Misstänkt scam på blocket: LG G3

Permalänk

Misstänkt scam på blocket: LG G3

Va inne och kollade efter mobiler på blocket för en stund sedan och såg en LG G3 för 2000kr från Gottland. Såg samma annons igår kväll fast för 2500kr men hade blivit borttagen tills idag. Finns en annons på tradera som har exakt samma bild som denna hade fast från kalmar. Blev väldigt misstänksam av allt detta men tog kontakt med personen via sms då man inte har något och förlora, om inte man sätter över alla sina rikedomar

Säljaren sa att han/hon va på väg hem från jobbet och kunde skicka den med det samma om jag förde över pengarna. Föreslog blocketpaketet isf men personen hade tydligen blivit lurad på det visset så ville bara ta förskotts betalning. Säljaren gick ner till 1500kr och sa att han/hon kunde skicka en foto på sitt pass med alla uppgifter om det verkade misstänksamt. Sa att jag bara ville göra affär med blocketpaketet. Säljaren gav då förslaget att betala 1000kr i förskott och resten sedan. Nekade till det och avstod, tyckte allt skrek scam. Mitt under allt detta försvann annonsen från blocket ännu en gång.

Har bara köpt saker på blocket då man kan träffas öga mot öga, så hur gör man på bästa sätt för att inte riskera att bli scammad? Om man vill betala när man får varan så tror säljaren att man ska lura dom och tvärtom så kan säljaren göra det. Är blocketpaketet det säkraste? Ville bara varna för den här annonsören (namn: lg g3), då det verkar misstänksamt.

Permalänk
Medlem

Blocketpaketet är det bästa som finns förutom "face to face", du pyntar, säljaren skickar, du får ett dygn på dig att inspektera varan, är du nöjd så får säljaren sina stålar inom några dagar, annars returnerar du varan(ingår retursedlar), och voila pengarna åter på kontot.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ynot:

Blocketpaketet är det bästa som finns förutom "face to face", du pyntar, säljaren skickar, du får ett dygn på dig att inspektera varan, är du nöjd så får säljaren sina stålar inom några dagar, annars returnerar du varan(ingår retursedlar), och voila pengarna åter på kontot.

Håller inte med.
Som säljare vägrar jag konsekvent blocketpaket, känns inge kul att inte få betalt innan.

Men Blockets Direktbetalning däremot är kanon, det har gjort att det på Blocket är som på eBay dvs varken köpare eller säljare kan bli blåst.

Då för köparen över pengar som säljaren får direkt så han/hon känner sig trygg.
Om varan inte kommer eller på annat sätt inte stämmer överens med beskrivningen så får köparen tillbaka pengarna av Blocket på en gång.
Sedan har säljaren en konflikt med Blocket medans köparen kan rycka på axlarna.
Har säljaren rent mjöl i påsen är det ok.

Det funkar genom att man legitimerar sig med mobilt bankID så Blocket med säkerhet vet vilka parterna är.

Så har det varit länge på eBay där man lugnt kan beställa grejer från hela världen, blir man blåst får man pengarna tillbaka och eBay tar över ärendet och jagar säljaren.
Det plus att det är gratis frakt från hela världen gör att jag konsumerar typ allt utom mat eller något jag behöver direkt via eBay.
Senaste smartphonen Lumia 1520 köptes för nästan 2k billigare i vintras.

Permalänk
Medlem

Nu menade jag i egenskap av köpare som säljare håller jag med dig, värdelöst.

Permalänk
Medlem

Man vet aldrig med säkerhet att man inte blir blåst när man handlar privat över nätet. Men en bra sak att tänka på är:

* Handla aldrig med någon som håller kontakt genom ett oregistrerat telefon-nummer.

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk

Den misstänkte scam-annonsen är uppe på blocket nu igen: http://www.blocket.se/gotland/Helt_ny_lg_g3_olast_56040011.htm?ca=16&w=3

Samma bild som den här annonsen från tradera men inte samma säljare: http://www.tradera.com/item/260109/215099725/lg-g3-helt-ny

Permalänk
Tangentbordskonnässör

Går man på en sån där annons så får man allvarligt skylla sig själv för hur korkad man är och stå sitt kast.

Visa signatur

Pimp my CM Quickfire TK | Pimp my Func KB-460 | Pimp my Dell AT102W | Pimp my Matias Tactile Pro | Pimp my CM Quickfire Rapid | Pimp my CM Novatouch

Permalänk
Medlem

Använder man blocket/tradera så får man räkna med att bli blåst.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Laptop: MBA 13" | Telefon: Iphone 15" PM

Permalänk
Medlem

Anmälde annonsen med både länk till sweclockers diskussion om denna annonsör och tradera annonsen som verkar vara den som har telefonen.

Visa signatur

Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk Max, 2x8 gb kingston reaper 3200 mhz Gigabyte GTX 1660 Super OC och nätagg be quiet 700w SSD: 120 gb pny cs 900, Kingston Fury 1 tb, wd blue ssd 500gb

Permalänk
Medlem

Osar ju scam enligt mig. Står ju inget i annonsen och bilder ser definitivt lånad ut.

Permalänk
Medlem

1) Låter det för bra för att vara sant så är det det 9/10 gånger.
2) Någon som skriver namnet på varan istället för sitt eget namn ger direkt dåliga vibbar.
3) Försöker de pruta ner för att få direktöverföring på konto så är det ju uppenbart att det är scam.
4) Oregistrerade telefonnummer är alltid skumma, även om det är en slump.