Permanent stänga av Windows Update (wuauserv) på Win10?

Permalänk
Medlem

@AmandaF: Det är detta jag refererar till:
Windows 10 Pro users also have another option, and that’s to use the Group Policy Editor (this isn’t available in Windows 10 Home, but is included in the Professional, Enterprise, and Education editions). Hit Windows + R and type 'gpedit.msc' into the Run box. Hit enter. Go to Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update. Double-click on 'Configure automatic updates'. In the window that options, select 'Enabled'. Use the drop down box below to change the setting from 'Auto download and notify for install' to 'Notify for download and notify for install'. Apply and OK the change.

Jag gjorde det här får någon månad sen för jag blev tokig på att datorn ofta laggade sönder när windows bestämde sig för att uppdatera operativsystemet. Särskilt opassande var det när jag spelade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av WCH-sopa:

Du kan testa WUMT.
https://www.majorgeeks.com/news/story/wumt_wrapper_script_dis...

Läser man lite så kan windows uppdatera även om man stänger av uppdatering.
Om man uppdaterar så kan windows lägga in nya saker som implementerar nya saker som kan starta nya vägar att starta uppdatering..

Jag har testat otaliga varianter för att se varför/hur Windows update aktiveras igen. Detta har jag kommit fram till:

1. Om man klickar på "Sök efter uppdateringar"
2. Om man klickar på länken "Visa uppdateringshistorik"
3. Om man kör wumt (utan att stänga genom programmet)
4. Om man kör OOSU10 (utan att stänga genom programmet)
5. Om man kör Ultimate Windows Tweaker (utan att stänga genom programmet)

Alltså så fort man vidrör något som har med update att göra startas den och hamnar i läge "Manuellt".
Till detta kan kanske något annat starta update automatiskt utan att man behöver klicka på något men det har jag inte sett.

En fråga:
Hur får man ner den Engelska varianten av wumt?
Jag får bara en Rysk variant och min ryska är för dålig, kan bara "Njet".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Finns två saker jag stör mig på med Windows 10.

1. Att man som användare inte längre får bestämma över sin egen köpta hårdvara, som om man skrivit ett kontrakt med djävulen.

2. Folk som envisas med att se världen med skygglappar och dåliga ursäkter på att "mitt fungerar, så det måste vara du...", personangrepp. Man sitter och försvarar en produkt som är usel, för man är så besatt av den själv...

Windows 10 har väldigt gott om dokumentation för hur satans många fel, problem och dålig design en del av dessa updates har. Senare versioner har denna (1709 och senare) verkar också ha minnesbuggar, optimeringsproblem och div udda drivrutin-fel, som man ibland ser. En hel del av dem syntes väldigt tydligt när 1803 lanserades som "1804"... 1 månad sen, och med mer knäppa buggar än Windows XP SP1, trots denna försening. En del av minnes felen är inte tillrättalade än.

Troligen är delar av detta anledningen till varför LTSB inte släppts än.

Så kort sagt, tråden handlar om att folk vill kunna stänga av updates. Detta är deras val, deras önskemål. Har du inget konkret förslag till detta, eller tips för detta... snälla låt bli tråden.

@AmandaF
Att stänga av Windows update är lite olika svårt beroende på version. I de tidigare versionerna (1703 och tidigare) är det enkelt att bara stänga av och inaktivera update tjänsten själv.

I den nyare OSen kan du själv ställa in den att försena uppdateringar med en viss tid, vilket kan vara bra nog i många fall, så man slipper värsta problemen. Men att stänga av Windows update i dessa maskiner, kräver att man förstör WU. Skadar/raderar registernycklar - neka access till mappar för Windows System eller liknande åtgärder. Så... om du gör detta på en maskin, är oddsen stor att du måste installera om den, för att kunna uppdatera öht.

MS var lite sluga, och släppte en "vanlig" update till de äldre versionerna, som kickar in och tvångsuppdaterar dessa...
https://www.computerworld.com/article/3261969/microsoft-windo...
https://www.computerworld.com/article/3261570/microsoft-windo...

