Permalänk
Melding Plague

ATi styrkretsplaner

<font style="font-size: 10pt"><b>ATi styrkretsplaner</b></font> <small class="small">torsdag 30 september av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2222" target="_blank" >Anandtech</a> har presenterat en hel del information om ATis planer på styrkretsfronten. De flesta har nog kanske hört talas om RS400 eller RX480, men artikeln presenterar väldigt många fler styrkretsar. Vi har tidigare rapporterar att ATi kommer satsa hårt på styrkretsmarknaden, vilket denna artikel hos Anandtech bevisar.
<br />
<br />Först ut på Intel-marknaden har vi RC400/RS400 vilka är uppdateringar på nuvarande RS300 och RS350. Skillnaden mellan de olika kretsarna är helt enkelt att RS400 erbjuder en dubbelkanalig minneskontroller medan RC400 saknar denna. Båda har integrerade grafikkort med en kärna som heter RV370. Den i sin tur bygger på ATis X600-kärna vilket ungefär presterar som ett Radeon 9600 Pro/XT vilket ger förmodligen ger Intels GMA900 en rejäl match i grafikprestanda. Styrkretsarna stödjer både minnen av DDR- och DDR2-typ vilket låter moderkortstillverkarna göra valet. Både RS400 och RC400 förväntas dyka upp i november detta år.
<br />
<br />På Athlon64-marknaden ser vi RS480 samt RX480. De stödjer HyperTransport och RS480 har ett integrerat RV370-grafikkort medan RX480 sägs ha en "diskret" grafiklösning. Båda kretsarna stödjer PCI-Express. Båda förväntas dyka upp nästa månad redan.
<br />
<br />ATi har tidigare sagt att de planerar att bli näst störst på styrkretsmarknaden för PCI-Express-moderkort och det verkar som de har en hel del intressant på gång.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Ska bli mycket intressant att se hur ATI kommer försöka domninera marknaden.

Personligen så tvekar jag nog, men den som lever får se.

Visa signatur

DFI LP UT nF4 Ultra
GSkill @ 2-8-12-2-2-5-2-2-1-1

Permalänk
Medlem

Mmm, eftersom dom jobbar åt Intel bara så tvekar jag också.
Vanliga Svennson skiter i var deras modekort kommer ifrån....

Visa signatur

iMac 27" i7 3,5 ghz, GTX 780M 4gb, 24 gb ram och fusiondrive 3 TB.
Ipad air 2
Iphone X 256 gb

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handsomeer
Mmm, eftersom dom jobbar åt Intel bara så tvekar jag också.
Vanliga Svennson skiter i var deras modekort kommer ifrån....

Eh?

På Athlon64-marknaden ser vi RS480 samt RX480. De stödjer HyperTransport och RS480 har ett integrerat RV370-grafikkort medan RX480 sägs ha en "diskret" grafiklösning. Båda kretsarna stödjer PCI-Express. Båda förväntas dyka upp nästa månad redan.

Permalänk
Medlem

Japp, ska bli riktigt kul med nån som utmanar Nvidia och Via på AMD-sidan. Intel känns inte så intressant för tillfället.

Visa signatur

Have you witnessed the power of the Twisted Rune?
Linux är bara gratis om din tid är värdelös.