Youtubes gilla- och prenumerera-knappar blir svårare att ignorera

Permalänk
Melding Plague

Youtubes gilla- och prenumerera-knappar blir svårare att ignorera

I de flesta Youtube-videor från professionella skapare ombeds du minst en gång att ”gilla och prenumerera”, och snart ska sajten göra det svårare att ignorera.

Läs hela artikeln här

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Skoj! Försöker hålla mig ifrån att köra det gamla "Subscribe & like if you like my channel" på min egna kanal, men måste såklart prova detta

Visa signatur

Min hemsida - Min YouTube-kanal
[i9 12900K] - [ASUS Prime Z690M-Plus D4 mATX] - [Corsair Vengeance LPX Black DDR4-3600 128GB] - [Cerberus mATX chassi] - [WD Black SN850X 4TB] - [SilverStone SX800-LTI] - [Noctua NH-C14S] - [2 x Huawei MateView 3:2] - [KFA2 RTX 4070 12GB]

Permalänk
Medlem

Alltså, är det bara jag som börjar tycka det är oerhört tröttsamt med det eviga jäkla tiggandet om gillanden, betygsättning, prenumerationer, etc så fort man interagerar med något på nätet?

Jag och alla andra vet att gilla- och prenumereraknapparna finns där. Vi trycker på dem om vi vill, vi behöver inte bli söndertjatade om dem hela tiden.

Hoppas verkligen det kommer gå att stänga av detta utan att behöva vara inloggad, eller att det kan hanteras med adblockers.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

En gång är ok, men sen blir det mest störande på kortare videor....

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk

Hoppas funktionen går att stänga av på något vis. Oälskar verkligen "biobelysnings"-funktionen som är på by default, men den går i alla fall som tur är att stänga av.

Permalänk
Medlem

Coolt. Jag tjatar om det i varenda video men få personer lyder och gör som jag säger. Nu kanske det blir ändring på det.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Vilka sköna flashbacks man får, påminner om Voodoo tiden när den loggan ploppade upp innan det blev åka av...

Visa signatur

Desktop|Intel i5 12600|Asus Prime B760 Plus|Nvidia RTX 3070|Corsair DDR5 2x16GB|1TB M.2/1TB SSD
Mouse|Sensei Ten|Keyboard|Xtrfy K4|Monitor|Asus PG279QZ|Dell u2415
Laptop|HP ProBook 4320s I3|525GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 412+ 30TB
Phone|iPhone 13 128GB|Tab|Mi Pad 4 64GB|HTPC|Google TV|Server|Intel Nuc

Permalänk
Medlem

Förhoppningsvis kommer det någon extension som blockerar detta.

Gillar aldrig videos efter YouTube börja dölja ogilla knappen i ren protest.

Visa signatur

7800X3D - 4090 FE

Permalänk

Vad spännande.

Permalänk

Varför kollar man på youtube? Det finns lite olika saker som inhämta information, nöje m.m.
Väldigt ofta söker man efter något och får några träffar och skumma igenom.
De kanalerna som man vill följa är extremt begränsade.

När jag kollade igenom vilka kanaler som jag själv följde så undrar jag hur i h-lvete har så många hamnat där, vissa konstiga som jag inte skulle gilla? Youtube borde göra en bättre funktion för att avfölja, nu ska jag kämpa igenom kanal efter kanal. (jag får skapa ett script)

Permalänk
Medlem
Skrivet av kaput:

Alltså, är det bara jag som börjar tycka det är oerhört tröttsamt med det eviga jäkla tiggandet om gillanden, betygsättning, prenumerationer, etc så fort man interagerar med något på nätet?

Jag och alla andra vet att gilla- och prenumereraknapparna finns där. Vi trycker på dem om vi vill, vi behöver inte bli söndertjatade om dem hela tiden.

Hoppas verkligen det kommer gå att stänga av detta utan att behöva vara inloggad, eller att det kan hanteras med adblockers.

Håller helt med. Ofta säger de också
Något som ”det tar dig bara 1 sekund att subskribera till min kanal och det hjälper mig mycket så gör det” men om man ska gilla och följa varenda video man ser så har man snart 1000 man följer och omöjligt att hålla koll på dem.

En funktion där man inte hör tjatet om man redan är följare vore ju bättre hur det än ska gå till.

