkoftan så hade läget varit annorlunda, utspelet från ett parti med en kristen värdegrund känns förstås duktigt främmande men det kan också ha att göra med KDs och FP gemensamma grund: väckelserörelsen.

Skrivet av Johan86c:

Fel, det handlar om tolkningsfråga. Försäkringskassan gör inget fel när de säger att cansersjuka kan jobba heltid, t.o.m. folk som ligger i koma några år tillbaka kan försörja sig själva. -Bara bli utdragen vid centralstationen och göra som tiggarna och ha en lapp där det står:
-Hjälp mig, behöver pengar till dropp. Jag legat i koma sedan 3 år tillbaka, men försäkringskassan trots mängder av läkarintyg anser att jag är så frisk så jag kan jobba heltid.
Denna person skulle nog dra in mycket mer pengar än vad de flesta tjänar här och få uppmärksamhet därefter, vi är dock inte riktigt där ännu, men vi håller på att gå åt det håller då vi sabbar vår ekonomi. (vi svenskar är inte på något sätt bättre än någon annan, om vi inte anstränger oss och är effektiva som de andra så kommer Darwin se till så att de andra går förbi oss)

Frågan vem som behöver ha skydd är liksom inte självklart, precis som vem som behöver sjukskriva sig. Visst kan handledare göra fel, men de kan också höja kraven för vilka hot som ska räcka. (Där canser är idag inte en tillräckligt allvarlig sjukdom för att vara sjukskriven)

Och regering kunde jättesnabbt och enkelt ändra försäkringskassan, detsamma kan de gör med Migrationsverket, men visst inte lika enkelt. Dock är migrationsverket idag extremister som ger vissa personer permanent uppehållstillstånd bara p.g.a. deras härkomst, där inget land förutom oss gör detta. (osäker på Tyskland)

Problemet med experterna som pratar ut i tidningarna och säger att vi sverige och Tyskland är tvingade att i nästan ta emot alla flyktingar medan de andra kan satsa på vård, skola, omsorg istället, är att experterna ej är neutrala personer och är instängda i vad man kan göra. Det är lika dumt att fråga dem och vad som går eller inte går att göra som att fråga William Lane Craig om filosofi fast han har doktorerat inom området.

Statliga myndigheter ska vara fria allt från religion och allt vad -ism heter. Problemet med humanism är att den kommer med argument som saknar förankring i vetenskapen.
T.ex. säger folk att vi har en skyldighet att göra si och så, där de enbart hänvisar till bibeln eller någon -ism.
Istället ska de hänvisa till vilka repressalier andra kommer utöva mot oss om vi inte gör något som vi lovade och att vi därför har en skyldighet emot vad vi hade lovat att utföra.

Migrationsverket får annars göra vad tusan de vill, såvida de inte på något sätt använder mina skattepengar till deras löner eller fattar beslut som innebär att personer ska tillskansa sig mina skattepengar. Likaså fatta beslut som innebär skattehöjningar.
När ändå gör detta så finns det politiker som vill ändra deras möjligheter att bete sig som de gör, det är dessa politiker som jag röstar på-

Jag vet inte vilken värld där det är relevant att försöka bortförklara ett cirkelargument med ett cirkelargument.

Ang den demokratiska synvinkeln du lägger fram så får man väl fråga sig om humanism står i bjärtkontrast till det som röstas på eller inte. Då det senare gäller och att vi har teknokrater och byråkrater istället för rörpost så får man väl kort konstatera att oavsett vad du personligen tycker om humanism så är humanismen inte ett problem ur vare sig ett demokratiskt eller då byråkratiskt perspektiv utan en reflektion av vilja och syfte med våra institutioner.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Huzzbutt:

Jag vet inte vilken värld där det är relevant att försöka bortförklara ett cirkelargument med ett cirkelargument.

Kan du utveckla? Är det mina argument emot att det inte är helt omöjligt att påverka migrationsverket och göra den restriktivare med motivering att det går att påverka andra myndigheters värderingar, samt att alla andra länder inom eu verkar vara mer restriktiv bortsett från Tyskland.

Skrivet av Huzzbutt:

Ang den demokratiska synvinkeln du lägger fram så får man väl fråga sig om humanism står i bjärtkontrast till det som röstas på eller inte. Då det senare gäller och att vi har teknokrater och byråkrater istället för rörpost så får man väl kort konstatera att oavsett vad du personligen tycker om humanism så är humanismen inte ett problem ur vare sig ett demokratiskt eller då byråkratiskt perspektiv utan en reflektion av vilja och syfte med våra institutioner.

