Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Nån mer som slutat spela?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Emil Hansson:

Har spelat mindre och mindre dom senaste 2 åren, Nu har jag i princip inte spelat något alls det senaste halvåret, Med sambo, Hus och barn är det svårt att få tid att sätta sig ner och spela, Det finns alltid något som ska/måste göras.

Jag skulle vilja få tillbaka spelsuget men känns som att intresset har försvunnit totalt.

Vad gillar du för genres eller typ av spel och spelupplägg? Vi i tråden kan nog klura ut lite förslag värda att titta närmare på både för dig och andra med såklart.

Permalänk
Avstängd

Man tröttna fort när man möter bara hacker på spelen klart man inte orka lägga tid på spel då.

Visa signatur

Server: två Intel Xeon E5-2690v2 och 128 GB ram

Min server dator: #15149189 http://i.imgur.com/BKxOmUP.jpg
zxhosting: https://www.facebook.com/pages/Zxhosting/1476037889350815

Permalänk
Avstängd

Är 26 år och har börjat få upp spelsuget igen efter att man knappt spelat något alls på 5-6 år. De är faktiskt riktigt roligt att köra några rundor CS GO eller Trine co-op med några vänner. Spelar kanske i snitt 10-15h i veckan så man inte tröttnar helt på de. Försöker hålla de på en så "oseriös" nivå som möjligt, så man inte blir som man var innan man fyllt 20. Då man satt 10h per dag.

Permalänk
Medlem

Går i vågor. Ofta köper man en ny speldator/konsol som står och dammar. Men sen kommer en period där man börjar lira igen mycket.

Hittade nyss roguelike genren, väldigt bra spel som man aldrig testat förrut.

Visa signatur

I5 4690k, 8gb, GTX 1080
i7 2600, 16gb

Permalänk
Medlem

Vet egentligen inte varför men spel lockar mig inte längre?!? När jag tänker på det så känns det rätt märkligt med tanke på hur mkt. pengar man plöjt ner i hårdvara och spel genom tiderna. Var tokpeppad på bla. Dying Light innan det släpptes å en hög med spel till men sen försvann bara lusten?

Samma sak till PS4:an, köpt en drös med spel men när jag drar igång nåt så blir jag så sjukt uttråkad efter några minuter. Köpte Evil Within som jag max orkade spela 20 min.

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk
Medlem

Har också svårt att starta spel... varit så ett tag. Men kolla serier kan jag göra minsann, timtal. Jag tänker att jag inte borde spela för det finns säkert vettigare saker att göra, men inte f*n gör jag några "vettiga" saker för det? Jag tampas med tanken att jag hela tiden "Borde göra något annat". När jag väl kommit in i ett spel så börjar tankeloopen gå igång, "finns det inget jag borde göra istället"?

Riktigt jobbig känsla. Jag vet att jag inte har något annat som är sådär viktigt för mig, och jag kollar som sagt gärna på film och serier så tid har jag garanterat... jag lurar mig själv på något vis haha. Jag får känslan att spela spel är ett slöseri med tid, men det är ju serier också om man ska se det så...

Jag köpte roller coaster tycoon på steam för 20kr eller något. Det var superskoj att spela, gjorde en park och fyllde hela med saker. Sen när jag gjort det så kände jag mig klar. Ett klassiskt spel, simpelt, barnsligt kul. Spelade det innan jag blev tonåring tror jag. Så det var några år sedan. Men just sådana spel kan jag uppskatta till tusen.

Sedan har jag tyngre titlar som jag spelar, men väldigt sällan. T.ex. GTA V, det är kul tycker jag men jag kommer sällan för mig att starta... gah

Visa signatur

i7-10700K 5.1Ghz / 32GB 3600Mhz / RTX 4070 Ti // OnePlus 8T
Dark mode √

Permalänk
Medlem

Har alltid tyckt om att spela men sedan jag flyttade till Sundsvall har det intresset blivit allt större. Tack vare att jag var arbetslös under första året här så lirade jag 6-12 timmar per dag. Fortsatte spela mycket även efter att jag börjat studera och nu under tiden jag jobbar. För ca 3 månader sedan slutade jag dock spela Left 4 Dead 2 då jag blivit lite less på multiplayerklimatet i det. Multiplayerlägena är suveräna, det är spelarbasen det är fel på i min mening.

