Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tarang
Hade helt glömt av denna tråd. Har min Heatercore nu och kan säga att den gjorde mycket! Nu ligger jag mycket bättre till i temp. Och BIX har ett enormt flödesmotstånd jämfört med heatercore!

Hur många grader sjönk tempen? Är det värt att byta ut BIX mot HC? Och slutligen hur mycket kan man få för en BIX?

Visa signatur

What ain't no country I ever heard of! Do they speak english in What? - Jules Winnfield

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arel
Är shrouden ett måste eller gåre lika bra om man fäster fläkten på någe annat sätt?

Shrouden är ett måste, annars kan du lika gärna köpa en BI för du utnyttjar inte hälften av vad du skulle kunna få ut, vilket är rätt uppenbart. Sen minskas ljudnivån något också.
Om någon väljer att använda metallkopplingar (av mässing) istället för plastkopplingarna som följer med Eheim-pumparna så tycker jag att ni ska använda långtidshärdande epoxy (motstår vatten) och limma fast adaptrar med invändig gänga för att senare skruva fast kopplingarna (med teflontejp). Då offrar man inte pumpen men får en mycket mer mångsidig pump där risen för läckage eller att man sabbar plasten blir mindre.

Permalänk
Medlem

tycker att väldigt många verkar kära i heatercore och baserar sina uttalanden enbart på personliga erfarenheter med heatercoren men har inte ens varit i närheten utav en BIX och refererar till BI/BI Pro som är en helt andra radiatorer...

http://www.explosivelabs.com/reviews/XLR120&Scoop/pg3.shtml

Där jämförs BIX mot heatercore.

Enligt testet är heatercore bättre, men någon fördubbling är det knappast. Skillnaden är i det testet inte så stor. Men kör man med peltiers så blir vattnet mycket varmare och då kommer skillnaden att öka.

En BIX2 är då antagligen rätt så mycket bättre än en heatercore. Av förståeliga skäl (väldigt fel att jämföra en radiator med plats för 2 fläktar mot en som bara har plats för 1 (på ena sidan)). Men för priset av en BIX2 så får du ju 2 heatercores.

Men fördelen med BIX/BIX2 är ju att de är bra mycket mindre än 1/2 st. heatercores. Och det är ju den främsta fördelen med BIX mot heatercore. Den är bra mycket mindre och är därför en mycket bättre lösning i vissa system.

Heatercoren ger mer prestanda för pengarna, men inte mycket bättre prestanda än BIXen.
Sen om pengarna eller platsen i lådan avgör - det varierar ju från fall till fall.

Permalänk
Medlem

echo ");
Bra skrivit!

Visa signatur

- Furu since 1984 -

Permalänk
Medlem

echo, när jag böt från BIX till Heatercoren så sjönk temperaturen kring 5-10 grader. Tror faktiskt det beror på att flödesmoståndet i en BIX är ganska stor jämfört med Heatercoren. Däremot så är en BIX som du säger, bra om man har dåligt med utrymme

Visa signatur

"Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia." - Charles M Schultz

Permalänk
Medlem

echo

Det där testet får man inte heller ut någon värdefull data ifrån.

Man vet inte vattenflödet genom radiatorn, man vet inte motståndet i radiatorn, inte luftflödet, inte rumstempen, man vet inte hur mycket energi det handlar om och man vet inte om "heatercoren" kördes med shroud eller inte. Inget vetenskapligt test, som iofs är mycket svårt att göra och kräver utrustning som kostar pengar.

Alltså vad får man för data ifrån det? Jo något som är helt orelevant, man vet inte ens om det där kan jämföras med varandra i testet. Om det kan, så visar det att BIX är sämre än "Heatercore" och man får inte glömma att alla HWlabs radiatorer är restriktiva som fan. Alltså får man mycket bättre flöde med en "Heatercore".

Permalänk
Medlem

Petterk

Någon värdefull data får man ut. Definitivt bra mycket mer än vad personliga åsikter om något som man inte varit i kontakt med i alla fall..

Det ger en fingervisning på hur dom presterar i ett "normalt" system. Ïrrelevant vill jag definitivt inte påstå att det är.

Testet är inte perfekt, men det är det enda man kan gå på.

Om heatercoren kördes med en shroud eller inte vore i och för sig kul att veta.

Men, nog ger det en bra fingervisning om hur de båda presterar under liknande förhållanden.
Perfekt är det definitivt inte, men tillräckligt?

Den allmänna uppfattningen här på forumet tycks vara (om man kollar igenom vattenkylningstrådarna) att heatercoren är vida överlägsen alla radiatorer du kan köpa i datorbutiker. Och det tycker jag är fel, och totalt irrelevant då det oftast bygger på vad någon annan sagt som i sin tur tog det från en nisse som hörde det från en kompis.

Hur många här är det egentligen som gjort en jämförelse?
Eller har något bättre test att hänga upp sina argument på?

Det där testet är det klart bästa jag har hittat där både BIXen och Heatercoren är med, och det testet visar inte att heatercoren är överlägsen.

Tarang:
Kör du med peltier?

Permalänk
Avstängd

"shroud" vad är det?

Visa signatur

"Vill du vara bland dom sista att köpa 32-bitars processorer?"

Permalänk
Medlem

Som en kåpa man sätter framför radiatorn för att fläkten ska bli effektivare.

Permalänk
Medlem

echo

Visst det är bättre än åsikter, men annars är det inte särskilt vetenskapligt och det sa jag inte att man var tvungen att göra det är svårt och kostar pengar till den utrustningen som behövs.. Det finns bra test av BillA BI mot "Heatercore", men inget mot BIX som sagt, men det där testet visar ju att "heatercore" är en hel del bättre overall även om det inte är något exakt test. Särskilt värdefull data får man inte alls ut dock en hint... Riktiga test som inte många kan göra får man ut allt man kan behöva veta ungefär.