Svenska staten beslagtar thepiratebay.se

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Jag är intresserad av hur du laddade ner en CD skiva.

Var får du cd-skivan från. Har aldrig sett en sån på t.ex. itunes

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Du kanske inte hade sett den idag men du kanske hade sett den när den sändes på TV4 3 år senare eller när den blir tillagd hos Netflix.

Många gånger så räknas samma verk flera gånger.
Det är sånt som vissa inte hör eller vill förstå, de bara fortsätter på sin invanda tankebana även om den är fel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Konsumenten har inte rätt att konsumera produkten om hen inte tycker att filmen är värd var de säljer den för. Nu är det ju som så att deras produkter konsumeras utan att användarna av den betalar för sig, därmed är de rättfärdiga i sitt handlande.

Någon har en gång konsumerat produkten och därefter valt att dela med sig av sin införskaffade produkt. Det råkar vara olagligt, något jag tycker är orimligt vilket jag givetvis sedan anpassar min argumentation efter.

Skrivet av Indekkusu:

Nu är det ingen som konkurrerar med dem genom att producerar film och distribuera dem gratis till användarna. Det är fritt fram för dig att producera din egen film om du tycker nuvarande bolag har för dåliga tjänster eller att filmerna är för dyra.

Det är fritt fram för mig att ta del av andras konsumption. Vem/vad hindrar mig? Ta del av andras konsumption, lagligt, gör man ju i princip alla andra brancher. Det är t.ex helt orimligt att inte tillåta mig att ta del av fysiska produkter efter att de konsumerats av någon som vill dela sin konsumerade produk med mig. Och ja, motargumentet brukar vara att det inte är rimligt att applicera samma princip på något som kan kopieras i oändligt många data-kopior. Fast igen, min argumentation bygger på att jag tycker att det faktiskt är det rimligaste av de två alternativen som finns på bordet. Det är rimligare att jag får dela med mig av min produkt efter att ha betalt för den än det är att jag ska förbjudas att göra vad jag vill med en produkt jag rätteligen har betalt och borde ha äganderätt till.

Skrivet av Indekkusu:

Nu är det ingen som fört något sådant resonemang här, så vad är det du yrar om? Det handlar inte om att förbjuda ny filmteknik eller nya distributionssätt.

Liknelsen gör gällande en princip, det finns en faktor x på marknaden som på verkar försäljning y det är något industrin får ta med i sina beräkningar. Är de inte nöjda med villkoren så går det utmärkt att låta bli att fortsätta med en produktion av något de inte finner tillräckligt lönsamt. Om vi ponerar att industrin vore mångfaldigt mindre än den är idag, låt säga att de inte sitter på i princip oändliga lobbingresurser, hur skulle de då göra? Jo, exakt. De skulle få omvärdera sin affärsplan OAVSETT om de tycker det är rättvist eller inte.

Visa signatur

AMD X2 3600+ @ 3000Mhz, ASUS M2R32-MVP, 4096Mb Corsair DDR2 800, Gecube Radeon HD3850

Permalänk
Skrivet av lekman:

Mmm men betydligt snabbare är inte samma sak som lika snabbt som piratade versionen, de serier jag kollade efter var de fortfarande minst 1 säsong efter den piratade versionen. E-handel alltså 1-7 dagar försent. Konsumenten vill ha produkten då de kommer på att de vill se / lyssna på den, de vill inte vänta flera dagar på att den ska komma hem. Tekniken finns där för att erbjuda dessa tjänster men man väljer att inte göra det.

Om jag kommer på att jag vill resa till Italien är det då okej att planka första bästa flygplan istället för att hålla på att krångla med bokning osv? Ibland får man helt enkelt vänta en kort tid i livet innan man får det man vill speciellt om man är intresserad av nischade artister eller filmer som inte har en stor publik i Sverige.

Skrivet av lekman:

Ang. kopieringsskydd, vi betalar copyswede för att kunna privatkopiera så varför är där då ett kopieringsskydd ? Eller varför är där då en avgift som vi betalar till copyswede ? Man kan inte ha kakan och äta den också.

Finns inget kopieringsskydd på CD-skivor vilket industrin blev straffade för genom Napster.

Skrivet av lekman:

Om det är som du säger att det är billigare att göra film / musik idag så förstår jag ännu mindre varför priset på biobiljetter har dubblerats för även om det är sant att antalet biobesökare har minskat så har det knappast halverats. Om jag inte missminner mig så var vi 2012 uppe i nästan samma siffror som i början av 2000-talet men det var ett tag sen jag var inne på sfi och kollade så jag kan ha fel där.

Distribueringen av musik borde dock ha blivit billigare då man slipper betala för skiva samt den tid det tar att bränna dessa skivor samt frakt av skiva till butik. Dessutom så kan man kapa mellanhanden som är butiken och sälja direkt via nätet.

698 filmer släpptes på bio under 2013, vilket är ungefär dubbelt så många jämför med 2000. Priset har höjts för antalet besökare inte ökat i samma takt som filmproduktionen har gjort. Stämmer rätt bra att antalet besökare är ungefär samma som i början av 00-talet.

Mellanhanden har inte försvunnit för att man säljer via Amazon, Google eller iTunes istället för Megahertz, det är få artister som skulle klara av att få in pengar att leva på från en egen sida där enbart deras musik säljs.

Skrivet av lekman:

Man skulle ju kunna yrka på att artisten inte skulle va så lat att bara sitta hemma och vänta på att pengarna ska rulla in från radio/skivor utan att de faktiskt skulle behöva ut och göra lite spelningar också. Men det är ju klart att då måste man ju ta sig till spelningen och det kanske tar 1-7 dagar man vet aldrig.