Efter det har jag spelat lite 7 days to die men nu också lessnat på det. Det finns massor med spel jag vill spela men det blir ändå inte att jag startar upp dom. Det där riktiga suget har börjat svalna. Jag har gått från 2-6 timmars spelande per dag senaste året till ca 2-6 timmar i veckan. Precis som det var i mitten av tonåren. Det känns lite tråkigt men samtidigt som en stor befrielse. Det finns så mycket annat jag känner att jag kan lägga tid på. Koda på mina fritidsprojekt, se på film (ett intresse som till viss del fått ge vika för spelande under några år), spela musik och så vidare

Jag kanske även ska nämna att jag har familj (sambo, barn och hund) men spelandet har aldrig gått ut över det livet. Jag spelar bara när alla gått och lagt sig.

Visa signatur

Stationär: Fractal Design Meshify 2 Compact, Ryzen 7 5700x, MSI MAG B550 Tomahawk, Kingston HyperX Fury 32GB 3600Mhz CL18, Sapphire Radeon RX 5700 Pulse, Kingston A2000 1TB (x2), Seasonic Focus GX 650W, Noctua NH-U14S

NAS: Fractal Design Define R5, Ryzen 3 1200AF, Asus Prime B450M-A, 32GB ECC DDR4 @ 2133Mhz, 5x WD Red 4TB (Raidz2), WD Red 2TB (stripe), TrueNAS 12.0

Permalänk
Medlem

Förut spelade jag i princip bara multiplayer spel, men nu när jag gamear runt 6-7 timmar i veckan funkar inte det längre, man gör inga framsteg. Däremot njuter jag av olika singleplayer spel på ett sätt som jag inte gjorde tidigare. Förut ansåg jag att singleplayer spel inte gav så mycket, man investerade tid och sen tog det slut. Nu njuter jag av storyn och eftersom jag spelar så lite växer listan med "att-spel"-spel snabbare än jag betar av den.

Visa signatur

¯\_(Ó.ò)_/¯

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pl4yGround:

Så det du säger är att alla som inte lägger ner sin själ i sitt jobb har dåliga underkvalificerade jobb och spelar därför för att känna sig bra på något? Lagom generalisering! Jag skulle vilja säga att jobba, det gör man för att man måste ha pengar, spelar gör man för att det är ett intresse. Detta går i perioder och vissa tröttnar helt just för att man skaffar andra intressen och tiden inte räcker till. Tycker man att jobbet är roligare än ens intressen har man antingen världens bästa jobb. Eller väldigt lite att göra på fritiden.

Nej, nej och åter nej. Nu har du vridit mina ord. Först och främst inledde jag med 'Jag tror'. Alla människor har ett behov av bekräftelse, vissa mer än andra. Hur man uppnår detta förändras under livets gång. Det exempel jag nämnde kommer från, och är begränsat till, mina egna erfarenheter.

Som du säger kan spelandet även vara ett intresse, men intresse skiljer sig markant från ett behov. Jag anser att de som spenderar en arbetsdag i WoW gör det för att uppfylla ett behov, och inte för att det är ett intresse. Som jag sagt tidigare uppfylls samma behov av att man presterar och uppnår sina mål i vardagen.

Visa signatur

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein

Permalänk
Medlem

Stora problemet för mig är singel player spel. Nånstans vet jag att det är oftast hårt scriptat, typ snitslad bana, och då tappar jag intresset ännu mer. Vad det gäller multiplayer så önskar jag att man kunde få tillbaks känsla när man spelade Quake å sånt på Lan. Men grejen är att man måste ju plöja ner sjukt mkt. tid. Är man dessutom gammal gubbe så är det kört med reflexerna.

