Letar efter AV kabel till äldre Nintendo konsol i Malmö/Lund

Permalänk

Letar efter AV kabel till äldre Nintendo konsol i Malmö/Lund

Mitt gamla Nintendo 64 har legat och samlat damm sedan ett år tillbaka då AV-kabeln gick sönder efter en familjemedlem råkade ha sönder den. Jag undrar om det finns någon i Malmö som skulle kunna låna ut en sådan kabel till mig för att testa om konsolen fungerar eller inte innan jag beställer en ny. Nintendo använder samma AV-kabel till SNES, N64 och GameCube. Tack!

Permalänk
Medlem

Kabeln finns att beställa för mellan 29 och 99 kr. Inga stora pengar att testa en konsol med.

Visa signatur

För er som är nyfikna på vad jag styr med när jag inte är vid datorn och är med min sambo: https://www.youtube.com/watch?v=T5JfkDbtBTA&t=916s

Permalänk

@Ac3R: Känns onödigt att köpa en om den inte skulle fungera. Du har själv farbror joakim som profibild, du borde förstå.

Permalänk
Medlem

Detta får gå in i snålhetstråden, tiden för att någon ska låna ut en kabel till dig och få tillbaka den till max en lunch ...

Permalänk
Medlem

Vad skulle hänt med en N64 som inte använts på ett år? Klart den funkar fortfarande.

Och som redan nämnt, ebaya hem en om du verkligen vill testa först, tiden det tar att klabba med att låna och lämna igen en kabel är mer värd än vad en ny kabel kostar.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Jag har en annan syn på saken än de andra svarande. Jag tycker inte man ska slösa resurser på en pryl man vet med sig att man inte har för avsikt att använda mer än en gång. Det handlar inte om pengar utan respekt för sakers faktiska värde, arbetet att ta fram det och resurserna som gått åt och ej kan återgäldas. Jag hade gärna lånat ut min AV-kabel om det inte hade varit ett heldagsprojekt att gräva fram den ur gömmorna.

Å andra sidan är det bra med en kabel om man ska sälja eller ge bort den i julklapp. Det bästa då är att beställa en begagnad från Sverige istället för en nytillverkad från Kina. En sådan enkel AV-kabel finns i massor. Har man uppgraderat till en RGB-kabel vill man inte använda komposit längre.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian