Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Problem med två skärmar och flera aktiviteter

Permalänk
Medlem

Problem med två skärmar och flera aktiviteter

Har haft mitt Ryzen-system i några månader nu och är helnöjd.
Jag använder för närvarande en 144hz skärm och en 60hz.
Problemet är om jag spelar något och har någonting på andra skärmen som "rör på sig", t.ex discord, där det blinkar till när någon pratar, då blir det stutter i spelet fast FPSen ändrar sig inte. Eller om jag kollar på någonting på twitch samtidigt och även om jag har facebook uppe och någon håller på och skriver. Har försökt att felsöka detta på google men kan inte komma på någonting.
Har senaste BIOS och Ryzen power plan.
Några idéer?

Specs:
Ryzen 1600
Rx 580
Gigabyte b-350M

Permalänk
Medlem

Det låter ju onekligen som om att det är en cpu-grej (för mig) och att alla sakerna som jobbar slåss om cpu:n ... när du har dubbla skärmar inträffar ett litet fenomen och det då har nämligen saker som ligger uppe på skärmen näst högst prio bland usermode processer och högst när dom är i fokus (som ditt spel exempelvis). Du *märker* när processorn skyfflar in ett par trådar imellan det du sitter med som är i fokus. Det tror ju jag är "felet", lösningen är att byta affinity... antagligen på spelet skulle jag säja. Kollar du med någon process monitor så ser du (nog) att ett par kärnor är outnyttjade mer eller mindre och alla andra saker har klumpat ihop sig på ett par stycken.

Det är min "idé" iaf, baserad på arkitektur och windows processhantering

//edit - när man *minimerar* ett fönster sänks prio jättemycket och minnet för den processen växlas och saker och ting hackar, det kan kanske vara vad som händer här med... eller? Har du en SSD eller inte? Iaf, prio-fråga för operativet.

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T