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zache_:

Jag tror stenhårt på att man vill uppnå saker i livet. När man är liten och ännu inte hittat sig själv riktigt så är spel ett enkelt sätt att få känslan av att du presterat. När du blir vuxen och uppnår denna känslan i ditt vardagliga liv känner du inte längre behovet av att spela. Tycker det syns på alla mina vänner och bekanta, de som genomfört studier och nu har bra jobb spelar ej längre, medans de som fortfarande spelar mycket sitter med lågkvalificerade jobb de hatar.

Mina erfarenheter är att det enbart gäller de som skaffat barn. Alla vänner och bekanta som alltid har spelat, har genomfört studier (eller ej), har bra jobb (eller ej) men inte har några barn, spelar fortfarande. Det är en kul hobby.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Inaktiv

Är 40 taggare, sådant här har kommit och gått i perioder för mig, funderat på det, blir ingen lust att spela när allt på marknaden är snarlikt allt annat, sedan kommer något som är helt nytt och fräscht, så kommer spelglädjen tillbaks.

Just nu är det unket, visst Batman, som är likt Mordor, som är likt.. blabla. Eller, woho, mera DOTA spel, eller..

Har hoppet på No Mans Sky just nu faktiskt, eller Universim.

Slutar inte spela helt, men helt klart sista halvåret, några timmar på fredag/lördag, nu oftast GTA5 eller Borderlands (någon av dem, splitscreen me frugan.. ).

Ju längre tiden går så blir det ju svårare att komma med något totalnytt och fräscht, så.. får se hur det är vid 50 +..

Permalänk
Medlem
Skrivet av JohnnyGreed:

Stora problemet för mig är singel player spel. Nånstans vet jag att det är oftast hårt scriptat, typ snitslad bana, och då tappar jag intresset ännu mer. Vad det gäller multiplayer så önskar jag att man kunde få tillbaks känsla när man spelade Quake å sånt på Lan. Men grejen är att man måste ju plöja ner sjukt mkt. tid. Är man dessutom gammal gubbe så är det kört med reflexerna.

Ja, du har svarat på det redan.

Om du inte kan sätta dig in i storyn i singelplayerspel utan ser tekniska problem istället och inte kan medge att dina skills inte går att mäta sig med ungar som spelar tio gånger så mycket som dig så är det inte konstigt att du känner dig uttråkad.

Jag känner igen mig mycket i det. FPS är i princip kört för mig eftersom jag körde rätt mycket klanspel i BF osv. Nu blir jag bara arg när inget fungerar som jag förväntar mig. Vissa singelplayerspel känns ytliga och jag retar mig på hur trist och klassiskt allt är designat.

Har du spelat Last of Us, GTA V, Walking Dead, Brothers a Tale of two sons? Dessa och några till anser jag sticka ut ur mängden och kan presentera en värld och historia utan större tekniska irritationsmoment som riskerar att få dig zona ut.

Permalänk
Medlem

Nästan lagt av. Spelar inga FPS, PvP eller liknande. När, och om jag spelar, blir det rollspel.
Och de spel jag köper nu för tiden är de som finns på GOG. Så trött på drm och extraprogram man måste uppdatera stup i kvarten.
Kanske spelar 3-5h veckan, och då Witcher 3, som för mig känns som det enda bra spelet som släppts på år.

Någon gång ibland, kan det bli ett couch coop. Den sortens spel är få för PC, men de jag har räcker för de få gånger man orkar.

Visa signatur

De som inte bryr sig om att "storebror ser dig" för att de "inte har något att dölja", lämnar de även ut sin dörrnyckel till värden så denne kan läsa deras post och rota i skåp och lådor?

Permalänk
Skäggig legend

Kommer och går, nu på senare tid spelar jag bara CS:GO med pojkarna i stort sätt varje kväll en eller två matcher. Ena polaren har två barn. Vi har DMG. Spelat det sedan i januari,

Ibland spelade jag lite BF3/4 men slutat helt just pga CS:GO.

Visa signatur

Tråden om Skägg!
My cave...
Ryzen 5 3600@4,3Ghz - 16GB CL16 - RTX 3070 - Kingston Fury M.2 2TB
🎧Schiit Hel + DT-770 PRO - NAD C316 - B&W 685 - LG 65" OLED B6
 Watch Series 5 4G - Macbook Pro 13" 2015 - iPhone 11 PRO 256GB 

Permalänk
Medlem

Alla ni som lägger av med spelandet. Kan det vara så att er livskvalitet har blivit bättre? Tänker då att många spelar som en flykt från det vanliga livet - inga räkningar, inga deadlines, osv.

Eller har ni hittat annat i livet som ersätter de känslor och hormonutsöndringar man kan få när man spelar?

Permalänk
Medlem

Tidigare spelade jag en hel del. Sen flyttade man och började plugga civilingenjör så var det inte mycket längre. Lite roligt när man tittar på det man spelade "nyss" och ser att det var 3 månader sedan det startades. Helt enklet inte tid, och när tid finns så finns inte orken eller så prioriterar jag att umgås med vänner.

Jag har en lite förhoppning om att kunna komma igång och lira när jag börjar jobba, men man får väll se hur det går med det ^^

Permalänk
Medlem

Jag har tröttnat lite. Nästan alla nya som släpps känns som en gäspning, dvs inget intresse av alls. Witcher 3 kan vara ett av få spel kanske, men har aldrig spelat nåt spel av Witcher serien. Nya Deus Ex och Dishonored 2 är nog få av spelen som kan vara värda att spela. Om jag vill ha nåt nytt så är det äldre spel som jag missat i såna fall som lockar mest. GOG är ju ett bra ställe om man vill ha äldre spel

Samma sak gäller faktiskt hårdvara. AMD Zen lär bli den sista dator jag skaffar (om den är bra nog)

Skrivet av grynnan:

Nästan lagt av. Spelar inga FPS, PvP eller liknande. När, och om jag spelar, blir det rollspel.
Och de spel jag köper nu för tiden är de som finns på GOG. Så trött på drm och extraprogram man måste uppdatera stup i kvarten.
Kanske spelar 3-5h veckan, och då Witcher 3, som för mig känns som det enda bra spelet som släppts på år.

Någon gång ibland, kan det bli ett couch coop. Den sortens spel är få för PC, men de jag har räcker för de få gånger man orkar.

Hatar hur man blir tvingad att köpa tillägg på ett spel som man redan betalat för för att få ett komplett spel. Så var det inte förr

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem

Kör när jag känner för det, förutom dussintals timmar med Witcher 3 vid slutet på maj så har jag bara spelat ca 2 timmar de senaste två veckorna enligt Steam.

Är avdankad MMO spelare för övrigt, går i perioder men spelar i princip ingenting nu i jämförelse mot den nivå jag låg på när jag körde heroics i WoW.

Permalänk
Medlem

Har satsat nästan enbart på spel jag kan lira med polare i soffan de senaste åren. Har aldrig gillat spel som nästintill kräver att man lirar online, då jag gillar att spela på mina egna villkor och sällan har tid att grotta ner mig så hårt i spel och därmed ofta hamnar efter. Hade nästan slutat spela spel helt (förutom couch co-op-spel då), men tog då och skaffade PS4:an och den har faktiskt återupplivat mitt spelsug.

Har alltid tillhört PC Master-race, men det finns en sak PC helt enkelt inte kan matcha och det är tillgängligheten. Jag har helt enkelt tappat intresse för att måsta installera spel, fippla med hårdvara, installera uppdateringar, växla över bilden till TV:n, använda mus och tangentbord för att starta steam osv osv. Nu kan jag verkligen fokusera på det faktiska spelandet, och jag skiter i om tangentbord och mus är bättre, eller om PS4:ans hårdvara lämnar en del att önska, eller om spelen är dyrare. Jag köper ett spel, trycker på Ladda ned, trycker på spelet och sen är jag igång.

Blir förmodligen en ny PC i samband med Oculus om nu inte Sonys Morpheus blir värdig och alla spel får stöd för det, men tills dess kan jag hylla PS4:an för att den faktiskt fått upp mitt intresse för spel igen.

Permalänk
Medlem

Efter man gick ut skolan så spelar jag knappt på datorn. Köpte två 290 och dem andvänder jag till webbläsare XD riktigt fail.

Visa signatur

Stationär: [INTEL i7 2600k (@4.6GHZ) h100] [ASUS Sabertooth P67] [Corsair Vengeance™ DDR3 @2133MHz 16GB] [Powercolor R9 290 pcs+ CrossFireX] [intel 240gb ]
stationär nr2: [Intel q8200][Nvidia 9800GTX 512mb][8 GB ddr2][vx450w]

Permalänk
Medlem

Spelade CS 1.6 från 16 års ålder tills CSGO släpptes ~6 timmar i snitt om dagen på seriös nivå.

Nu spelar jag bara CSGO på helgerna med polarna om tid finns.

Saknar dock tiden då man hade tid att nöta och gå in seriöst. Nu har man lägenhet, sambo, jobb och disk........ som går före.

Visa signatur

B450 Aorus Elite - AMD Ryzen 5 3600X - GeForce RTX 2060

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zache_:

Jag tror stenhårt på att man vill uppnå saker i livet. När man är liten och ännu inte hittat sig själv riktigt så är spel ett enkelt sätt att få känslan av att du presterat. När du blir vuxen och uppnår denna känslan i ditt vardagliga liv känner du inte längre behovet av att spela. Tycker det syns på alla mina vänner och bekanta, de som genomfört studier och nu har bra jobb spelar ej längre, medans de som fortfarande spelar mycket sitter med lågkvalificerade jobb de hatar.

Det där lät absurt.

Att spela är underhållning precis som att läsa en bok eller se på tv/film/sport.

För mig personligen handlar det om att man inte har lika mycket tid över till egenunderhållning när man har familj och arbete. Tror inte det har ett skit med utbildningsnivå eller typ av arbete att göra.

Visa signatur

... zzZZzzzZzzzzzZzzz ....

Permalänk
Medlem
Skrivet av olasahl:

Skaffade 3 barn och ett hus... Skulle gärna spela men hinner inte...

Samma här. Men den tiden finns helt enkelt inte.

Efter barnen lagt sig så är den "fria tiden" innan man däckar i soffan guld värd

Visa signatur

Intel i7 6700K @ 4,4 Ghz | MSI Z170 KRAIT GAMING 3X | be quiet! Dark Rock 4 | 16 GB Kingston HyperX Fury 2133 Mhz | Asus RTX 3060 OC | PNY XLR8 CS3030 500 GB | Samsung 860 QVO 1 TB

Permalänk
Medlem

har väldigt svårt för att fastna i ett spel, cykling tog över och när jag sitter vid datorn internetcyklar jag mest om jag inte söker information om random skit

Visa signatur

i5 10400f | asus b460-f | 2x8gb kingston 2666 | zotac 3060ti | corsair mp510 960gb (OS) + samsung 860 evo 1tb + 2x kingston a400 480gb | corsair vx450 | tr true black | fractal r3 | asus mg279q + lg w2363d | dt 880 | win 10 x64 | deathadder chroma | glorious 3xl | tb impact 600 | oculus quest 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zache_:

Nej, nej och åter nej. Nu har du vridit mina ord. Först och främst inledde jag med 'Jag tror'. Alla människor har ett behov av bekräftelse, vissa mer än andra. Hur man uppnår detta förändras under livets gång. Det exempel jag nämnde kommer från, och är begränsat till, mina egna erfarenheter.

Som du säger kan spelandet även vara ett intresse, men intresse skiljer sig markant från ett behov. Jag anser att de som spenderar en arbetsdag i WoW gör det för att uppfylla ett behov, och inte för att det är ett intresse. Som jag sagt tidigare uppfylls samma behov av att man presterar och uppnår sina mål i vardagen.

