Permalänk
Avstängd

Poliskamera - ingenjörer se hit

Tja,

Jag undrar om poliskameror som är runda sittandes på byggnader (oftast) radhus har mikrofon som kan höra långa distanser?

#jag syftar på kameror som har 360° graders synvinkel.

[ OM

Om poliskameror inte har dessa typer av mikrofon varför skaffar de inte det och inför det i kamerasystem som de redan har?

[ Dessa Kamerasystem

Dessa kameror har långdistans-syn, som kan se kilometer bort, tillsammans med en sån mikrofon kan de följa i realtid vad som görs och snackas på stan

Till min frågeställning:

*Har dessa kamerasystem mikrofon?
*Har jag rätt i mina antaganden om att dessa kan se långa distanser?

Bildexempel:

https://www.hemhyra.se/app/uploads/2017/08/oxxvervakningskame...

Permalänk
Moderator
Moderator
Skrivet av Ti-nspire:

*Har dessa kamerasystem mikrofon?
*Har jag rätt i mina antaganden om att dessa kan se långa distanser?

Nej.
https://learncctv.com/how-far-can-a-security-camera-see/

https://polisen.se/lagar-och-regler/behandling-av-personuppgi...

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk

Google sökingenjör https://www.hemhyra.se/nyheter/100-poliskameror-overvakar-bos...

Jag har pysslat lite med både film och ljudupptagning. Och min bild är att de inte alls kan se långt bort och se detaljer, det kan jag inte ens göra med min Zeiss 60x tubkikare. Angående ljudupptagning så en mikrofon högt uppe vid blåst är värdelös. Det behöver flera längre ner. Sedan krävs det tillstånd för ljudupptagning, vilket inte per automatik fås vid tillstånd av kameraövervakning.

Det intressanta är hur detta kommer påverka brotten. Men jag ser på mina hemmarakter. Det finns folk som begår brott, polisen griper dem ibland på bar gärning och de fälls och vad får de för straff, knappt inget.

Permalänk

Tja!

Dessa 360 kameror som är monterade på byggnader kan inte se flera kilometer och kan i princip garanterat inte höra dig.

Visa signatur

FOSS är livet, livet är FOSS

Permalänk
Medlem

Det ser ut att vara en Axis Q60-series, Q6010-E + någon av PTZ kamerorna med HD upplösning och upp till 40x zoom.

https://www.axis.com/products/axis-q60-series

Permalänk
Medlem

Evelyn1337 är polis, tro inte lögnerna. Titta på dokumentärserien "Person of interest"

[the SYstem is watching

Permalänk
Medlem

Ja de har mikrofon och du kan räkna med ett en konstapel identifierat dig och kommer knacka på din dörr när som helst. Du är rökt.

Visa signatur
Permalänk
Rekordmedlem

Även om kamerorna (mot förmodan) hade teleoptik för att fungera på långt avstånd lär det väl finnas hinder i vägen om de är placerade i tätbebyggt område, de har inte röntgensyn så de kan inte se genom byggnader, träd och andra fasta objekt så att se "kilometer bort" lär inte vara möjligt.

Det är för det mesta också väldigt svårt att spela in ljud som inte har extrema nivåer på längre avstånd och du antyder att det är inom tätbebyggt område så det lär ju vara ett ganska högt bakgrundsljud så en rimlig hypotes är att "räckvidden" inte är så lång utan de fungerar ungefär så långt som du kan se kameran, finns det ett hus eller träd emellan registrerar kameran inte mycket som går att tolka.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Moderator
Festpilot 2020, Antiallo

Jag har bättre upplösning och långdistanszoom på mina potäter som ligger i skafferiet än vad snuten har på sina takkameror.

Visa signatur

 | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret | Geeks Discord |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin