Permalänk
Inaktiv

Råd om inköp av 3060TI

Tänkte lägga en best till sonen på ett 3060TI sen får det komma när det kommer, är det bara ta ett i mängden el är det nåt fbrikat man ska undvika el annat? Är inte ute efter att klocka el så, det ska bara fungera. Har ett nätagg på 500w räcker det? https://www.inet.se/produkt/6900010/fractal-design-effekt-500...

https://www.dustinhome.se/product/5011212248/geforce-rtx-3060...

https://www.komplett.se/product/1175535/datorutrustning/dator...

https://www.proshop.se/Grafikkort/Inno3D-GeForce-RTX-3060-Ti-...

Permalänk
Medlem

I nuläget tar folk det som finns, men den här videon (längst ned - länk) hjälpte mig att välja och jag hade tur som fick tag på ett.

Ett tips vore att sortera ut alla 3060 Ti i dom större butikerna och sätta en bevakning på varje 3060 du är ute efter. Men i slutändan så kan du få vänta länge om du är kräsen. Tror dom flesta skulle bli nöjda med vilket som helst av dom.

Jag har ett nätaggregat på 550W som är från Seasonic. Har inte haft några som helst problem. Visst, dom rekommenderar 650W men, som sagt, så slår dom alltid på med lite mer eftersom dom inte vet vad du har i burken. Jag har ett 10850K i kombination med ett 3060 Ti (plus annat givetvis) och har klockat både processorn och grafikkortet utan några som helst problem. Så om du inte ska klocka så skall det nog gå bra.

Hade från början inte tänkt spela eller köpa ett grafikkort alls, men medan jag byggde från det jag hade köpt hem, så vaknade den gamla gamern i mig. Efter att jag hade byggt klart så började jag scouta som en galning.

Hade jag köpt ett PSU nu, så hade jag nog valt Seasonics 650W. Iofs så fanns bara 550W vid tillfället jag köpte från Inet.

https://youtu.be/9N4_dMHpu1I

Permalänk
Inaktiv

Toppen, kikar på den, tack

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon910:

Toppen, kikar på den, tack

Om du inte orkar kolla hela och inte är intresserad av alla smådetaljer så finns timestamps i beskrivningen.

Permalänk
Inaktiv

Inte helt lätt det där, och det var en hel del termer jag inte fattade mycket av, får man fråga vilket du valde och varför?