Permalänk

Köpa ny router, eller?

Hej ! Har en strulig d-link 604 router som jag inte är riktigt nöjd med, så jag tänkte köpa en ny router, hubb eller switch. Vet inte riktigt vad jag ska ha.. jag vill gärna ha nått som är simpelt och som kan dela ut internet utan att ena datorn måste va på hela tiden. Jag vet inte om en hubb eller en switch kan dela ut internet lika enkelt som en router gör.. man bara kopplar in kablarna och så e det bara o surfa ! Kan en hubb göra samma sak? Man kopplar in modemkabeln i hubben och sen kopplar man in nätverkskablarna i hubben som går till datorerna och sen är det bara och surfa?

telejack----modem----hubb:::: 2 datorer !

Så ska jag köpa en till router som har en massa krånglig brandvägg och strular för det mästa, eller ska jag köpa en hubb eller en switch som förhoppningsvis kan dela ut internet lika enkelt som en router utan nån krånglig brandvägg ivägen?

Hjälp mig snälla

Tack !

Permalänk

Du kan inte ha en Hubb som tillägg. DU måste ha en Router. Det du behöver med routern är dess DHCP stöd. SOm ger ut IPn.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grossmeisterfalk
Du kan inte ha en Hubb som tillägg. DU måste ha en Router. Det du behöver med routern är dess DHCP stöd. SOm ger ut IPn.

Om inte operatören delar ut fler en en IP-adress, vilket t.ex. B2 gör, då räcker det med en hubb/switch. Sedan är det inte DHCPn utan NATningen som gör att flera datorer kan nå internet på bara 1 IP-adress.

/H

Visa signatur

I can explain it for you, but I can't understand it for you
R.I.P Bijan - Vila i frid du lilla hustomte

Permalänk
Medlem

Som Hiker säger så beror det ju på vilken internetleverantör du har. Har du t.ex bredbandsbolaget så får du ju 5 ipadresser medan telia får du bara en av. Levererar din internetleverantör tillräckligt många ipadresser som du vill ha datorer inkopplade till internet så köper du ju självklart en switch, om inte så köper du en router som delar ut interna ipadresser.

/Robin

Permalänk

rekomenderar CNet Internet Broadband Gateway CNIG914 (router)...
den har även brandvägg.... men den kronglar inte alls (man måste aktivera den först... ej aktiv som defult)...

http://komplett.se/k/ki.asp?sku=115433&cks=PRL

Visa signatur

AMD Athlon X2 64 3800+ <> Asus EN8500GT <> Asus M2V <> 2048MB RAM