Permalänk
Medlem

Total krasch efter att ha spelat H1Z1

Hej,

Igår krasch min dator totalt mitt i spelet. Det hör till historien att datorn stängt av sig några gånger under sommaren pga vad jag tror är överhettning, så först trodde jag grafikkortet hade gått sönder, vilket jag tvekar på nu.

Det som händer är följande:

1. Startar datorn
2. Bios startar och jag kan gå in i setup
3. Det blir totalt svart i någon sekund, sedan kommer texten:

"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key..."

Jag har härav misstänkt problem med min hårddsik, följande har provats:

1. Kopplat bort min sekundära mekaniska hårddisk (ej windows på denna) och startar med endast SSD (med windows)
2. Bytt SATA-kabel / SATA-uttag på moderkortet utan resultat
3. Provat att boota med windows-skivan vilket gick bra, där inne kunde den läsa av min hårddisk och alla filer verkade intakta. Däremot så hade en skum mapp skapats "C:/Crash", vilket verkar vara något som H1Z1 skapar efter att ha googlat lite.

I Boot-menu hittar den alla diskar osv...

EDIT: Den sekundära hårddisken gav även ifrån sig ett skumt ljud vid startup, därav provade jag att koppla från den.

Tankar på det?

Tacksam för all hjälp!

Med vänlig hälsning,
Simon

Permalänk

@simowewe:

Hej! Har samma problem som dig ungefär. Sen jag installerade H1Z1 så fungerade det perfekt i ungefär två dagar utan problem. Sedan började datorn starta om sig slumpmässigt när jag spelade och tillslut startade den om sig så fort jag kom in i ett spel. Jag provade andra spel och det visade sig vara samma resultat. Har också windows 10 och tror det är det som spökar så jag har installerat om datorn och så fungerade allt som vanligt igen. Tills idag precis nu (ca 2 veckor efter ominstallationen) så krashade datorn igen. Har haft problem med detta tidigare med windows 8.1 och det var mjukvaran som inte kom överens med hårdvaran på något vänster så jag väntade med att uppdatera datorn på en månad eller två tills en ytterligare uppgradering kom. Efter dess har datorn fungerat perfekt. Fast nu verkar det vara ett nytt mysterium för mig. Min dator klarar av H1Z1 men måste köra på lägsta grafik.

Setup

Moderkort: FM2-A75MA-E35
Processor: AMD Athlon(tm) X4 760K Quad Core Processor
Grafikkort: AMD Radeon HD 6670
Ram minne: 8 GB RAM
Operativsystem: Windows 10 x64

*EDIT* Skärmen blir bara svart så startar datorn om sig som vanligt

Permalänk

Tillfällig lösning!

@simowewe: Hej igen!

Jag har kikat runt lite och sett att många har postat att det är strömsparläget i Windows som gör så att datorn krashar...

Du söker efter "Energialternativ" och går in under fliken "Ange hur strömbrytaren ska fungera". Sen ser du till att "Strömsparläge" är avbockat. Jag har även bockat av "Aktivera snabb start (rekommenderas)" ifall det har någon påverkan på problemet. Än så länge har ingenting hänt med datorn och hoppas det varar så.

Hoppas detta kan lösa ditt problem!

Mvh Niklas