Buds-hypen (Airpods etc) - revolution i passform eller kollektiv psykos?

Permalänk
Medlem

Har alltid hatat in-ears men något har hänt med passformen, den har blivit bättre och dom sitter kvar även om man joggar trots att det är "true" wireless.

Har två olika Redmi, en billig för 250Kr som faktiskt låter riktigt bra kan klart rekommendera Redmi Buds 3 Lite, egentligen inget att klaga på annat än att dom saknar brusreducering kompletteras med fördel med appen Wavelet dom svarar excellent på EQ. Ett enkelt 6mm element i mylarplast men pumpar bas bra.

Har också deras senaste Redmi Buds 4 Pro som har brusreducering, LDAC och egen app dessutom Bluetooth 5.3, dom låter såklart bättre på gränsen till fin-HiFi men i praktiken för användningsområdet är det egentlighen inte SÅ mycket bättre. Fungerar i alla fall klockrent även dom. Har tre mickar i varje lur och dubbla högtalaelement, en 10mm bas i Aluminium och en 6mm mellan/diskant i Titan. Mycket bra batteritid.

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Skäggig legend

Jag blev helt såld med 1:gen AirPods. köpte direkt när 1:gen pro kom och dessa rullar jag varje dag på jobbet säkert 5h/pass.
Perfekt med att de tar bort oväntade ljudnivåer från maskiner.

Hemma i min cave är det nästan bara DT-770 PRO.

Visa signatur

Tråden om Skägg!
My cave...
Ryzen 5 3600@4,3Ghz - 16GB CL16 - RTX 3070 - Kingston Fury M.2 2TB
🎧Schiit Hel + DT-770 PRO - NAD C316 - B&W 685 - LG 65" OLED B6
 Watch Series 5 4G - Macbook Pro 13" 2015 - iPhone 11 PRO 256GB 

Permalänk
Medlem
Skrivet av erazerswe:

Har ett par JBL Tune 510BT, de är dock on ear, trodde de skulle bli att klämma åt, men de är förvånansvärt bekväma. Sen är batteritiden helt grym och även ljudet är riktigt fint tycker jag, jäkligt mysig bas i dem. Har även ett par skullcandy in-ear fast använder mest dem till ljudböcker när man lägger sig.

Det var också något jag reagerade på angående JBL, den långa batteritiden.

Permalänk
Medlem

För mig visa det sig att sladden var problemet, när gick över till helt sladdfria så sluta de att hoppa ur öronen och de är ungefär likadant utformade.

Permalänk
Medlem

Kör Jabra 7 Active och de fungerar perfekt. Hade Creative Outlier Air V3 innan och de hade en liknande form, båda sitter så pass väl i mina öron att det är i princip omöjligt att de trillar ut. Kan headbanga utan problem, så allting annat går så klart bra också. 😉

Tror dessutom det där med att man tappar bort trådlösa lurar är lite överdriven rädsla. Man har ju alltid fodralet på sig när de används, och så länge man får in vanan att antingen ha lurarna i öronen eller fodralet... så kommer man inte bli av med dem.

Permalänk
Medlem

Den enda psykosen i sammanhanget är folk som köper snören till sina trådlösa in ears.
Typ såna här:

Vad är poängen då liksom? Då hade man lika gärna kunnat köpa vanliga earpods för någon hundralapp...

Permalänk
Medlem

Det kommer aldrig bli "True" wireless för mig. Om jag ska ha trådlöst ljud behöver jag ha senilband eller huvudbygel. Dels pga brist på fickor (nacken brukar jag ha med), och dels pga att högerörat är lite lurigt/tjurigt med hur gärna den behåller något jag stoppar in i det.

Förstår personligen inte tjusningen i TWS-designen i övrigt, heller. Men för er det funkar för är det la trevligt. (kan tilläggas att jag blir desorienterad och illamående om jag ska köra "bara ena örat"-varianten. Oklart varför)

Det trista med trådlösa lurar i allmänhet är att de blir förbrukningsvaror.
De som släpper lurar med utbytbara batterier vinner en kund i mig.

Ljudet är skräp på allt trådlöst, men det är skitbekvämt. Tar dem gärna som komplement till riktigt ljud.

Jag hade tidigare ett par Oneplus med senilband (eller tekniskt sett tre par, tack vare garantin). Hade gärna sett den designen med ANC och utbytbara batterier.

