Problem med dubbla skärmar (nvidia)

Permalänk
Medlem

Problem med dubbla skärmar (nvidia)

jag fixade jusst en sån kontakt så man kan köra 2 skärmar till mitt Nvidia Quadro 4 750XGL 128mb . när jag går in på nView å sak välja 2 skärmar kan jag bläddra mellan "Clone" Horizontal span" eller "Vertical span" men antingen töjer den sig åt sidan över 2 skärmar eller så att det blir som att skärmarna är på varandra eller så blir det 2 likadana bilder på båda skärmarna.

det blir inte som jag vill .. jag vill kunna ha som på ena skärmen själva startfältet å på andra som en exspansion av skrivbordet så jag kan dra dit tex en msn ruta så jag har spel på ena skärmen å så kan jag se vad personen på andra skärmen skriver på msn .

jusst nu blir det samma på samma eller så blir bilden töjd över båda skärmarna i spel..

om någon fattar vad jag menar. kan ni föröka förklara för mig hur jag ska göra .

jag har ForceWare version : 77.18 om det är till någon hjälp

tacksam för svar

/likk

Visa signatur

a:|Mitt hus är fullt av idioter!
b:|Jasså, är du ensam hemma?

Permalänk
Hedersmedlem

Om du högerklickar på nvidia-ikonen vid klockan och går in under nview så ska där finnas 'install dual view'. När det är gjort ska skärmarna bära sej åt som önskat. Funkade bra sist jag testade iaf.

Edit: stavfel

Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.

Permalänk
Medlem

hmm . funkar inte :/ om ja tar på iconen å går till nView Displaysettings
så får jag upp
______________________
Vertical span > 19"/15"
Vertical span > 15"/19"
______________________
Horizontal span > 19"/15"
Horizontal span > 15"/19"
______________________
Clone > 19"/15"
Clone > 15"/19"
______________________

och inget av dem lägena blir som jag vill..
blir jag tvungen å fixa nya drivrutiner eller? för jag har problem med de nyare drivisarna än de jag har nu . då filmer å spel får grafikfel . va ska jag ta mig till ? JAG BLIR TOOKIG

Visa signatur

a:|Mitt hus är fullt av idioter!
b:|Jasså, är du ensam hemma?

Permalänk
Avstängd

Är en skärm analog och en digital? testa att byta plats på kontakterna som sitter i grafikkortet.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

Det jag brukar göra är att koppla in båda skärmar eller vad man har nu och då installerar grafikkortets drivrutiner. Då dyker det upp Dual View.

Sen är jag lite osäker att du kan få det så som du vill. Att bara ha 1 grafikkort och dela så att du kan spela på ena skärman och ha skrivbordet på den andra.

Tror att du nästan måste ha 2st. grafikkort. Ta ett billigt PCI grafikkort så och stoppa i så får du precis som du vill ha.

Permalänk
Medlem

Nu vet jag inte om detta går med nVidia då jag har ATI men jag gör så att där man ändrar upplösningen i windows så finns det en bild på två skärmar längst upp. Klicka på skärm 2 och sen i rutan "Extend my windows bla bla" eller Utöka som jag tror det heter på svenska.

Permalänk
Medlem

Jag har samma problem. Vad jag har förstått så har det att göra med att jag har Xp home. Har även du det så har du svaret på ditt problem
/svoktor

Permalänk

Har samma problem. Har alltid använt "Utöka Windows-skrivbordet..." för att använda till min TV, har funkat perfekt. Installerade nya drivisar och förlorade den funktionen, blev inte klok på det "nya" sättet att använda två skärmar. Bytte tillbaka till gamla drivisar, utan nview, och allt blev bra igen. Men nu kan jag inte spela Civilization istället.

Permalänk
Medlem

vill göra samma sak. fast jag har ett 7800GTX.