Problemet är att de lägger fram argument hämtade ifrån denna ideologi och att de anser argumenten är giltiga enbart p.g.a. att de stämmer överens med ideologin.
Det är precis samma sak som när doktorerna Dr. Hugh Ross & Dr. Kent Hovind diskuterar jordens ålder och Hovind hela tiden tar fram bibeln: https://www.youtube.com/watch?v=IUjdQTNRbfU
Argumentet bibeln är kanske giltigt för personer som har denna ideologi, för oss andra är källan inte värt ett skit.

På samma sätt gäller ordet skyldighet som humanister pratar om när det gäller flyktingar och att alla andra länder förutom sverige inte utför/uppfyller sin skyldighet.
För oss som inte är humanister så kan de ta och stoppa upp ordet skyldighet någonstans, då deras tillämpning av ordet i sammanhanget inte är värt ett skvatt. Däremot inte sagt att vi är emot att hjälpa flyktingar och vi kanske är för att hjälpa ännu fler än dem.

Där Åkesson är väl den politiken som vill hjälpa flest flyktingar? Fast då får man tänka på vad ordet flest betyder. Ger man en brödlimpa till en flykting så har man hjälp en flykting. Ger man samma brödlimpa till tio flyktingar så har man hjälpt 10 gånger så många flyktingar. Vilket då blir en filosofisk fråga vad som är att hjälpa mest är? (flest överlevande är en bra utgångspunkt enligt mig, däremot flest som får uppehållstillstånd i sverige är ingen alls bra motstock)

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Kan du utveckla? Är det mina argument emot att det inte är helt omöjligt att påverka migrationsverket och göra den restriktivare med motivering att det går att påverka andra myndigheters värderingar, samt att alla andra länder inom eu verkar vara mer restriktiv bortsett från Tyskland.

Om vi ser krasst på saken så är varje handläggning en kostnadsfråga för migrationsverket och fram tills beslut kostar de ungefär lika mycket.
Då vi har en ansats till rättssäkerhet i myndighetsutövandet så är ärenden endast definitivt avslutade av myndigheten om utslaget är ett bifall. Nekas den sökande så har den rätt att överklaga, en variabel.

Den sk "humanistiska" tolkningen kan också ses som en kostnadsfråga för myndigheten och väljer vi det perspektivet så är inte lösningen en förändring av abstrakta värden som styr tolkningen utan att förändra vad som ska tolkas och eller en förändring av rättssäkerheten i myndighetsutövande.

Skrivet av anon159643:

Problemet är att de lägger fram argument hämtade ifrån denna ideologi och att de anser argumenten är giltiga enbart p.g.a. att de stämmer överens med ideologin.
Det är precis samma sak som när doktorerna Dr. Hugh Ross & Dr. Kent Hovind diskuterar jordens ålder och Hovind hela tiden tar fram bibeln: https://www.youtube.com/watch?v=IUjdQTNRbfU
Argumentet bibeln är kanske giltigt för personer som har denna ideologi, för oss andra är källan inte värt ett skit.

På samma sätt gäller ordet skyldighet som humanister pratar om när det gäller flyktingar och att alla andra länder förutom sverige inte utför/uppfyller sin skyldighet.
För oss som inte är humanister så kan de ta och stoppa upp ordet skyldighet någonstans, då deras tillämpning av ordet i sammanhanget inte är värt ett skvatt. Däremot inte sagt att vi är emot att hjälpa flyktingar och vi kanske är för att hjälpa ännu fler än dem.

Där Åkesson är väl den politiken som vill hjälpa flest flyktingar? Fast då får man tänka på vad ordet flest betyder. Ger man en brödlimpa till en flykting så har man hjälp en flykting. Ger man samma brödlimpa till tio flyktingar så har man hjälpt 10 gånger så många flyktingar. Vilket det då blir en filosofisk fråga vad som är att hjälpa mest är? (flest överlevande är en bra utgångspunkt enligt mig, däremot flest som får uppehållstillstånd i sverige är ingen alls bra motstock)

Jimmie Åkessons metod om vi nu beaktar den faktiska flyktingsituation som råder är att permanenta flyktingstatus. Situationen i Libanon t ex kan jämföras med att hela Norge flyr till Sverige och hamnar i tältläger bekostade av främmande makter som vägrar att ta emot dem för att de finner det mer effektivt att "hjälpa dem här". Nu tänker vi oss att den Samiska ockupationsmakten fortlever inte i 5 år eller tio utan 20-30 och vidare då har vi en standardsituation i många av världens flyktingläger. Är det att hjälpa människor att låta dem överleva i flyktingläger eller är det att hjälpa människor att låta dem komma till platser där de åtminstone ges en möjlighet att vara och verka som individer snarare än att reducera deras behov till 2000 kcal.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Huzzbutt:

