Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Söker modulära kablar till mitt Corsair HX520W nätaggregat!

Permalänk
Medlem

Söker modulära kablar till mitt Corsair HX520W nätaggregat!

Det är ett äldre "modulärt" agg som är ganska svårt att modulera (hehe) då man endast kan koppla in två stycken 6 pinnars kontakter och en hel del 4 pinnars kontakter (fast i 1x4 formation).

http://www.twcarpc.com/photo/wwm/C520W/C520W07.jpg
Bilden här visar vad jag försöker säga! Har fyra hårddiskar men kan endast använda två än så länge, då den 1x4 pinnars sata kabeln endast har två uttag. Jag har en annan sata kabel till hårddiskarna som stödjer upp till fyra diskar, men det är en 6 pinnars sata kabel så då måste jag dra ut en av kablarna till grafikkortet... Ja, ni förstår mitt problem.

Jag tror jag hade klarat mig om det inte hade varit på grund av mitt nvidia 680 grafikkort som kräver ström av både en 6 pinnars och 8 pinnars kontakt.

Så exempel på kablar jag hade behövt hade kunnat vara en kabel som där i ena änden, är en 6 pinnars kontakt som jag kan koppla in i nätaggregatet, och i andra änden grenar ut sig till en 6 pinnars och en 8 pinnars kontakt för grafikkortet.
Eller en sata strömkabel där i ena änden, är en 1x4 formation 4 pinnars kontakt, och i andra änden minst 4 stycken kontakter till diskarna.

Så om ni vet om något bra ställe eller någon sida som säljer dessa (helst billigt!) Eller om ni själva vet med er att ni har kablar som kan passa detta nätaggregatet, hör gärna av er!

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Ja du det är du inte ensam om, har samma PSU och letar också kablar nu
Har hittat 6-pin PCI-e kablar lite här och där men SATA och molex var då inte lätt att hitta i Sverige.

57josas länk var förövrigt fel kabel, sitter ju en molex hane på ena änden så det fungerar tyvärr inte. Nån annan som har ett förslag?

Permalänk
Medlem

letar oxå efter modulära kablar till corsair hx620w.
utan resultat.
all hjälp är grymt uppskattat.
våra bästa sweclockare HJÄÄLP!!!
ha en trevlig dag.

Visa signatur

<unconssioussknowledge>

Permalänk
Medlem

främst dem smala avlånga 5 pinnars för sata o molex.

Visa signatur

<unconssioussknowledge>

Permalänk
Permalänk
Medlem

@Corsair Johan: 80:- för en kabel...x5 = 400:-...
helt löjliga ologiska priser. skall man betala såna pengar för en kabel när man får ett nytt agg för dessa pengar. +på din genväg så finns ingen info ifall det är den smala 5pinskontakten. skulle man kunna köpa bara kontakten så skulle jag gjort kablarna själva.
värdelöst av corsair att inte kunna hjälpa sina kunder. ringde demm o en nosjig tjej var otrevlig som fan o lyssnade inte ens på det man frågade, hänvisade ansvaret till butikerna o tvärtom...CORSAIR???????????????? pust pust o mycket möda.

Visa signatur

<unconssioussknowledge>

Permalänk
Medlem

@BRÖROST: Vill absolut inte låta otrevlig men vad förväntade du dig? För det första ska du vara glad att det finns reservdelar till ett nätagg som är så pass gammalt(2006 om jag inte hittade fel) o sen för det andra så trodde jag att dem flesta visste att allt som har med reservdelar att göra är prissatta 250% högre än värdet.

Visa signatur

Win 10 PRO | I9 9900K | Asus Z390-F | Asus DUAL 4070| Deepcool Captain 240 RGB | Corsair Vengeance 32GB RGB PRO