Sen tycker jag gilla knappen förlorar sin funktion om man slentrianmässigt gillar varenda video. Jag brukar vara gilla om det är en typ av video som jag vill se mer av från skaparen eller den var extra bra.

Men mycket like comment and subscribe, follow me on instagram and Twitter and other social media, join my Patreon and subscribe to my newsletter Mm i varje video blir lite tröttsamt.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem

Spelar ens subscribers någon roll längre? Jag går nästan bara på rekommenderat eller specifika sökningar. Kollat väldigt sällan flödet från de jag subscribat till.

Permalänk
Medlem

Jaha, får väl börja titta utloggad nu då. Verkligen avskyr alla tiggare på YouTube som inte bara kan komma till saken utan först ska dra sponsorer och sen "subscribe and like the video", kanske när man har kollat klart på skiten men inte mitt i. Usch.

Visa signatur

8700K 5GHz | GeForce GTX960 4GB WFOC | Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz | Windows 11

Permalänk
Medlem

Jag är surgubbe och undviker videor där det står något om att man ska titta till slutet. På samma sätt undviker jag att gilla eller prenumerera där kreatörerna tjatar om det. Tur att SponsorBlock tar mycket av det.

Permalänk
Medlem

Blir ännu mer youtube-dl då....

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem

Någon som minns MSN Messenger Nudge (med fasa!)?

Permalänk
Medlem

Jag har oftast inga problem med att de påminner, är det en video eller kreatör som jag gillar och kanske till och med följer sedan innan så gillar jag gladeligen videon och hoppas att det hjälper dem.
Det kan också ge mig bättre rekommendationer och gör att jag senare hittar någon ny intressant att börja följa.

Permalänk
Medlem

Som många andra verkar vara så är jag mer benägen att ogilla tjat om att "gilla, slå på ringklock-ikonen och prenumerera" och sådant tjat ökar mer risken att jag aktivt väljer att klicka på tumme ner på videon och avprenumerera. Detsamma gäller dåliga och för vanliga reklaminslag (sponsors) inne i videon att är det samma för ofta, för lång eller någon som jag kollat upp är tveksamma företag så blir det tummen ner och ibland även en anmälan. Jag förstår inte hur korkade (eller bara pengakåta och sviniga mot sina viewers) många stora youtubers är som gång på gång låter sig sponsras av scamföretag.

Jag är där för att se en video om något jag är intresserad av, inte för att veta vad du försöker lura dina tittare att du äter från nån färdigmat-prenumerationstjänst. Konstigt att det verkar som ingen kan ha en youtubekanal där de relativt jämnt skapar trevligt innehåll utan att behöva packa på oss fans dåliga sponsorer och reklam dolt i videon, förr var inte folk helt tvungna att kunna leva på ssin youtubehobby för att sskapa trevligt innehåll. När alla och hans moster ska vara heltids-youtubers blir vi påtvingade tonvis med reklam och innehållet blir så generiskt att man hittar hundra kanaler med liknande innehåll...och alla vill att vi ska gilla, smasha bell icon och prenumerera. Dra åt skogen! Unsubscribe

Permalänk
Inaktiv

Vilket skämt. Stört mig på tjatet de senaste åren, ibland stänger jag faktiskt av direkt när tjatet kommer eller bara ett jobbigt intro. Orkar inte ens spola fram och se om det sägs något av värde.

Detta är dock löst i SmartTube. Där blockeras sponsorer, intros, outros osv. Helt jävla magiskt! Känns som YouTube förr i tiden och älskar komma rakt på sak. Inget massa tjafs.

Att jag skulle vare sig gilla, kommentera eller prenumerera på en kanal för att jag ombeds om det är löjligt. Så jävla lågvatten och fantasilöst att göra. Alla vet hur man gör det och gör det vid behov. Har man lite fantasi är det tusen gånger bättre att fråga tittaren något och be de svara i kommentarsfältet. Det kan jag smälta (om det är en relevant fråga) annars nej.

Mer fokus på vettigt innehåll så ska ni se att folk följer, gillar och kanske till och med kommenterar utan att ni tjatar. Tjatar man gör jag tvärtemot. Iofs inget problem i SmartTube dock.

