Permalänk
Avstängd

HDD Varning.

Hej! Är inte så insatt i just detta med hdd. Förstår ju självfallet att detta inte är bra. Det jag undrar är, hur dåligt är detta? Kommer den att faila närsomhelst? Har inget viktigt på denna dator vilket kanske är tur. Den är snabb och funkar bra för övrigt.

http://imgur.com/lVnavld

Permalänk
Medlem

Du ska kopiera bort vad du vill spara, och sluta använda den disken. I dag.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk

den har cluster som börjat ge upp och ersatts av reserkluster på skivorna i din HDD

dvs det låter som att den börjat sjunga på sista versen så att backa upp allt på den innom snar framtid är att föredra för rätt va det är kan den lägga av helt eller börja få läsfel.

jag har iofs en disk som rullat sen 2006 som gett samma felmedelande i ett par år nu men den lever fortfarande och används som böhsdisk för sånt som kvittar om ja blir av med.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Så vitt jag vet är det generellt sett väldigt dåligt när en hårddisk börjar reallokera sektorer, så vore jag du skulle jag ta backup på allt och byta ut den illa kvickt.

Ett tips är att installera HD Sentinel (kör på trial och avinstallera sedan) och få en andra bedömning. Högst sannolikt kommer den att skrika högt, för det är just de SMART-attribut du har problem med som den som standard övervakar hårdast.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

1. Ta backup asap
2. Skriv upp de gula värdena å håll järnkoll på om de ökar, om så -> byt disken.

Till viss del kan du tillfälligt förstärka/byta ut svaga sektorer med SpinRinte och/eller HDD Regenerator.

Permalänk
Medlem

skadade sektorer är defekter på skrivytan, vilken inte är så bra.

dock är det bara reallokated sector count som visar antalet defekta sektorer. current pending sector count är ostabila sektorer som väntar på att skrivas till (dock antagligen för att dom är just defekta, men det är inte alltid så). even count är det totala antalet av dessa.

problemet med skadade sektorer är att dom med all säkerhet kommer att öka med tiden, så skaffa en ny disk snarast. om du kopierar filerna till en annan disk så kommer du troligen märka att antalet ökar och att visa filer är skadade