Xbox One - spela installerade spel

Permalänk

Xbox One - spela installerade spel

Hej alla glada
vill inleda att jag kan inget om Xbox och behöver hjälp med att lösa följande gåta.

Har köpt en begagnad xbox one (med BR läsare) till min 10 åring som vill spela Fortnite. I boxen har förra ägaren installerat några spel bl.a. Fortnite men när jag går i installerade spel och vill starta den så får jag följande meddelande:

Äger du det här spelet eller den här appen? Sätt i spelskivan om du har en. Kontrollera att du är inloggad på Xbox Live om du köpt den online. Om du saknar rättigheter att spela spelet måste du köpa det i Microsoft Store

Kan någon skriva vad detta innebär och varför det inte går att spela den?
Förresten, jag fick en skiva med ett spel och den går att spela som vanligt.

Tack på förhand

Permalänk
Medlem

Det innebär att spelet är "köpt" online och då är det kopplat till det kontot/användaren som köppte det. Så för att ni ska kunna spela det så behöver ni logga in på hans användarkonto för att spela det då på hans fortnite spelare om det är det ni vill. Så är det med alla spel köppta digitalt.

Skiva så är spelet kopplat till den, det är därför man inte kan starta ett spel på skiva utan skivan i då skivan fungerar som en kontroll att det är äkta och inte pirat.

Fortnite är ju gratis så bara ladda ner det igen till den användaren ni vill använda det på och gör en ny/fortsätt på eran egna karaktärer i fortnite

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.