Att börja en mening med "Jag tror" är ju ganska politiskt då du aldrig behöver stå för vad du säger. Det är klart du får tro och tycka som du vill, men du generaliserar en hel del. Vem bestämmer när spelande är ett intresse eller ett behov? Sen finns det ju olika personligheter till det mesta. Men det du sa var att dom som har ett bra arbete slutar spela för att dom har saker som är viktigare i livet än att spela(väldigt förenklat) och dom som spelar har ett lågkvalificerat jobb som ingen bryr sig om.

Då borde ju även tex golf, fotboll, öl, barn, bil och äta glass vara ett behov snarare än ett intresse? Grov psykoanalytisk generalisering som jag får respektera att du tycker men jag tror inte det stämmer på gemene man.

Visa signatur

Chassi: Louqe Ghost S1 | CPU: AMD Ryzen 7 7700X | Kylare: Cooler Master MasterLiquid Lite 240 | Ram: Kingston Fury Beast RGB 32GB 6000MHz | GPU: AMD Radeon RX 6800 | MB: ROG STRIX X670E-I GAMING WIFI | PSU: Corsair SF750 Platinum | SSD: Samsung 970 EVO 1TB + Intel 660p 1TB | Skärm: Acer Nitro XV252QF@390hz | Ljud: HD650+Røde AI-1 | KB: Hemmabygge 60% | Mus: Logitech PRO X Superlight 2 |

Permalänk
Medlem

Spelar mindre nu för tiden, men det är för att jag jobbar och min pendling är på ca 3h totalt varje dag.
Men blir ungefär 1-2 timmar varje eller varannan dag. Beroende på om jag och sambon känner för att ha lite kvalitetstid (brukar bli ca varannan eller var tredje dag ungefär) där vi bara umgås med varandra och spelar något tillsammans/tittar på film/myser med mera.

Men som sagt, ingen större skillnad förutom att tiden är mindre, spelar fortfarande lika mycket på helger/ledighet om jag inte har annat för mig.

Visa signatur

Twitch - Eldritzh.com
Desktop: Corsair 4000X \ ASUS X570-F \ 3900X \ 32GB DDR4 \ 3090 Suprim X \ 1x Intel6660P M.2 1TB 2x 850 EVO 500GB \ 1000W Corsair \
Server: Node 304 \ 16GB RAM \ 20TB - Plex, RedBot, etc.
Konsoler: NES \ SNES \ N64 \ GameCube \ Wii \ Playstation + Diverse Tillbehör

Permalänk
Medlem

julen 92 när jag var ca 6 år förändrades mitt liv helt då jag fick ett nes av morfar fram till jag gick ut 9an 2002 spelade jag bokstavligt talat all min tid skulle inte förvåna mig om jag spelade typ 8 om dagen i snitt 7 dagar i veckan..
under gymnasiet så spelade jag allt mindre oftast bara på små lan som jag och mina gamla klasskompisar från högstadiet arrangerade i samma veva bytes spelandet ut mot att vara crew på Dreamhack där jag kom i kontakt med andra datorintresserade som gillade annat än att spela på datorn.... så under gymnasiet hjälpte jag och en grupp andra till att koda och designa mängder med olika saker för organisationer allt från amnesty till små obskyra politiska partier i typ Sierra Leone o Tadzjikistan..
och idag ca 10år efter studenten sitter jag knappt inte framför datorn alls längre utanför jobbet förutom när jag gör några mindre ideella projekt

jag har på senare år testat att spela en mindre mängd spel och alltid tröttnat väldigt fort något av det som känns så jävla segt är allt jäkla grindande som krävs i många nya spel ofta är även själva spelmomenten väldigt repetitiva hur många fps spel eller varför inte openworld spel finns det inte numera alla är fan likadana i princip..
Senaste spelet jag testade var för ca 1år sedan när jag testade Batman arkham asylum och fy fan va repetitivt det var.. något mer som gär att jag inte fastnar tror jag är att spelen har blivit så jäkla långa ofta numera företagen drar bara ut på det i all evighet i massor av spel j

senaste spelet jag spelade som jag kan komma på att jag gillade måste varit metal gear solid 3..

och eftersom någon frågade vad för spel folk gillat för att komma med förslag så är här en lista på spel jag fastnat för tidigare tyvärr är många av genren nästan helt döda idag..

shoot em up: R-type, Gradius, Life force,Thunder force, Ikaruga, Radiant silvergun, Musha aleste, Do don pachi, Probotector...