Permalänk
Medlem

Ekosystem och tillräckligt

Skrivet av pistage:

Sedan Airpods kom ut har dessa helt trådlösa in-ear lurar blivit extremt populära. Känns som ungefär varannan person använder de.
Innan Airpods fanns det också in-ear bluetooth-lurar, bara det att de hade en kabel mellan sig som hängde om nacken.

Personligen är de sistnämnda 100 gånger bättre eftersom de är mycket svårare att tappa bort. Ett fysisk skydd helt enkelt.
Vilket också är orsaken att jag inte köpt några pods/buds - för jag har alltid slitit med att in-ears ska stanna kvar just in ear, både helt kablade och bluetooth med kabel mellan höger och vänster. Här är det dessutom tyngre apparater som ska hållas upp med batteri och mottagare och teknologi på varje sida.

Så min fråga är. Är det genialiska med Airpods och Airbuds att det kommit någon revolution i passform för in-ear? Eller är enda orsaken Apples otroliga förmåga att skapa hype och kollektiv psykos?

Vill väldigt gärna ha ett par nu när det är varmt och over ear blir svettigt, men vill inte spotta ut 1500-2000 spänn på något som ramlar ut hela tiden och bara blir en sprinttävling i om jag kommer tappa bort dom eller kasta bort dom först.

True Wireless är inte lika snyggt, även om det är mer praktiskt. Men Apple dödade det produktsegmentet.
AirPods är nu status för många, inkl. allt som efterliknar dem.

Men fördelarna med Airpods är ekosystemet. Värdet (inte priset) på uppkopplad elektronik ligger i hur bra de fungerar ihop med andra prylar och vita laget leder.

Visa signatur

Whales are nice!

Permalänk
Medlem

34% 33% 33%, väldigt jämna svar!

Visa signatur

Intel i7 10700KF (Noctua NH-D15) | Asus RADEON RX 7900 XTX TUF | 32 GB DDR4 HyperX Fury | Corsair RM1000X | Fractal Design R3 | Arch Linux, Win11

Permalänk
Medlem

Fördelar TW:

  • Ingen sladd som kan fastna i nåt, gå sönder eller glappa (99% av mina tidigare lurar har dött så)

  • Du kan köra en lur åt gången mycket lättare än med sladd mellan

  • Lättare förvaring generellt

Fördelar sladd:

  • Bättre ljud per krona generellt

  • Passiva lurar behöver aldrig kopplas upp via BT och behöver inte laddas

  • Bättre batteritid för BT möjlig via batteri på sladden

Generellt tycker jag passformen på lurarna är oberoende av teknologi. Har haft BT lurar med sladd som varit skit, samma med vanliga sladdburna passiva IE.

Visa signatur

MSI B650 Tomahawk / AMD 7800X3D / 2x16 GB Kingston Fury 6000Mhz DDR5 / ASUS TUF RTX3080 10GB / Corsair RM850x Shift / + Acer Predator XB27HU / Schiit Fulla 2 + Sennheiser/Massdrop 58X + XTZ Tune 4

Permalänk
Medlem
Skrivet av Donnerstal:

Det är det bästa som släppts sedan smartphones. Förstår mig inte på folk som inte redan har ett par.

Förr kunde jag dock aldrig ha in-ears då de inte passade mina öron. Men AirPods Pro sitter helt perfekt och lossnar inte ens när jag skakar hårt med huvudet.

Sen är ANC ett måste för alla som reser, pendlar etc.

Håller med, dock inte just om apples version men överlag.

En sak tho.. om den ena hörluren agerar master och den andra slave är det helt värdelöst och borde inte få kallas true wireless.

Händer ofta att man bara ploppar in den ena för att ta ett samtal. Har ett par sennheiser momentum 3 som jag är störtnöjd med, självklart har jag ett par större on ear för vintersäsongen.

Man klarar sig inte bara med en typ av lurar om ni frågar mig. Skulle aldrig kunna tänka mig att ha in ear med kabel igen.

