Permalänk
Medlem

speldator med wifi 12k

Hej jag tänkte bygga en dator nu men jag är inte så insatt i datorvärlden. Jag kommer främst att använda datorn till att spela spel på och då i 1080p så att jag kan få hög framerate i first person shooters som battlefield. Jag kör också en del mmorpg om det är viktigt.

Till cpu borde en i5 6600k räcka och så blir den bra om jag vågar mig på överklockning.

Jag hoppas att jag kan få in ett palit 1070 sjs med den här budgeten men om det inte går är ett 1060 fortfarande världar bättre än min thinkpad som jag spelar på nu.

Jag har ingen aning om vilket moderkort jag ska ta och om man ska ha wifi integrerat på det eller ha ett separat wifi-kort. Att dra sladd är inte en möjlighet då routern står på precis andra sidan huset och för homeplug så är de på olika faser i ett gammalt hus så wifi tror jag är det bästa alternativet.

Ram, psu, CPUkyllare får ni välja vad som än är kompatibelt med resten av delarna, jag har inga åsikter här om färg eller något annat.

Till case vill jag gärna ha något svart utan fönster, typ fractal design, men jag är öppen för förslag.

Windows inhandlas utanför budgeten och jag har tangentbord, mus, och en skärm som är helt okej.

Jag uppskattar all hjälp

Permalänk
Medlem

Vad ska du ha för hårddisk/ar? Bara en SSD, eller även en mekanisk för lagring?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Belaar: Jag har klarat mig på en liten hårddisk så jag vill ha en så stor ssd som jag kan få för budgeten istället för ssd/hdd kombinationen. Om det överskrider budgeten med några hundralappar gör det inget

Permalänk
Medlem

Här är mitt bidrag. Fick gå lite lågt på ett par komponenter för att hålla budget, och gick ändå över med några hundralappar. Men du får ett 1070 och cpu:n lär klara av viss oc. Vill du absolut ligga under 12k så kan du välja en lite billigare ssd.

Valde ett nätverkskort pga att man får fler moderkort att välja på då, och totalpriset blir lägre. Valde endast 8gb ram. Det klarar du dig på nu, och du kan uppgradera till 16gb senare om du vill.

Ska du bara köra spel i 1080p räcker dock ett 1060-kort. Då hade du kunnat få en större ssd och 16gb ram från start. Ditt val

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=3150656&view=m

Berätta vad du väljer och hur det går!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Belaar: Jag vet att det är lite onödigt med ett 1070 men jag vill försöka försjuta uppgraderingen av datorn. Men om jag använder den här kundvagnen plus ett 1070 sjs från proshop, skulle det fungera?

Permalänk
Medlem

byt ut nätagget mot ett g2 supernova eller rm750x och tror be quiet pure rock kylaren kostar samma men är lite bättre

annars ser det fint ut tkr jag mer minne kanske men lätt att komplettera med sen

Permalänk
Medlem

@Nickecs: Förlåt om jag är jobbig men en sista koll, är det här bra?

Det blir lite över min budget men det tror jag det är värt

Permalänk
Medlem

Jag tror på din korg. Några kommentarer:

- Du kan komma ner i pris om du köper från flera butiker. Prisjakts listor har en funktion för det. På många butiker får du dessutom gratis frakt när du köper såpass dyra komponenter. För din kombo är du ju närmare 13k än 12k.

- Din cpu-kylare tror jag är ett likvärdigt val

- Ditt moderkort är okej. Det jag ser att du går miste om är USB 3.1 gen2. Jag kan själv tycka det är viktigt med tanke på framtidssäkringen.

- Minnet är OK. Väljer du från ett respektabelt märke kan du ta vilket pris som helst med rätt antal gb. Hastigheten på minnen påverkar fps i spel minimalt, och det är bedrövlig fps/krona.

- Du kan absolut byta till ett g2 supernova eller ett rm750x, men vänder vi hundralappar så kommer det bli något dyrare. Bättre kvalitet, visst, men för dig räcker nätagget jag specade. Å andra sidan drar de mindre ström så du kanske sparar ihop det på elräkningen ändå

Edit: obs, kommenterade på din förra lista.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atheon:

@Nickecs: Förlåt om jag är jobbig men en sista koll, är det här bra?
https://www.inet.se/kundvagn/bild/9588461/
Det blir lite över min budget men det tror jag det är värt

Det tror jag också, 16GB minne kommer man väldigt långt med, och ett mycket bättre nätagg. Visst hade det gått med ett billigare agg men det är marginellt när du ändå köper en dator för många tusenlappar lycka till med bygget

Edit: sen sju års garanti på agget är inte tråkigt det heller hehe