Permalänk
Medlem

72.2Mbit/s istället för 150MBit/s

Tjennare sitter med en laptop och försöker få igång mitt kort som ska klara 150Mbit/s, men den connectar nästan alltid på 72.2MBit/s. Någon gång imellanåt efter omstart av datorn så hoppar den igång på 150MBit/s för att 5 minuter senare gå ned på 72.2 och stanna där. Försökt med att byta kanaler på routern, osv utan att det hjälper. Signalstyrkan är utmärkt, inga andra störande nätverk i närheten. Routern står 5 Meter bort, fast kvittar om jag ställer dom bredvid varandra, blir ändå samma sak.

Tröttnade iite så köpte mig en Usb TP-Link med AC connect. den connectar i 433MBit/s men bredbandskollens tester visar dåliga resultar, under 20Mbit/s ned och runt 100Mbit/s upp trots bra connect. Dessutom är responstiden på nätet jätteslött med denna usb sticka. Testat alla usb portar osv.

Så nu är jag tillbaka på det interna nätverkskortet som trots att den connectar på 72.2Mbit/s och ger runt 50Mbit/s på upload/download via bredbandskollen är klart stabilare. Vill ju dock utnyttja mitt bredband som ligger på 250/100.

Så, hur ska jag få den att hålla 150MBit/s connect på datorn, eller vad kan de va för fel på usb-stickan?

Permalänk
99:e percentilen

Speca gärna dator och router.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Permalänk
Medlem

Jämför dina testresultat mot att köra med nätverkssladd.
Det kan vara Wifi/router/modem eller din Bandbredd in i väggen som flaskar.

Din felsökning verkar lite virrig.

Permalänk
Medlem

@Xark: Wi-Fi är alltid half duplex. Så när man anger 150 Mbps är det hastigheten av både upp och nedströms tillsammans som avses.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net