Man kan inte bara gå ner och börja spela på stan, det krävs planering innan en spelning kan genomföras.

Skrivet av lekman:

Jag ber om ursäkt, jag klagade egentligen aldrig på kvalitén på själva filmen även om det kanske lät så. Det jag menade var att kvalitén på allting runtomkring filmen var dålig. (leveranstid, kopieringsskydd mm).

Nu kommer filmerna oftast först ut på bio innan några piratversioner ens finns tillgängliga och inget kopieringsskydd som kan förstöra för dig där.

Skrivet av lekman:

Men det är ju en intressant punkt du tar upp. Varför kan vi inte lämna tillbaka en film som vi sett om vi tycker den är dålig ? Eller kräva pengarna tillbaka efter ett biobesök ? Så vitt jag vet är film / musikbranschen rätt unik i att den kan sälja något som är av fruktansvärt dålig kvalité utan att riskera att bli återbetalningsskyldiga. A good day to Die Hard är tex 98 minuter och runt 120SEK som jag aldrig kommer få tillbaka.

Du kan inte lämna tillbaka en bussresa som gick felfritt efter du rest för att du var missnöjd med kvalitén på bussen ni åkte med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

...

2015-03-16: thepiratebay.se 82.118.242.114 BULGARIA
2015-01-18: thepiratebay.se 178.175.135.122 MOLDOVA

De har inte byt IP sedan Mars månad.

Du har inte angett var/hur du hittat dina adresser så:
Man ska vara medveten om att en IP-adress inte behöver vara den som står. Den är ändringsbar och kan mycket väl vara en helt annan. Proxy är bara en metod att byta den. Även sk mac-adresser som man hittar behöver inte vara den som man tror att man ser, det kan vara en valfri teckenuppsättning, i värsta fall kan alla enheter ha samma mac-adress i överföringarna.
Brukar för skojs skull byta min mac-adress i routern någon gång då och då.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Friday, Kolmisoppi revealed that he had looked more directly into the issue by performing a survey on 1,000 random torrents from the site. Along with some workers in chat rooms, Kolmisoppi tried to figure out how much of this material appeared to infringe copyright—though they apparently did so without downloading any of it.

Hur gjorde man i rätten då ?
Var det överhuvudtaget någon nedladdning som gjorts som var olaglig ?
Hur många kontrollerades ?
Frånsett polisens nedladdning som inte var lagligt gjord så fanns det något brott någonstans ?
Hur många nedladdningar var gjorda ?
Frånsett att man var irriterade på vissa och att det var ganska många som samarbetade utanför rätten, fanns det något bevis för någonting ?
Av någon underlig anledning godtog rätten siffran som du inte kan smälta. Deras argument var att mätningen gjordes senare än tillslaget. Men du hittar bara på en massa utan att veta vad du säger.

Permalänk
Skrivet av Commander:

Du kan bli hur iriterad du vill men med tanke på att allt du tar upp med skillnaden mellan Google och TPB är att du anser att Google är en sökmotor och TPB en "fildelnings" sida utan att resonera vidare.

I grund och botten utgör båda precis samma sak, indexerar länkar som användare sedan kan söka och försöka hitta relevant material. En del av materialet på båda sidor är upphovsrättskyddat.

Jag ser hur du tänker och du har rätt men tänker fel.
För att vara konkret : Skillnaden mellan Google och Piratebay, i det här fallet, är ägaren. PBs "ägare" ska vara dömd för brott och de förverkar därför dennes hjälpmedel.

Permalänk
Skrivet av Gorion:

Irrelevant, vartenda argument. Verkligheten är x, det får man förhålla sig till när x påverkar den industri man vill försöka tjäna pengar på. Piratkopiering är endast ett problem för att det är olagligt. Det finns inget som säger att så måste vara fallet mer än godtyckliga åsikter. Min godtyckliga åsikt är att jag gör vad jag vill med något jag har betalat för. Om det betyder att jag vill sprida och dela med mig så är igen, min godtyckliga åsikt, att det borde vara min rättighet. Och har den åsikten stöd och förankring i tillräckligt stor del av konsumentpopulationen så borde det vara minst lika vägledande som film och musikindustrins godtyckliga åsikter där de istället vill förstärka och lagstifta runt något de upplever vara ett problem.

Du kan förra samma argument med snatteri eller plankning. Den åsikten du försöker driva att du skulle ha rättigheter att sprida film och musik hur du vill för att du har köpt en skiva är inte förankrad i den allmänna opinionen utan den åsikten delas enbart av 0.43% av Sveriges befolkning. Men du vill köpa en film och sprida den som du vill så kontakta filmbolagen direkt och fråga hur mycket det skulle kosta.

Skrivet av Gorion:

Någon har en gång konsumerat produkten och därefter valt att dela med sig av sin införskaffade produkt. Det råkar vara olagligt, något jag tycker är orimligt vilket jag givetvis sedan anpassar min argumentation efter.

Det är fritt fram för mig att ta del av andras konsumption. Vem/vad hindrar mig? Ta del av andras konsumption, lagligt, gör man ju i princip alla andra brancher. Det är t.ex helt orimligt att inte tillåta mig att ta del av fysiska produkter efter att de konsumerats av någon som vill dela sin konsumerade produk med mig. Och ja, motargumentet brukar vara att det inte är rimligt att applicera samma princip på något som kan kopieras i oändligt många data-kopior. Fast igen, min argumentation bygger på att jag tycker att det faktiskt är det rimligaste av de två alternativen som finns på bordet. Det är rimligare att jag får dela med mig av min produkt efter att ha betalt för den än det är att jag ska förbjudas att göra vad jag vill med en produkt jag rätteligen har betalt och borde ha äganderätt till.

