Permalänk
Medlem

@Zoxx0: Beror som sagt på tillverkaren vad de kallar produkten, tillverkarna kan ha fläsk som de både säljer som gyros och fläskkebab, kryddningen och lite i processen är då olika. Sen finns det säkert pizzerior som köper gyros av grossist/tillverkare och kallar det kebab, då är det nog inte "kebabkryddat". Vad det sen smakar i slutändan beror dock mycket på såsen och mängden sås

Permalänk
Medlem

Kebabpizza med blandad sås (mild och stark) från Lyckans Pizzeria, ca 10km från Karlskrona. Bland det bästa jag ätit i kebabväg i detta avlånga land.

Visa signatur

Processor: i9 9900K Moderkort: Gigabyte Z390 Gaming X RAM: 16 GB Corsair DDR4 3600 MHz Grafikkort: MSI RTX 2070 Gaming HD1:(System) Samsung 970 Evo NVME 500 GB HD2: OCZ ARC SSD 240 GB HD3: Samsung 840 SSD 250GB HD4:Seagate Barracuda 2 TB HD5: HGST Travelstar 1 TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av miiw:

https://i.ibb.co/KKv2HSG/IMG-2510.jpg
Kebabpizza med blandad sås (mild och stark) från Lyckans Pizzeria, ca 10km från Karlskrona. Bland det bästa jag ätit i kebabväg i detta avlånga land.

Ser ut att vara alldeles för mycket grönt som täcker kebaben, den ska ju vara i majoritet!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Levandebild:

Ser ut att vara alldeles för mycket grönt som täcker kebaben, den ska ju vara i majoritet!

Nja, bra med grönt som bryter mot såsen, men för lite kött ja!

Permalänk
Medlem
Skrivet av miiw:

https://i.ibb.co/KKv2HSG/IMG-2510.jpg
Kebabpizza med blandad sås (mild och stark) från Lyckans Pizzeria, ca 10km från Karlskrona. Bland det bästa jag ätit i kebabväg i detta avlånga land.

Ser helt fantastiskt ut!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Levandebild:

Ser ut att vara alldeles för mycket grönt som täcker kebaben, den ska ju vara i majoritet!

Det är definitivt mer kebab än sallad, den ligger under salladen. Kanske skulle tagit en bild till efter att jag skurit i den.

Visa signatur

Processor: i9 9900K Moderkort: Gigabyte Z390 Gaming X RAM: 16 GB Corsair DDR4 3600 MHz Grafikkort: MSI RTX 2070 Gaming HD1:(System) Samsung 970 Evo NVME 500 GB HD2: OCZ ARC SSD 240 GB HD3: Samsung 840 SSD 250GB HD4:Seagate Barracuda 2 TB HD5: HGST Travelstar 1 TB

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Levandebild:

Mjo, det är rätt illa faktiskt. Men jag har levt för safe helt enkelt, har "varierat" mellan typ fyra olika sorter (där just kebabpizzan är den vanligaste förekommande) när jag beställt och inte vågat vidga vyerna riktigt. Men idag tog jag mig i kragen och kröp utanför min safe zone. Beställde en variant nu så ska se hur det blir. Men fransmännen kan pizza alltså?

Hoppas du gillar det. En klassiker som jag käkade mycket när jag var yngre är Ciao Ciao, inbakad med oxfilé, lök och champinjoner. Många verkar ha bea på Ciao Ciao nu dock, men det passar sig inte.

Skrivet av Zoxx0:

Bara för det är yoghurt eller majo betyder så klart inte att det bara är det i dem. En vanlig ingrediens är tydligen Fanta, vilket så klart gör den lösare. A-fil låter horribelt.

Jag tror fantan är lite av en myt som har spritt sig på nätet. Visst finns det säkert några pizzerior som använder det men knappast många och sannolikt inte de som vi ser som de bättre. Det blir väldigt sött med det. Jag har hört att ananasspad används ibland, eller bara apelsinjuice, men de flesta goda kebabsåser är inte så söta så jag vet inte.

Citat:

Hur som helst är de ofta baserade på mejeriprodukter. Gräddfil, creme fraiche, yoghurt, etc med majo som 'andra ingrediens'.

Finns oftast inte Gyros och Kebab separat på pizzeriorna på västkusten. Det jag sett är att det kallas fläsk och nötkebab, där nöt är mer likt de grå baconbitarna som finns här i Sthlm. Kebab betyder bara "kött på pinne" i princip, så vad man nu har för kött på pinnen är irrelevant.

Det finns gyros här men det är skilt från kebab och säljs normalt inte på samma ställen. Gyros är grekmat med allt det innebär av kryddor och så och kebab är någon slags tysk-turkisk-balkan-fusion. Sen vet jag att gyros ofta betecknar "fläskkebab" på andra ställen, men inte här.

Skrivet av Petterk:

@Zoxx0: Beror som sagt på tillverkaren vad de kallar produkten, tillverkarna kan ha fläsk som de både säljer som gyros och fläskkebab, kryddningen och lite i processen är då olika. Sen finns det säkert pizzerior som köper gyros av grossist/tillverkare och kallar det kebab, då är det nog inte "kebabkryddat". Vad det sen smakar i slutändan beror dock mycket på såsen och mängden sås

En del ställen gör också sin egen kebab eller gyros. Inte så vanligt på pizzerior eller så dock, men lite bättre gatukök och många mer grekinriktade ställen gör egna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

En del ställen gör också sin egen kebab eller gyros. Inte så vanligt på pizzerior eller så dock, men lite bättre gatukök och många mer grekinriktade ställen gör egna.

Ja, men det är nog inte så troligt att den grekiska restaurangen kallar det kebab eller kör kebabkryddningen på både nöt och fläsk

Skrivet av snajk:

Hoppas du gillar det. En klassiker som jag käkade mycket när jag var yngre är Ciao Ciao, inbakad med oxfilé, lök och champinjoner. Många verkar ha bea på Ciao Ciao nu dock, men det passar sig inte.

Ciao Ciao finns här med, den är fin ibland men det är risk att den är dränkt i bea om du inte säger till

Permalänk
Medlem
Skrivet av sonicsonic:

Norrstrands Pizzeria? Är ju fan bäst!

hm, sist jag prova där var jag inte så nöjd men de va ett bra tag sen...

Visa signatur

Battlestation: 12700k - RTX3090 - 32gb ram - 1tb M2 990 PRO - 2TB M2 crucial
Server: 2x Xeon E5-2670 - 64GB Ecc ram

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Hoppas du gillar det. En klassiker som jag käkade mycket när jag var yngre är Ciao Ciao, inbakad med oxfilé, lök och champinjoner. Många verkar ha bea på Ciao Ciao nu dock, men det passar sig inte.

Den var okej, det var små men saftiga bitar så inte så illa som vissa andra tycks ha fått dem. Dock hade de paprika på den jag beställde, vilket jag var ouppmärksam på, vilket var sådär. Blir nog en Ciao Ciao om jag ger mig på det igen (vilket jag lär).
Varför passar inte bea till? Det gör det ju vanligtvis.

Permalänk
Medlem

Kebabpizza är inte kebab.
En kebab har pommes och vitlökssås.

Finns det deg med i bilden så är den diskad.

Visa signatur

Ryzen 5800X3D | 64 GB Ram | 7900 XTX | Samsung 990 Pro 4 TB + Seagate FireCuda 520 2TB * 2
Laptop: Core 9 Ultra 185H | 24GB Ram | RTX 4060 | 3 TB NVME

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lodisen:

Kebabpizza är inte kebab.
En kebab har pommes och vitlökssås.

Finns det deg med i bilden så är den diskad.

Okej tuffing, hört talas om OG kebab i bröd?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lodisen:

Kebabpizza är inte kebab.
En kebab har pommes och vitlökssås.

Finns det deg med i bilden så är den diskad.

Nej nej, ingen vitlökssås på kebaben! Rosa kebabsås skall det vara. Sedan är det aldrig fel med pitabröd eller varför inte kebab med mos, det var stående på fredagskvällarna.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Abbs:

Okej tuffing, hört talas om OG kebab i bröd?