Visa signatur

What evah! i'll do what i want! | Det stavas väl inte väll...såvida du inte ska skriva välling.
"Det var väl bra"

Permalänk
Medlem

Jag har kört 3 olika rha med foam tip de satt kvar men tappa kontakt mellan och till telefonen. Sen körde jag Jabra active 7 de var jag jättenöjd med tappa bort dem. Köpte Airpod pro i USA för att ha som headset också. De är bra men förväntade mig mer för har parallellt kört wh-1000mx2. Sen hitta jag mina Jabra så kör dem vid löpning airpod på jobbet och Sonyn har blivit liggandes

Visa signatur

Intel i7 7700K, Titan Xp, 32Gb @ 3333MHz, mITX Asus Strix Z270I, Jonsbo UMX1 Plus, Corsair SF600

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ceogar:

Håller med, dock inte just om apples version men överlag.

En sak tho.. om den ena hörluren agerar master och den andra slave är det helt värdelöst och borde inte få kallas true wireless.

Händer ofta att man bara ploppar in den ena för att ta ett samtal. Har ett par sennheiser momentum 3 som jag är störtnöjd med, självklart har jag ett par större on ear för vintersäsongen.

Man klarar sig inte bara med en typ av lurar om ni frågar mig. Skulle aldrig kunna tänka mig att ha in ear med kabel igen.

Jag har in ear med kabel nu, slut på batteri. Problemet när man kört wh-1000 som har batteri som håller en vecka

Visa signatur

Intel i7 7700K, Titan Xp, 32Gb @ 3333MHz, mITX Asus Strix Z270I, Jonsbo UMX1 Plus, Corsair SF600

Permalänk
Medlem

AirPods pro gen 2 är faktiskt riktigt bra. Ljudmässigt , hyfsad ANC , passform Ok.

Visa signatur

i5-12600K med Noctua 12A | MSI z690 d4 | 2x16 corsair ddr4 lpx 3200mhz | evga 3060ti xc | samsung 980 m2 | LG 27" GP850 | xfx pro 850w | fractal design r6

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kalium:

Provade Jabra, Sennheiser, JBL, och B&W.

Du fick fysiskt testa dom på HiFi-Klubben alltså?
Kanske får bli en tur dit då.
Eller var det för att du bombastiskt sa "priset spelar ingen roll" som du fick testa?

Skrivet av Mörksuggan:

Dessa skulle jag då rekommendera. Kostar ej allt för mycket, har dock ej ANC eller brusreducering som det också heter. Finns i flera färger. https://www.netonnet.se/art/ljud/horlurar/in-ear/sony-wf-c500...

Tack, dom kan vara värda att testa. Att det inte är ANC gör inget, har mina over ear med det som kommer förbli mina primära, har dubbelfunktion som öronmuffar när det är kallt ute, som det är 8 av 12 månader på dessa vidder. Dessa kommer bara användas när värmen kräver det. Att de faktiskt sitter bra och kvar i örat är däremot A och O, viktigare än ljudkvaliteten till och med.

Skrivet av Nachtgeist:

Hårda in-ears har aldrig funkat på mig, trillar alltid ut. Provade KOSS memory foam-variant som var poppis runt 2005-ish men fick ont av det lilla plaströret som ledde in ljudet. Hade Sony WF-1000 X3 ett tag, satt ok men ramlade ut vid snabba huvudrörelser, delvis tror jag pga att de är ganska tunga. Har nu AirPods pro. Ganska dålig passform med originalkuddar men med nearphones kuddar (memory foam) har jag aldrig tappat dem och de är galet bekväma.

Koss The Plug? De är de senaste in-ear jag kan minnas som faktiskt satt hyfsat stabilt, i alla fall i ena örat, var lite för stort för det andra, då det ena örat tyvärr är lite slampigare än det andra, som gör passform till bägge samtidigt extra svårt.
Kanske memory foam earbud tips är det jag och andra öron-handikappade bör sikta på att köpa oavsett vilket märke av in-ears som införskaffas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m4gnify:

Köp inte lurar för 2000kr. Räcker gott och väl med några för under 1000-lappen, speciellt eftersom du är rädd för att tappa bort dom.
Jag har Nothing Ear (1) och är relativt nöjd. När jag inte använder dom förvaras dom i skalet. Passformen är helt okej i mina öron, men dom rör lite på sig när jag blir svettig. Det är mina första lurar med ANC, så jag vet inte hur bra den är jämfört med andra, men den är också "okej". Höga ljug bråkar den med tex.