Så knepet är att få bort dessa KB 4077525 Win10 1607 eller KB 4077528 Win10 1703.
Tydligen triggar de bla på telemetri... får inte MS äta din data och veta allt om dig, så ska de jävlas tillbaka.

Så första du kan göra är att blocka de mappar den behöver för att ladda ner uppdateringen. Windows update i sig lever på C:\Windows\SoftwareDistribution\Download mappen. Där laddar den ner alla vanliga uppdateringar och utan den mappen kan den inte göra så mycket. Men det räcker inte med att ta bort den... då skapas den igen. Utan du måste in i felsäkert läge... tömma mappen (helst), och sedan ändra rättigheterna i den, så att ingen, inte ens du har access.

Sätter du deny access till både system, nätverksservice och admin (du kan lägga till alla om du vill), så kan ingen av dessa tjänster skriva till mappen. Windows update kommer misslyckas.

Windows upgrade kan dock ändå köra, och den är betydligt svårare att få bukt på.
Den ursprungliga, vanliga update brukar använda en dold mapp kallad $Windows.~BT
http://www.pcerror-fix.com/wp-content/uploads/2015/09/Windows.BT-folder.jpg

Men där kan finnas andra, som .~WS:
http://www.pagestart.com/images/796_Win10RTM_ExtRB_FileExplorer-03.jpg
Dessa mappar kan du göra samma sak med. Det kommer göra så alla försök att ladda ner uppgraderingarna, misslyckas.

Men... båda dessa fall ovan kan generera felmeddelande. Så jag rekommenderar att du gör dem först, och sedan får du bestämma dig hur lång du vill gå. Ångrar du dig, är det bara gå in i felsäkert och ta bort mapparna, så kommer det laga sig själv igen.

Vill du ta tips på att ta bort WU registret, så är det ditt val, det går ju att spara en kopia innan. Får du bort den KB ovan som installerar en 3:e väg, helt oberoende av WU, till att uppgradera, så lär dock dens felmeddelande försvinna.

@AmandaF Var försiktig och ha backup ifall ifall bara.
Vill också nämna att ofta är det uppgraderingarna i sig själv som gör problem. Så det kan vara värt att prova en ominstall direkt med ny version av Windows, om du nu vill detta (förstår om du inte vill).

Sista jag vill säga om detta är, jag anser det inte rätt att ett företag som tjänar 970 Miljarder på ett år, på halvdana produkter, ska ha rätten att bestämma vad du ska göra med din hårdvara. Mjukvaruföretag behöver ha en stor dos skyldigheter lagda på sina produkter, inkl garantier, precis som på hårdvara och andra företag. Tills dess, ska var person få göra precis vf de vill med deras utrustning som de betalt för.

Håller helt med!!
Jag brukar alltid radera .BT-filen när den dyker upp. Den går att radera med "Unlocker".
En fråga:
Det finns tre typer av uppdateringar:
1. Virus/malware-uppdateringar
2. Enklare uppdateringar
3. Större uppdateringar som nytt Windows.

Punkt 3 hamnar i .BT-filen men var hamnar de andra uppdateringarna?

Permalänk
Medlem
Skrivet av tintinj:

För att stoppa Windows Update så gjorde jag följande:
Startknappen>Kör/Sök>msconfig>Fliken Tjänster>Avbocka Windows Update>Starta om datorn

Detta gjorde jag i ett desperat försök att få Windows Update att börja fungera då w10 på min laptop bara "söker efter uppdateringar" när jag försöker hitta nya uppdateringar, har inte fått någon uppdatering på många månader pga detta.

Jag gjorde alla knep jag kunde hitta. Jag testade "net stop wuauserv" i cmd men det stod bara att det inte kunde stoppas eller att det "just nu stoppas eller startas, försök senare" och med tricket ovan stoppades windows update från att startas och jag kunde försöka med nästa stegen i onlinetipsen för att få windows update att börja fungera igen men jag gick igenom stegen med att stoppa Bits också, radera allt i mappen SoftwareDistirbution och sen starta om wuauserv och Bits i cmd. Men Windows Update står fortfarande och tuggar på "Söker efter uppdateringar"

Startknappen>Kör/Sök>msconfig>Fliken Tjänster>Avbocka Windows Update>
Jag kan inte hitta Windows Update där!?