Skrivet av Valonen:

Nej nej, ingen vitlökssås på kebaben! Rosa kebabsås skall det vara. Sedan är det aldrig fel med pitabröd eller varför inte kebab med mos, det var stående på fredagskvällarna.

Man kan ha rätt och man kan ha fel.
Ni har fel.

Vad är rosa kebabsås?

Visa signatur

Ryzen 5800X3D | 64 GB Ram | 7900 XTX | Samsung 990 Pro 4 TB + Seagate FireCuda 520 2TB * 2
Laptop: Core 9 Ultra 185H | 24GB Ram | RTX 4060 | 3 TB NVME

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

Ja, men det är nog inte så troligt att den grekiska restaurangen kallar det kebab eller kör kebabkryddningen på både nöt och fläsk

Nej förstås. Men bättre gatukök gör ju sin egen kebab också. Det fanns ett ställe här som försökte höja nivån på kebaben ett tag, Long Street, som tyvärr inte höll så länge. De hade åtminstone fem-sex olika "kebabmaskiner" igång konstant med olika typer av kött och kryddning och alla var ju "hemmagjorda" med marinerade hela köttbitar uppträdda på de stora spetten. Jag gillade ambitionsnivån men smakerna passade inte riktigt mig tyvärr så det blev inte så många gånger jag käkade där. Det var mer libanesiskt än turk/balkan så mer kanel och sånt än vad jag gillar.

Citat:

Ciao Ciao finns här med, den är fin ibland men det är risk att den är dränkt i bea om du inte säger till

Jo det funkar ju inte.

Skrivet av Levandebild:

Den var okej, det var små men saftiga bitar så inte så illa som vissa andra tycks ha fått dem. Dock hade de paprika på den jag beställde, vilket jag var ouppmärksam på, vilket var sådär. Blir nog en Ciao Ciao om jag ger mig på det igen (vilket jag lär).
Varför passar inte bea till? Det gör det ju vanligtvis.

Det kan absolut funka med bea på pizza, även om jag köper det väldigt sällan, men vissa pizzor ska ju vara som de har varit liksom. Skulle en pizzeria ha ägg på sin Capricciosa eller salami på sin Hawaii så hade det inte varit ok även om ägg (well) eller salami är helt ok att ha på andra pizzor. Sen gör sig inte bea så bra på inbakade pizzor i mina ögon, de är slabbiga nog ändå liksom, men det kanske bara är jag.

Skrivet av Lodisen:

Man kan ha rätt och man kan ha fel.
Ni har fel.

Kebabens etymologi är inte så klar men det är rätt klarlagt att det var turkiska invandrare i Tyskland som startade grejen med kebab som streetfood, i bröd med pommes och så. I Turkiet innan dess vet jag inte om man hade det, men kebaben var ju väldigt annorlunda där också med oftast torrt kött och kanske någon olje- och örtbaserad röra, sannolikt med ris till. Det är ju gott det med, men det är inte riktigt vad jag är ute efter när jag blir sugen på en kebab i alla fall.

Citat:

Vad är rosa kebabsås?

Det är en sås som är vanlig på västkusten och in till ungefär Jönköping eller så, men det varierar ju i olika städer. Den är ganska lik kebabsåsen man får i Tyskland men aningen tjockare och sötare brukar den ju vara, dock inte för tjock eller för söt. Konsistensen ska vara mycket tunnare än typ hamburgerdressing eller så.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Det kan absolut funka med bea på pizza, även om jag köper det väldigt sällan, men vissa pizzor ska ju vara som de har varit liksom. Skulle en pizzeria ha ägg på sin Capricciosa eller salami på sin Hawaii så hade det inte varit ok även om ägg (well) eller salami är helt ok att ha på andra pizzor. Sen gör sig inte bea så bra på inbakade pizzor i mina ögon, de är slabbiga nog ändå liksom, men det kanske bara är jag.

