PewDiePie: "Betaltjänsten Youtube Red är en konsekvens av Adblock"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Ska man då av etiska skäl inte gå och pissa under en reklampaus? Om ingen ser reklamen "på riktigt" så får ju annonsören inget genomslag och då blir det meningslöst för dem att köpa reklamtid. Alltså måste man se till att folk inte går ifrån TV-apparaterna under reklampaus, vilket kan likställas med adblock.

Jag skulle för övrigt gärna ha Adblock på TV'n om det gick. Det har jag inga moraliska problem med alls.

Oavsett dina skäl så bedrivs deras kostnader med intäkter från reklamerna bland annat, oavsett vad du tycker om saken eller vad du tycker om reklamen.
Jag personligen avskyr reklamen men vet att gratis tv är gott.

Skrivet av addy1995:

Men Kanal 3 och 5 får man ju betala för och ändå är det reklam på skiten?

Jag betalar inte för varken 3an eller 5an, den går fortfarande via det analoga nätet på många platser i landet. Och i detta fall syftade jag väl snarare mer på 4an och resterande fria kanaler som du kan få såväl via digitala nätet som inte kostar en krona mer än radiolicens vilket inte hör till saken egentligen.

Visa signatur

Star Citizen ❤

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Evil Peter:

Nu pratar du ju om ett riktigt ickeproblem. Om någon inte kan leverera något du vill titta på så kommer du ju automatiskt inte se någon reklam ändå eftersom du inte tittar på dennes videos. Det är ju när du vill se någons videor som det kan vara relevant att använda en adblocker. Sitter du och tittar på videos du inte vill se är nog inte reklam det största problemet.

Dessutom håller du med ett inlägg som (föga förvånande) fullständigt missade poängen med vad PewDiePie säger. Han berättar att han är helt okej med att folk använder adblocks på hans videos och förstår att det är dryg med reklam. Så varför är han en "förbannad sprätt" med "krokodiltårar" när han säger att det är helt okej att folk tar bort reklamen när de ser hans videos?

Det han säger är bara en förklaring till varför Youtube Red skapats.

Reklam är inte något jag är intreserad av, så därför blockerar jag det, mitt val då jag anser att reklam inte är värt min tid alls, är jag intresserad av något så kollar jag up det själv.

Min post riktade jag inte till vad Pewdiescreamer säger utan det som Ozzed skrev om att blockera reklam.

Permalänk
Medlem

Betalar gärna för tjänster, men aldrig någonsin kommer jag acceptera reklam.

Permalänk
Medlem

Jag skulle nog vilja vända på det och säga att annonsblockerare är en konsekvens av dålig och överdriven annonsering. Sen bidrar ju inte säkerhetsproblem med Flash och spridande av skadlig kod via annonssiter till det bättre.

Visa signatur

i7-8700k | ASUS ROG Strix Z370-F Gaming | 2x8+2x16GB Corsair Vengeance LPX 3200 | ASUS TUF RTX 3080 OC | Samsung 860 EVO 1TB | WD Black SN850 1TB | Intel 660p 2TB | Crucial MX500 4TB | Noctua NH-U14S | Fractal Design North | Seasonic Focus Plus Gold 650FX | ASUS Xonar Essence STX

Permalänk
Medlem
Skrivet av Glis:

Större delen av sidan går väl ut på att strömma material illegalt som dom inte har copyright på. Folk som pewdiepie kanske i undantag kan få några miljoner views på ett klipp om dom har tur och är riktigt stora men det är en piss i havet om man jämför med alla gamla musikvideos som knappast är upplagda av rätt skivbolag om man kollar på kontot. Där handlar det ofta om 100 miljoner+ views per klipp. Det är vad Youtube tjänar pengar på.

Fast youtube stänger av sk. "monetization" dvs. att man får pengar för ett klipp om man inte har rättigheter till klippets innehåll. Om youtube stänger av reklamen helt på klippet vet jag inte. Skulle det blir problem får de väl förfina tekniken och ha ett hårdare straff på de klipp som till större delen består av sådant man inte har rätt att publicera

Permalänk
Medlem
Skrivet av kaput:

En till ganska intressant aspekt här förresten. Utan att vara proffs i varken IT-svängen eller det ekonomiska, så antar jag att det tekniskt skulle vara ganska lätt att låsa ute adblockanvändarna om man bara ville. Varför gör man det inte?

Det kommer nästan alltid att kringgå med hjälp av nåt userscript. uBlock Origin har ju anti-adblock-killer filter man kan aktivera. https://github.com/reek/anti-adblock-killer

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Micke O:

Jag skulle nog vilja vända på det och säga att annonsblockerare är en konsekvens av dålig och överdriven annonsering. Sen bidrar ju inte säkerhetsproblem med Flash och spridande av skadlig kod via annonssiter till det bättre.

Håller helt med. Det är absurt så mycket irrelevant skräp som trycker en i ansiktet. Försök ha en normal kväll framför skärmen och ditt favorit ämne som du läser om. Samtidigt som det hoppar en smurf och skriker reklam till höger. Då får vi inte glömma brösten som säger fred meeeeee!!!

Det är inte vårat fel. Adblock är en försvarsmekanism

Visa signatur

Lightsaber - Black armour - and balls!

Permalänk
Medlem
Skrivet av enbom:

Så länge det finns reklam som är IN YOUR FACE! så kommer jag fortsätta med AdBlock. Vissa sidor har jag det avslaget på för att de har hyfsade placeringar på reklamen så den inte stör mig. Men reklamklipp på YouTube är bland det värsta eftersom man tvingas att se den... Man kan inte ignorera den. Reklam som är på sidorna eller så är inte störande för mig.

Håller med, exempelvis på sidor som Sweclockers är den inte det minsta störande. Youtubes är dock kraftigt störande och jag blir stressad av att behöva låta de "för mig" totalt meningslösa klippen passera.

Visa signatur

If you follow the herd you are going to have to step through a lot of manure. Have the courage to trust in yourself and follow your own path.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lassekongo83:

Det kommer nästan alltid att kringgå med hjälp av nåt userscript. uBlock Origin har ju anti-adblock-killer filter man kan aktivera. https://github.com/reek/anti-adblock-killer

Joo, jag inser ju förstås att det blir en katt-och-råtta-lek, men nog har väl såväl Google och Facebook som de stora annonsnätverken, etc råd att ha en heltidsanställd eller tio som håller anti-anti-adblock-killer-funktionalitet up to date?

Jag inbillar mig i alla fall att adblockutvecklarna inte skulle ha en sportmössa i ett sådant race, helt enkelt för de inte har tillnärmelsevis samma resurser som sina antagonister.

Men återigen, detta är spekulationer från en glad amatör. Jag vet inte säkert, jag bara tror.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem
Skrivet av philipborg:

Länken är skriven utav Adblock Plus utvecklaren som säger att vanliga Adblock har blivit lite korrupt.
Läser man det han skriver så håller jag faktiskt med. Adblock Plus är open source medans vanliga adblock inte är det längre. Vanliga adblock skickar även en hel del suspekt data. Har själv kört ADP länge utan några som helst problem med det.

Kortfattat, Adblock Plus verkar faktiskt bättre. Motsatsen till vad som först sades. Det är om man fullt ut litar på ADP utvecklaren, men han verkar ärlig med hans åsikter och koden är faktiskt open source.

Jo sant, ungefär så fattade jag det hela också men har ingen riktig insikt måste jag erkänna men med det sagt så även jag kör på plus.

Permalänk
Medlem

@lassekongo83: Det är kanske bara jag, men nu kan jag inte gå in på SweC med ADP eller Adguard påslaget så jag får försöka med din länk

Edit: Så nu är ordningen återställd.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

Some en vis YouTube commentator sagt:
I don't mind the ads.
I don't mind the buffer.
But when the ads buffer,
I suffer.

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Ja, det finns inget som heter "en gratis lunch" även om vissa vill tro det....
Det går inte att både HA kakan OCH äta den!

Skrivet av Ozzed:

Adblock är inte olagligt så torka krokodiltårarna din förbannade sprätt! Det är vår mänskliga rättighet att fjärna oss från den skamlösa exploateringen av folks privatliv som riktad reklam innebär.

Sluta gnäll och lobba för att Adblock ska bli olagligt istället om det är så jävla viktigt... Eller så kan du göra som hederligt folk och leverera innehåll som folk är beredda att betala för. Bland annat därför har jag adblock avaktiverat på Swecklockers och ett fåtal andra sidor.

O herregud hur högfärdig man kan bli! Adblock är orsaken till YouTube Red. Sidor o kanaler som inte tjänar tillräckligt kommer stängas ner!
Själv hade jag inte haft nåt emot om websajter hade kunnat identifiera om man har Adblock installerat o därmed vägrat visa innehållet för en. Hade inte varit mer än rätt!

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

# Using Adblock doesn’t mean you’re clever and above the system.

Jävlar vilken tönt han är. Att han faktiskt nämner detta i sin argumentation som någon slags "poäng".

Permalänk
Medlem

Någon har kanske nämnt detta innan.
Är det inte klantigt att ta rött med tanke på redtube.

Visa signatur

cpu. 1x 4790k @ 4.9ghz
ram. 4x 8gb @ 2.666ghz
gfx. 2x gtx980 @ 1.5ghz
hdd. 4x evo850 @ raid0
mon. 1x odyssey g7 @ 240hz

Permalänk
Medlem

Fast jo jag står över systemet, ingen som kan ta det ifrån mig, därför jag kör med adblock. Hatar alla dessa reklamer som kommer upp titt som tätt HELA tiden. skit jobbigt. Adblock is king. Jag får väl bara sluta kolla youtube o kolla in andra alternativ hiihihi *wink wink*

Regler är till för att brytas. det är påhitt av människor, dvs inget som faktiskt betyder något.

Visa signatur

My rig 144hz 1440p 27" samsung g5, xfx 6950xt, 11900K, TM Peerless assassin,Gigabyte z590 UD, 32GB 3200MHz Vengeance, 1tb nv2, 2TB SSD 4TB HDD, corsair750 vengeance, Lancool 215.
GFs rig 144Hz samsung 1080p, Palit 3060Ti, 10400F,corsair H60 , B560 Auros, 16GB 3000MHz, 500GB NV1, 480GB A400, 2TB+750GB HDD, Seasonic 650 gold, Kolink Void Laptop Lenovo Legion 5, 2060, 4800H, 16GB, 1,5TB NVME HTPC 3060, 10400F, 16GB, 500GB NVME, 960GB A400 3rd PC 3060Ti, 3700X, Hyper 212, 16GB, 250GB SSD, 2TB HDD, 650w gold, P300A

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

Adblock är orsaken till YouTube Red.

Jag tycker att detta hela tiden nämns som något negativt, men det är ju bra! Utan Adblock hade utvecklingen alltså inte gått framåt? Jag betalar mycket hellre en rimlig peng i månaden än tvingas se på reklam.

Tyvärr kvartstår problemet att utbudet är så utspritt att man måste spendera en förmögenhet för att få tillgång till allt man är intresserad av vilket gör att timpriset för konsumtionen inte blir prisvärt och många helt enkelt inte har råd.

Visa signatur

[ Kunde ej ladda signaturen, var god försök senare. ]

Permalänk
Medlem

Lyssna, en annan viktigt grej folk inte tänker på.. Kostnaderna springer lätt iväg när man kör spotify, netflix, o sen ska HBO o Warner alla köra sina egna streamvarianter, o sen kommer youtube red, o sen kommer Aftonbladet plus, o office 365 o sen kommer alla diverse hemsidor med sina "abonnemang kostnader" VARJE MÅNAD.. 50 kr här, 100 kr där, helt plötsligt e man uppe i flera 1000 kr, och jag vet inte om er, men jag har inte pappas kreditkort och jag jobbar inte på bank med att hustla vanligt civilt folk, jag har räkningar att betala. Spenderar redan pengar på Spel och DET FÅR RÄCKA DÄR. tyvärr jag tänker inte betala för digital 1or o 0or, en laptop kan jag betala för iom att det är något fysiskt jag kan ta på.. men o betala för en tjänst som youtube red? jo tjena...

Allt detta är vad som får piratmarknaden att verkligen florera just nu. man måste inte vara blind för att inte se det.

Så ja, låt youtube red komma me sin betaltjänst, jag vet att jag aldrig hade betalat för o se pewdiepie tex, jag spelar på min egna dator och vill inte se andra folk, de går jag på bio för.. på ett eller annat vis kommer vi alltid kunna komma förbi alla betalgrejer, så länge det finns hacktivists därute så är vi säkra!

Tyck vad ni vill, men internet skapades med tanken att information skulle vara fritt och lätt åtkommet. Ni kan inte argumentera emot hela grundprincipen med internet...

Visa signatur

My rig 144hz 1440p 27" samsung g5, xfx 6950xt, 11900K, TM Peerless assassin,Gigabyte z590 UD, 32GB 3200MHz Vengeance, 1tb nv2, 2TB SSD 4TB HDD, corsair750 vengeance, Lancool 215.
GFs rig 144Hz samsung 1080p, Palit 3060Ti, 10400F,corsair H60 , B560 Auros, 16GB 3000MHz, 500GB NV1, 480GB A400, 2TB+750GB HDD, Seasonic 650 gold, Kolink Void Laptop Lenovo Legion 5, 2060, 4800H, 16GB, 1,5TB NVME HTPC 3060, 10400F, 16GB, 500GB NVME, 960GB A400 3rd PC 3060Ti, 3700X, Hyper 212, 16GB, 250GB SSD, 2TB HDD, 650w gold, P300A

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gtoxed:

Lyssna, en annan viktigt grej folk inte tänker på.. Kostnaderna springer lätt iväg när man kör spotify, netflix, o sen ska HBO o Warner alla köra sina egna streamvarianter, o sen kommer youtube red, o sen kommer Aftonbladet plus, o office 365 o sen kommer alla diverse hemsidor med sina "abonnemang kostnader" VARJE MÅNAD.. 50 kr här, 100 kr där, helt plötsligt e man uppe i flera 1000 kr, och jag vet inte om er, men jag har inte pappas kreditkort och jag jobbar inte på bank med att hustla vanligt civilt folk, jag har räkningar att betala. Spenderar redan pengar på Spel och DET FÅR RÄCKA DÄR. tyvärr jag tänker inte betala för digital 1or o 0or, en laptop kan jag betala för iom att det är något fysiskt jag kan ta på.. men o betala för en tjänst som youtube red? jo tjena...

Allt detta är vad som får piratmarknaden att verkligen florera just nu. man måste inte vara blind för att inte se det.

Så ja, låt youtube red komma me sin betaltjänst, jag vet att jag aldrig hade betalat för o se pewdiepie tex, jag spelar på min egna dator och vill inte se andra folk, de går jag på bio för.. på ett eller annat vis kommer vi alltid kunna komma förbi alla betalgrejer, så länge det finns hacktivists därute så är vi säkra!

Tyck vad ni vill, men internet skapades med tanken att information skulle vara fritt och lätt åtkommet. Ni kan inte argumentera emot hela grundprincipen med internet...

Du har en bra poäng i början att många bäckar små blir en alldeles för dyr totalkostnad för "vanligt folk". Men sedan spårar det ur lite och det märks att du tillhör generation gratis som av principskäl hellre Adblockar sig genom livet än att betala några tior i månaden för att få tillgång till all världens kultur på ett hållbart sätt. Och hur vackert det än låter så skapades inte Internet med tanken att information skulle fri och lätt åtkomlig, det var andra drivkrafter som låg bakom.

Visa signatur

[ Kunde ej ladda signaturen, var god försök senare. ]

Permalänk

Ska man betala en hundring för varje liten tjänst man använder så blir det ju skitdyrt i längden.
Nä, för en fattig arbetslös person som jag så räcker det med att betala för Spotify.
Det tycker jag är mer värt än YouTube.

Visa signatur

YOLO is Carpe Diem for idiots.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Luminous:

Jag ogillar inte reklam. En del reklam är kul och givande, men det är en ofta begränsad del. Om inte kan man ju i alla fall slänga ur sig nåt sarkastiskt ibland framför skärmen/tv:n.

Däremot, vad det gäller youtube förstår jag det som att de (youtube) kan välja var i ett videoklipp det ska vara reklam och hur många ggr. (gissningsvis om ett videoklipp eller en kanal har många visningar och prenumeranter vill de väl maximera annonstillfällen på de kanalerna)
Jag har sett ett antal videos på 30 min eller mer där det är kanske 5-6 avbrott på oregelbunda ställen. I en del fall kan det vara så att kanalägaren får välja var inslagen ska vara.
Oavsett, jag kan bli rätt sur när det kommer 2 reklaminslag på under 5-10 min. Ibland går något fel och man refreshar en video vilket oftast leder till att reklam visas om som en del av början på videon.
Det blir en jäkla massa reklam på vissa sajter, men i swec fall mäktar man ju med det då det inte blir tjatigt.
Ibland är blockering generellt trevligt för surfupplevelsen om sajter är alltför aggresiva i var och hur de framställer sin reklam.

Nu syftar jag specifkt på Youtube reklam, då den enligt mig bara är störande. Däremot rätt reklam på rätt ställen är trevligt, typ SweC med sin "komponentrekla".

Visa signatur

Citera så hittar jag ditt svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

Ja, det finns inget som heter "en gratis lunch" även om vissa vill tro det....
Det går inte att både HA kakan OCH äta den!

O herregud hur högfärdig man kan bli! Adblock är orsaken till YouTube Red. Sidor o kanaler som inte tjänar tillräckligt kommer stängas ner!
Själv hade jag inte haft nåt emot om websajter hade kunnat identifiera om man har Adblock installerat o därmed vägrat visa innehållet för en. Hade inte varit mer än rätt!

Låt dem stänga ner då! Jävla snobberi att tro att flyktiga inkomster skall kunna fungera som huvudinkomst. Hederligt folk byter jobb om de är missnöjda med lönen!

Jag vill kunna tjäna 40 000Kr genom att sälja grus som jag handmålat. Om ingen vill köpa räknar jag med att du köper allt eftersom du verkar tro att det är någon slagt rättighet att tjäna pengar även på sådant som folk inte är beredda att betala för.

Sedan borde du kolla upp vad högfärdig betyder. Det är dem som är högfärdiga som anser sig ha rätt att tjäna pengar på något som folk som har normal IQ på sin höjd kan gå med på är en hobby. Får man inte in tillräckligt med deg får man byta kneg, så är det. Verkligheten är inte rosa fluff och enhörningar men det kommer de här nissarna aldrig att förstå utan de vill ha allt serverat. Jag kommer fortsätta titta utan att plågas av reklamen. Det är min rättighet. Tror du mig inte kan du ju alltid försöka anmäla mig till polisen. Tyvärr är "snålhet" inget brott!

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av gabriel15:

Internet fanns innan vi blev våldtagna av reklam...

Kan jag inte undvika reklamen undviker jag sidorna med reklam om jag kan.

Reklam fanns ju långt innan internet och de våldtog oss hela tiden...tv3 kom tilll mig 1983 och våldtäkten var uppenbar så tv1 och tv2 blev mer värda över ene natt, gillar dock din ide om att undvika reklam där man kan.

Kör själv med adblocker men på sidor jag vill sponsra låter jag reklamen flöda typ sweclockers

Visa signatur

ASUS Z270H, i5 7600K, 16GB DDR4, 2X Samsung 850 EVO 250GB SSD,Sennheiser U320, Asus 1060 6GB, AOC 2460fQ

Chassi: HAF XB EVO
Xiaomi 9T pro 128GB
HTPC = Lenovo L440

Permalänk
Medlem
Skrivet av BobMarley:

Ska man betala en hundring för varje liten tjänst man använder så blir det ju skitdyrt i längden.
Nä, för en fattig arbetslös person som jag så räcker det med att betala för Spotify.
Det tycker jag är mer värt än YouTube.

Förstår hur du tänker, sossarnas skattesystem hade gjort att vi alla betalat för att få tillgång till allt...

Klart som tusan att You tube vill ha betalt, brukar själv säga till min chef efter en dålig månad att vi inte är röda korset (angående min lön) och nästa månad så ska jag inte bara drar min vikt utan ger vinst. De som vill se Youtube gratis får för tusan se till att hjälpa tilll med betalningen(reklam) eller eller så får man betala personligen i reda pengar.

Sen om man skippar reklam på internet...hur ska allt finansieras?

Visa signatur

ASUS Z270H, i5 7600K, 16GB DDR4, 2X Samsung 850 EVO 250GB SSD,Sennheiser U320, Asus 1060 6GB, AOC 2460fQ

Chassi: HAF XB EVO
Xiaomi 9T pro 128GB
HTPC = Lenovo L440

Permalänk
Medlem

Saxat från Youtubes användningsvillkor:
§5 B. du förbinder dig att inte förändra eller modifiera någon del av Webbplatsen eller någon av Tjänsten (innefattande men inte begränsat till YouTube-spelaren och därtill relaterad teknologi);

C. du förbinder dig att inte skaffa åtkomst till Innehåll genom någon annan teknologi eller något annat medel annat än med Webbplatsens videouppspelningssidor, YouTube-spelaren eller sådana andra funktioner som YouTube uttryckligen kan ha angivit för detta syfte.

D. du förbinder dig att inte (samt inte försöka) kringgå, avaktivera eller i på annat sätt störa Tjänsten, säkerhetsrelaterade funktioner eller funktioner som (i) förhindrar eller begränsar användning eller kopiering av Innehåll eller (ii) inskränker användningen av Tjänsten eller material tillgängligt via Tjänsten;

Min tolkning är att Adblock stör tjänsten? Eller vad säger ni?

Visa signatur

Kallar mig moderat, tänker som en centerpartist & röstade på socialdemokraterna.

MB: GIGABYTE 990XA-UD3 CPU: AMD FX-6100 3.3 GHz GPU: ASUS HD 6970 RAM: 16GB Corsair Vengeance 1600 MHz DDR3 SSD: Corsair Force 3 128GB Lagring: 500GB PSU: ANTEC HC Gamer 900W Chassi: NZXT H2 Black

Permalänk
Medlem
Skrivet av Galvanizer:

De kommer väl göra som tyska bild.de, spärra AdBlock.

Skickades från m.sweclockers.com

Då läser man nyheter på en annan sida.

Visa signatur

Core i5 9600K | Fractal Design Define Mini C | 16GB Corsair Vengeance | Asus Prime Z390M-Plus | Asus RTX2060 6GB | M.2 970 EVO 500GB | SSD 840 EVO 250GB | Seasonic Focus 650 FX | Corsair H100x

Dell Latitude E7440 | Samsung S10

Epson EH-TW6700 | Kingpin 90" | Canton GLE 496 5.1 | Yamaha RX-V773 | Audio-Technica ATH-M50x | Qpad QH-90

Permalänk
Medlem
Skrivet av johnny:

Reklam fanns ju långt innan internet och de våldtog oss hela tiden...tv3 kom tilll mig 1983 och våldtäkten var uppenbar så tv1 och tv2 blev mer värda över ene natt, gillar dock din ide om att undvika reklam där man kan.

Kör själv med adblocker men på sidor jag vill sponsra låter jag reklamen flöda typ sweclockers

Så tidigt? Vi fick 3:an 87 när dom startade kanalen.