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

Tagit bort meninglöst tjafs och ohjälpsamma inlägg. Vänligen håll er till topic.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cad_edis:

För en privatperson så skulle jag säga att ställa Windows 10 i halvårskanal, skjuta funktionsuppdateringar i 365 dagar och kvalitetsuppdateringar i 30 dagar räcker, därtill så finns ju möjligheten att stänga av alla uppdateringar i upp till 35 dagar om man önskar.

Dessutom så har Windows 10 blivit bättre på att själv varna vid inkompatibla drivrutiner eller program innan den gör större uppdateringar jämfört med då Windows 10 lanserades.

Jag skulle säga att det är vägen att börja med, helt klart.

Notera, jag säger inte att alla ska stänga av all uppdatering det första de gör. Men om de har testat dessa förslagna lösningar, och fortfarande är i knipa, tycker jag att man måste få alternativet att välja.

Och ja, MS verkar lära sig av en del av sina misstag, men samtidigt verkar de hitta en hel del nya att begå lite då och då också. Hur många här har inte tvingats stänga av eller tom valt att avinstallera X-box appen för att ens kunna spela utan problem? En gameready/boost (eller vad den ska kallas) funktion som har totalt motsatt effekt.

Och jag själv har flertalet gånger sett både vänner och även officiella tourneringar tvingats avbryta pga Win 10 bestämt sig för... nu är en perfekt tid att uppdatera. Så bättre eller inte, möjlighet att skjuta upp dem eller inte... alt att "låt min dator vara" borde ändå finnas om den behövs.

Och för de som oroar sig för att dessa icke uppdaterade maskiner blir "hackade"... vad tror ni sker när folk tvingas ladda ner udda 3:e part från skumma sidor bara för att kunna stänga av dem? De kan ju köra med en vettig AV oavsett också, och bara uppdatera lite då och då. Paniken för alla hål Windows har är till paranoid nivå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av workman:

Håller helt med!!
Jag brukar alltid radera .BT-filen när den dyker upp. Den går att radera med "Unlocker".
En fråga:
Det finns tre typer av uppdateringar:
1. Virus/malware-uppdateringar
2. Enklare uppdateringar
3. Större uppdateringar som nytt Windows.

Punkt 3 hamnar i .BT-filen men var hamnar de andra uppdateringarna?

Mitt tips ovan, istället för att radera den dock är att låta mappen vara, men blockera access till den. Då kan inte tjänsterna skapa mappen igen, och de kan inte göra denna uppdatering öht. Du kan lämna endast läs access för bara dig själv om du vill veta vad som är i den, men så länge system och windows tjänster inte kan skriva, kan de inte ladda ner.

Är också enkelt att återställa, när du vill uppdatera, genom att ta bort mappen, och låta den kicka igång igen. Så det blir som man pausat uppdateringarna.

Permalänk
Medlem

Då var det dags att stänga av Windows Update och börja använda WSUSOffline igen:
https://www.askwoody.com/2018/surprise-a-new-version-of-the-w...
https://www.askwoody.com/tag/kb-4023057/

Hittade detta otrevliga programmet som smugit in sig på min Windows-platta:
C:\Program Files\rempl\remsh.exe

https://support.microsoft.com/en-us/help/4098563/usb-device-d...

Med stor sannolikhet så blir Windows 10.0.15063 1703 den sista versionen för mig...

Permalänk
Medlem
Skrivet av AmandaF:

@workman: Jag kom så långt ner som pkt 6, men där fanns inget alternativ mer än starta och det vågade jag inte trycka på. Min dator är sprillans ny, bara ngn vecka gammal. Det är en Dell Altitude E6430 för 10 000 kr. De andra var Lenovo, men det spelar väl ingen roll för det var ju uppdateringarna som kvaddade dem och inte märket i sig.

Ledsen att säga det, men Latitude E6430 är inte sprillans ny, den är över 6 år gammal. Skall vara kompatibel med Win 10 dock, men har du nyligen köpt en sådan för 10k har du blivit blåst stenhårt.

