Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Melding Plague

Nvidia K8S

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">Nvidia K8S</b> <small class="small">Skrivet Onsdag, 19 Mars, 2003 av <a href="mailto:herman@sweclockers.com">Herman</a><br /></small>
<a href="http://www.theinquirer.net/?article=8403">The Inquirer</a> har fått tag i lite intressant information om Nvidias kommande moderkortskretsar till Athlon64-plattformen. Som ni kanske vet heter grund-kretsen K8 Crush, och The Inquirer rapporterar om en till, kallad Crush K8S.<br><br>K8 Crush stödjer det vanliga, ATA133, USB 2.0, AC97 samt Nvidias Ethernet-kort. K8S kommer dock erbjuda 8 extra (!) USB 2.0-portar, SerialATA och Gigabit Ethernet. Det är helt klart K8S som verkar mest intressant. The Inquirer hävdar även att K8S-moderkortskretsen kommer ha en HyperTransport-systembuss på 1.6 GHz, 1600 MHz!<br><br>Om systembuss-informationen stämmer kommer Intel blekna då Springdale och Canterwood "endast" kommer ha 800 MHz systembuss. Frågan är om AMD använder någon teknik för att öka bandbredden på systembussen, som QDR-tekniken Intel använder.<br><br>Läs mer hos <a href="http://www.theinquirer.net/?article=8403">The Inquirer.</a> Ett tips är även att läsa <a href="http://www.inquirerinside.com/?article=6478">The Inquirers</a> Athlon64-sida där man kan hitta i princip allt om Athlon64.<p>

<p align="right"><a href="http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=135845">Kommentarer ()</a> | <a href=http://www.sweclockers.com/html/felanmal.php>Felanmäl</a></p><br>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Hur blir det med ljudstödet. AC97? Man har ju blivit ganska bortskämd med Soundstorm, och det finns väl ingen anledning att inte använda det igen?
Usch, nu blir man ju tvungen att börja spara igen....:)

Mange

Visa signatur

Datorer, ett enkelt sätt att dagligen träffa idioter....

Permalänk

Hehe, då gäller det att spara lite pengar så att man kan spendera det på lite nya roliga saker när de kommer, fast man igentligen inte behöver det

Visa signatur

Win2k
Microsofts bästa os...

Permalänk
Medlem

mumma......det är det kortet som man ska ha....inte nog med att det antagligen blir bra det är snyggt med...och väldigt rent runt socketen.

Visa signatur

The world is made of murderers dreams

Permalänk
Medlem

Det låter inte helt fel det där alltså.. =D

Permalänk
Medlem

Här har ni en bild på skönheten

http://w1.555.telia.com/~u55505995/nvidia04.jpg

Visa signatur

The world is made of murderers dreams

Permalänk
Hedersmedlem

P4 FSB = 800MHz (effektivt) * 64-bit = 6.4 GB/s
AMD HT-länk = 1600MHz (effektivt) * 16 bit = 3.2 GB/s

Sen går det att använda långsammare HT-länkar där det inte behövs så mycket överförningshastighet, t.ex. mellan sydbrygga och AGP-brygga/tunnel.

De hastigheterna har varit officiella ett bra tag nu.

Och det är inte bara Nvidia som kommer att ha en 1600MHz HT-länk, stödet för den sitter ju i processorn så det är nog bara dumt att andra inte också använder en sån.

Tro inte att AMDs plattform är långsammare bara för att den har slöare buss, Intel har ju bara en FSB och den kan bara skicka data åt ett håll åt gången, dvs "half duplex". AMD HT är inte en buss utan en "point-to-point" länk (eller "rör") och kan skicka data åt båda hållen samtidigt, sk full duplex, plus att Opteron-processorer har 3 st HT-länkar där två används för att koppla ihop flera processorer.
Athlon 64 har iofs bara en HT-länk, men minnestrafiken går inte alls genom den, i en P4 går ju all minnestrafik genom FSB:n och i ett Opteron-system behöver processorn läsa minne genom HT-länken endast om det den letar efter inte ligger i det lokala minnet (dvs det ligger hos nån annan processor).

Visa signatur

Nämen hej!

Permalänk
Medlem

Men alltså, blanda snälla inte ihop FSB med bussen mellan nbridge och sbridge! Vad amd, nvidia, via osv använder för buss där påverkar prestandan absolut minimalt, ska ni göra någon sorts jämförelse får ni ta hammers minnesbandbredd vs intels fsb då flaskhalsen även kallad front side bus inte existerar i kommande kretsuppsättningar för athlon64 eftersom memory controllern, dvs nbridge är integrerad i cpun.

Permalänk
Avstängd

En HT-länk är kraftig overkill för att klara av trafiken mellan CPU och norbrygga. Eftersom ingen minnes trafik belastar den som i traditionella system.
Men man får låg access tid mellan grejorna iaf.

Hoppas bara deras lösning på minnestrafiken är overkill den också.

Permalänk

Vad är minnesbandbredden?

Vet någon egentligen vilken minnesbandbredd "Hammer" kommer få?

Visa signatur

Är det verkligen det här du borde läsa just nu?

Permalänk
Medlem

ja, det minnena ger... planerna har varit en 64bitars controller i athlon64 med ddr333 minne, men det lär bli 400 om den lanseras i höst, dvs 3.2gb/sek, opteron har 2st memory controller, dvs samma som nforce.. 6.4gb/sek