Internet är inte en privatsfär du bestämmer över utan publik, du har rätt att dela din konsumtion med andra privat men du har inte rätt anordna en publik tillställning där du delar det. Det är inte rimligt att ett exemplar som prisat och vars ändamål är att ett dussintal individer ska kunna konsumera det, om det istället var prisat för att kunna spridas så miljontals kan ta del av det hade väldigt få haft råd att köpa filmen.

Skrivet av Gorion:

Liknelsen gör gällande en princip, det finns en faktor x på marknaden som på verkar försäljning y det är något industrin får ta med i sina beräkningar. Är de inte nöjda med villkoren så går det utmärkt att låta bli att fortsätta med en produktion av något de inte finner tillräckligt lönsamt. Om vi ponerar att industrin vore mångfaldigt mindre än den är idag, låt säga att de inte sitter på i princip oändliga lobbingresurser, hur skulle de då göra? Jo, exakt. De skulle få omvärdera sin affärsplan OAVSETT om de tycker det är rättvist eller inte.

Så vad du förespråkar är att de slutar sälja DVD/BD och istället enbart fokuserar på biografer då kvalitén på piratkopiorna av filmerna blir oerhört mycket sämre än originalet om det enbart finns camrippar att ladda ner. Är det rimligt för att några få är klåfingriga och måste sprida allt de kommer över via internet?

Permalänk
Medlem

Folk hänger upp sig på fel saker.
Skaparen har rätt att välja hur deras verk distribueras och säljs, hur dumma val denne än gör.
Problemet vi har sett, är korkade motdrag som inte är OK.

Skrivet av AeoNES:

Men det går fortfarande att köpa Efedrin och batterier helt lagligt, två viktiga ingredienser i meth-tillverkning. Komiskt sätt att lösa problemen på.

Hur köper du efedrin lagligt? edit: retorisk fråga.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lappen81:

Rent krasst skulle swec gå att använda som en fildeningstjänst, bara börja dela, ladda upp lite copyrightade bilder eller vad som helst.

Vi har ganska många avatarer som inte är egna bilder. Så varför inte börja med att ta bort alla avatarer pga risken att det inte är tillåtna.
Skulle tro att många av artiklarna har bilder som inte har upphovsrätt här. Även ett eget foto kan vara "pirat" om det innehåller ett annat foto/tavla eller annat som har upphovsrättsskydd.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lorgix:

Hur köper du efedrin lagligt?

Jag köper personligen inte Efedrin och jag tänker inte gå in närmare på var man kan köpa det heller, men det är inte särskilt svårt att hitta om man verkligen vill ha det.

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Om jag kommer på att jag vill resa till Italien är det då okej att planka första bästa flygplan istället för att hålla på att krångla med bokning osv? Ibland får man helt enkelt vänta en kort tid i livet innan man får det man vill speciellt om man är intresserad av nischade artister eller filmer som inte har en stor publik i Sverige.

Absolut, jag förstår helt din poäng men jag tror inte att du förstår min. Branschen försöker konkurrera mot en kopia som går att få i lika bra format som originalet, med en tillgänglighet som är snabbare än något branschen kan leverera och den är dessutom gratis. Branschen har tekniken och möjligheten att erbjuda samma tjänst på laglig väg men väljer att inte göra det. De bestämmer alltså vad kunden vill ha och låter inte kunde bestämma detta själv. Kan du ge mig en logisk förklaring till varför man väljer att göra på det här viset ?

Skrivet av Indekkusu:

Finns inget kopieringsskydd på CD-skivor vilket industrin blev straffade för genom Napster.

Är ju rätt irrelevant då man streamar all musik numera. Vad gör filmbranschen då ?

Skrivet av Indekkusu:

698 filmer släpptes på bio under 2013, vilket är ungefär dubbelt så många jämför med 2000. Priset har höjts för antalet besökare inte ökat i samma takt som filmproduktionen har gjort. Stämmer rätt bra att antalet besökare är ungefär samma som i början av 00-talet.

Man har alltså floodat marknaden med produkt, ungefär det resultatet man hade fått för priset på diamanter om man inte styrt tillgången. Dvs inte konstigt att priset och vinsten per produkt minskar om man ökar antalet produkter i omlopp. Dock bör man ju ta igen vinsten på att sälja ett högre antal produkter.

Skrivet av Indekkusu:

Mellanhanden har inte försvunnit för att man säljer via Amazon, Google eller iTunes istället för Megahertz, det är få artister som skulle klara av att få in pengar att leva på från en egen sida där enbart deras musik säljs.

Många artister är ju knutna till skivbolag som bör kunna sköta distribueringen själva alt. gå ihop och skapa en stor tjänst som alla använder.

Skrivet av Indekkusu:

Man kan inte bara gå ner och börja spela på stan, det krävs planering innan en spelning kan genomföras.

Man kan inte heller gå till gaten på flygplatsen och hoppa på flyget, man behöver ett pass och gärna en biljett. Ett hotell hade varit bra att boka med.

Skrivet av Indekkusu:

Nu kommer filmerna oftast först ut på bio innan några piratversioner ens finns tillgängliga och inget kopieringsskydd som kan förstöra för dig där.

Bio är fantastiskt och tidigare gick jag 2-3 ggr per månad. Tyvärr har det blivit mycket mindre nu då jag har långt till bion och långt till jobbet så det går helt enkelt inte passa ihop det lika bra på vardagarna längre. Tyvärr så ersätter man ju kopieringsskyddet med reklam. Men som sagt, copyswede finns, varför finns då kopieringsskydd ?

Skrivet av Indekkusu:

Du kan inte lämna tillbaka en bussresa som gick felfritt efter du rest för att du var missnöjd med kvalitén på bussen ni åkte med.

Rätt säker på att det hade gått om bussen var kass inne i. Söndriga fönster mitt i vintern, kassa handikapp platser osv. Jag kan hitta på mer saker som förmodligen hade gett dig pengarna tillbaka eller en värdecheck på en ny resa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AeoNES:

Jag köper personligen inte Efedrin och jag tänker inte gå in närmare på var man kan köpa det heller, men det är inte särskilt svårt att hitta om man verkligen vill ha det.

Jag tror dig. Det var den juridiska biten jag tänkte på. Nåja, OT.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lorgix:

Jag tror dig. Det var den juridiska biten jag tänkte på. Nåja, OT.

Det klassas som ett läkemedel sedan 2005 och därför togs det bort från olika hälsobutiker, men det är inte en olaglig substans i Sverige. Man måste bara ha recept för att kunna köpa det. Det kan man såklart kringgå om man är listig, utan att gå in närmare på det.

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Enbart 0.4% av väljarna tyckte internet var den viktigaste frågan i valet i fjol, tror inte majoriteten av väljarna är missnöjda heller med internet eller att TPBs domän förverkades.

Piratkopiering av musik borde med andra ord att dött nu när du kan streama gratis med reklam på Spotify eller köpa låtarna får 12 kr hos iTunes jämfört med 60-115 kr 1995 för en sång, när man var tvungen att köpa en singel för att få låten man var ute efter. Ändå går det hitta all låtar på Svensktoppen hos olika piratsajter.

Android appar har 90-99% pirater som användare, kostar de också för mycket?

...

Visst kan du göra en namninsamling men handlingen är inte odemokratisk, lagen har följts och rättsväsendet har kommit fram till att domänen ska förverkas.

Det tror inte jag.

Var har du hittat den här siffran ?
Referensen är till en som inte har något underlag för sina påståenden. Har sett såna som diktar ihop sina egna historier för att lura folk. Vanligt drag hos upphovsägare som alltid vill ha lite mer än de har.
t.ex. McCartney som beskrev sig som en som inte hade nog med pengar för att klara sin ålderdom. Han lyckades lura sina fans så pass att de drog igång en insamling för hans pension.
Hans årsinkomst är bara några hundra miljoner om år och han har en förmögenhet på runt 9 miljarder. Om det är pund eller kronor vet jag inte men jag tycker oavsett att det är en bedragare som borde fängslas pga bedrägligt beteende. En form av sol o vårare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Fräscht att beskylla offret för att brott begås, det är inte Hollywood eller filmbolagen som tvingar dig och andra att piratkopiera. Sedan piratkopieras GoT och Netflix series rätt friskt trotts att de finns tillgängliga via streaming tjänster.

Sverige är ett av världens minst korrupta länder, men visst vi kan börja tro på hörsägen och påhittade uppgifter om att företag köper domstolar och att rättsväsendet dansar efter den som har mest pengar.

Det finns politiker som har sålt sig för att göra vissa utspel mot betalning.
Sen har maffian ganska stora summor att röra sig med, några miljarder om år lägger man ner inom EU. Finns ingen bra redovisning på hur de pengarna har använts men vissa saker har kommit fram.
Så vad menar du med att rättsväsendet inte är köpt ? Har du kollat något eller är det vad du hoppas på att det ska vara så ?
Om du provar att läsa lite domar så ser du snart hur olika det kan dömas i olika instanser. Det som är rätt ena dagen behöver inte vara det nästa pga olika utspel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Om du läser mitt inlägg så ser du att affekten av mutor (olagliga) och lobbyverksamhet (laglig) är exakt samma på samhället och det är det ända som räknas. Västvärlden har varit väldigt duktig på att legalisera allt detta medan "utvecklingsländer" ligger efter. Du har liknande med alla dessa bonusar. Vad är effektiva skillnaden på ett bolag om CEO stjäl (olagligt) en miljon kronor eller om han ger sig en bonus (lagligt) på en miljon kronor? Vi skriker att det ena är olagligt och det andra lagligt men bolaget är fortfarande en miljon kronor fattigare oberoende av vad vi kallar det för.

Det var första gången som folk dömdes till delat straff och det var värsta diskussioner om det är rätt att dra alla tre över samma kam. I TPB fallet handlar det knappast om mord men bevisningen i domstolen var tragisk då de inte ens kunde påvisa skada (jämfört med självklara skadan där någon blir mördad) men fortfarande delades straffet delat. För att inte tala om att domare som är medlemmar i organisation som vill utöka upphovsrätten, polisens beslag av allt möjligt för att straffa TPBs ISP och dess kunder (som aldrig fick ersättning).

Det handlar inte om att kunna bli åtalad utan om proportionalitet. Ett "brott" som inte ens har bevis på att skada den stämmande parten jagas som om det var hela universums framtid som hängde på det hela. Polisen och politiker har betydligt viktigare saker att göra än att springa USAs ärenden hela tiden. För att inte tala om att upphovsrätten har helt ballat ut med skydd 70 år efter döden för att uppmuntra skapande. Döda personer är ju kända för att vara väldigt kreativa...

Det var ett samarbete mellan flera kända artister som har det gott ställt
Paul McCartney är en av de som var med och drev igenom lagen (eller snarare köpte den). Han lurade många andra också.
Beatles rättigheter inbringar än idag runt en halv miljard årligen trots att den inte skulle ge något numer men de stal en bit till.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Om jag kommer på att jag vill resa till Italien är det då okej att planka första bästa flygplan istället för att hålla på att krångla med bokning osv? Ibland får man helt enkelt vänta en kort tid i livet innan man får det man vill speciellt om man är intresserad av nischade artister eller filmer som inte har en stor publik i Sverige.

Planka på planet skulle jag påstå är en bättre liknelse för att snatta en skiva, dvs du ger bolaget en faktisk påvisbar förlust (skivans produktion+transport+jobb i butik samt flygstolen som ej kunde fyllas). Digitalt distribuerad musik skulle bättre jämföras med en teleport jämfört med flyg, det är snabbare, bekvämare och billigare för alla (både konsument och bolag). Hade det varit ok för flygbolag att hävda minskad inkomst för att folk använde det andra alternativet istället för att omfamna det nya effektiva sättet att ge folk det de vill ha?

Skrivet av Indekkusu:

698 filmer släpptes på bio under 2013, vilket är ungefär dubbelt så många jämför med 2000. Priset har höjts för antalet besökare inte ökat i samma takt som filmproduktionen har gjort. Stämmer rätt bra att antalet besökare är ungefär samma som i början av 00-talet.

Och denna enorma minskade försäljning orsakad av piratande är vardå isåfall? Att antalet biobesök inte dubbleras pga dubblerade filmer är inte så enormt mystiskt, jag går på bio de antalet ggr per år jag gör för att min tid tillåter de antalet gånger, inte på grund av att filmerna tog slut.

Skrivet av Indekkusu:

Du kan inte lämna tillbaka en bussresa som gick felfritt efter du rest för att du var missnöjd med kvalitén på bussen ni åkte med.

Buss/tågbolag med självrespekt erbjuder pengarna tillbaka eller mer om resan inte uppnådde dina kvalitetskrav (dvs tog dig dit du ville inom rimlig tid). Sen är det nog inte applicerbart på biobesök eftersom det nog skulle utnyttjas av en del.

Jag hoppas och tror verkligen att vi får ett paradimskifte här snart. Bandcamp är en hemsida som hostar mest små okända band, men erbjuder fin kvalitet (flac) direkt när jag klickar köp. Majoriteten av albumen har "pay what you want" och sidan drar ändå enlig egen utsago in ca 3.4 miljon dollar per månad till de som lägger upp material. Ca 30 mille i månaden kanske inte låter så mycket, men kom ihåg att detta är små band utan någon egentlig fanbase. Börjar etablerade ge ut musik så tror jag på att vi kommer få en boom i dess försäljning. "pay as you want" kanske inte fungerar för alla, men den enorma (läs världsomspännande) marknaden som nås borde väll ändå kunna ge oss konsumenter ett lägre slutpris?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Marinlik:

Vi har extremt billiga tjänster som spotify. Det visar att branchen har anpassat sig till kunden. Och ändå så har vi mängder av personer som piratkopierar.

Har du något material som visar dina påståenden eler är det dina känslor som svallar över ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Filmerna kommer ut betydligt snabbare på iTunes/SF Anytime än Netflix. E-handel du behöver inte gå till affären utan du kan beställa dem framför datorn så kommer de i brevlådan en 2-7 dagar senare. BD spelarna fick EN uppdatering för 5 år sedan, hela världen har rämnat pga en uppdatering, ni pirater är oerhört löjliga då ni hakar upp er på något gammalt som hände för 5-10 år sedan. När var det senast kopieringsskydd på BD gjorde att man inte kunde se filmen på sin BD spelare? Istället behöver de oro sig för att internet inte bryts när de streamar filmen eller att någon annan i hushållet börjar ladda ner.

Det är idag billigare att göra film/musik än det var vid 00-talets början dock har inte antalet biobesök har inte ökat utan det ligger kvar på samma nivåer som slutet på 90-talet. Mindre besökare per film gör att man måste ta ut ett högre pris för att bevara lönsamheten.

Priset på musik kan inte bli lägre om de inte ska göra den gratis.

Olympus Has Fallen vs White House Down

Det sker inte särskilt ofta att vi får två filmer med i stort sätt samma handling men det sker dock ibland som ovan nämnda exempel, det är ingen som lobbar för att man inte ska få göra filmer med snarlik handling fast med billigare effekter och skådespelare.

Finns flera exempel på sånger som funnits uppe på YouTube i flera år innan de bilvit nedtagna. Att gemene användare och "datornörden" inte klara av att hitta information på Google eller någon annan sökmotor är väl ingen hemlighet.

Tittar på Spotify, enbart ~20% är betalande användare resterande är gratis användare och se bara på reaktionerna när det ryktas om att deras gratis version ska försämras. Problemet är att folk inte vill betala.

Ibland vill man inte förstå vad som står och å blir det som det blir.

Det är ingen skillnad mellan produktion och distribution vad jag kan förstå här.
Hur vet man hur mycket en vara är värd om ingen kan se vad det är för vara.
Undrar hur man gör för att ta betalt för vatten som brukar vara gratis.
En viss teknikfientlighet finns någonstans som man inte vill erkänna. Har aldrig hört någon klaga på sig själv. Även vårt eminenta rättsväsende bruka göra vad den kan för att skydda sig själv även om visa inte kan se det(eller vill inte). Så vår nya stöldorganisation fortsätter att härja.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Du kan förra samma argument med snatteri eller plankning. Den åsikten du försöker driva att du skulle ha rättigheter att sprida film och musik hur du vill för att du har köpt en skiva är inte förankrad i den allmänna opinionen utan den åsikten delas enbart av 0.43% av Sveriges befolkning. Men du vill köpa en film och sprida den som du vill så kontakta filmbolagen direkt och fråga hur mycket det skulle kosta.