Kontrollera så du har rätt version av TPM på den (skall vara 2.0, går att uppdatera via mjukvara) och att du har senaste BIOS (A22).

Visa signatur

Desktop: | Win10 | InWin 303 | ASUS TUF X570 | AMD Ryzen 5 3600 | Noctua NH-U12S (PP) | Intel 600p 256GB | Gigabyte GTX 670 | 32GB DDR4 2400Mhz | Corsair RM650x | 3x 1080 Screens |
Datacenter: | 1x Physical | 1x Virtual |
Laptop: | 2x |

Dell Certified Technician

Permalänk
Medlem
Skrivet av workman:

Startknappen>Kör/Sök>msconfig>Fliken Tjänster>Avbocka Windows Update>
Jag kan inte hitta Windows Update där!?

Ja då är det ju svårt!
Det var en hel del i den listan så det kan kanske vara svårt att hitta, jag fick leta en bra bit för att hitta det.
Kör Windows 10 Home förresten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av workman:

Startknappen>Kör/Sök>msconfig>Fliken Tjänster>Avbocka Windows Update>
Jag kan inte hitta Windows Update där!?

Verkar som det inte finns med i listan om tjänsten redan är inaktiverad.

Permalänk
Medlem
Skrivet av walkir:

Hittade detta otrevliga programmet som smugit in sig på min Windows-platta:
C:\Program Files\rempl\remsh.exe

Det finns en .xml-fil man kan editera i samma mapp, och via den kan man inaktivera det, leta upp detta <Enabled>true</Enabled> och ändra till <Enabled>false</Enabled>.

Hurvida det verkligen blir inaktiverat eller inte vet jag inte ännu, då jag har stängt av WU i tjänster, men jag har inte fått någon meddelande från mitt säkerhets program att det vill göra något.

Visa signatur

Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Mitt tips ovan, istället för att radera den dock är att låta mappen vara, men blockera access till den. Då kan inte tjänsterna skapa mappen igen, och de kan inte göra denna uppdatering öht. Du kan lämna endast läs access för bara dig själv om du vill veta vad som är i den, men så länge system och windows tjänster inte kan skriva, kan de inte ladda ner.

Är också enkelt att återställa, när du vill uppdatera, genom att ta bort mappen, och låta den kicka igång igen. Så det blir som man pausat uppdateringarna.

Det är ingen dum idé att stänga tillgången till uppdateringsmappen. Då kan ju alla uppdateringar ske som vanligt men denna stora med .BT som namn går inte uppdatera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tintinj:

Ja då är det ju svårt!
Det var en hel del i den listan så det kan kanske vara svårt att hitta, jag fick leta en bra bit för att hitta det.
Kör Windows 10 Home förresten.

Jag kör också Home.
Efter att jag stegat mig sakta igenom hela listan hittar jag bara något som heter "Windows 10 Update Facilitation service". Är det den du menar. Den är igång medan tjänsten Windows Update är inaktiverat (som jag gjort själv). Frågan är vad "Windows 10 Update Facilitation service" är för något.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Smith:

Verkar som det inte finns med i listan om tjänsten redan är inaktiverad.

Så kan det ju vara!

Permalänk
Medlem
Skrivet av oxygenial:

Kör själv 8 datorer här hemma, som är från mellan 2006-2017... inte haft ett enda problem med Win 10 eller dess uppdateringar överhuvudtaget!? Dessutom är 5 av dem uppdaterade från Win 7 -> Win 8 -> Win 8.1 -> Win 10 (samt dessa olika editions).

Kan hålla med om att inte kunna välja när man vill installera är fullständigt idiotiskt, men har inte haft ett enda problem som sagt med någon av uppgraderingarna ännu iaf. till skillnad från min Macbook Pro som ju pajjat flertalet gånger vid uppgraderingar!
Har installerat om den fler gånger än vad man installerade om Win 95/98!

Sitter på moderkort med vista stöd Den får köra win 10, hade lite problem med startmenyn försvann (helt) och ljudet på t.ex netflix hackade var 20/30 minut. Haft problem att datorn blir som sirap efter win 10 uppdateringar, även känns instabil.

