Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Melding Plague

Besök i Abit-fabrik

<font style="font-size: 10pt"><b>Besök i Abit-fabrik</b></font> <small class="small">fredag 11 juni av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://techreport.com/etc/2004q2/abit-tour/index.x?pg=1" target="_blank" >Tech Report</a> har varit på en tur till moderkortstillverkaren Abits elektronikfabrik som ligger i Suzhou, inte långt från Shanghai i Kina. De har fotat hela processen som ligger bakom ett moderkort. De visar den klassiska bilden av en fabrik i Asien, en lång rad med arbetare som sitter och inspekterar en produkt.
<br />
<br />Dock en munter syn, då det handlar om våra älskade elektronikkomponenter. En mycket intressant artikel som visar hur Abit testar moderkort enligt BulletProof-certifieringen som lanserades tidigare i år.
<br />
<br />Läs artikeln hos <a href="http://techreport.com/etc/2004q2/abit-tour/index.x?pg=1" target="_blank" >Tech Report</a>.
<br />
<br />Vi besökte också Abit för ett par dagar sedan, fast huvudkontoret i Taipei. Den artikeln finner ni <a href="http://www.sweclockers.com/html/artikel/art_040604_sweclocker..." target="_blank" >här</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Riktigt kul att se. Såg proffesionelt ut.
Mike

Permalänk
Medlem

Med all denna kontroll, kan de inte lägga till en funktionstest för att slippa ambulansljud?;)

Visa signatur

Intel Core i5 12600K | MSI Pro Z690-A DDR4 Wifi | MSI RTX 3080 Ventus 3X Plus | 4x8 GB G.SKILL Trident Z RGB 3200MHz | Samsung 970 EVO 500GB | Seasonic Focus+ Gold 750W | Corsair Obsidian 500D | LG 34GN850

Permalänk
Hedersmedlem

Är labcoats-folket nöjda nu?!

Visa signatur

Intel i7 4790K | MSI GeForce GTX 980 Gaming | ASUS Z97M-PLUS | Samsung 850 Pro 256GB
8GB Corsair Vengeance Pro | Fractal Define Mini | Noctua NH-U14S | EVGA Supernova G2 750W
rickardj.se | Spotify-profil: http://open.spotify.com/user/richswe

Permalänk
Medlem

Jag besökte själv Suzhou för inte så länge sedan. En ganska vacker stad (med kinesiska mått mätt...) I närheten ligger Hangzhou som också är berömt som en naturskön plats.

Shanghai är å andra sidan ofattbart stort. Det får Manhattan att likna Norrlands inland, ungefär.

Visa signatur

perga

Permalänk
Medlem

men, Norrlands inland är ju fint (fast inte så kul).
Det verkar vara ganska tråkigt att vara en va de där som sätter dit PCI-portar hela dagarna.

Permalänk
Medlem

ESD-armbandet satt inte allt för hårt Men det var bra ordning på allt och maskinerna var fina. Bra initiativ av Abit att visa sina anläggningar. Jag har i mitt liv bara varit på en liknande anläggning. De brukar ha specialskor och andra åtgärder.

Permalänk
Medlem

man börjar ju nästan gråta av avundsjuka när man ser dom där fina maskinerna.. den där som lödde fast smågrejjer på moderkortet arbetade ju äckligt snabbt..

Permalänk

Den lödde inte fast dem. De klistras fast, för att sedan bli lödda i den där stora ugnen som smälter alla lödpunkter på en gång.

den här alltså

Visa signatur

"I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel!" - Edmund Blackadder
"Det man inte har, och inte får, det TAR man!" - Vargen
The Mad Modders - bygger och moddar :: Sysinfo - info om mina datorer :: Res till Poros