Permalänk

Hjälp med RAM

Hej.

Jag tänker uppdatera datorn från 8 till 16 gb men är lite lost när det kommer till RAM och hoppas därför att jag kan få hjälp att välja rätt. Datorn används främst till att spela. Funderar just nu på dessa minnen: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2166395. Är det ett vettigt val kanske?

Mina specs:

Tack!

Permalänk

@mercipoco: Ja det ser ut som ett bra val. Minnena verkar snabba, bra och prisvärda.
Förvänta dig bara inte någon direkt prestandaökning vid spelande genom att uppgradera från 8 till 16 GB RAM. Ev. kan du tjäna något på att minnena är lite snabbare än dina nuvarande minnen.

Visa signatur

Citera för svar.

Permalänk
Medlem

@mercipoco

Köp två st precis likadana minnen som du har idag så kan du även nyttja quad channel vilken 2011 baserade system kan använda, vilket gör att du får ca dubbel bandbredd.

Sen bör du ställa in XMP i bios så befintligt minne går enligt dess spec, idag kör du det bara i 1333..

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk

@ggustavsson: Bra input. Nu är jag ute på lite tunn is här så rätta mig gärna om jag har fel.
Dual vs Quad channel är väl inget den "vanliga" användaren märker någon skillnad på då bandbredden sällan är en flaskhals(?).
Då tror jag att TS skulle märka större skillnad med RAM med högre MHz.

Visst, det kostar ett par hundra extra jämfört med att köpa två till 4 GB stickor, men då får TS ett par snabbare RAM vilka dessutom "garanterat" lirar bra ihop då det kommer från samma "batch". Nu vet jag inte hur mycket problem det generellt brukar vara att olika RAM (även av samma modell) har kompatibilitetsproblem, men jag vet att det förekommer.

Visa signatur

Citera för svar.

Permalänk

Svår nöt att knäcka. Kanske känns mest prisvärt att bara köpa till ett par 4 gb om hastigheten inte gör någon markant skillnad. Fast och andra sidan vore det tråkigt om de inte samarbetar bra m.a.p batch.

Permalänk
Hedersmedlem

Orelaterat: CPU Turbo 5700MHz??

Skickades från m.sweclockers.com