Man ska köpa lurar för minst 3000

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Elakekocken:

Man ska köpa lurar för minst 3000

Det ger verkligen inte alltid bättre kvalitét
https://www.audioholics.com/loudspeaker-design/price-sound-qu...
(har själv rejält med erfarenhet, kan totalsåga många dyrare hörlurar)

"The research for that study measured the frequency response of 283 headphones over a wide range of pricing from $4 to over $5000 and found that the frequency response had a nearly insignificant correlation to the cost"

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem

Jag har använt in-ear lurar när jag inte är hemmavid, nästan uteslutande, i 20 års tid.

Passform har alltid varierat från modell till modell, oavsett om de varit helt trådade, hängandes runt nacken, eller separata lurar.

Har de senaste åren gått från WH-1000XM2, fantastiska over hear lurar som hade grymt bra brusreducering.

Till WI-1000X, hänger runt nacken, lurar trillar ur stup i kvarten och sådär ljud.

Till WF-1000XM3, stort och klumpigt case, och de var för tunga och trillade ur mina öron ganska ofta. Hyffsat ljud i dem dock och okej brusreducering. Men en bit kvar till att matcha WH-1000XM2.

Till WF-1000XM4, där jag äntligen hittade en modell där lurarna aldrig trillar ur, de är betydligt mindre och nättare än föregångaren. Caset är mycket mindre och smidigare. Ljudet är fortfarande inte on par med WH-1000XM2, men det är ganska nära, och brusreducering är betydligt bättre än föregångaren här med. Men inte så bra som ett par over ear kan vara såklart.

Men jag skulle helt och hållet påstå att det absolut inte är binärt hurvida in ear passa eller ej. Alla modeller sitter helt annorlunda i olika öron.

Jag skulle för mitt liv aldrig köpa ett par airpods eller Pro, trotts att jag kör iPhone. Obekvämare hörlurar med högst medioker ljudbild får man leta efter

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaleid:

Det ger verkligen inte alltid bättre kvalitét
https://www.audioholics.com/loudspeaker-design/price-sound-qu...
(har själv rejält med erfarenhet, kan totalsåga många dyrare hörlurar)

"The research for that study measured the frequency response of 283 headphones over a wide range of pricing from $4 to over $5000 and found that the frequency response had a nearly insignificant correlation to the cost"

Jag skojade lite och håller med dig kass på att skoja i text - jag försöker sluta men det går inte.

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk

Jag hade sönder ungefär 2 par hörlurar per år när man hade trådlösa med sladd. Det var dyrt. Det var alltid sladden som gick sönder. Sedan faktiskt trådlösa kom har jag inte haft sönder några hörlurar. Så jag är mycket nöjd med utvecklingen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av pistage:

Koss The Plug? De är de senaste in-ear jag kan minnas som faktiskt satt hyfsat stabilt, i alla fall i ena örat, var lite för stort för det andra, då det ena örat tyvärr är lite slampigare än det andra, som gör passform till bägge samtidigt extra svårt.
Kanske memory foam earbud tips är det jag och andra öron-handikappade bör sikta på att köpa oavsett vilket märke av in-ears som införskaffas.

KOSS spark plug tydligen. Minns inte att de hette så, men formen stämmer. Nearphones som jag tipsade om säljer ett kit med olika storlekar så du kan ju ha större kudde i slappörat i så fall. Om jag minns rätt ingick även ett gäng kuddar i olika storlek i earpods pro.

Visa signatur

Ryzen 3900X | ASUS ROG Strix X570-E | G-skill Trident Neo 32 gb 3600mhz
EVGA 3080 FTW | Sound BlasterX AE-5
Adata XPG XS8200 Pro 1 tb + 2 tb | diverse HDD
Phanteks Enthoo Evolv X mörkgrå | Corsair RM 750X V2
LG 32GK850G 1440p 165 Hz, 32" VA | Ducky shine 7 | Logitech G502 SE

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninjaflipp:

Den enda psykosen i sammanhanget är folk som köper snören till sina trådlösa in ears.
Typ såna här:
https://www.elgiganten.se/image/dv_web_D180001002590166/250113/skalo-airpods-anti-tapp-snore-i-silikon-rosa--pdp_zoom-3000.jpg
Vad är poängen då liksom? Då hade man lika gärna kunnat köpa vanliga earpods för någon hundralapp...