Jimmie Åkessons metod om vi nu beaktar den faktiska flyktingsituation som råder är att permanenta flyktingstatus. Situationen i Libanon t ex kan jämföras med att hela Norge flyr till Sverige och hamnar i tältläger bekostade av främmande makter som vägrar att ta emot dem för att de finner det mer effektivt att "hjälpa dem här". Nu tänker vi oss att den Samiska ockupationsmakten fortlever inte i 5 år eller tio utan 20-30 och vidare då har vi en standardsituation i många av världens flyktingläger. Är det att hjälpa människor att låta dem överleva i flyktingläger eller är det att hjälpa människor att låta dem komma till platser där de åtminstone ges en möjlighet att vara och verka som individer snarare än att reducera deras behov till 2000 kcal.

Jag håller med om att Åkerssonmodellen inte på något sätt handlar om att hjälpa flyktingar mest utan handlar framför allt om att behöva använda så mycket pengar. Där partiledarna frågade Åkersson varför han inte var beredd att satsa lika mycket som han uppskattade att bespara på asylinvandringen.
Att Åkersson väljer att stöda att skänka mest pengar till där som det gör mest nyttja, handlar bara om ett smart drag som innebär att han kan säga att han vill hjälpa flest. (flest != mest)

Problemet hur man ska lösa att det finns så många i världen som har det dåligt, det handlar ej bara om flyktingar utan även förtryckta personer och folk som svälter så är min åsikt att detta måste göras på global nivå, på samma sätt som vi måste lösa miljöproblemen.
Om alla EU länder tog emot lika stor många flyktingar som sverige så skulle vi kunna upprätthålla vår konkurrenskraft och samtidigt hjälpa fler, som det är idag så håller länder på och gå om oss i flera områden. Det blir dessutom lättare att flytta mellan länder, så investering i medborgare för framtida bruk är inte så säkert längre. T.ex. jobbar många från Chalmers i norge med betydligt högre lön och bättre villkor, procentuellt är dessa idag personer idag försumbara, men fortsätter sverige att bli sämre så ökar andelen, likaså till andra länder.

Flyktingar kan dock vara extremt gynnsamma, ofta är det rikare personer som flyr där många av dem har bra förutsättningar för att få bra jobb. Problemet är dock att det inte fungerar av flera anledningar, att vi tar in så extremt många flyktingar är självklart en stor anledning till varför alla inte kan få den hjälp som de behöver.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Nej, då EU-rätten ej beslutar vilka som har ska få uppehållstillstånd.

Och på samma sätt svårt cancersjuka med grov depression av försäkringskassan kan anses vara tillräckligt friska för att jobba heltid kan migrationsverket göra likadana bedömning kring vilka som har behov av skydd i sverige. - Lite canser har ingen dött av som försäkringshandläggarna brukar säga..
Problemet är dock att det krävs en viss typ av människa för att söka sig jobb hos migrationsverket, där dessa blandar in en massa humanism och annat i deras bedömningar. Personalen på migrationsverket borde få utbilda sig av försäkringskassan för hur man ska hantera ärenden.

Fast nu verkade man ju vilja stänga gränserna för all fom av resande, även den som är den sk inre marknaden inom EU...

FK har ju (både rätt och fel) fått en hel del kritik, inte minst när det handlar om personer utan medicinsk utbildning som ska besluta i medicinska ärenden. Varför ser vi inte fler diskussioner kring fibromyalgi och elöverkänslighet?

Skrivet av anon159643:

Frågan vem som behöver ha skydd är liksom inte självklart, precis som vem som behöver sjukskriva sig. Visst kan handledare göra fel, men de kan också höja kraven för vilka hot som ska räcka. (Där canser är idag inte en tillräckligt allvarlig sjukdom för att vara sjukskriven)

Och regering kunde jättesnabbt och enkelt ändra försäkringskassan, detsamma kan de gör med Migrationsverket, men visst inte lika enkelt. Dock är migrationsverket idag extremister som ger vissa personer permanent uppehållstillstånd bara p.g.a. deras härkomst, där inget land förutom oss gör detta. (osäker på Tyskland)

Statliga myndigheter ska vara fria allt från religion och allt vad -ism heter. Problemet med humanism är att den kommer med argument som saknar förankring i vetenskapen.
T.ex. säger folk att vi har en skyldighet att göra si och så, där de enbart hänvisar till bibeln eller någon -ism.
Istället ska de hänvisa till vilka repressalier andra kommer utöva mot oss om vi inte gör något som vi lovade och att vi därför har en skyldighet emot vad vi hade lovat att utföra.