Permalänk
Medlem

Kollar inte folk i cinema mode och/eller fullscreen? "Bioljuset" syns ju bara om man tittar i default view och animerande av knappar kommer ju bara synas om man inte är i fullscreenläge. Ganska enkel fix om ni frågar mig.

Visa signatur

Ryzen 7 5700X | MSI GeForce RTX 4070 12GB VENTUS 3X OC | MSI MPG B550 | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz | Samsung 970 EVO m.2 1 TB | Samsung 860 EVO 250 GB | Toshiba P300 2TB | Sabaj DA3 | Sennheiser HD 490 Pro

Permalänk
Medlem

Saknas väl bara att du måste både gilla och prenumerera innan man ska kunna titta på videon.

Visa signatur

NZXT H7 Flow, ASUS Z390-E, Intel 9700K 3.6GHz, 16 GB Corsair Vengeance 3.2GHz, Samsung EVO 970 500GB, MSI RTX 2070 Gaming Z, Seagate Barracuda 4 TB, Corsair RM750X V2 750W, Noctua NH-D15, 1 st FD Venturi HF-14, 6 st Phantek M25 120mm, Dell S2721DGFA,

Permalänk

Kan den lilla blinkande AI-mojängen kanske även kombineras med att den känner av om man redan är prenumerant och byter substiggarsessionen mot videosnuttar med fåniga djur som gör dråpliga saker?

Visa signatur

| Ryzen 5 5800X3D | MSI B550 Gaming Plus | 64 GB 3600 MHz DDR4 | 7800XT |
Några SSD:er och ett gäng TB spinny bois
Stolt ägare av 19 776 000 fler pixlar på olika skärmar. Alla fungerar så vitt jag vet.

Permalänk
Medlem

Har inget emot om de säger något om like and subscribe under videons slut. Ungefär i samma veva som de tackar eventuella patreons och sånt. Blir bara ett generiskt "slut på videon" monolog på nått sätt.

Men börjar de med like and subscribe...hur kan jag gilla videon, har ju inte sett den än?

Mest drygt är de som sätter up en animation mitt under videon med att man ska trycka på de knapparna. Sabbar videon.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon315148:

Detta är dock löst i SmartTube. Där blockeras sponsorer, intros, outros osv. Helt jävla magiskt! Känns som YouTube förr i tiden och älskar komma rakt på sak. Inget massa tjafs.

Ja, de använder SponsorBlock. Finns som plugin till webbläsare och allt möjligt utöver SmartTube.

Permalänk
Hedersmedlem

Med allt som YouTube håller på med på sistone, inte minst adblock-kriget, så kommer nog alternativa frontends "slå igenom" för nördar i allmänhet snart. Tror dock inte att det blir något stort för snittpersonen.

Det finns t ex Invidious och Piped som låter dig surfa runt på YouTube utan reklam och utan att Google kan spåra dig på samma sätt, med mycket mera.
Sedan så finns LibRedirect som automatiskt använder en av de siterna istället för den officiella när man klickar på länkar till t ex YouTube.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Medlem

Jäkligt märkligt beteende… Av skaparna alltså.
Tänk om rörmokaren mitt i arbetet skulle stanna och be om att få lite dricks och att kman skrev upp sig på kurslistan. Sen återupprepas detta med samma intervall som man anger i nyheten.

Suck…

Man gillar och prenumerera om man känner att det är något speciellt utöver det vanliga, inte för att någon tjatar och det blinkar.

Permalänk
Sötast

För att vara en person där internet är en extremt stor del av sitt liv så börjar jag bli extremt trött på internet. Eller ja iofs så är det väl media, spel och annat också....

Allt känns som ett desperat skrik och tjat för överlevnad.
Det är nästan som små barn som tjatar eller hundar som tigger.
Jag är så less av att vara konstant bombaderad av andras behov.

Permalänk
Musikälskare

Lycka till

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Någon som minns MSN Messenger Nudge (med fasa!)?

Haha, den var ju kul, logga in på MSN, Windows messenger och MSN messenger samtidigt och skicka trippelnudge.

Visa signatur

*5600|B350M-A|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|1TB+2TB.

AMD Ryzen 5(Zen3) @4891|Asus Prime|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2740MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 3.0x2 Kingston A1000 1500/1000 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Samsung 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem

Hoppas det går att blockera med revanced som allt annat trams. Om inte annat så brukar sponsorblock hoppa över dessa segmenten som tur är.