Har stängt av uppdateringar så gått det går, även skjutit dessa så långt det max går (för nu fungerar den bra, vill inte ha nya versioner mer, utan endast säkerhetsuppdateringar inget mer). pro är inte vad det var från början, MS förstörde den versionen bara för dom insåg hemanvändare körde den hellre än home.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

Jag har nu testat förslaget att ta bort behörigheten för "SYSTEM" till mappen $WINDOWS.~BT och aktiverat "Windows update" igen men bara till "Manuell".

Därefter körde jag en "Sök efter uppdateringar" och fick en träff på en sådan. Jag lät Windows uppdateras och startas om. Det gick bra.

När man tar bort behörigheten för "SYSTEM" till mappen $WINDOWS.~BT får man de mindre uppdateringarna och förmodligen också uppdateringar till Windows Defend.

Nu väntar jag med att se hur det går när den vill uppdatera till den stora uppdateringen1803. Det är till mappen "$WINDOWS.~BT" som den lägger sina filer men nu har inte "SYSTEM" tillgång till mappen och kan därför inte lägga några filer där. Förmodligen får jag ett felmeddelande. Vi får se!

Permalänk
Medlem
Skrivet av workman:

Jag kör också Home.
Efter att jag stegat mig sakta igenom hela listan hittar jag bara något som heter "Windows 10 Update Facilitation service". Är det den du menar. Den är igång medan tjänsten Windows Update är inaktiverat (som jag gjort själv). Frågan är vad "Windows 10 Update Facilitation service" är för något.

Nej det är Windows Update jag menar, vad den andra gör vet jag inte. Det kan ju vara så att den inte listas om du har inaktiverat den själv innan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tintinj:

Nej det är Windows Update jag menar, vad den andra gör vet jag inte. Det kan ju vara så att den inte listas om du har inaktiverat den själv innan.

Ja, det var någon högre upp som sade det också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av workman:

Jag har nu testat förslaget att ta bort behörigheten för "SYSTEM" till mappen $WINDOWS.~BT och aktiverat "Windows update" igen men bara till "Manuell".

Därefter körde jag en "Sök efter uppdateringar" och fick en träff på en sådan. Jag lät Windows uppdateras och startas om. Det gick bra.

När man tar bort behörigheten för "SYSTEM" till mappen $WINDOWS.~BT får man de mindre uppdateringarna och förmodligen också uppdateringar till Windows Defend.

Nu väntar jag med att se hur det går när den vill uppdatera till den stora uppdateringen1803. Det är till mappen "$WINDOWS.~BT" som den lägger sina filer men nu har inte "SYSTEM" tillgång till mappen och kan därför inte lägga några filer där. Förmodligen får jag ett felmeddelande. Vi får se!

Jag citerar mig själv.

Nu har Windows försökt uppdatera till 1803 igen. Det skall inte gå eftersom jag tagit bort alla rättigheter från "SYSTEM" att använda mappen "$WINDOWS.~BT".
Jag övervakade medan update jobbade. Det som hände var att hela mappen $WINDOWS.~BT raderades och en ny sådan mapp skapades och där har "SYSTEM" alla rättigheter. Jag var snabb och tog bort rättigheterna igen.

Resultat:
Det går alltså inte stoppa uppdateringarna genom att ta bort rättigheter från SYSTEM att använda mappen. Det skapas bara en ny mapp.

Permalänk
Medlem

En ny fråga:

Det finns ett program som heter WUMT. Det finns också ett skript till WUMT som heter WUMYscript.
Varför skall man använda det skriptet?
Kan man inte köra WUMT som det är utan skript?

Permalänk
Medlem

Jag har nu testat flera olika sätt att stoppa update men med möjlighet att uppdatera befintlig version av Windows.

Det går inte att stoppa update genom Windows inställningar. Förr eller senare är allt aktiverat igen och den laddar ner och uppdaterar för fullt.
Jag har märkt att det är användaren själv som aktiverar update genom att gå in och titta på vissa inställningar. Vilka inställningar man går in och tittar på som aktiverar update igen har jag inte testat men allt som har med update att göra aktiverar update som att titta på "Visa uppdateringshistorik".