Cancer ska i sig inte vara ett frikort, det finns ju ett lika stort spann på cancer som det finns på en mängd andra sjukdomar.

Varför har vi då vissa som vill återinföra statskyrkan, tvinga skolor att ha examen i religiöst kopplade lokaler?

Visa signatur

-EP45-DS3 -C2D 8500 -8GB OCZ DDR2 PC6400 -PowerColor 7990 -Corsair 850W -LG W2600HP BF

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Henrik21:

Varför har vi då vissa som vill återinföra statskyrkan, tvinga skolor att ha examen i religiöst kopplade lokaler?

För att vi har åsiktsfrihet och alla har rätt att ha den åsikt som de vill ha.

Däremot ska deras åsikter inte vara mycket värda då deras åsikter är att kränka andras friheter p.g.a. deras trosuppfattning. Dock enligt sann demokrati så skulle dessa tjommar kunna införa detta om de får tillräckligt många röster, likaså stening om de så skulle vilja:
Om en son är trotsig och upprorisk och inte lyder sin far och mor, inte ens när de tuktat honom, skall de ta honom med sig och föra honom till de äldste i staden, till hemstadens port. De skall säga till stadens äldste: ”Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.” Då skall alla männen i staden stena honom till döds. Du skall utrota det onda ur folket. Hela Israels folk skall känna fruktan när de får höra talas om detta. (5 Mos 21:18-21)
http://sv.wikipedia.org/wiki/Stening

Nu finns dock andra länder som skulle agera om vi införde stening för småsaker som det ovanför, men om fler länder gjorde det så skulle det bli social och moralisk accepterat.

Tillägg:
Om du syftade på sverigedemokraterna så har de en massa förslag som är knepiga som många inte stöder, dock gäller detsamma andra partier. I princip ingen inklusive partiledarna har ett parti där de håller med om allt, utan valet handlar om att rösta på det som man tror mest gynnar en själv.
-Där gynnar en själv kan vara att hjälpa så många andra människor som möjligt för att man då själv mår bättre, det kan även vara att mer skita i människorna och istället satsa på miljön och naturen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Jag håller med om att Åkerssonmodellen inte på något sätt handlar om att hjälpa flyktingar mest utan handlar framför allt om att behöva använda så mycket pengar. Där partiledarna frågade Åkersson varför han inte var beredd att satsa lika mycket som han uppskattade att bespara på asylinvandringen.
Att Åkersson väljer att stöda att skänka mest pengar till där som det gör mest nyttja, handlar bara om ett smart drag som innebär att han kan säga att han vill hjälpa flest. (flest != mest)

Lika smart som draget är av Jimmie är det dumt att gå på det.

Skrivet av anon159643:

Problemet hur man ska lösa att det finns så många i världen som har det dåligt, det handlar ej bara om flyktingar utan även förtryckta personer och folk som svälter så är min åsikt att detta måste göras på global nivå, på samma sätt som vi måste lösa miljöproblemen.
Om alla EU länder tog emot lika stor många flyktingar som sverige så skulle vi kunna upprätthålla vår konkurrenskraft och samtidigt hjälpa fler, som det är idag så håller länder på och gå om oss i flera områden. Det blir dessutom lättare att flytta mellan länder, så investering i medborgare för framtida bruk är inte så säkert längre. T.ex. jobbar många från Chalmers i norge med betydligt högre lön och bättre villkor, procentuellt är dessa idag personer idag försumbara, men fortsätter sverige att bli sämre så ökar andelen, likaså till andra länder.

Flyktingar kan dock vara extremt gynnsamma, ofta är det rikare personer som flyr där många av dem har bra förutsättningar för att få bra jobb. Problemet är dock att det inte fungerar av flera anledningar, att vi tar in så extremt många flyktingar är självklart en stor anledning till varför alla inte kan få den hjälp som de behöver.

Vi hade en tråd för ett tag sen som handlade om det här där då Singapore osv lyftes fram som bra exempel på länder med lågt skattetryck osv osv. premissen är densamma, man ser inte till de faktiska förutsättningarna för ekonomin. Ska vi jämföra Sveriges ekonomi så ska den jämföras med en likvärdig ekonomi. En ekonomi med likartad näringssammansättning osv. När vi gör det så märker vi att vi ligger rätt lika till.

Vad det gäller Chalmers specifikt så tåls det att påpekas att det under många perioder funnits en rörelse till Norge i gränstrakterna, idag väljer vi att beskriva den som en rörelse från en mindre ekonomiskt gynnsam miljö till en mer ekonomiskt gynnsam miljö men ett mer praktiskt synsätt vore kanske att tala om Oslo som en huvudstad och med en huvudstadsdragningskraft, nu är jag inte helt säker på den ekonomiska utväxlingen men jag kan tänka mig att det finns många som upplever en flytt till Oslo snarare än Stockholm som mer positiv beroende på lokala marknadsförhållanden t ex bostadspriser och än mer viktigt pendlingsavstånd. Unga är förövrigt ett jävla aber när de tagit examen: de har hög rörlighet (sällan fast egendom) låg förmåga till rörlighet (ingen fast egendom att sälja och köpa ny) de vill bo på trevliga platser och ha nära till saker och ting.

Skulle vi närma oss ett läge där standard är att flytta utomlands för att söka jobb då har vi ett problem, fram tills dess så kan vi tala om en ökning av standardnivån beroende på sänkning av trösklar och kan inte de Svenska företagen konkurrera med det ja då ska de väl dö i enighet med den marknadsekonomiska modellen.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk

Hatar du SD? Tänk om

Titta på denna videon och reflektera över vad som sägs. https://www.youtube.com/watch?v=qWzSnUPFUsc

Permalänk

Miljöpartiet hatar män

Hejsan allihopa! Har ni tänk att rösta på miljöpartiet? Tänk efter lite innan. Jag ber alla röstberättigade att se denna video: https://www.youtube.com/watch?v=72d4E3Qencs

Diskutera gärna kring videon och dess intressanta innehåll. Är detta rätt eller fel? Jag ser detta som helt sinnessjukt. Byt ut ordet "man" till "jude" så liknar Åsa Romson en kvinnlig hitler.

Permalänk
Medlem

Usch för Mp

Permalänk
Medlem

Vad är det vi ska reflektera över? Inget konkret sades i videon, är bara ett vanligt politiskt tal, fullt av populistisk smörja, riktad till partisympatisörer. Likadant som alla andras partier.

Permalänk
Medlem

eller så kan du istället lyssna på hela sommartalet, som inte är klippt och skuret http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/401045?programid=3227 så att du får lite perspektiv på det som sägs.

Visa signatur

:::::::::::::::::::::::::::::::

Permalänk
Medlem

Finns motsvarande tal från alla partier, vad är poängen?
Eller du är en av de som anser att SD minsann är de enda som talar sanningen, medans alla andra politiker ljuger om allt?

Permalänk
Medlem

Ja, för det är ju nyanserat och bra att basera sin uppfattning på ett sönderklippt godtyckligt ihoppusslat tal. Verligen. Bra där.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av keyser:

Finns motsvarande tal från alla partier, vad är poängen?
Eller du är en av de som anser att SD minsann är de enda som talar sanningen, medans alla andra politiker ljuger om allt?

Jag får känslan av att det är så med alla SD-sympatisörer. Deras verklighetsuppfattning verkar skilja sig rätt rejält från övriga partiers sympatisörer.

Nämn ett enda övrigt riksdagsparti som skulle komma undan med i stort sett oförändrade opinionssiffror om personer i partiets absoluta toppskikt sprang omkring och viftade med järnrör på fyllan.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Nämn ett enda övrigt riksdagsparti som skulle komma undan med i stort sett oförändrade opinionssiffror om personer i partiets absoluta toppskikt sprang omkring och viftade med järnrör på fyllan.

Tänkte svara Svenskarnas parti, men det föll visst på ordet riksdagsparti.
Så jag får säga pass...

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Chockomaki:
Skrivet av Chockomaki:

*Flyttat till den aktuella valtråden*

Känns än mer relevant att samla politiska inlägg i samlingstråden nu när valet närmar sig.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Chockomaki:

Hejsan allihopa! Har ni tänk att rösta på miljöpartiet? Tänk efter lite innan. Jag ber alla röstberättigade att se denna video: https://www.youtube.com/watch?v=72d4E3Qencs

Diskutera gärna kring videon och dess intressanta innehåll. Är detta rätt eller fel? Jag ser detta som helt sinnessjukt. Byt ut ordet "man" till "jude" så liknar Åsa Romson en kvinnlig hitler.

