Permalänk
Medlem

Yoper? (Your Operating System)

Tjena... jag koller på att testa lite distar, just nu är det RedHat 9 som ligger på hårddisken och det är faktiska ganska najs när men kan köra APT Jag har spanat lite på Yoper och tex sett att den ligger högst på listan på distrowatch.com.
Har läst att den kan hantera paket från alla stora distar och ska har de bästa funktionerna från andra OS.
Är det någon som har erfarenhet av Yoper eller kan någon om det så skulle jag vara tacksam för svar.

/JoooN

Visa signatur

Linux är inget operativsystem.
http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.html

Permalänk
Medlem

mmm...det enda jag vet er att dom som har satt ihop Yoper anses vara riktiga r*o*vh*al som fullstendigt klankar ner pa dom personer som ger negativ (och i vissa fall negativ MEN konstruktiv) kritik.
Tror dom har nollat forumet 4 ggr totalt for att det uppstod for mycket munhuggning mellan utgivarna och anvendarna...sant tycker vi inte om.

Nummer 2 er vel att den (disten) kostar USD 100 plus att dom vill ha ngn typ av arsavgift for anvendarna...er inte riktigt seker pa vad "arsavgiften" inneber....det tycker vi inte heller om

Jag tittade oxa lite pa Yoper tidigare men jag har lagt det lilla intresset pa hyllan efter vad jag sag och horde.

undrar om/ner den dagen kommer da man MASTE punga ut med pengar for en Linux dist........allt fler "maste betala distar" ges ju ut...

Visa signatur

Så, då har jag äntligen mappat om mina tangenter så att jag nu använder mig av å, ä och ö i mina inlägg, hoppas att det uppskattas....

Permalänk
Medlem

Den kommer inte komma. Skulle tex. Redhat börja ta betalt, lägga in mycket reklam etc. så kan vemsomhelst kopiera dem och plocka bort all reklam och ge ut det gratis. Det är alltså inte möjligt.
Där har Open Source en väldig fördel, tänker inte skriva vad jag tycker om Open Source, men i den stängda världen kommer det sannolikt översvämma med reklam. Mer och mer.

Visa signatur

http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
"Tot kto samoiltushi infarmator tot kto sam ne ponjal sto on rasskasoval"

Permalänk
Medlem

Tack för svaren... har kollat runder och läst i diverse forum och Yoper verkar inte ha något speciellt att komma med.

Visa signatur

Linux är inget operativsystem.
http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.html