Permalänk
Medlem

rackskåp

Jag har några (2 för tillfället med fler kommer) datorer som jag vill ljuddämpa samt få bort. Så nu har jag suttit och funderat på att bygga ett ljuddämpat rackskåp som jag kan slänga in burkarna.
Skall fixa 19" chassin till datorerna.. men det kommer senare.

Jag har suttit och kladdat lite i paint, på olika lösningar osv. och jag har bifogat min ide.

Lite förklaringar:
Svarta streck: väggar i MDF (har inte bestämmt tjocklek än)

Gröna streck: Rackmonteringsskenor, de där bak skall man kunna sätta stöd för att hålla upp datorer.

Rött och blått: luft, har inte ritat ut några fläktar men det blir nog 6 st 120 fläktar eller så.. Luftkanalerna är ganska stora.. de bör vara cirka 12*40 cm ungefär.. ljudfångarna är ritade åt fel håll...

Lila: sladdar till datorerna.

Man skall kunnan ta av iaf ena sidan så att kabeldragning och fläktbyte blir riktigt lätt. Fläktarna drivs av ett litet nätagg inbyggt i lådan.. får se var jag skall ha nätagget.. det skall givetvis också ljuddämpas samt den skall blåsa ut luft genom en lufttunnel.

Hade även varit trevligt med glas/plexiglas lucka framtill så att man kan se in och öppna lätt för att komma åt diverse saker. dvd-rom, floppyenheter, samt för att kunna ta ut datorer osv. Men vet inte vilket matrial jag skall ha då det måste ljuddämpa bra.

Vet inte heller hur utblås och insug skall vara.. Man kanske skall ta in ny luft från ena sidan.. samt blåsa ut åt andra så att man inte suger in varmluft.

Ge gärna tips och ideer.
Så skall jag försöka fixa bättre ritningar.

obs! Detta är ideer jag har. Vet inte OM och NÄR detta kommer att genomföras.

Visa signatur

"Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta." Groucho Marx