Permalänk
Medlem

D-LInk DSL-200?

Hej!
Det är som så att jag har fixat lite nya grejer till min dator. Så skulle jag sätta in modemet. Hade inte kvar drivrutinerna till den så det laddade jag ner, fanns på någon australiensisk sida. Hursomhaver, så går det smort under installationen men efter ett tag kommer det upp frågor om encapsulation, VPI eller nåt sånt osv. VPI står på 88 och den andra som jag inte minns vad den heter står på 0. Sen var det nåt om encapsulation som jag inte har den blekaste om.

Ringde telia, som i sin tur trodde det var fel på modemet vilket det inte kan vara med tanke på att jag har en annan sunkig burk som modemet funkar finfint på.
Handlar alltså om telia bredband (0,5).

Är det någon söt rackare som kan hjälpa mig med mitt problem så jag får igång internet.

När telianissen kollade upp så fick han kontakt med modemet men sa nåt om att modemet inte ville hitta någon IP-adress, vad nu det betyder

Tack på förhand!

Visa signatur

Hakuna Matata!

Permalänk

Australienarna kör på helt andra regler och system än vi gör i sverige. Du kan inte ens använda drivrutiner från Storbritanien till det modemet här i sverige.

Ladda hem de senaste drivarna från www.dlink.se eller ftp.dlink.se, avinstallera hela modemet (och ta ut det ur datorn), starta om datorn, kör de nya drivarna... o sen när datorn ber dig så sätter du in modemet igen.

Fungerar ej detta så ring D-link supporten, de kan mer om detta än Telia.

Tänk också på att du måste ha 98se eller nyare, samt att det måsta vara uppdaterat (lite moment 22)...

Visa signatur

Ulrik

Permalänk
Medlem

VPI och VCC har med din ISP att göra, nämligen dina settings för PPPoE.