Fast hon har rätt i sak även om det är en rätt grov förenkling som inte går in på de djupare anledningarna till att det är så. Byter man däremot ut ordet "man" mot "jude" så blir allt falskt. Jag hoppas du ser skillnaden på att säga saker som är sanna och säga saker som är lögner. Du kan inte bara byta ut valfritt ord i en text mot ett annat och tro att det är en giltig poäng.

Elegant att du lyckades starta din diskussion med Godwins lag och argumentum ad Youtube. Det är bra jobbat.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Fast hon har rätt i sak även om det är en rätt grov förenkling som inte går in på de djupare anledningarna till att det är så.

Rätt i sak? Att det här inte är en miljöfråga utan en könsfråga?

EDIT: med det menat att en kvinna som kör en fet SUV och äter en biff är ett mindre problem än en man som kör en fet SUV och äter en biff. Rimligtvis borde man tycka att det är ett lika stort problem.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valiumballong:

Rätt i sak? Att det här inte är en miljöfråga utan en könsfråga?

EDIT: med det menat att en kvinna som kör en fet SUV och äter en biff är ett mindre problem än en man som kör en fet SUV och äter en biff. Rimligtvis borde man tycka att det är ett lika stort problem.

Rätt i sak att män äter mer kött och kör SUV är det han menar givetvis.

Permalänk
Hedersmedlem

Fick hem SD´s valsedlar idag och föga förvånad läser jag att anledningen till ett tidigare inlägg från min sida här i forumet står med på valsedeln till kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige.

#9872628

Personligen är min åsikt att den här mannen är fullständigt galen. Om han på något sätt är representativ för SD så har de enligt mig långt större problem än de media lyft fram hittills.

Visa signatur

Numera nöjd med en Chromebook.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Valiumballong:

Rätt i sak? Att det här inte är en miljöfråga utan en könsfråga?

EDIT: med det menat att en kvinna som kör en fet SUV och äter en biff är ett mindre problem än en man som kör en fet SUV och äter en biff. Rimligtvis borde man tycka att det är ett lika stort problem.

Nej rätt i sak som att det statistiskt sätt är män som ligger bakom en större del av utsläppen genom till exempel köttkonsumtion och män väljer i större utsträckning en större bil. Hur du tolkar det som att en specifik bil släpper ut olika mycket baserat på könet på den som kör förstår jag inte. Då har du helt missat poängen. Tittar du på individnivå så gör du fel. Det är helt meningslöst att titta på specifika individer när det är generella trender man diskuterar.

Sen saknas som sagt de underliggande mekanismerna till varför det är så. Bitvis är det väl en kulturell sak där det är manligt med en V12 och gigantiska grillade köttbitar och kvinnligt med små praktiska bilar och sallad. Så ja, ett sätt att tackla en del miljöproblem är att försöka få folk att äta mindre kött och köra mindre bilar. Tittar man då på vilka som äter mycket kött och kör stora bilar så kanske man ska rikta in sig mot de målgrupperna. Sen är det inte samma sak som att säga att alla män är svin som förstör naturer på grund av att de råkar ha externa könsorgan.

Det jag primärt störde mig på var retoriken hos personen jag citerade. Hela personens argument baserades på en misslyckad liknelse vid Hitler. Det kan ju vara intressant att diskutera miljöproblematiken kring könsroller fast det var inte det personen var ute efter. Personen skrev att Åsa Romsom är Hitler. Så istället för att argumentera emot så blev det ad hominem via Godwin. Det är inte ett argument, det är ett personangrepp.

Nu får du ursäkta mig, jag ska förstärka min självbild som man genom att steka nötkött i baconfett.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Nu får du ursäkta mig, jag ska förstärka min självbild som man genom att steka nötkött i baconfett.

Som Statsfeministisk kulturmarxist känner jag mig manad att påpeka grisfett även är en naturlig del av standardtillredning av Fågel och Hare, två inte lika genusfixerade köttslag.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Nej rätt i sak som att det statistiskt sätt är män som ligger bakom en större del av utsläppen genom till exempel köttkonsumtion och män väljer i större utsträckning en större bil.

Hur mycket mer bil kör män än kvinnor? Då menar jag ensamåkning, vem som kör familjen på semestern är irrelevant ur ett miljöperspektiv. Växer mäns utsläpp i trafiken eller är kvinnor på väg att komma ikapp?

I Sverige äter män ~30% mer kött (fläsk, nöt, kyckling) än kvinnor. Män äter rent generellt mer än vad kvinnor gör, vilket inte borde förvåna någon.

Kvinnor slänger å andra sidan ~50%* mer mat än vad män gör. Inte fan gör Miljöpartiet en könsfråga över matsvinn i singelhushåll.

* I Finland, siffror för Sverige finns ej.

http://www.equalclimate.org/se/mat/spannande_siffror/

Skrivet av Zotamedu:

Hur du tolkar det som att en specifik bil släpper ut olika mycket baserat på könet på den som kör förstår jag inte. Då har du helt missat poängen. Tittar du på individnivå så gör du fel. Det är helt meningslöst att titta på specifika individer när det är generella trender man diskuterar.

Det här ska inte vara en fråga om "generella trender" hos könen. Kör medelålders män i ett visst inkomstspann mer än medelålders kvinnor i samma inkomstspann? Kör män i offentlig sektor mer än kvinnor i offentlig sektor? Kör män i storstäder mindre än kvinnor i mindre orter? Har männen längre till jobbet än kvinnor när en bil finns inom familjen? När morsan jobbade i centrala Stockholm fungerade det att åka kommunalt, för farsan som i samma veva arbetade på andra sidan stan var det inte på tal om att åka kommunalt. Familjen behövde bilen oavsett, vem som hade störst behov av en bil av de två var uppenbart. Fast farsan kanske bara körde bil för att han var man? Morsan, som också var välavlönad i privat sektor, valde bort bilen därför att hon var kvinna, inte för att det inte fanns ett behov av bil.

Hantverkare är oftast män, hantverkare behöver bil. Ska hantverkare börja åka buss med verktygen därför att undersköterskan som oftast är kvinna inte behöver ta bilen till sitt jobb? Om vi kvoterar in 50% kvinnor i hantverkaryrken så blir ju mäns miljöpåverkan lägre. Den totala miljöpåverkan blir förstås inte lägre, men det här är inte en miljöfråga, det är en könsfråga.

Att förenkla det till en fråga om män och kvinnor ska inte uppmuntas av någon.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valiumballong:

Hur mycket mer bil kör män än kvinnor? Då menar jag ensamåkning, vem som kör familjen på semestern är irrelevant ur ett miljöperspektiv. Växer mäns utsläpp i trafiken eller är kvinnor på väg att komma ikapp?

På tal om irrelevanta tal.

Skrivet av Valiumballong:

I Sverige äter män ~30% mer kött (fläsk, nöt, kyckling) än kvinnor. Män äter rent generellt mer än vad kvinnor gör, vilket inte borde förvåna någon.

Att klumpa ihop Gris, Fågel och Nöt till en post i frågan om utsläpp är förstås irrelevant ur diskussionsperspektiv.

Skrivet av Valiumballong:

Kvinnor slänger å andra sidan ~50%* mer mat än vad män gör. Inte fan gör Miljöpartiet en könsfråga över matsvinn i singelhushåll.

* I Finland, siffror för Sverige finns ej.

http://www.equalclimate.org/se/mat/spannande_siffror/

På tal om irrelevans. En individs matsvinn är inte detsamma som vad den slänger. Att kvinnor slänger mer mat betyder inte att deras matsvinn är högre, kolla i vilken mån de båda grupperna går på restaurang och rensa siffran.

Skrivet av Valiumballong:

Det här ska inte vara en fråga om "generella trender" hos könen. Kör medelålders män i ett visst inkomstspann mer än medelålders kvinnor i samma inkomstspann? Kör män i offentlig sektor mer än kvinnor i offentlig sektor? Kör män i storstäder mindre än kvinnor i mindre orter? Har männen längre till jobbet än kvinnor när en bil finns inom familjen? När morsan jobbade i centrala Stockholm fungerade det att åka kommunalt, för farsan som i samma veva arbetade på andra sidan stan var det inte på tal om att åka kommunalt. Familjen behövde bilen oavsett, vem som hade störst behov av en bil av de två var uppenbart. Fast farsan kanske bara körde bil för att han var man? Morsan, som också var välavlönad i privat sektor, valde bort bilen därför att hon var kvinna, inte för att det inte fanns ett behov av bil.

Anekdoter är förstås irrelevanta liksom inkomstspann eftersom inkomstspann inte förklarar behov av bil utan förmågan att äga bil.

Skrivet av Valiumballong:

Hantverkare är oftast män, hantverkare behöver bil. Ska hantverkare börja åka buss med verktygen därför att undersköterskan som oftast är kvinna inte behöver ta bilen till sitt jobb? Om vi kvoterar in 50% kvinnor i hantverkaryrken så blir ju mäns miljöpåverkan lägre. Den totala miljöpåverkan blir förstås inte lägre, men det här är inte en miljöfråga, det är en könsfråga.