Ägg på pizza låter sinnessjukt ju. Salami är det väl bara fryspizzor som har på?
Men okej jag fattar vad du menar. Även om jag själv har det vid sidan av och dippar pizzabitarna i eller bara brer på själv. Förväntar mig inte att bagarna har på det under tillagningen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Levandebild:

Ägg på pizza låter sinnessjukt ju. Salami är det väl bara fryspizzor som har på?
Men okej jag fattar vad du menar. Även om jag själv har det vid sidan av och dippar pizzabitarna i eller bara brer på själv. Förväntar mig inte att bagarna har på det under tillagningen.

Jag älskar ägg på pizza, funkar oftast bra med bacon

Visa signatur

Thermaltake P3 | Asus Z270| Corsair Force Series MP510 960GB| Crucial MX300 750 GB SSD | Western Digital 4TB | EVGA SuperNOVA G2 750W
Intel Core i7 7700K (Delidded) | Nvidia Geforce GTX 1080 Ti| 2x8GB Corsair DDR4

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lodisen:

Vad är rosa kebabsås?

Sett två olika varianter men det är inte alltid lätt att hitta "originalreceptet" om nu något finns, men den ena varianten är med Fanta som en liten del utav receptet. Någon skall använda ananasjucie/apelsinjucie sägs det också.
Men förbaskat god sås tycker jag.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiley:

Jag älskar ägg på pizza, funkar oftast bra med bacon

Får hålla med, det blir någon slags fusion tycker jag. Men tog många år innan jag ens ville testa för jag var väldigt tveksam.
En annan sak är att Calzone skall innehålla strimlad skinka, är det oxfilé eller nötkött så kallas den Ciao-Ciao, har väldigt svårt när det svävar utanför min begränsade pizzavärld. Inte tusan kan man byta ut innehållet och behålla namnet (kan man såklart men jag har svårt att få in det i min pizzavärld)

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiley:

Jag älskar ägg på pizza, funkar oftast bra med bacon

Hur funkar det? Stora stekta ägg eller små skivor utspridda?
Har aldrig hört talas om innan och misstänker att det är såhär äcklade många känner inför ananas på pizza (vilket jag älskar).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valonen:

Får hålla med, det blir någon slags fusion tycker jag. Men tog många år innan jag ens ville testa för jag var väldigt tveksam.
En annan sak är att Calzone skall innehålla strimlad skinka, är det oxfilé eller nötkött så kallas den Ciao-Ciao, har väldigt svårt när det svävar utanför min begränsade pizzavärld. Inte tusan kan man byta ut innehållet och behålla namnet (kan man såklart men jag har svårt att få in det i min pizzavärld)

Nu påminde du mig att det var många år sedan jag åt inbakade pizzor, det måste jag testa igen!

Tror att ägg parar sig väldigt bra med fett

Visa signatur

Thermaltake P3 | Asus Z270| Corsair Force Series MP510 960GB| Crucial MX300 750 GB SSD | Western Digital 4TB | EVGA SuperNOVA G2 750W
Intel Core i7 7700K (Delidded) | Nvidia Geforce GTX 1080 Ti| 2x8GB Corsair DDR4

Permalänk
Medlem
Skrivet av Levandebild:

Hur funkar det? Stora stekta ägg eller små skivor utspridda?
Har aldrig hört talas om innan och misstänker att det är såhär äcklade många känner inför ananas på pizza (vilket jag älskar).

Rått ägg.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Wiley:

Jag älskar ägg på pizza, funkar oftast bra med bacon

Skrivet av Valonen:

Får hålla med, det blir någon slags fusion tycker jag. Men tog många år innan jag ens ville testa för jag var väldigt tveksam.
En annan sak är att Calzone skall innehålla strimlad skinka, är det oxfilé eller nötkött så kallas den Ciao-Ciao, har väldigt svårt när det svävar utanför min begränsade pizzavärld. Inte tusan kan man byta ut innehållet och behålla namnet (kan man såklart men jag har svårt att få in det i min pizzavärld)

Jag har aldrig fastnat för ägg, men det finns också två sätt att ha ägg på pizzan. Antingen är det kokt ägg i skivor eller så kläcker de ett rått ägg på pizzan innan bakning. Det kokta ägget tycker jag inte alls passar om man inte gör någon väldigt konstig smakvariant, men ett kläckt ägg kan ju funka på en pizza med bacon exempelvis.

En kompis som hade en pizzeria brukade skoja med nya pizzabagare genom att beställa en pizza med tre kläckta ägg på och sen observera medan de försökte få in den i ugnen med mycket kladd och rök som resultat.

Angående Ciao Ciao så måste den ha lök och champinjoner i mina ögon, annars är det inte Ciao Ciao. Calzone här är ju normalt en inbakad pizza med skinka förutom de obligatoriska ost och tomat. Alltså en inbakad Vesuvio. Men utanför Sverige så är ju Calzone benämningen på typ alla inbakade pizzor av den formen. Namnet Calzone betyder ju byxa eller strumpbyxa på italienska, samma ursprung som ordet kalsong på svenska, och kommer ju av formen och att man i Italien fyllde strumpbyxor med gåvor, typ som de amerikanska julstrumporna.

Permalänk

Kebabställen i Stockholm jag kan rekommendera är Palmyras i Årsta och Pascha i Fittja Centrum.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X, 16 GB RAM, RTX 2080Ti, Meshlicious

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Angående Ciao Ciao så måste den ha lök och champinjoner i mina ögon, annars är det inte Ciao Ciao. Calzone här är ju normalt en inbakad pizza med skinka förutom de obligatoriska ost och tomat. Alltså en inbakad Vesuvio. Men utanför Sverige så är ju Calzone benämningen på typ alla inbakade pizzor av den formen. Namnet Calzone betyder ju byxa eller strumpbyxa på italienska, samma ursprung som ordet kalsong på svenska, och kommer ju av formen och att man i Italien fyllde strumpbyxor med gåvor, typ som de amerikanska julstrumporna.

Håller med helt om Ciao-Ciao!
Väldigt kul historik om Calzone, tackar.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem

Finns bara ett ställe jag äter kebab på och de är i Eskilstuna och helst på Billy boys där. Ätit i flera städer men är aldrig lika gott som i Eskilstuna. Får ett berg av mat för 90kr

Visa signatur

En dator

Permalänk
Avstängd

Börjar kännas som att pizzaclockers och kebabclockers börjar glida ihop mer och mer.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Börjar kännas som att pizzaclockers och kebabclockers börjar glida ihop mer och mer.

Har man inte tillräckligt bra kebab i sin stad så glider tankarna gärna åt andra toppings.

Skrivet av anon19889:

-Alla dessa Pizzor. Det finns några få enstaka Pizzerior som hör och häpna erbjuder såser sidan om och även ej mikrad kebabkött! Förmodar att 99% av er ej kan skilja på mikrad kött och äkta kött, som SSD och NVME.
Fortsätt käka mikrad kött era dummerjönsar. Man kan även få en liten plastbehållare med valfri sås som ni personligen får hälla över pizzan. Hos oseriösa aktörer känner ni absolut också på smaken att det är oftast är mikrad kebabkött ni får i pizzan m.m.
Min personliga Favorit är Alfta Pizzan Ciao, Ciao med Bea. Kebabrulle hos Maria i umeå, men kebabrullen är tyvärr ej lika som den var förut.

Finns få seriösa aktörer så vitt jag vet. Tipsa gärna.

Tror aldrig att jag stött på mikrad kebab, men så bor jag ju också i kebabens "Mecka" också.

Tror du får åka längre söderut helt enkelt.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JeanC:

Har man inte tillräckligt bra kebab i sin stad så glider tankarna gärna åt andra toppings.

Tur att man har sitt kebabställe här i Västerås då. Jag kör hårt med Paganini och de har aldrig gjort mig missnöjd. Testade Moe´s som är pizzerian i staden som vinner stadens bästa pizza varje år men där var inte kebaben lika bra och såsen hade en lätt smak av räkspad.
Pizzan är helt ok men skulle inte säga att det är min drömpizzeria men sambon gillar deras så man får ta en då och då bara för att ta en för laget

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk

Åt kebabpizza på Kens pizza boländerna igår, grymt gott och man får ta hur mycket sås man vill
https://kens.se/