Jrpg: Final fantasy 1-10, Dragon warrior 1-9, Chrono triggersamt det mesta andra från Square samt enix med text baserade strider när spelen istället gick över till strider där man kunde röra sin gubbe mm tröttnade jag fort för att man ofta bara gjorde samma rörelser i varenda strid..

Plattform: Super mario, mega man 1-9, mega man x -x3, castlevania 1-5, battletoads, Turtles 2+3 samt i princip alla disney spel från capcom under 8 och 16 bits eran

Survival horror: Resident evil 1-3, Silent hill 1-4, Dino Crisis 1-2

Pussel: Tetris, Lolo, Collumns, Professor Layton

Frågade faktiskt en vän för någon vecka sedan om vad han rekommenderade mig att köpa svaret blev 3ds som skall ha mängder med spel av den typen jag gillar samtidigt som spelen ofta är väldigt billiga att köpa

så idag istället för att spela dator och tv spel spelar jag bara brädspel med folk jag känner samt studerar nya ämnen via kurser på högskolor på distans senaste avklarade är jägarexamen så förra hösten var jag med på mitt livs första älgjakt.. Utöver detta har jag även rest runt en hel del och träffat folk som jag kom i kontakt med när jag pysslade med välgörenhets programmering

Visa signatur

Valkommitens ordförande går till dikatorn och säger vi har en bra och en dålig nyhet vilken vill du höra först?
-Den Bra -Du är president igen
-Så vad är den dåliga nyheten? -Ingen röstade på dig!
Om du vill veta hur det är att leva i en diktatur läs här https://charter97.org/en/news/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pl4yGround:

Att börja en mening med "Jag tror" är ju ganska politiskt då du aldrig behöver stå för vad du säger. Det är klart du får tro och tycka som du vill, men du generaliserar en hel del. Vem bestämmer när spelande är ett intresse eller ett behov? Sen finns det ju olika personligheter till det mesta. Men det du sa var att dom som har ett bra arbete slutar spela för att dom har saker som är viktigare i livet än att spela(väldigt förenklat) och dom som spelar har ett lågkvalificerat jobb som ingen bryr sig om.

Då borde ju även tex golf, fotboll, öl, barn, bil och äta glass vara ett behov snarare än ett intresse? Grov psykoanalytisk generalisering som jag får respektera att du tycker men jag tror inte det stämmer på gemene man.

Fokus var tänkt att ligga på Jag, och inte tror, som i att det är min personliga åsikt. Vilken jag absolut står för. Litet missförstånd som lätt uppkommer i skrift.

Sen har jag aldrig sagt att man har viktigare saker att göra än att spela bara för att man har ett kvalificerat yrke. Åter igen vrider du mina ord. Jag tror att du har tappat frågeställningen som diskussionen grundade sig i; Varför slutar man spela? Den var inte: Varför spelar man?

Det enda jag sa var att alla har ett behov av att få bekräftelse. Unga män / pojkar når ofta detta genom spel varvid man spelar mycket som ung. När man blir äldre och vardagen fylls med utmaningar kommer denna prestationskänsla utan att spela. Därför känner man inte längre samma sug efter spela som man gjorde förr. (Mitt svar på TS fråga).

Visa signatur

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein

Permalänk
Snusfri

För mig går det i vågor.

Ibland kan det gå flera veckor utan att man spelar något, ibland blir det 1-2 timmar efter jobbet att man spelar något avslappnade likt Cities Skyline eller liknande.

Ibland blir det något mer actionbetonat spel, dock har jag aldrig gillat sk run'n'gun spel typ BF, CoD, CS osv då de är alldeles för stressiga för min smak, däremot blir det en hel del Hitman och liknande spel.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro