Permalänk
Medlem

Defekt skärm ASUS u500v

Hej,

Imorse när jag öppnade min 2,5 år gamla ASUS Zenbook u500v så visade skärmen bara en massa konstiga mönster (se bild). När jag tryckte lite i det nedre högra hörnet strax under skärmen så flimrade skärmen till och bytte mönster. Datorn är nu inkopplad till en extern skärm och fungererar bra.

Tror ni att det kan vara fel på skärmen eller kontakten till skärmen? Är det besvärligt att öppna datorn och se till att alla kablar sitter i som de ska?

Jag har hittat en reservdelsskärm på nätet (http://www.laptop-lcd-screen.co.uk/shop/ASUS-ZENBOOK-U500V-15...). Är det värt det att försöka byta skärmen i värsta fall?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Du kan kolla här om det är liknande modell
https://www.ifixit.com/Teardown/Asus+Zenbook+UX32VD+Teardown/...

Det mest troliga är att skärmen är kass, men det kan även vara skärmkabeln.

Permalänk
Medlem

Uppdatering 19 december

Jag beställde först en ny skärm som jag försökte koppla in utan resultat. Jag drog då slutsatsen att det i så fall kan vara kabeln det kan vara fel på. Efter att ha beställt en ny kabel visade det sig att den varken fungerade med den nya eller gamla skärmen. Dock visar skärmarna ingenting längre, jämfört med tidigare då backlighten lös samt lite färglada vertikala linjer.

Såväl kontaktuttag på moderkort och skärm ser ut att vara oskadda. Det intressanta är att webbkameran fungerar, och den går genom samma kontakt på moderkortet, men splittas sedan ut i en sladd till skärmen och en till kameran.

När sladden till skärmen är inkopplad "känner" datorn av att laptopskärmen är inkopplad genom att både min externa skärm samt skärm för bärbar dator finns med att välja mellan under iställningarna för Skärmupplösning. När jag kopplar ur kontakten och startar om datorn uppges endast den externa skärmen finnas.

Finns det något uppenbart fel jag gör? Måste nya drivrutiner eller liknande installeras för den nya skärmen? Finns det någonting annat jag kan testa att byta? Jag är helt hundra på att både kablar och skärmar är av rätt modell.

Tack så mycket på förhand!