Hemtjänstarbetare är ofta kvinnor och hemtjänsten fordrar ofta bilar. Ingen av grupperna kan sägas ha någon statistisk signifikans utan faktiska siffror. Ej heller ens då eftersom det handlar om yrkesarbete och inte personliga vanor främst.

Skrivet av Valiumballong:

Att förenkla det till en fråga om män och kvinnor ska inte uppmuntas av någon.

Vi vet att det finns en korrelation mellan kön och vanor, vad du försöker göra är att hitta på en kausalitet och det ska tillsskillnad från studiet av korrelation definitivt inte uppmuntras.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Elegant att du lyckades starta din diskussion med Godwins lag och argumentum ad Youtube. Det är bra jobbat.

Så gör väl de flesta? "Du e typ som hitler. Källa: det här youtube-klippet".

Men å andra sidan.. Det är väldigt ansträngande för obildade unga män att tänka längre än den poäng de vill bevisa för bevisandets skull. Om det inte vore så skulle inte SD fått nog med röster för att komma in i riksdagen.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Chockomaki:

Hejsan allihopa! Har ni tänk att rösta på miljöpartiet? Tänk efter lite innan. Jag ber alla röstberättigade att se denna video: https://www.youtube.com/watch?v=72d4E3Qencs

Diskutera gärna kring videon och dess intressanta innehåll. Är detta rätt eller fel? Jag ser detta som helt sinnessjukt. Byt ut ordet "man" till "jude" så liknar Åsa Romson en kvinnlig hitler.

Många som påstår sig värna om miljön glömmer dock prata om det allra enklaste åtgärden vi kan göra och det är att minska vårt bestånd av vår art.

Dock är kvinnor är mycket mer belägna att försöka sig än män. Förutom att kvinnor har vetorätt när det gäller abort i sverige så har män svårt att argumentera för detta utan att riskera att förstöra deras förhållande. Hade kvinnorna bara tagit sitt ansvar och sett till att inga fler barn skapades så skulle människans miljöpåverkan försvinna.

Dock måste man se miljöfrågan på global nivå, där kvinnorna inte har lika stor rätt till abort.

Sedan får man fundera filosofisk, jorden har haft flera katastrofer långt innan människan fanns:
http://www.nrm.se/ommuseet/press/pressarkiv/akrivarsvis/2012/...
444 miljoner sedan då algblomning och annat som dödade nästan 90% av alla arter, och hade vi inte haft de där meteorit som utplånade nästan allt liv på jorden så hade vi nog aldrig funnits.

Förutom det är "alla" forskare inklusive kreationister överens om att jorden kommer att gå under en dag oavsett vad vi gör, så vad varför offra sig för något som ändå är kört?
Där miljöpartiet vill att vi ska få lida för något som ändå är kört (jorden kommer att gå under oavsett vad vi gör), visst någon generation senare kanske tjänar på våra handlingar, men vem bryr sig om dem?

Annars män som grupp är mer miljöförstörande än kvinnor, det gäller allt ifrån mat till hobbys. Men varför göra någon debatt om varför just en grupp individer gör en sak oftare än andra, se istället till att ställa om lagarna så att ingen får göra det lika ofta om man så vill.
Men visst kan man kritisera folkgrupper, men prata inte samtidigt om att man ska sluta dela upp folk i grupper.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Dock är kvinnor är mycket mer belägna att försöka sig än män.

Ja alla okynnes jungfrufödslar.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Avstängd

Åsa Romso ställer två grupper direkt mot varandra; män mot kvinnor. "Varför ska män få flyga när kvinnor inte får en lägenhet", osv. Rätt vidrigt, hade hoppats att man slapp det år 2014.

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Medlem

Fast nu har väl inte MP lagt någon motion som t.ex avser att "män får inte flyga, men kvinnor får", eller kött skatt enbart för män. Det som har identifierats är att kött konsumtion, oavsett om du är man eller kvinna, och transport, oavsett om du är man eller kvinna, är förankrat med höga växthusgas utsläpp. Rätta mig om jag har fel, men i sin politik (dvs de förslag de faktiskt lägger fram) driver MP förslag för att minska kött konsumtionen och minska växthusgas utsläpp, det är kärnan, inte att bestraffa gruppen män i sig. Annars hade vi sett förslag som endast rör män.

Att Romson påpekar att det är män som äter mest kött och kör mest i ett försök att plocka billiga poäng för att locka väljare från Fi och andra feminist parti är givetvis olyckligt. Men man ska inte dra ut på det och påstå något som partiet inte sysslar med. edit: inte sagt du säger det, men bara generellt sätt tycker jag det är viktigt.