Efter att tetat en uppsjö av olika program på nätet har jag kommit fram till att följande kombination av program är det bästa:

Wub
= För att stoppa uppdateringar fullständigt utan att det kan startas igen av Windows. Man kan inte ens själv starta update manuellt hur man än gör. Man måste använda Wub för att starta update igen.

WUMT
= Med Wub startar man update men jämna mellanrum och använder WUMT för att leta efter uppdateringar. När WUMT hittat nya uppdateringar markerar man de som inte skall installeras hoch gömmer dem (hide). Därefter markerar man de återstående och installerar. Man kan också lämna WUMT för att installera genom Windows update vilket jag tror är bäst. Windows update kan inte installera det man gömt i WUMT.

Tror jag skall skapa ett zippat paket av det med manual och lägga upp för nedladdning. Har dock inte kollat om det finns upphovsrättsliga hinder för det. Någon som vet?

Permalänk
Medlem

Jag har nu översatt språket i Wub till Svenska. Jag har formulerat om texten till en del funktioner för att alla skall förstå. Exempel. Service update kallar vi bara för "Update". Vi är så vana vid att uppdateringstjänsten bara kallas för "Update" så jag använder det osv.

Permalänk
Medlem

Har nu kört WUB och WUMT ett tag. Har testat dem på alla möjliga sätt och de fungerar bra. Dock tycker jag att installation av uppdateringar skall göras den vanliga vägen. I WUMT markerar du det som inte skall installeras och gömmer dem. Därefter är det bara till att gå till inställningar/Uppdateringar och säkerhet och klicka på den gråa knappen högst upp.

När jag har tid skall jag skapa en manual för allt och lägga i samma zippade mapp som skall gå att ladda ner någon stans ifrån (förslag på plats?).

Permalänk
Medlem

WUMT i kombo med O&O Shut Up 10 och WinAeroTweaker har stoppat alla uppdateringar jag inte vill ha på alla mina Win 10-burkar, O&O Shut Up 10 stoppar en jäkla massa MS-skit och WinAeroTweaker som jag huvudsakligen använder för kosmetiska tweaks kan även stoppa updates, reklam, telemetri, mm.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MatteN:

WUMT i kombo med O&O Shut Up 10 och WinAeroTweaker har stoppat alla uppdateringar jag inte vill ha på alla mina Win 10-burkar, O&O Shut Up 10 stoppar en jäkla massa MS-skit och WinAeroTweaker som jag huvudsakligen använder för kosmetiska tweaks kan även stoppa updates, reklam, telemetri, mm.

Jag har testat WUMT med O&O också. Jag tyckte det verkade lite krångligt med O&O så jag skippade det.
De andra du nämner skall jag kika på av andra skäl.

Permalänk
Medlem

Vi har lite olika datorer på arbetet som kräver permanent uptime och pga lite gammal doskompatiblitet så ser jag helst att dessa inte updateras. Skulle WUB funka bra till detta?

(Dessa datorer körs mot specifik egentillverkad utrustning som byggts upp och moddats över 20år så våran IT avdelning vägrar ta i det)

Permalänk
Medlem
Skrivet av difi:

Vi har lite olika datorer på arbetet som kräver permanent uptime och pga lite gammal doskompatiblitet så ser jag helst att dessa inte updateras. Skulle WUB funka bra till detta?

(Dessa datorer körs mot specifik egentillverkad utrustning som byggts upp och moddats över 20år så våran IT avdelning vägrar ta i det)

Ja, det skulle fungera bra!
Datorerna kommer aldrig att uppdateras så länge du vill.

Permalänk
Medlem
Skrivet av workman:

Jag har nu testat flera olika sätt att stoppa update men med möjlighet att uppdatera befintlig version av Windows.

Det går inte att stoppa update genom Windows inställningar. Förr eller senare är allt aktiverat igen och den laddar ner och uppdaterar för fullt.
Jag har märkt att det är användaren själv som aktiverar update genom att gå in och titta på vissa inställningar. Vilka inställningar man går in och tittar på som aktiverar update igen har jag inte testat men allt som har med update att göra aktiverar update som att titta på "Visa uppdateringshistorik".

Efter att tetat en uppsjö av olika program på nätet har jag kommit fram till att följande kombination av program är det bästa:

Wub
= För att stoppa uppdateringar fullständigt utan att det kan startas igen av Windows. Man kan inte ens själv starta update manuellt hur man än gör. Man måste använda Wub för att starta update igen.

WUMT
= Med Wub startar man update men jämna mellanrum och använder WUMT för att leta efter uppdateringar. När WUMT hittat nya uppdateringar markerar man de som inte skall installeras hoch gömmer dem (hide). Därefter markerar man de återstående och installerar. Man kan också lämna WUMT för att installera genom Windows update vilket jag tror är bäst. Windows update kan inte installera det man gömt i WUMT.

Tror jag skall skapa ett zippat paket av det med manual och lägga upp för nedladdning. Har dock inte kollat om det finns upphovsrättsliga hinder för det. Någon som vet?

Krävs ju lite googlande för hitta programmet dock finns på majorgeek heter "Windows Update MiniTool 20.12.2016 " (ska vara det säkraste stället). Sen för ändra språk är inte lika lätt hitta rätt (antingen trasiga länkar eller behöver inloggning), hittade till slut programmets officiella sida med länkar för språk. Finns svenska och flertalet andra språk där.

Var tvungen att använda programmet, för att avvärja mig från april uppdateringen. Kom först upp en ruta två gånger om att uppdatera (hade 30 minuter att skjuta upp det), sista gången kunde jag sätta tid innan ny ruta skulle komma upp. Kul få det mitt i en film :/

Nu kanske jag slipper få mer än säkerhetsuppdateringar en tid (MS lär ju hitta något sätt att kringgå programmet). I stället för att faktiskt undersöka varför kunder vill undvika uppdateringar in i det längsta (kan sätta något på dom satt mer personal på att kringgå dessa program än ta reda på varför kunder inte är nöjda, tror att dom bara har en person på halvtid, som bara har som jobb att radera alla klagomål ).

Är tråkigt och fult att MS gjorde om pro och släppte ny pro version. Var det inte MS som sa att dom ska ha färre versioner (nu är det värre än något Windows släpp)? Dessutom två pro licenser, Varför inte släppa en bulders version (som dom gjorde med win 8, den var ju suveränt koncept), när dom ändå förstörde pro kunde dom döpa om det till bulders och pressa priset ?

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Broken-arrow:

Krävs ju lite googlande för hitta programmet dock finns på majorgeek heter "Windows Update MiniTool 20.12.2016 " (ska vara det säkraste stället). Sen för ändra språk är inte lika lätt hitta rätt (antingen trasiga länkar eller behöver inloggning), hittade till slut programmets officiella sida med länkar för språk. Finns svenska och flertalet andra språk där.

Var tvungen att använda programmet, för att avvärja mig från april uppdateringen. Kom först upp en ruta två gånger om att uppdatera (hade 30 minuter att skjuta upp det), sista gången kunde jag sätta tid innan ny ruta skulle komma upp. Kul få det mitt i en film :/

Nu kanske jag slipper få mer än säkerhetsuppdateringar en tid (MS lär ju hitta något sätt att kringgå programmet). I stället för att faktiskt undersöka varför kunder vill undvika uppdateringar in i det längsta (kan sätta något på dom satt mer personal på att kringgå dessa program än ta reda på varför kunder inte är nöjda, tror att dom bara har en person på halvtid, som bara har som jobb att radera alla klagomål ).

Är tråkigt och fult att MS gjorde om pro och släppte ny pro version. Var det inte MS som sa att dom ska ha färre versioner (nu är det värre än något Windows släpp)? Dessutom två pro licenser, Varför inte släppa en bulders version (som dom gjorde med win 8, den var ju suveränt koncept), när dom ändå förstörde pro kunde dom döpa om det till bulders och pressa priset ?

Jag har testat programmen ett tag nu på två datorer. De är vattentäta.
Men du måste ha två olika program om du både skall stoppa uppdateringarna och kunna uppdatera bara det du vill, WUB och WUMT. När jag får tid skal jag göra ett paket av det och lägga upp för nedladdning.