Permalänk
Medlem

Köpa en bärbar dator

Hej! Skulle behöva lite råd om vilken dator som är bäst för mig i min prisklass och det jag behöver den till.

Kommer använda datorn till mycket kontorsjobb. Grafiken är väldigt viktig för mig då jag kommer presentera mycket saker för kunder.

Min prisklass ligger på runt 5 000kr, Tycker att det borde räcka eller måste jag höja prisklassen?

Dessa är ett par laptops jag har kikat på, Vad tycker ni?
https://www.inet.se/produkt/1963491/acer-swift-1-2019-pentium...
- Denna gillar jag då man verkar få väldigt mycket för pengarna.

https://www.inet.se/produkt/1963723/asus-vivobook-14-f412-ryz...
-

https://www.inet.se/produkt/1963226/asus-vivobook-14-f412-i5-...
-

Permalänk
Medlem

bärbara i den prisklassen kommer vara en pina att redigare högupplösta bilder på och för att inte tala om video. Stor risk att skärmen är sunkig / bara går att se rakt framifrån - vilket blir dåligt om du skall visa det för kunder.

Om du arbetar med maskinen så rekommenderar jag DELL XPS 13 eller 15 med minst 8gb minne.

// LZ

Permalänk
Medlem

@Tea42BBS: Jag väljer bort att redigera bilder och videos på den då jag har en stationär som klarar detta galant redan så får föra över sedan via dropbox. Men grafiken måste vara bra så att jag kan visa bilderna och videorna för kunderna.

Permalänk
Medlem

@Murkass: Asus datorn är ju helt överlägsen av dina 2 val, Acern har en riktigt seg CPU som inte gör nån glad, Asus en bra snabb CPU, mer minne, mer lagring och bättre grafik.
Acer datorn är bara att glömma blixtsnabbt, är inte ens prisvärd då den är dyr för den klena hårdvaran.

Grafiken är idag inget problem för det du har tänkt oavsett laptop, inte mer än att man kollar så det finns passande utgångar för externa Skärmar, projektorer osv I detta fallet för bägge HDMI.

Ska du arbeta mycket med datorn är dock ingen av dessa nått vidare, kolla då på tex Lenovo thinkpad, Dell XPS eller Asus Zenbook, men är dubbla till trippla budgeten då förstås.

Men Asus dator du länkar till är OK för jobb då och då..

EDIT: ser nu att bägge ASUS du länka till har TN skärmar, alltså bara att glömma bort dessa, IPS skärm är ett absolut måste för bärbara, TN funkar att titta på i 5 minuter sen är man färdig för psykvården

Denna verkar som ett bra val, Hårdvara som den din dyrare Asus, men med bättre skärm https://www.inet.se/produkt/1963369/lenovo-ideapad-330s-i5-8g... Eller denna https://www.inet.se/produkt/1963635/lenovo-s340-i5-8gb-256gb

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

@ggustavsson:

Blir att köpa någon av dom du länkade. Vilken skulle du välja? Den som var dyrast verkade inte vara någon skillnad ifrån den som var 500kr billigare.

Permalänk
Medlem

@Murkass: s340 har en något snabbare CPU, egentligen bara snabbare turbo 8265U mot 8250U, verkar vara den ända skillnaden jag kan hitta.
Sen om det är värt 500:- kanske....

Visa signatur

Acer Predator Helios 300