Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Är det naturligt att man slutar spela när man är över 50?

Permalänk
Medlem

Kanske en dum fråga men vad betyder dlc när det gäller spel? Har faktiskt inte en aning.

Permalänk
Medlem

Jag är 19 och har inte heller någon större lust och tid att spela spel längre. Gjorde det i några år som barn, men nu för tiden så känner jag mest att det bli någon gång i månaden c: För mycket tid som går åt för jobb, förening, familj, skola osv..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Batwoman:

Kanske en dum fråga men vad betyder dlc när det gäller spel?

Downloadable content

Permalänk
Medlem
Skrivet av Batwoman:

Tja! Har inte spelat sen förra sommaren (dom här nazisterna vad hette spelet?) Bytte ssd sen blev det inge mer. ? Känner faktiskt inget behov av spel längre. Kollar gärna på youtube walkthrou. Så jag slipper spela själv..Hm..

Naturligt vet jag inte om det är. Men man får andra prioriteringar då och då. På våren och sommaren hinner man inte spela. Ålder och naturlighet har nog inget med det att göra.

Visa signatur

Homer Simpson: "Internet! Is that thing still around?"

Continuously updating

Permalänk
Medlem

Är 32 och längtar tillbaka till dagarna när man var superexhalterad över att sitta och spela hela dagarna, intresset är inte lika stort men det finns fortfarande kvar. Är det något spel som fångar mitt tycke tillräckligt mycket så kan jag alltid hitta tid för det.
Spelar man inte vid 50 så kanske man sitter och tittar på tv, löser korsord eller läser en bok istället, tid finns det i princip alltid för det men många tappar intresset. Jag är rädd för att tappa intresset själv och hoppas att det inte händer.

Permalänk
Medlem

Jag är 43, har 2 barn, villa och eget företag men får ändå in ca 2 timmars spel per dag.
Innan allt elände (villa, barn och företag) så låg man på 5-6 timmar på vardagar och 12+ på helger. Så det har ju klart gått ner i tid.
Ser inte att jag kommer slutat att spela, snarare ökar det senare sen när barnen flyttat.
Har spelat i stort sett dagligen sedan man köpte sin första C64a i mitten av 80-talet.

Permalänk
Medlem

Liket. Hur gammal är du? Vi är alla unga i våran själ, det är bara kroppen som inte fattat detta. Dom som fyllt 50 är inte pensionärer!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Batwoman:

Kanske en dum fråga men vad betyder dlc när det gäller spel? Har faktiskt inte en aning.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Skrivet av Batwoman:

Det finns fortfarande spel jag vill spela men dom funkar bäst/endast med win xp. Aliens vs. predator, battlezone och f.e.a.r.

http://www.battlezone1.com/ här finns activisions batllezone från 98, funkar bra på min windows 10 maskin.

Visa signatur

Lian Li PC-B25FB | Gigabyte P67A-D3-B3 | i5 2500k @ 4.3GHz | Vengeance 8GB | Asus 970 Strix DirectCu II | Corsair AX 750W | Crucial m4 64GB | DarkRock Pro C1 | O2+ODAC portable mod | Beyerdynamic DT 880 Pro 600Ω

Permalänk
Medlem
Skrivet av erikssonown:

http://www.battlezone1.com/ här finns activisions batllezone från 98, funkar bra på min windows 10 maskin.

Ofan! Tack!!

Permalänk
Medlem

69 år och spelar minst 2 tim om dagen. Håller hjärnan igång. COD alla varianter, BF Bad company 2 för dom friska kommentarerna väntar på 3:an Far Cry 2 för att få elda gräs, Project Cars & Sebastien Loeb, med G 25:a och IL 2 & wings of Prey och skall snart köpa Witcher 3. Yes skitkul + en öl & ostfralla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oringen:

Jag är 30år och känner att spel är inte värt 599:- för några timmars spelande och sen halvfärdiga..sen, ojsan..''du måste ha denna DLC'n för att kunna spela på denna servern'' ytterligare 299:-..så nästan 999:- för ett sketet spel som dör ut om nån månad..nej tack.

Jag spelar dock UT3 med sambon då och då, vi brukar lana det här hemma

Håller med! spelen är för dyra för hur dem är gjorda! alltid buggar och skit. plus alla DLC som man måste ha sedan.. nejdu fan skulle aldrig betala dem priserna idag för dem spelen som släpps idag.

