Streama bilden från kodi till en rpi ?

Permalänk

Streama bilden från kodi till en rpi ?

Jag vet för det första inte om detta är rätt kategori för den här frågan men provar ändå.

Jag kör idag kodi på en rpi2 som är kopplad till tv:n i sovrumet och detta funkar relativt bra men jag tycker att pi:n blir lite seg och tråkig lite då och då. Då jag redan har en server som står och går hela dagarna så funderar jag på om det inte skulle gå att skapa en ny virtuell maskin på servern som kör debian eller liknande samt att installera kodi på denna maskin och sedan streama allt till rpi:n i sovrumet?

Jag skulle då kunna köra med en massa flashiga skins samt få bättre flyt på en massa saker. Om det är möjligt hur ska jag då gå tillväga. Jag fick iden då jag också använder mig av en steamlink som kör nästan exakt samma grej fast för spel. Då den streamar alla spel från min gaming-burk till tvn samt accepterar handkontroller etc. direkt till steamlinken.

Permalänk
Medlem

Kodi kan väl inte rendera och sen skicka ut? Kodi är väl enbart uppspelning? Det du leter efter låter som Plex, transcodar på servern och kan tas emot av alla enheter som stödjer plex. Om du kan köra plex på en Pi vet jag ej.

Jag kör libreelec/kodi på en rpi 3 och jag får en bra upplevelse, menyer/uppspelning är Hur ok som helst, så länge jag inte bläddrar menyer i samband med uppspelning. Kanske är värt att byta till en pi3? 350 på netonnet.

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian