Webbaserad mjukvara för logg-filer, tips?

Permalänk
Medlem

Webbaserad mjukvara för logg-filer, tips?

Hej,

Jag har en Debian-server som i första hand hostar Plex med tillhörande program (arrs m.m.), men också lite andra grejer, mest labb/lek. Allting körs i Docker och jag har ca 35 containers som körs idag. Jag använder Google Drive som lagring (oändlig) för Plex med hjälp av Rclone.

Problemet jag har är att min Docker-stack börjar bli ganska komplex, jag har flera rclone-mounts och flera systemd-servicar för att starta saker som är beroende av andra servicar o.s.v. Och det gör att de få gånger som något slutar funka är det omständigt att felsöka. Visst, man kan se docker-loggar i Portainer men vissa containers sparar logg-filer på andra ställen o.s.v. Jag skulle vilja ha tag i en programvara som kan presentera de loggar jag väljer i ett webbgränssnitt . Det måste gå att ställa in enkla saker som autoscroll/update och begränsning av antal visade rader.

Jag provade att installera Logarr (https://github.com/Monitorr/logarr) men det var väldigt begränsat/buggigt. Nån som har något tips på något annat vettigt alternativ?

Permalänk
Medlem

Hej,

- ELK stack
- Graylog
- Grafana Loki

Ingen av dessa uppfyller det krav du ställer där du vill kunna se den faktiska logg filen och navigera den. Dessa system tar emot logg data och du kan sedan söka med filter osv. Det kräver dock lite konfiguration för att starta men det finns gott om guider.

Permalänk
Medlem

Jag tror att Grafana Loki är det närmsta till dina krav. Stacken består av 3 komponenter Promtail, Loki och Grafana. Promtail samlar loggar som skickas till Loki som fungerar som en databas, slutligen använder man Grafana för att rendera datan från Loki.

Permalänk
Avstängd

ELK kör vi på jobbet. Inte superkomplicerat att sätta upp och ger mycket möjligheter till sökning och filtrering och så. Dock långt från lightweight.