Visa signatur

cpu. 1x 4790k @ 4.9ghz
ram. 4x 8gb @ 2.666ghz
gfx. 2x gtx980 @ 1.5ghz
hdd. 4x evo850 @ raid0
mon. 1x odyssey g7 @ 240hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gtoxed:

Lyssna, en annan viktigt grej folk inte tänker på.. Kostnaderna springer lätt iväg när man kör spotify, netflix, o sen ska HBO o Warner alla köra sina egna streamvarianter, o sen kommer youtube red, o sen kommer Aftonbladet plus, o office 365 o sen kommer alla diverse hemsidor med sina "abonnemang kostnader" VARJE MÅNAD.. 50 kr här, 100 kr där, helt plötsligt e man uppe i flera 1000 kr, och jag vet inte om er, men jag har inte pappas kreditkort och jag jobbar inte på bank med att hustla vanligt civilt folk, jag har räkningar att betala. Spenderar redan pengar på Spel och DET FÅR RÄCKA DÄR. tyvärr jag tänker inte betala för digital 1or o 0or, en laptop kan jag betala för iom att det är något fysiskt jag kan ta på.. men o betala för en tjänst som youtube red? jo tjena...

Jag förstår inte, måste du ha alla dessa tjänster? I så fall är det ju du som är problemet, inte tjänsterna. Rösta med din plånbok och prenumerera endast på de saker som du absolut behöver eller vill ha. Svårare än så är det inte och någon rättighet till dessa tjänster har du inte, oavsett hur lite du vill träffa eller socialisera med andra människor.

Skrivet av Gtoxed:

Tyck vad ni vill, men internet skapades med tanken att information skulle vara fritt och lätt åtkommet. Ni kan inte argumentera emot hela grundprincipen med internet...

Det gjorde det inte alls det, nu framstår du som både ung och dåligt påläst.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Felidae:

# Using Adblock doesn’t mean you’re clever and above the system.

Jävlar vilken tönt han är. Att han faktiskt nämner detta i sin argumentation som någon slags "poäng".

Klart att använda adblock är ett smart sätt att skippa onödig reklam, huruvida användningen av adblocker blivit så vanligt att föratag förlorar pengar på det är en annan femma.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gtoxed:

Lyssna, en annan viktigt grej folk inte tänker på.. Kostnaderna springer lätt iväg när man kör spotify, netflix, o sen ska HBO o Warner alla köra sina egna streamvarianter, o sen kommer youtube red, o sen kommer Aftonbladet plus, o office 365 o sen kommer alla diverse hemsidor med sina "abonnemang kostnader" VARJE MÅNAD.. 50 kr här, 100 kr där, helt plötsligt e man uppe i flera 1000 kr, och jag vet inte om er, men jag har inte pappas kreditkort och jag jobbar inte på bank med att hustla vanligt civilt folk, jag har räkningar att betala. Spenderar redan pengar på Spel och DET FÅR RÄCKA DÄR. tyvärr jag tänker inte betala för digital 1or o 0or, en laptop kan jag betala för iom att det är något fysiskt jag kan ta på.. men o betala för en tjänst som youtube red? jo tjena...

Allt detta är vad som får piratmarknaden att verkligen florera just nu. man måste inte vara blind för att inte se det.

Så ja, låt youtube red komma me sin betaltjänst, jag vet att jag aldrig hade betalat för o se pewdiepie tex, jag spelar på min egna dator och vill inte se andra folk, de går jag på bio för.. på ett eller annat vis kommer vi alltid kunna komma förbi alla betalgrejer, så länge det finns hacktivists därute så är vi säkra!

Tyck vad ni vill, men internet skapades med tanken att information skulle vara fritt och lätt åtkommet. Ni kan inte argumentera emot hela grundprincipen med internet...

Internet från början, kom till för datorer skulle kunna prata med varandra.

Sen har det kommit och gått personer som sagt/krävt att internet ska vara öppet. Lite som 70 talet's flower power kultur.

Att hålla server igång är inte billigt och folk är mer intresserade av gratis, än betala för att använda tjänsten. Men reklamen har spårat ur på senare år, dels virus har i omgångar förpestat reklamen och att den är riktigt aggresiv. Har ju ju fått det inpräntat att aldrig trycka på reklam och med noskript så har jag inte fått in virus på datorn på flera år.

Håller med att det blir många olika tjänster som man får betala för, tur att YouTube inte intresserar så mycket är inne där några gånger i månaden (drygaste är buffring trots fiber).

Endast netflix jag betalar för. Resten som inte finns där, kör jag gråzon vägen.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar