Permalänk

Nvidia Tegra Processorer

Hej är lite nyfiken på Tegra processorerna, är det någon utav er som har testat processor Nvidia Tegra?

tack i förhand // Andreas

Permalänk
Skrivet av xxEvieexx:

Hej är lite nyfiken på Tegra processorerna, är det någon utav er som har testat processor Nvidia Tegra?

tack i förhand // Andreas

Hur menar du? Den finns i stort sätt bara i nVidia shield som får både bra och dåliga omdömen. En ny version av tegra kommer att finnas i Nintendos kommande konsol.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Vad ska du ha den till hade du tänkt?

De går inte att köpa löst och är inte byggda med kompatibilitet med Intels x86 .. så, ..

De finns primärt i telefoner, tablets, shielden och TV apparater etc.

Visa signatur

[1700X] [B350 mITX] [32GB DDR4@3000MHz CL15] [Vega 56] [Nano S] [D15S] [Win 10 Pro]

Permalänk

@StuntmanMike: hej tack för ditt svar, jo så långt har jag kommit fram till med. Har inte hört talas om den processorn tidigare och hittade bara ytterst lite information om den. Vi fann den i en bärbar chrome dator, flicken ville ha en tunn arbets dator för hennes studier. Var mest nyfiken om tegra processorn var stark nog, för den klassas som budget dator.

Permalänk

@HenKenny: tack för ditt svar,hitta den sortens processor i en Chrome bärbar budget dator och vart nyfiken. Min flickvän letar efter en tunn och smal dator för hennes studier. ville därför veta lite mer om tegras processor.

Permalänk
Inaktiv

Det är en ARM-baserad SoC som man hittar i surfplattor och ibland mobiler blandannat. Nvidias räddning efter att de inte fick licens att tillverka x86-kompatibla processorer från Intel. Idag vet vi att det tyvärr blev en flopp. Förekom oftare för ett flertal år sedan, första generationen av Nexus 7 är nog en av de produkter som använt denna krets som sålt mest. Idag är det Nvidias egna Shield-produkter som använder den, företagets bil-lösningar ska använda den samt Nintendos kommande Switch.

Tegra har aldrig varit någon marknadsledande produkt utan alltid legat efter exempelvis Apple, Qualcom och Samsung som haft bättre lösningar. Nvidias förhoppning var nog att de skulle kunna sälja med märket men även det har misslyckats.

Permalänk

@anon5930: nu börjar det klarna lite, mycket intressanta uppgifter. Föklarar varför den är klassad som låg budget del. Mycket bra information. det tackar jag för. Så med andra ord är den är mer utvecklad för dagliga och enklare uppgifter.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av xxEvieexx:

@anders190: nu börjar det klarna lite, mycket intressanta uppgifter. Föklarar varför den är klassad som låg budget del. Mycket bra information. det tackar jag för. Så med andra ord är den är mer utvecklad för dagliga och enklare uppgifter.

Den försökte säljas som en premium krets inledningsvis men den klarade inte av att hålla undan konkurrenterna. ARM-markanden är
riktigt hård och brutal och fram tills iallafall något enstaka år sedan så gick utvecklingen väldigt fort med. Nvidia har vassare kretsar med grafikdel baserad på exempelvis Pascal-arkitekturen men bortsett från Nintendo (lite okänt vilken SoC de använder i Switch) samt Nvidias satsning för teknik för fordonsbranschen så finns dessa produkter inte att få tag i. Och Teknikbranschen är rätt ointresserade av att använda Tegra med, trots att vissa av dessa kretsar ändå på papperet verkar vara rätt bra, speciellt för att vara en ARM-baserad krets.

Som krets fungerar den som vilken annan ARM-krets som helst. Nu har jag personligen inte testat eller ens övervägt en Chromebook då jag inte gillar konceptet. Kostar inte mycket mer för en laptop med en x86-processor som gör datorn betydligt enklare att använda i många fall. Men för enklare behov borde det nog gå bra även med en Chromebook med en Tegra-processor. Surfa, skriva dokument och liknande bör inte vara något problem. Som du skriver, vardagliga sysslor.

Personligen skulle jag nog rekommendera en billig x86-baserad dator, Intel eller AMD-baserad, istället om inte priset går iväg. Vissa Chromebooks går det i bästa fall hacka in en Linux-distribution om man vill ha något mer användbart operativsystem men med en vanlig x86-baserad laptop så är det betydligt friare med val av operativsystem.

Permalänk

@anon5930: Tack igen, har fått mer än jag frågade efter, har lite karameller att sulta på nu. Att överväga bärbara dator över huvud taget i dagsläget är en djungel, förr var det mycket lättare men i dags lägget är det tufft att hitta en bärbar dator som följer riktningen med så många budget datorer omkring. Antingen är de så slöa att inte ens processorn orkar med att driva dess delar och kretsar i de skick den den ska vara utsedd till.

När man finner nya produkter på marknaden (Som i mitt fall nu), blir man mycket nyfiken på vad det är och vad de är kapabla till. Speciellt inom ett helt nytt område som chromebook serierna. Men tack vare din trevliga hjälp har jag fått svar på de mesta inom denna serie.

Permalänk

Tegra är faktiskt en riktigt bra och kraftfull "mobil"-processor. Den föll på att den inte är speciellt strömsnål. Fungerar perfekt i nVidia Shield.