Data recovery på en Raid 0 parition

Permalänk
Medlem

Data recovery på en Raid 0 parition

Hej.

Jag har 2st 80gb WD diskar i en Raid 0 configuration samt windows XP Pro.

Plötsligt en dag när jag startade upp datorn så fanns inte någon av mina 2 paritioner som normalt finns med data från de två 80gb diskarna. Jag startar om och kollar i Raidconfigurationen att Array 1 failade, men listade ut att inget fel fanns på diskarna, heller utan configurationen hade bara glömt att båda diskarna skulle vara i samma array på något underligt vis.

När jag återskapade arrayen genom att först ta bort den och sen skapa en ny precis likadan, så fungerade det bra igen, tills jag kom in i windows där jag inte kunde hitta de två paritionerna.

Jag har löst ett liknande problem på exakt samma sätt och de gången var det bara att boota upp i windows igen så fanns paritionerna där som vanligt.

Dock ej denna gång. Men i diskhanteraren så såg jag en hårddisk som en var initsierad. När jag initsierade den så ville den att jag skulle skapa nya paritioner, det har jag inte gjort än.

Jag har läst mig till att jag kan få tillbaka min data igenom att skapa två exakt lika paritioner till, bara det att jag måste ha exakt samma utrymma på dessa två, jag vet att den ena var på 5gb dock ej exakt kb på den, plus att windows eller filsystemet avrundar till en lagom tydligen bättre summa för att passa bättre.

Men den exakta summa kb vet jag som sagt ej, jag vet heller inte vilken som kommer först i paritioner på hårddiskarna, om den lilla var skapad före eller den större. Spelar detta någon roll?

Jag är väldigt genegen om att få tillbaka den data som jag förlorat, precis som alla andra i samma situation.

Detta är alltså inget psykiskt fel på hårddisken utan ett mjukvarumässigt fel. Vilket går att komma runt och återskapa datan jag förlorat, jag bara vet inte hur. förutom om jag inte fick reda på exakta mängd kb på den ena partitionen.

Finns det någon snäll sweclockare som sitter inne med denna information och har lust att dela med sig av den för att göra sweclockers till ännu en räddare i nöden för mig.

Jag har förövrigt sökt i forumet men inte lyckats hitta det exakta problem som jag har, heller ej den lösning som jag söker.

Visa signatur

P5N-E SLI | Intel E7200 | 2048 MB DDR2 | GeForce 7800GTX | HP 24" |

Permalänk
Medlem

Har du knas i partitionstabellerna -> prova testdisk från UBCD'n i filarkivet.

Är partitionstabellerna friska -> prova GetDataBack

Permalänk
Medlem

Jag provade med UBCD, men det verkade inte fungera så bra, eller så var det jag som inte kunde/vågade med det.

GetDataBack, verkade ju bra. men lite jobbigt att köpa det bara eftersom det inte var gratis

Visa signatur

P5N-E SLI | Intel E7200 | 2048 MB DDR2 | GeForce 7800GTX | HP 24" |