Var har du hittat den siffran? Kom nu ihåg att åsikten att man borde få dela fritt av något du kan skapa oändligt många data-kopior av inte per nödvändighet låter sig definieras av hur många som piratkopierar. Piratkopiering är ett negativt laddat ord och människor som inte förstår kommer ha åsikter om saken trots att de inte förstår, många har åsikten bara för att det är olagligt.

Skrivet av Indekkusu:

Internet är inte en privatsfär du bestämmer över utan publik, du har rätt att dela din konsumtion med andra privat men du har inte rätt anordna en publik tillställning där du delar det. Det är inte rimligt att ett exemplar som prisat och vars ändamål är att ett dussintal individer ska kunna konsumera det, om det istället var prisat för att kunna spridas så miljontals kan ta del av det hade väldigt få haft råd att köpa filmen.

Fast nu skiljer sig uppenbarligen ändamålet och hur det sedan används och därav kommer också att en omvärdering får göras, kan vi (den som skapar film/musik) fortsätta tjäna pengar på det vi gör eller är det inte tillräckligt lönsamt? Alternativt justera så att ändamålet också blir hur produkten används.

Skrivet av Indekkusu:

Så vad du förespråkar är att de slutar sälja DVD/BD och istället enbart fokuserar på biografer då kvalitén på piratkopiorna av filmerna blir oerhört mycket sämre än originalet om det enbart finns camrippar att ladda ner. Är det rimligt för att några få är klåfingriga och måste sprida allt de kommer över via internet?

Jag förespråkar att man, liksom resterande brancher, får justera sig efter rådande omständigheter på marknaden. Det är rimligt, tycker jag.

Visa signatur

AMD X2 3600+ @ 3000Mhz, ASUS M2R32-MVP, 4096Mb Corsair DDR2 800, Gecube Radeon HD3850

Permalänk
Skrivet av lekman:

Absolut, jag förstår helt din poäng men jag tror inte att du förstår min. Branschen försöker konkurrera mot en kopia som går att få i lika bra format som originalet, med en tillgänglighet som är snabbare än något branschen kan leverera och den är dessutom gratis. Branschen har tekniken och möjligheten att erbjuda samma tjänst på laglig väg men väljer att inte göra det. De bestämmer alltså vad kunden vill ha och låter inte kunde bestämma detta själv. Kan du ge mig en logisk förklaring till varför man väljer att göra på det här viset ?

Varför ska branschen behöva konkurrera mot pirater överhuvudtaget?

Det ansågs vara fel på 1700-talet när de första piratpublicisterna dök upp.

Det ansågs vara fel i slutet på 1800-talet när piratpublicisterna tog böcker från ett land och översatte dem och gav ut dom billigare i ett annat.

Även nu på 2000-talet anses det fortfarande vara fel att ta någon annans arbete och ge ut det gratis eller mot betalning i form av annonser.

Skrivet av lekman:

Är ju rätt irrelevant då man streamar all musik numera. Vad gör filmbranschen då ?

Ändå är det först i år som inkomsterna från streaming är större en nerladdningarna.

Du har tjänster som Viaplay, SF Anytime, Netflix plus en del mindre tjänster med mer nischat innehåll där man kan streama film/TV serier med.

Skrivet av lekman:

Man har alltså floodat marknaden med produkt, ungefär det resultatet man hade fått för priset på diamanter om man inte styrt tillgången. Dvs inte konstigt att priset och vinsten per produkt minskar om man ökar antalet produkter i omlopp. Dock bör man ju ta igen vinsten på att sälja ett högre antal produkter.

Som sagt billigare att göra film idag vilket göra att många filmerna inte kräver att en större publik ser dem för att de ska gå runt. Men självklart finns det en risk att bildas en bubbla och man över producerar antalet filmer så enbart ett fåtal av filmerna går runt.

Skrivet av lekman:

Många artister är ju knutna till skivbolag som bör kunna sköta distribueringen själva alt. gå ihop och skapa en stor tjänst som alla använder.

Det är ingen som tvingat artisterna att knyta sig till skivbolag, om de tror sig klara av att sköta distribueringen själva eller bilda ett kooperativ med andra artister för att göra det är det inget som hindrar dem från att göra det.

Skrivet av lekman:

Bio är fantastiskt och tidigare gick jag 2-3 ggr per månad. Tyvärr har det blivit mycket mindre nu då jag har långt till bion och långt till jobbet så det går helt enkelt inte passa ihop det lika bra på vardagarna längre. Tyvärr så ersätter man ju kopieringsskyddet med reklam. Men som sagt, copyswede finns, varför finns då kopieringsskydd ?

För att filmindustrin och spelindustrin har lärt sig att folk kommer piratkopiera i större utsträckning om det inte finns jämfört med om det finns.

Skrivet av lekman:

Rätt säker på att det hade gått om bussen var kass inne i. Söndriga fönster mitt i vintern, kassa handikapp platser osv. Jag kan hitta på mer saker som förmodligen hade gett dig pengarna tillbaka eller en värdecheck på en ny resa.

Men det var inget fel på bussen utan du vara bara missnöjd med färgvalet på klädseln i bussen eller utsikten från fönstret.

Permalänk
Skrivet av cheben:

Planka på planet skulle jag påstå är en bättre liknelse för att snatta en skiva, dvs du ger bolaget en faktisk påvisbar förlust (skivans produktion+transport+jobb i butik samt flygstolen som ej kunde fyllas). Digitalt distribuerad musik skulle bättre jämföras med en teleport jämfört med flyg, det är snabbare, bekvämare och billigare för alla (både konsument och bolag). Hade det varit ok för flygbolag att hävda minskad inkomst för att folk använde det andra alternativet istället för att omfamna det nya effektiva sättet att ge folk det de vill ha?

Skrivet av cheben:

Och denna enorma minskade försäljning orsakad av piratande är vardå isåfall? Att antalet biobesök inte dubbleras pga dubblerade filmer är inte så enormt mystiskt, jag går på bio de antalet ggr per år jag gör för att min tid tillåter de antalet gånger, inte på grund av att filmerna tog slut.
Buss/tågbolag med självrespekt erbjuder pengarna tillbaka eller mer om resan inte uppnådde dina kvalitetskrav (dvs tog dig dit du ville inom rimlig tid). Sen är det nog inte applicerbart på biobesök eftersom det nog skulle utnyttjas av en del.

Den stora förlusten ligger i försäljningen av hemvideo, biobesöken har enbart minskat marginellt med tanke på att befolkningen har ökat. Finns inget jämförbart alternativ så länge filmerna enbart går att se på biograf.

Samma sak på bio om det blir tekniskt strul så man inte kan se filmen får man en värdecheck/pengarna tillbaka.

Skrivet av cheben:

Jag hoppas och tror verkligen att vi får ett paradimskifte här snart. Bandcamp är en hemsida som hostar mest små okända band, men erbjuder fin kvalitet (flac) direkt när jag klickar köp. Majoriteten av albumen har "pay what you want" och sidan drar ändå enlig egen utsago in ca 3.4 miljon dollar per månad till de som lägger upp material. Ca 30 mille i månaden kanske inte låter så mycket, men kom ihåg att detta är små band utan någon egentlig fanbase. Börjar etablerade ge ut musik så tror jag på att vi kommer få en boom i dess försäljning. "pay as you want" kanske inte fungerar för alla, men den enorma (läs världsomspännande) marknaden som nås borde väll ändå kunna ge oss konsumenter ett lägre slutpris?

Möjligt att vi får en mer självständiga artister utan kopplingar till bolag på indiescenen men tror inte vi kommer att få se någon förändring när det gäller mainstream musik.

Permalänk
Skrivet av Gorion:

Var har du hittat den siffran? Kom nu ihåg att åsikten att man borde få dela fritt av något du kan skapa oändligt många data-kopior av inte per nödvändighet låter sig definieras av hur många som piratkopierar. Piratkopiering är ett negativt laddat ord och människor som inte förstår kommer ha åsikter om saken trots att de inte förstår, många har åsikten bara för att det är olagligt.

http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html

Det är få som tycker att man ska ha en rätt att ta del av någon annans arbete utan att betala för sig. Tacka Daniel Defoe som myntade det i början av 1700-talet då pirater tog hans böcker och tryckte nya billigare exemplar och sålde dem för 1/4 av vad originalen kostade. Precis som då som nu tycker majoriteten att det är fel att sko sig på någon annans arbete.

Skrivet av Gorion:

Fast nu skiljer sig uppenbarligen ändamålet och hur det sedan används och därav kommer också att en omvärdering får göras, kan vi (den som skapar film/musik) fortsätta tjäna pengar på det vi gör eller är det inte tillräckligt lönsamt? Alternativt justera så att ändamålet också blir hur produkten används.

Nu är det enbart en liten bråkdel av alla användare som använder den på ett sätt det inte var tänkt att användas, ska vi straffa 99%+ av alla användare för att <1% gör fel?

Skrivet av Gorion:

Jag förespråkar att man, liksom resterande brancher, får justera sig efter rådande omständigheter på marknaden. Det är rimligt, tycker jag.

Är det inte då dags för dig att anpassa dig efter rådande lagstiftning? Är det inte rimligt att man i ett demokratiskt land lever efter de gemensamt stiftade lagarna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html

Det är få som tycker att man ska ha en rätt att ta del av någon annans arbete utan att betala för sig. Tacka Daniel Defoe som myntade det i början av 1700-talet då pirater tog hans böcker och tryckte nya billigare exemplar och sålde dem för 1/4 av vad originalen kostade. Precis som då som nu tycker majoriteten att det är fel att sko sig på någon annans arbete.

Men menar du verkligen allvar nu? Du menar alltså att antalet PP-väljare skulle vara en indikation på något annat än att människor tycker det finns viktigare frågor som stjäl motivation från att rösta på ett enfrågeparti?

http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/tre-miljoner-i-sverige-...

gammal artikel men en enkätundersökning på uppdrag av IFPI själva.

Skrivet av Indekkusu:

Nu är det enbart en liten bråkdel av alla användare som använder den på ett sätt det inte var tänkt att användas, ska vi straffa 99%+ av alla användare för att <1% gör fel?

Är det bara <1% som gör fel så har jag svårt att se att det lilla inkomstbortfallet skulle motivera de enorma summor pengar de lägger på antipirat lobbying. Men det är ju schysst att du argumenterar åt mig.

Din siffra är ju efter närmare efterforskning helt orimlig, du får nog komma med ett annat argument tror jag. Jag godtar inte siffran du ryckt ur arslet och din källa du angett säger inte det du menar att den säger.

Skrivet av Indekkusu:

Är det inte då dags för dig att anpassa dig efter rådande lagstiftning? Är det inte rimligt att man i ett demokratiskt land lever efter de gemensamt stiftade lagarna.

Jag till skillnad från dig tror att det finns underlag och folkligt stöd för att se över upphovrätten.

Som en liten sidnotering: http://feber.se/webb/art/319133/piratkopiering_av_musik_nstan...

Jag tror det är ett resultat av teknik, spotify bland annat, där musik görs tillgänglig för streaming ungefär samtidigt som skivsläpp. Det pekar mot en ovilja att förändra sig och förnyas, man vill tjäna pengar som man alltid har gjort och när det inte fungerar börjar man skrika som en barnunge. JAG VILL TJÄNA PENGAR PÅ ETT SÄTT SOM JAG VILL! BUHUUU!

Visa signatur

AMD X2 3600+ @ 3000Mhz, ASUS M2R32-MVP, 4096Mb Corsair DDR2 800, Gecube Radeon HD3850

Permalänk
Skrivet av Gorion:

Men menar du verkligen allvar nu? Du menar alltså att antalet PP-väljare skulle vara en indikation på något annat än att människor tycker det finns viktigare frågor som stjäl motivation från att rösta på ett enfrågeparti?

http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/tre-miljoner-i-sverige-...

gammal artikel men en enkätundersökning på uppdrag av IFPI själva.

Att enbart 0,43% röstade på PP visar att det inte finns ett större stöd för ändring av upphovsrättslagen och handlande är inte samma sak som stöd. Det finns många som någon gång ibland kör för fort men vill inte för det ta bort fartgränserna.

Skrivet av Gorion:

Är det bara <1% som gör fel så har jag svårt att se att det lilla inkomstbortfallet skulle motivera de enorma summor pengar de lägger på antipirat lobbying. Men det är ju schysst att du argumenterar åt mig.

Din siffra är ju efter närmare efterforskning helt orimlig, du får nog komma med ett annat argument tror jag. Jag godtar inte siffran du ryckt ur arslet och din källa du angett säger inte det du menar att den säger.

<1% av alla som köper en BD/DVD rippar den och laddar upp den på internet, det är ett fåtal release grupper som står för i stort sett alla uppladdningar av BD/DVD på internet.

Skrivet av Gorion:

Jag till skillnad från dig tror att det finns underlag och folkligt stöd för att se över upphovrätten.

Som en liten sidnotering: http://feber.se/webb/art/319133/piratkopiering_av_musik_nstan...

Jag tror det är ett resultat av teknik, spotify bland annat, där musik görs tillgänglig för streaming ungefär samtidigt som skivsläpp. Det pekar mot en ovilja att förändra sig och förnyas, man vill tjäna pengar som man alltid har gjort och när det inte fungerar börjar man skrika som en barnunge. JAG VILL TJÄNA PENGAR PÅ ETT SÄTT SOM JAG VILL! BUHUUU!

Det är piraterna som beter sig som barnungar ingen annan, det är de som gör fel inte någon annan. Varför är det så svårt för piraterna att göra rätt för sig och så fort någon påpekar att de bryter mot lagen börjar de skrika att det någon annans fel att gjort fel. Om du inte tycker att deras distribution håller måttet avstå då från att köpa/piratkopiera/konsumera filmen tills de har ändrat sitt distributionsätt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Du kan inte lämna tillbaka en bussresa som gick felfritt efter du rest för att du var missnöjd med kvalitén på bussen ni åkte med.

Om den inköpta resan inte håller vad den lovade, dvs hämtar/lämnar kunden på rätt ställe vid utsatt tid, så får kunden resa med ett annat färdsätt på SLs bekostnad.

Om inte SJ åker eller kommer fram i tid så får även kunden viss kompensation.

Permalänk
Skrivet av henkiii:

Om den inköpta resan inte håller vad den lovade, dvs hämtar/lämnar kunden på rätt ställe vid utsatt tid, så får kunden resa med ett annat färdsätt på SLs bekostnad.

Om inte SJ åker eller kommer fram i tid så får även kunden viss kompensation.

Som sagt själva resan gick felfritt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Indekkusu:

Du kan förra samma argument med snatteri eller plankning. Den åsikten du försöker driva att du skulle ha rättigheter att sprida film och musik hur du vill för att du har köpt en skiva är inte förankrad i den allmänna opinionen utan den åsikten delas enbart av 0.43% av Sveriges befolkning. Men du vill köpa en film och sprida den som du vill så kontakta filmbolagen direkt och fråga hur mycket det skulle kosta.

Varannan vill legalisera fildelning (SVT.se).

Att endast 0.43% röstade på Piratpartiet i riksdagsvalet betyder bara att film-frågan är lägre prioriterad, eller att partiet inte längre är tillräckligt trovärdiga i frågan.

Permalänk
Skrivet av henkiii:

Varannan vill legalisera fildelning (SVT.se).

Att endast 0.43% röstade på Piratpartiet i riksdagsvalet betyder bara att film-frågan är lägre prioriterad, eller att partiet inte längre är tillräckligt trovärdiga i frågan.

Fotnot: I undersökningen frågades 1000 personer i olika åldrar om det ska vara lagligt att ladda ned film och musik gratis för eget bruk från Internet.

Undersökningen är gjord cirka en månad efter TPB tillslaget 2006, resultatet skulle troligen vara annorlunda om undersökningen gjordes idag.

Eller har folk tagit förnuftet till fånga och insett att det inte är hållbart med fri fildelning i ett längre perspektiv.