Permalänk
Medlem

Tycker färre och färre spel faktiskt får mig att fastna. Gillar att spela, men har sällan tid. När jag väl spelar ska det vara nåt som är enkelt att komma in i, och där ett 3 veckors uppehåll inte gör att man är totalt vilsen och inte kan återuppta spelet.

Spelade knappt alls på datorn de senare åren, men PS4:an fick igång spelsuget lite. Diablo 3, Dragon Age Inquisition, The Last Of Us och Tomb Raider sög in mig totalt, och The Binding Of Isaac har jag nött en herrans massa timmar just för att det går starta och köra en runda, dö, ragequitta och sen göra nåt annat istället för att försöka återuppta en story som man halvt glömt bort mellan gångerna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Batwoman:

Liket. Hur gammal är du? Vi är alla unga i våran själ, det är bara kroppen som inte fattat detta. Dom som fyllt 50 är inte pensionärer!

Skrev ju 32 i mitt inlägg.
Missade du det kanske du fick uppfattningen om att jag var äldre, jag är inte lastgammal men inte direkt någon ynglig längre.
Jag antar att 50 år kändes bara som en godtycklig ålder för att representera att man är gammal men åldersiffran ska aldrig behöva stoppa en från att göra något som man tycker om.

Tycker största skillnaden har blivit att nu fokuserar jag på ett spel åt gången och stoppar in tid där man hinner medan man för 10 år sedan kunde spela tre-fyra olika spel aktivt samtidigt som man hade ett social liv, jag vet inte riktigt hur det gick till.

Permalänk
Medlem

Är 32 och har väl lirat sen mitt första Nintendo 8 bitars och vidare i konsollträsket tills jag fick min första PC och sedan dess är jag ju hooked! Under gymnasietiden spelade jag ju lätt bort halva dygnet, allt från Anno till Diablo 2 och sedan kom ju World of Warcraft som var otroligt tidskrävande. Men livet ändras ju och nu har man en annan sambo som inte alls har det intresset och söker kvalitetstid på annat sätt.
Och som nybliven husägare skiftar fokuset lite och jag kommer få spendera tiden efter jobbet med att renovera istället. Jag leker med tanken på att dra ett nätverk genom huset med ordentliga uttag och en patchpanel. Detta som ursäkt för att få pilla lite och stilla mitt intresse.

Intresset är lika stort och jag önskar det fanns mer tid, för tillfället får jag prioritera annorlunda. Men jag hoppas att när jag är 50 att, ungarna flygit ur boet, huset står klart sedan länge att man ska få mer tid och då hinna, önsketänkande...

Visa signatur

Moderkort: Asus rampage IV B.E | Cpu: i7 4930K | Ram: Corsair Dominator Platinum 32GB | Chassi: Corsair 900D | Grafikkort: Tri-SLI EVGA GTX Titan Black SC | Nätagg: Corsair AX1500i | Lagring: 2x Samsung 850pro SSD raid-0, 3x 2TB Western Digital Red | Custom Watercooling: Dual EK D5 pumps | Dual Bitspower 250ml res | Full EK nickel + nickel acetal waterblocks | Full Bitspower Shining silver fittings | Alphacool NexXxos XT45 240+480+480 |

Permalänk

Är 15 och har slutat spela nästan helt och hållet, det blir kanske någon cs match i veckan men annars sitter jag bara och kollar på Youtube eller sweclockers. Jag har fortfarande suget efter den bästa hårdvaran och jag vill fortfarande bygga datorer men jag behöver inte min dator egentligen. För några veckor sen så hade jag cirka 60 timmar på steam dom senaste två veckorna, nu har jag 7 till 15.

Visa signatur

Main: R9 390 Nitro, 4690K @ 4 GHZ, NH-U12P SE2, Corsair 8GB 1600MHz, Gigabyte Z97X Gaming 3, Fractal Design Define S, 1 TB, Fractal Design 650W, samsung 840 evo 120gb, windows 10
Equipment: Benq xl2411t Tesoro durandal ultimate G1NL, steelseries rival, Qpad qh 90.

Permalänk
Medlem

För min del avtog det när jag började arbeta på heltid och jag märkte att min gemenskap online avtog, i och med att de fick annat att göra.

Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk
Avstängd

Spelen som görs idag är verkligen skit(dlc+achievments etc).
Det ända jag spelar är dota2 just nu.

Jag är 26 år gammal nu och eftersom det inte släpps spel som håller samma klass som t.ex halflife2 så är det helt omöjligt om åldern har något att göra med att man inte vill spela.

Permalänk

är 53 spelar varje dag mellan 5-10 timmar mellan gym å gå ut med hunden gör så i 4veckor när jag är ledig sen spel fritt i 4 veckor när jag är på jobbet

Permalänk

Fan vad skönt att läsa åldrar, man känner sig som en snortocke på 37 år

Slutade själv spela nästan helt för några år sedan. Kom på mig själv med att jag lade mer tid på överklockning och att leta efter priser på bättre hårdvara än tiden på själva spelen.

Dessutom så känns det som att de flesta spel släpps i beta-versioner idag och uppnår inte finale förrän de flesta tröttnat.

Så själv sålde jag datorn och köpte en Les Paul och flyttade därmed över "spelandet" 100% till gitarrerna (men hårdvarunörd som man är så kollar man konstant efter nya mickar m.m) och gick datormässigt över till OSX helt och hållet (för hur kul är det att överklocka en MBP?).

Så det närmaste spel jag kommer idag med Rocksmith borträknat är väl Plants vs. Zombies och liknande för en kort stund av underhållning

Permalänk
Medlem

34 år, radhus, 3 barn, fulltidsarbete. Producerar musik och håller på med foto, så man måste hålla burken up to date iallafall.

Lite spelande brukar det bli ibland, men jag orkar inte ha flera spel igång samtidigt. Nu är det Witcher 3 jag håller på med och det har jag gjort länge.

WoW har nog tagit upp mest av min spel tid. Började med det när det var i beta och helt till WoD kom ut. Då blev jag less på att stå i garrison hela tiden. Tänkte jag skulle prova Legion, hoppas dom har gjort det svårare!

Kommer nog inte sluta spela när jag blir över 50, men jag är mycket mer selektiv på typ av spel jag provar på nuförtiden.

Visa signatur

Jag tillverkar Elektronisk Background Music på bjokib dot com... Kanske passar något ditt projekt? Det är "gratis" :)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Batwoman:

Tja! Har inte spelat sen förra sommaren (dom här nazisterna vad hette spelet?) Bytte ssd sen blev det inge mer. ? Känner faktiskt inget behov av spel längre. Kollar gärna på youtube walkthrou. Så jag slipper spela själv..Hm..

Haha jag är 44 nu och jag spelar som en galning:)
Det blir mest killing floor 2 diablo 3 och dylikt:-)

Visa signatur

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Permalänk
Medlem
Skrivet av Beginner:

Jösses alltså..................

48 själv och känner igen. Sitter på uppsjöar med spel och köper spel än men lirar inget av det. För egen del är det wow som pajat mycket för mig. Tappat suget totalt på wow men sitter lik förbenat med det för det är "enklast". Undrar hur mitt spelande sett ut om jag inte börjat med det liret.

Har inte alls samma driv och lust för spel som förr. Köpte Fallout 4 och för att "motivera" mig (konstig motivering följer) så köpte jag season pass. För köpte jag det, noll logik, så skulle jag på det sättet tvinga mig att lira. Tror jag lagt ner 15 minuter totalt i spelet. Inget fel med liret. Bara det att jag har noll lust.

Vän som spelar sönder sig på Stardew Valley, Köpte det och lirat en gång. En halvtimme. Efter det, jaga apexis i wow istället........... Igen.

Drar inte kortet "det var bättre förr" men känner tyvärr ändå ett litet sting av "been there, done that". Sämre grafik förr men ofantligt mycket mer spelvärde då. Som sagt. Spelar just inget av det som kommer numer, det lilla jag testar "klickar" inte för mig.

Fast att spela ett spel i 15 minuter eller en halvtimme är ju inte att testa på riktigt. Hur kul skulle du tycka att WoW var om du bedömde det efter 15 minuters spelande? Hur kan du uttala dig om spelvärdet i dagens spel om du bara spelar dem i en halvtimme? Det är ju som att säga "dagens musik är skit" efter att ha lyssnat på Mix Megapol i en halvtimme.