Det är ju viss skillnad och ha något runt nacken som går att ha ganska kort och en fast sladd som tar i jacka, tröja/skjorta mm, dessutom betydligt mjukare och mer följsam än en sladd. . Själv har jag ingen nu och saknar den inte, men på jobbet är det praktiskt, inte så kul att tappa in en pod i en maskin 🙂

Permalänk
Medlem

Har inget emot in-ear till mobiltelefon så länge de har en gummiflärp som håller kvar dem i öronen. Har ett par Jaybird Bluebuds X som jag gillar skarpt.
Vet ej om jag skulle skaffa true wireless. Är intresserad att testa, men det negativa är att det inte finns någon sladd att hänga lurarna runt nacken med.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Tycker det är grymt skönt att inte ha hörlurssladdar som fastnar i grejer när man rör sig. Men visst det är ju dock den enda fördelen också.

Permalänk
Medlem

Är på min andra Jabra true wireless. Jag springer maraton. Den är tät omsluten, IPX mycket, svett och damm tålig. Har flera inställningar, blocka inte ut 100% av omgivningen, men väldigt mycket.
Super nöjd

Visa signatur

My Rig https://classic.prisjakt.nu/list.php?ftg_check=on&exclude_ftg...
Fel av mig! Men sjutton vad snabba ni är på att kommentera vad andra gör och inte gör rätt och fel... :/

Permalänk
Medlem

Hade ett par BOSE inköpta för säkert 10 år sedan som satt väldigt bra, de hade en "krok" liknande dem på bilden som jag älskade. De hade även 3.5mm uttag vilket jag föredrar.

När dessa gick sönder var jag tvungen att köpa nya.Har sedan dess köpt 2 par som inte passat mig. De ramlar ut konstant om man inte sitter helt stilla. Såg i förra veckan att det finns andra med den där lilla kroken så får väl bli ett tredje par för att kunna få ett par som passar ordentligt.

Permalänk

Alla buds har passat skitdåligt i mina öron, ända tills jag nu testade på OnePlus Buds 2 Pro, dom sitter finfint faktiskt, är så himla glad över det.

Och aktiv brusreducering är ju GULD värt. Speciellt på flygplan med alla jvla barn och oljud.

Permalänk
Medlem

Är fan alltid grisen i säcken att köpa hörlurar, o jag har dessutom aldrig gillat in-ear eftersom jag har förstått att jag har rätt små hörselgångar o därmed har svårt att hitta nåt som sitter skönt. Men efter att ha börjat bli yr i huvudet av trycket av on-ears så var jag tvungen att börja köra med in-ear ändå.

Så har köpt mig några olika in-ears senaste året där jag först hade ett par JBL TWS nånting som var rätt schyssta men som hade en sån där ful pinne á la Apple som jag snabbt tröttnade på, så jag letade upp nåt annat.
Blev då ett par Jabra Elite 85t med ovala buds som passade mig alldeles jättefint i mina öron o med en av dom bättre ANC som plockar bort högre frekvenser bra, men däremot plockar upp vindbrus alldeles för lätt, så även när man är ute o går o det blåser lite så brusar det.
Dock så är det ju det där med att tappa bort... Sumpade lådan en gång på båten hem men lyckades få tillbaks den efter lite om o men, men sen ett tag senare så försvann ena luren istället som jag aldrig fann. Meh.

Så köpte mig då istället ett par Sony WF1000xm4 istället då jag hörde dom skulle plocka bort vindbrus bra o ha bättre batteritid, o jorå mycket bättre, så gött att kunna cykla utan att höra nåt brus alls! Däremot så plockar dom upp stegen när man är ute o går rätt lätt, plus att dom inte alls sitter lika skönt i mina öron, måste vila dom efter några timmar. Brusreduceringen är bättre på lägre frekvenser än Jabra-lurarna vilket är bra för typ flygplan o buss, men sämre för allt annat, men fortfarande fullt okej såklart.

Sen skulle det iofs vara mer grisen i säcken om man kör iPhone då man måste lita på hörlurstillverkarnas egna equalizers som i framför allt Sonys fall lämnar _mycket_ att önska. Så kör man istället Android så är det bara installera Wavelet, Poweramp eller liknanade för EQ för blåtandsprylar, går att få dom flesta lurar att låta bra sålänge man har lite headroom

Permalänk
Skrivet av Halldin:

Airpods Pro 2 kan nog vara en av mina favoritprodukter. Brusreducering som klår mina XM2:or, men alltid tillgängliga i fickan. Följer med olika storlekar på proppar för olika öron, finns en hinna som skyddar mot vax. Laddfodral som kan precisionsspåras med FindMy.

Har även haft vanliga Airpods och dom satt alltid som berget i mina öron, ingen risk för att tappas ens vid headbanging. Sitter dom så löst som vissa beskrivit är det tvek om dom ens borde använda dom, förutom risken att tappa blir ju ljudet lidande.

Skrivet av Gurrrra:

Är fan alltid grisen i säcken att köpa hörlurar, o jag har dessutom aldrig gillat in-ear eftersom jag har förstått att jag har rätt små hörselgångar o därmed har svårt att hitta nåt som sitter skönt. Men efter att ha börjat bli yr i huvudet av trycket av on-ears så var jag tvungen att börja köra med in-ear ändå.

Så har köpt mig några olika in-ears senaste året där jag först hade ett par JBL TWS nånting som var rätt schyssta men som hade en sån där ful pinne á la Apple som jag snabbt tröttnade på, så jag letade upp nåt annat.
Blev då ett par Jabra Elite 85t med ovala buds som passade mig alldeles jättefint i mina öron o med en av dom bättre ANC som plockar bort högre frekvenser bra, men däremot plockar upp vindbrus alldeles för lätt, så även när man är ute o går o det blåser lite så brusar det.
Dock så är det ju det där med att tappa bort... Sumpade lådan en gång på båten hem men lyckades få tillbaks den efter lite om o men, men sen ett tag senare så försvann ena luren istället som jag aldrig fann. Meh.

Så köpte mig då istället ett par Sony WF1000xm4 istället då jag hörde dom skulle plocka bort vindbrus bra o ha bättre batteritid, o jorå mycket bättre, så gött att kunna cykla utan att höra nåt brus alls! Däremot så plockar dom upp stegen när man är ute o går rätt lätt, plus att dom inte alls sitter lika skönt i mina öron, måste vila dom efter några timmar. Brusreduceringen är bättre på lägre frekvenser än Jabra-lurarna vilket är bra för typ flygplan o buss, men sämre för allt annat, men fortfarande fullt okej såklart.

Sen skulle det iofs vara mer grisen i säcken om man kör iPhone då man måste lita på hörlurstillverkarnas egna equalizers som i framför allt Sonys fall lämnar _mycket_ att önska. Så kör man istället Android så är det bara installera Wavelet, Poweramp eller liknanade för EQ för blåtandsprylar, går att få dom flesta lurar att låta bra sålänge man har lite headroom

Det är det jag vill komma fram till att det är ofta själva kuddarna som är för dåliga och ofta måste man upp i pris för att få något bra. Tittade till mig själv ett tag tillbaka och det var lite nej tack. Har problem inne i själva örat. Får ont utav att det trycker. Började se på gjutna och med en gång insåg jsg att det får bli over ear för min del. Är nu på Yamaha lurar. Blir nya senare. Ljuder är bra. Komforten suger lite. Har kunnat tänkt mig Dali IO-6 vill de skall ner i pris. Eller senaste KEF lurarna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buddaz112:

Det är det jag vill komma fram till att det är ofta själva kuddarna som är för dåliga och ofta måste man upp i pris för att få något bra. Tittade till mig själv ett tag tillbaka och det var lite nej tack. Har problem inne i själva örat. Får ont utav att det trycker. Började se på gjutna och med en gång insåg jsg att det får bli over ear för min del. Är nu på Yamaha lurar. Blir nya senare. Ljuder är bra. Komforten suger lite. Har kunnat tänkt mig Dali IO-6 vill de skall ner i pris. Eller senaste KEF lurarna.

Ja o det var det som var bra med Jabra-lurarna jag hade (som var billigare än Sonyna för övrigt), dom hade ovala buds vilket enligt dom gör att dom kommer passa fler öron, o för mig satt dom finfint utan att ens behöva fippla med storlekar o så. Sonyna däremot kör jag minsta o ändå så trycker det. Men har sen å andra sidan en kompis med samma lurar o han känner dom knappt ens utan kan ha på dom en hel arbetsdag utan problem.
Men jag står ut med lite pina iaf, har inte nå alternativ ändå just eftersom jag blir yr av over-ear. Men oavsett är det ändå bara när jag är ute o cyklar eller när jag jobbar som jag har dom iaf, hemma är det 100% högtalare istället.