Visa signatur

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]

Permalänk

Jag spelar fortf. rätt mkt men betydligt färre spel. Diablo 3 när säsongarna är nya, därimellan Grim Dawn och nu senast Dark Souls 3, men inget mer. tre lr fyrsiffriga timantal i dem och 34 bast.

Visa signatur

Corsair 800D | Intel Core i5-3570K | G.Skill Ripjaws X 16GB DDR3 PC17000/2133MHz | TUF Gaming 3070ti | ASRock Fatal1ty Z77 Performance | Corsair H80 | Corsair Force 3 SSD 90GB | 4 TB HDD

Permalänk
Avstängd
Skrivet av IshethZenunim:

Fast att spela ett spel i 15 minuter eller en halvtimme är ju inte att testa på riktigt. Hur kul skulle du tycka att WoW var om du bedömde det efter 15 minuters spelande? Hur kan du uttala dig om spelvärdet i dagens spel om du bara spelar dem i en halvtimme? Det är ju som att säga "dagens musik är skit" efter att ha lyssnat på Mix Megapol i en halvtimme.

Men WOW är ju skit om man inte gillar ett evighetsbaserat spel som aldrig ger något?

Visa signatur

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av IshethZenunim:

Fast att spela ett spel i 15 minuter eller en halvtimme är ju inte att testa på riktigt. Hur kul skulle du tycka att WoW var om du bedömde det efter 15 minuters spelande? Hur kan du uttala dig om spelvärdet i dagens spel om du bara spelar dem i en halvtimme? Det är ju som att säga "dagens musik är skit" efter att ha lyssnat på Mix Megapol i en halvtimme.

HAr man lyssnat på Mix megapol en halvtimme vet man ju vad som spelas i en veckas tid.

Permalänk

Själv är man 40 och spelar aktivt fortfarande. Väldigt aktiv med MMO FFXIV just nu och ligger just nu på runt 109 timmar/2 veckor.
Men utöver det blir det mycket Arma 3, Ark Evolved m m

Känner inte att åldern har betydelse för spellusten, utan det handlar mer om att hitta spel som får en att fastna och som är roliga.
Har perioder när jag knappt spelar alls, men det är inte för att jag inte vill spela, utan för att spelen jag har eller som finns är tråkiga/avklarade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av WolfOfVengeance:

Fan vad skönt att läsa åldrar, man känner sig som en snortocke på 37 år

Slutade själv spela nästan helt för några år sedan. Kom på mig själv med att jag lade mer tid på överklockning och att leta efter priser på bättre hårdvara än tiden på själva spelen.
...

Oj vad jag känner igen det här. Sitter och tittar på hårdvara och funderar på uppgraderingar till spel man inte riktigt spelar.
Det känns som det är sånt som talar för konso, där har du ett fast pris som några år garanterat kommer hålla.
Största nackdelen med konsoler bara är att när det väl är låg fps eller frame drops (vilket händer alldeles för ofta i konsolspel) så kan man inte göra någonting åt det.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av pixelpojken:

Jag spelar fortf. rätt mkt men betydligt färre spel. Diablo 3 när säsongarna är nya, därimellan Grim Dawn och nu senast Dark Souls 3, men inget mer. tre lr fyrsiffriga timantal i dem och 34 bast.

Hmm, Grim Dawn kickstartade jag och har liggande orört på Steam. Värt att prova alltså?

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

Jag är 46 och spelar som en dåre ... och ser ingen anledning till att dra ner på det. I övrigt åker jag MC på sommaren och skoter på vintern, och har en grabb på 13 år som oxo naturligtvis är en gamer. Jag tycker att ju äldre man blir ju mer tid har man ju över att "leka bort" Det enda man missar med alla timmar man spelar är ju ändå "sofftid"... sitta och glo på meningslösa TV-program som "Let´s Dance", "Idol" eller nåt annat skit, eller så kan man sitta och gnälla hur dåligt allt är, som trots allt dom flesta i min ålder gör...

Game on!

felstavning
Visa signatur

Intel Core I9 9900K, ASUS ROG Strix Z390 Gaming, ZOTAC RTX3080 OC, Corsair 32GB DDR4,
Corsair H100i, Corsair Obsidian 650D, Samsung Odesssy G9 49" 240Hz